jostel5 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='Paja']Mysle,ze nie bedzie tak zle i jak chca porozmawiac o mailu to moga ze mna lub z kims innym z tematu ja jestem otwarta moge ich nawet zaprosic do siebie na kawe i ciasteczka o ile nie boja sie zobaczyc przygłuchej kaleki :)A tak na serio to jakos w nastepnym tygodniu mam rezonas głowy i bede wiedziec na czym stoje badz leze :) Czarny humor,ale humor! :) Paju,byle do przodu i byle się nie poddawać, a będzie dobrze! Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia...Nawet nie wiesz,jak często o Tobie myślę.:) Quote
Paja Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Wiesz ja tam juz chyba przestalam sie przejmowac,ze jestem chora,chodz jestem.Tylko zastanawiam sie czy przez ta chorobe jak Mailo znajdzie swoj kochajcy jedyny cieply domek z rodzina i innymi zwierzakami,ktos pozniej z dogomaniaków bedzie chcial mi jeszcze zostawic jakas bide pod moja i rodziców opieka,bo u nas w domu wszytsko wspólne ..:) Quote
jostel5 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 O,Kochana! Bid przeróżnych jest u nas bez liku! Żebyś tylko chciała je przyjmować...!:) Quote
Paja Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 jostel5 napisał(a):O,Kochana! Bid przeróżnych jest u nas bez liku! Żebyś tylko chciała je przyjmować...!:) Jak w moim temacie dt cały czas jest jeszcze jedno wolne miejsce dla małego psiaka ,ale nikt nie zgłosił checi...wiec chyba nie jest do konca tak jak mowisz... Quote
jostel5 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Jest,jest...tylko kasy na razie nie ma...:( Quote
magdola Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Paja napisał(a):Mysle,ze nie bedzie tak zle i jak chca porozmawiac o mailu to moga ze mna lub z kims innym z tematu ja jestem otwarta moge ich nawet zaprosic do siebie na kawe i ciasteczka o ile nie boja sie zobaczyc przygłuchej kaleki :)A tak na serio to jakos w nastepnym tygodniu mam rezonas głowy i bede wiedziec na czym stoje badz leze :)przeslij i swoj nr to gdyby cos podam panstwu......zadzwonia i popytają..... Quote
Paja Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 moj numer to 781 501 389 preferowane godziny do dzwonienia to od 12 do 1 w nocy :)Z rana z regóły jestem zabiegana i nie zawsze mam telefon ze soba... Mailo bardzo jest zżyty z Molka oni praktycznie robia wszytsko razem,wiec wrazie gdyby Panstwo mieli obawe Mola moze pojechac z Maile do nowego domu...Mola jest psem mojego byłego tz on zniknoł a Mola została :( ..i niestety ostatnio sie nie dogaduje z Heksa(matka z córka) :( dlatego jestem skłonna oddac ich razem jesli to nie bedzie przeszkoda jesli nie to osobno...Mola jeszcze ni była sterylizowana niedawno skonczyła 1 cieczke a Heksa juz jest po sterylce.. Quote
magdola Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Paja napisał(a):moj numer to 781 501 389 preferowane godziny do dzwonienia to od 12 do 1 w nocy :)Z rana z regóły jestem zabiegana i nie zawsze mam telefon ze soba... Mailo bardzo jest zżyty z Molka oni praktycznie robia wszytsko razem,wiec wrazie gdyby Panstwo mieli obawe Mola moze pojechac z Maile do nowego domu...Mola jest psem mojego byłego tz on zniknoł a Mola została :( ..i niestety ostatnio sie nie dogaduje z Heksa(matka z córka) :( dlatego jestem skłonna oddac ich razem jesli to nie bedzie przeszkoda jesli nie to osobno...Mola jeszcze ni była sterylizowana niedawno skonczyła 1 cieczke a Heksa juz jest po sterylce..Najwczesniej jutro bede wiedziala czy sa zainteresowani malym;) wtedy zadzialam.:D Quote
polubek Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 cosik czytałam i czyżby może coś się szykowało? Quote
jostel5 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 polubek napisał(a):cosik czytałam i czyżby może coś się szykowało? Podpisałam,oczywiście! Quote
_ogonek_ Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Bardzo przepraszam za moje wejście z buciorami na wątek, ale proszę o hopnięcie chociaż raz.. Quote
Paja Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 To co cioteczki mysle,ze mozemy zaczac organizowac ogloszenia... Pierw trzeba by było napisac tekst usmiechne sie do Yy :)moze nam pomoze...i skombinuje jakies ładne wyrazne foteczki Mailika:) U nas juz 3 dzien ciagle leje deszcze i nie ma nawet jak na dłuzej wyjsc na dwór :( ale Mailowi i Molci to chyba nie przeszkadza bo razem wtulone spia na kanapie i ani w głowie im chodzenie po deszczu... Quote
Onaa Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Faktycznie psiak już drugi miesiąc w dt u Paji, pięknie dochodzi do siebie i chyba już pora żeby zaczął się rozglądać za własnym domem :). Spróbujmy może zebrać główne informacje o psiaku, takie CV mu zrobić ;). A potem ktoś kto ładnie pisze byłby bardzo proszony o jakiś ładny tekst do ogłoszeń. I myślę, żeby troszkę ogłoszeń porobić, i myślałam , żeby poprosić kogoś o zrobienie allegro wyróżnionego tak na miesiąc, Mailo ma pieniążki więc jeśli się zgodzicie oczywiście. Albo może mu jakieś ogłoszenia na bazarku ogłoszeniowym wykupić i Mailo miałby większe szanse na domek jakby miał dużo ogłoszeń i jakiś piesek też by skorzystał. Quote
Paja Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Mailo to wspaniały psiak nauczył sie chodzic ładnie na smyczy w obrozy czuje sie duzo odwazniejszy niz bez niej.Uwazam ze mały zasługuje na dobry domek z kochajacymi opiekunami ,którzy poswieca sie by mały czuł sie swobodnie...Ja dzisiaj postaram sie zrobic jakies ogłoszenia i u siebie w okolicznych wioskach rozkleic,moze akurat małemu sie uda i bede miec go pod nosem by pilnie obserwowac jego zmiany,oczywiscie na lepsze :) Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Mailo. W typie westa ( piszę to z pełną odpowiedzialnością bo według mnie to on i z wyglądu i z charakterku jest taki troszkę jak weścik :) ). Wielkość: mały, pytanie do Paji : czy dałabyś radę go zmierzyć w kłębie ? Waga: 5-6kg ? Charakter: wesoły ? żywiołowy ? energiczny ? Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny ? Już nie podgryza ? Do innych psów i suczek: toleruje, lubi. Do kotów: toleruje. Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci. Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak. Zachowuje czystość w domu: tak. Umie przychodzić na zawołanie ? Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, lubi spacery ? Lubi zabawy ? Miewa czasami swoje humorki :). Paju prosze zerknij. Quote
Paja Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Paju prosze zerknij.[/QUOTE] [quote name='Dogo07']Mailo. W typie westa ( piszę to z pełną odpowiedzialnością bo według mnie to on i z wyglądu i z charakterku jest taki troszkę jak weścik :) ). Wielkość: mały, pytanie do Paji : czy dałabyś radę go zmierzyć w kłębie ? [COLOR=Red]35 cm[/COLOR] Waga: [COLOR=Red]8kg jego zwazenie graniczyło z cudem[/COLOR] Charakter: wesoły[COLOR=Red] tak[/COLOR] żywiołowy [COLOR=Red]tak[/COLOR] energiczny [COLOR=Red]tak[/COLOR] Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny [COLOR=Red]tak[/COLOR] Już nie podgryza [COLOR=Red]zdarza sie do obcych[/COLOR] Do innych psów i suczek: toleruje, lubi. Do kotów: toleruje. Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci. Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak. Zachowuje czystość w domu: tak. Umie przychodzić na zawołanie [COLOR=Red]tak chodz mniewa czasmi swoje chumorki typu juz mnie dosc dzisiaj razy wołałas...[/COLOR] Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, lubi spacery [COLOR=Red]uwielbia[/COLOR] Lubi zabawy [COLOR=Red]lubi chodz ciezko mu zawsze zaczac,wiec trzeba go zachecac[/COLOR] Miewa czasami swoje humorki :).[COLOR=Red]Nie przepada za dotykaniem ogonka pokazuje nieraz zabki...[/COLOR] Paju prosze zerknij.[/QUOTE] Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Dzięki Paja :). I jeszcze dodam takie info o psiaku: zdrowie: ogólnie zdrowy, odrobaczenie ? szczepienie: ma aktualne ? kastracja: na czym to stanęło w tym temacie :cool3: ? A jak z pielęgnacją, daje sobie czyścić uszka, zaglądać w ząbki, czesać czy kąpać czy nie bardzo ? Quote
Paja Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Dogo07']Dzięki Paja :). I jeszcze dodam takie info o psiaku: zdrowie: ogólnie zdrowy, odrobaczenie [COLOR=Red]tak[/COLOR] szczepienie: ma aktualne [COLOR=Red]tak[/COLOR] odpchlony [COLOR=Red]tak[/COLOR] kastracja: na czym to stanęło w tym temacie :cool3:[COLOR=Red] kastrat[/COLOR] A jak z pielęgnacją, daje sobie czyścić uszka i zagladac [COLOR=Red]tak chodz tylko mi bo np rodzica juz nie uszy rzecz swieta.. [/COLOR]zaglądać w ząbki [COLOR=Red]tak[/COLOR], czesać [COLOR=Red]mniewa chumorki[/COLOR] czy kąpać [COLOR=Red]tak[/COLOR][/QUOTE] [COLOR=Red]Lubi jazde samochodem :[/COLOR]) Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 To podsumuje. Mailo. W typie westa, wyrośniętego :). Wielkość: mały, ale nie mini w kłębie 35cm. Waga: 8 kg. Charakter: wesoły, żywiołowy, energiczny. Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny do swoich. Czasami podgryza zdarza mu się obcych. Do innych psów i suczek: toleruje, lubi. Do kotów: toleruje. Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci. Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak. Zachowuje czystość w domu: tak. Umie przychodzić na zawołanie: tak. Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, uwielbia spacery, lubi zabawy [COLOR=Black]choć ciężko mu zacząć, wiec trzeba go zachęcać[/COLOR]. Lubi jazdę samochodem. Pielęgnacja: daje sobie czyścić uszka i zaglądać ale tylko swojem[COLOR=Black]u opiekunowi[/COLOR][COLOR=Black], pozwala zaglądać w ząbki [/COLOR][COLOR=Black]i czesać się oraz kąpać.[/COLOR] Nie przepada za dotykaniem swojego ogonka. Miewa czasami swoje humorki :). Zdrowie: ogólnie zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony. Kastrat. [B][COLOR=Magenta]A teraz prosimy o jakiś ładny tekst dla psiaczka :) !!![/COLOR][/B] Quote
jostel5 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Jesteś pewna,Paju,że Mailo jest kastratem? Bo ja-jakoś mam wątpliwości...Może niech go jednak jakiś wet DOKŁADNIEJ obejrzy...Pieniądze Mailo ma? Edit.Sprawdziłam-Mailo jest bogaty!:) Paja ,co sądzisz o przeglądzie u weta? Może psiak ma faktycznie jajeczka wewnątrz? Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 No właśnie. A nie wiem czy to nie jest jakiś problem ze wskazaniem do leczenia. Quote
Paja Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Moj wet jest raczej dobrym wetem i jak do tej pory mogłam zawsze za nim reczyc..,ale nie bede sie kucic skoro chcecie moge pojechac do innego a mysle ,zeby sie na 100% przekonac to potrzebne by było rtg jesli sadzicie ,ze jest wnetrem.Jak moj wet sprawdzał powiedział otwarcie ze worek jest pusty i zaczoł sie smiac,ze nie ma za co macac:oops: Quote
avii Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Dogo07']To podsumuje. Mailo. W typie westa, wyrośniętego :). Wielkość: mały, ale nie mini w kłębie 35cm. Waga: 8 kg. Charakter: wesoły, żywiołowy, energiczny. Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny do swoich. Czasami podgryza zdarza mu się obcych. Do innych psów i suczek: toleruje, lubi. Do kotów: toleruje. Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci. Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak. Zachowuje czystość w domu: tak. Umie przychodzić na zawołanie: tak. Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, uwielbia spacery, lubi zabawy [COLOR=black]choć ciężko mu zacząć, wiec trzeba go zachęcać[/COLOR]. Lubi jazdę samochodem. Pielęgnacja: daje sobie czyścić uszka i zaglądać ale tylko swojem[COLOR=black]u opiekunowi[/COLOR][COLOR=black], pozwala zaglądać w ząbki [/COLOR][COLOR=black]i czesać się oraz kąpać.[/COLOR] Nie przepada za dotykaniem swojego ogonka. Miewa czasami swoje humorki :). Zdrowie: ogólnie zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony. Kastrat. [B][/QUOTE] Mailo z tego co wyżej jest w zasadzie małym psem. Moja sunia westie którą nazywamy mikrusem waży 7 - 8 kg ... Mailo ma wiele jak zauwazyłam wiele cech tej rasy , taki kotopies co to przychodzi kiedy chce i robi to co on chce :) Westie lubią jazdę samochodem , Mailo też ... jak przepatrzylam raz jeszcze jego zdjęcia ze schronu , ma gęstą , szorstką sierść ... gdyby tak doprowadzic go do porządku czyli ==dobry fryzjer który zetnie teraz, jak trzeba równo sierśc , poskraca wlosie na ogonie i na sterczących uszkach -- będzie odrastała ładna szata okrywowa ... i przy dobrej pielęgnacji i " sukienki " sie dorobi .. na teraz potrzeba do ogłoszeń dobrych !! zdjęć , bez tego trudno będzie Mailo dobrze ogłosić i zachęcić potencjalny domek .. wiem że przy dobrej pielęgnacji Mailo będzie nie do poznania . To piękny pies ... na razie polecam codziennie kapsułkę wiesiołka , mała , niedroga a cuda czyni :) Quote
Recommended Posts