Murka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Pralinka dostaje jakieś tabletki, m.in. coś przeciwzapalnego. Mam nadzieję, że niedługo Abbi pojedzie do domu, to weźmiemy Pralinkę do domu. Straszna z niej przylepka, taka wesolutka sunia... chodzi za mną krok w krok, czasem nawet tak się przykleja do nóg, że jej nie widzę :cool3: strasznie kochana sunia. Quote
Ulka18 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Murko, moze trzeba kupic te tabletki, o ktorych pisala Bila? Trzeba suni zapewnic komfort w tej trudnej sytuacji. Quote
bila1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 jeszcze taka rada z forum corgi: "Jeśli nie ma nic innego, to na razie trzeba ograniczyć jedzenie i nawet trochę picie, można podać aspirin bayer - pół tabletki 2 x dziennie z karmą płynną przez 5-6 dni (na to mleko i potencjalne zapalenie gruczołu, jeśli byłby twardy i ciepły)." Murko, dla pewności zapytaj weta, czy te tabletki, które dostaje Pralinka, wstrzymują laktację. przestraszyłam się, bo w ubiegłym roku moja suczka miała zapalenie i wiem, jakie to okropne; Quote
Ulka18 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Dzisiaj wyszlo slonce, moze Murka pstryknie jakies zdjecia na trawce i bedzie na ladniejszy banerek. Quote
kaskadaffik Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 To ja laskę odwiedzam i mocno trzymam kciuki za to żeby była w pełni zdrowa :p Quote
Murka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Słońca było niewiele, ale przynajmniej pół dnia było bez deszczu :lol: Pralinka to cud dziewczynka :loveu: Taka mała radosna iskierka :) Tutaj w całej krasie, tylko jeszcze jej nie kąpaliśmy i dlatego jest co nieco przybrudzona Jak mi się TZ wyśpi po dzisiejszym maratonie pieskowym to zrobimy fotki z człowiekiem. Na laktację Pralinka dostała leki, mleka faktycznie coraz mniej, trzeba mocno cisnąć sutki, żeby coś się pokazało. Quote
eloise Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 jest cudowna! mam nadzieję, że domek znajdzie ją szybciutko! :) Quote
karolciasz28 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Boska jest! Jeszcze chwilę poczekamy i mogę ogłaszać? Quote
eloise Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 potrzebne tyrochę informacji o sunieczce od Murki i można chyba ruszać :) a wiemy ile lat ma Pralinka? Quote
karolciasz28 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 A ja się właśnie dowiedziałam że w Tarnobrzegu znowu "akcja powódź", bo tato pracuje w straży granicznej, pojechała po gumaki, i wysyła ludzi... Boże tyle cierpienia zwierzęcego i ludzkiego..:-(:shake: Quote
Reno2001 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Ależ Pralinka jest podobna do Karmelitki. One chyba wzrostem się różnią, ale generalnie na fotkach to baaardzo podobne do siebie :) Trzymam kciuki za Tarnobrzeg!! Quote
Ulka18 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Łomatko, jaka kochana suczynka :iloveyou: przecudna malizna :fadein: W schronisku byla bardzo wystraszona. Prosze o krotki tekscik i wystawiam dzisiaj wyroznione allegro. Trzymamy kciuki za Tarnobrzeg :kciuki: Quote
eloise Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Pralinka- jakie imię taki charakter! Pralinka to maleńka ruda śliczna suczka wyciągnięta ze schroniska pod skrzydła wolontariuszy. Pralinka jest cudowna i miła, z wdzięcznie uśmiechniętym pysiem. Została wysterylizowana, jest zaszczepiona, nic tylko brać i kochać! To niesamowite, że psy ze schroniskową przeszłością, zwykle nieziemsko trudną i smutną, potrafią się cieszyć, radować na widok człowieka, mają w sobie chęć do zabawy. Pralinka da swoim nowym ludziom dużo szczęścia! Quote
karolciasz28 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 O super, ja ogłoszenia zrobię dopiero po łikendzie. Quote
agusiazet Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Jest śliczna, jak mała lisiczka i jeszcze ten fajny charakter, będzie miała branie:) Powodzenia malutka! Quote
karolciasz28 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 A ile Pralinka ma lat? To też potrzebne do ogłoszeń.;) Quote
bila1 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 na poprzedniej aukcji było napisane, że ok. 3, ale pyszczek ma trochę siwy... napisz, że kilkuletnia ;) Quote
Murka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 W galerii schroniska pisało, że ok. 3 latka, ząbki ma ładne, białe, ale muszę zapytać czy jej Beatka nie czyściła, bo ona wołała na nią "staruszka" :roll: Jutro zadzwonię do Beatki i zapytam. Quote
Ulka18 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Moja Kostaryka ma siwo-bialy pyszczek, a ma dopiero 5 lat. Od zawsze taki miala. Nie ma sie co ta leciukim przyproszeniem na pyszczku Pralinkowym przejmowac. Quote
eloise Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 moje psy też mają siwe pyszczki a mają dopiero 6 lat... osiwiały już 2 lata temu Quote
Ulka18 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Full allegro dla Pralinki :kciuki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1067758948 Quote
anciaahk Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Oczka ma czarne jak węgielki i tyle w nich radości,allegro chwyta za serducho mocno! aż się sama buzia śmieje. Quote
Recommended Posts