Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ossa98']Czy to nie byłby dla niego za duży stres? Poza tym, z technicznego punktu widzenia, taka kastracja, również byłaby trudna do wykonania. Przecież nawet do zdjęć rtg podaje się narkozę, żeby psiak się nie wiercił.[/QUOTE]
Psa do operacji znieczula się, przywiązuje łapki do stołu, aby pole operacyjne było widoczne...

Pzdr.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Zadnego nie mialam pytania odnosnie adopcji Liska, cisza :([/QUOTE]
Bo ludzie oczu i serca nie mają, wola nabijać kabzę pseudo-hodowcom niż dac domek biedakowi:(
A takie ma śliczne to allegro

Posted

[quote name='Mysza2']Bo ludzie oczu i serca nie mają, wola nabijać kabzę pseudo-hodowcom niż dac domek biedakowi:([/QUOTE]
Dokladnie...i snobistycznie sie odnosic z Yorkiem pod pachą za 300zl z pseudo...
Nie lubie klasyfikowac ludzi, ale jak widze Paniusie z Yorkami badz Shitzu - od razu widze ciasne klatki i matki tych dzieciaczkow z cycuszkami do ziemi - łatkę przyczepiam jedna ;) Chociaz zdaje sobie sprawe, ze moja opinia jest krzywdzaca i nie do konca obiektywna :shake:

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Dokladnie...i snobistycznie sie odnosic z Yorkiem pod pachą za 300zl z pseudo...
Nie lubie klasyfikowac ludzi, ale jak widze Paniusie z Yorkami badz Shitzu - od razu widze ciasne klatki i matki tych dzieciaczkow z cycuszkami do ziemi - łatkę przyczepiam jedna ;) Chociaz zdaje sobie sprawe, ze moja opinia jest krzywdzaca i nie do konca obiektywna :shake:[/QUOTE]
Moja może tez nie jest obiektywna, ale podobne mam odczucia. Snobizm a nie miłość do psów. Że nie wspomnę o menelach prowadzających się z: husy,onkami, bulowatymi. Wiadomo skąd potem tyle tych bezdomnych bied.
Skończyły się wakacje może coś się ruszy z adopcjami,

Posted

a Lisio troche sie z mężczyznami oswaja... mam teraz w domu ekipe remontową, wiec kręca sie mężczyźni i Lisio trzyma sie z daleka, nie biegnie do nich tak jak do mnie że az włazi na kolana.. ale już nie trzęsie łydkami jak na początku... czasem nawet przechodzi blisko nich i idzie do swojego kojca albo jak coś tam stukają koło niego to leży sobie spokojnie.... z psami też byłoby chynba w porządku, na pewno z dziewczynami, czasem spaceruje z jakąś, czasm z Saszeńką...ale niekiedy jakaś z małych biegnie za Lisiem na spacerek i zawsze jest w porządku.... chociaż ja i tak sie boje... ale z chłopakami (oprócz dwóch takich stareńkich zupełnie obojętnych) go nie puszczam... bo z każdym wiekszym, "na chodzie" jakoś jednak sie nie lubi... jak widzi Agdana wściekle szczekają obaj na siebie, na średniaki też mocno poszczekuje...

Posted

[QUOTE]Nie lubie klasyfikowac ludzi, ale jak widze Paniusie z Yorkami badz Shitzu - od razu widze ciasne klatki i matki tych dzieciaczkow z cycuszkami do ziemi - łatkę przyczepiam jedna [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/185837-Lisiu-w-hoteliku-u-Kikou-POTRZEBNE-DEKLARACJE!-fanty-na-bazarek-szukamy-domku/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] Chociaz zdaje sobie sprawe, ze moja opinia jest krzywdzaca i nie do konca obiektywna [/QUOTE]

Dokładnie! Nie wiem dlaczego ludzie są tacy krótkowzroczni, obojętni. Znajmy poprosił mnie o poszukanie dla niego psa, ale oczywiście zastrzegł, że musi być w "typie". Ma już mastfikę rodowodową, niby chciałby zrobić dobry uczynek, ale bidy nie weźmie. Tylko psa bardzo przypominającego rasę. I to mnie irytuje. Pokazuje mu mojego dziubaska - Guarka, a on "nooo, fajny, kochany", ale widać ten niesmak, że niby mój psiak tyle braków ma. Ech:-(. Najchętniej w ogóle bym mu nie pomagała, ale mam świadomość, że te w "typie", porzucone, też poszukują domów.

Posted

Niestety te " w typie" tez nie spelniaja oczekiwan i ląduje w schronach :( albo nieszczesne mixy jak Kolinek z mojego podpisu - zajrzyjcie prosze do niego i chociaz podnoscie watek. Myslalam, ze taki pies szybko znajdzie dom - niestety :(

W sprawie Liska tez nikt nie dzwoni a on zrobil juz takie postepy! ciesze sie bardzo :)

Posted

[quote name='Mysza2']Szkoda tylko że do samców trochę zadziora jest.[/QUOTE]
Moj Filip z avatara cale zycie nie mogl zniesc innych jajcarzy...co za typ spod ciemnej gwiazdy :) Z suczkami pieknei sie dogadywal, natomiast koledzy - jacy koledzy, z zebami od razu do nich ;)

Posted

[quote name='bela51']Przelałam dzisiaj na konto Lisia 84 zł z bazarku bizuteryjnego kizimizi.[/QUOTE]
Dobrze że Lisio ma takie dobre cioteczki:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='margaret']Lisiowi teraz los z nawiązką odpłaca te lata nędzne
ale strasznie fajnie tu zaglądać - podtrzymuje to wiarę w człowieka, mimo wszystko, pozdrówka:)[/QUOTE]
To prawda Margaret - ale nie tylko jemu :)
Slicznotce z Twojego avatara rowniez - szczerze przyznaje, kocham co poniektórych ludków!

Posted

[quote name='fiorsteinbock']To prawda Margaret - ale nie tylko jemu :)
Slicznotce z Twojego avatara rowniez - szczerze przyznaje, kocham co poniektórych ludków![/QUOTE]

hmmmm to ja się zarumieniłam, razem z moją Petrą:)

a kiedy Dzielna Zuzia wraca do nas?