Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś zakropliłam sucz przeciwko kleszczom i mój kochany cielaczek po południu położył się na chodniku do góry kółkami i ma szarą plame w miejscu zakroplenia moge to jakoś wyczyścić bez konieczności zakroplenia ponownie?

Posted

[quote name='julita104']3 dni powinno sie nie myc pieska po zaapalikowaniu srodka.[/quote]

hmmm mi zawsze mówili, że ponad tydzień w obie strony (tzn. przed i po)

Posted

[quote name='jaszczurka']Dlaczego po zakropleniu nie kapac to rozumiem, ale dlaczego nie wolno przed?
Jutro chcialam piecha wykapac i od razu zakroplic a teraz to juz nie wiem.[/quote]

[COLOR=navy]Ja też nie wiem, ale tak było w ulotce informacyjnej, więc się dostosowaliśmy :)[/COLOR]

Posted

Przypuszczam, że skóra nie może być "łysa" musi być na niej choć minimalna warstwa ochronna wydzielnki :razz: ( nie pamiętam jak się nazywa, ale chodzi mi o tą samą przez którą psów nie można często kąpać :p)

Posted

ja dlugo sadzilam, ze takie kropelki wchlaniaja sie w krwioobieg psa... i wiele osob tak mysli jeszcze, dzis kolezanka mi tak powiedziala. Nie wiem skad sie wzielo takie przekonanie?

co do kapieli szamponem, Tosca jest juz troche brudnawa, i chialam ja wykapac. Kropelki juz sie koncza, bo zakrapialismy 4 kwietnia. Teraz na weekend majowy tez chcialam zakropic, ale wczesniej umyc. Wiem ze mowia wszyscy ze nie wolno kąpać dwa dni przed i dwa dni po, ale mnie jakos to nie przekonuje, dlaczego warstwa lipidowa wraz z kropelkami nie zmyje sie po 3 dniu?

Posted

W krwioobieg to na pewno nie, ale wnikają chyba w układ limfatyczny. Tyle, że najpierw się roznoszą, własnie poprzez tę warstwę tłuszczową NA skórze.

Posted

Pytalismy lek. wet. i powiedzial tak jak Wy - 2 przed, dwa po - dzisiaj psa wykapalam, poszlismy na spacer a jak wrocilismy po glowie chodzil mu kleszcz :/ Na szczescie zauwazylam. nie wbil sie. Teraz czekam, zeby moc mu zakroplic.

• 13 years later...
Posted

Cześć nie wiem czy jest tutaj jeszcze ktoś ale mam problem :( wykapałam psa dziś wieczorem i 3 h później zaaplikowałam krople na kleszcze :( piesek wazy 5 kg ma 7 miesięcy i kicha, nie chce spać tylko schodzi z łóżka i kładzie się co chwila w innym miejscu, drapie i wyciera się o poduszki :( co jej może się stać przez tą moją głupotę? :/

• 4 weeks later...
Posted
Dnia 12.04.2020 o 01:11, Julia-s napisał:

Cześć nie wiem czy jest tutaj jeszcze ktoś ale mam problem :( wykapałam psa dziś wieczorem i 3 h później zaaplikowałam krople na kleszcze :( piesek wazy 5 kg ma 7 miesięcy i kicha, nie chce spać tylko schodzi z łóżka i kładzie się co chwila w innym miejscu, drapie i wyciera się o poduszki :( co jej może się stać przez tą moją głupotę? :/

Pewnie go to swędzi ale dla pewności zapytać weta. I co przeszło?

Posted
14 minut temu, Ilocof napisał:

Pewnie go to swędzi ale dla pewności zapytać weta. I co przeszło?

No...od 12 kwietnia przeszło na pewno. :]