Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

jesoooooooooooooo:mad: .
romas-uzytki.ale jak cwicza eksteriery to popatrz na watek o onkach w typie pracujacym.jak sie dba w hodowli o psyche i z psami pracuje a nie "robi kurs"to i efekty sa.

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ayshe'][B]ludzie kiedy my mamy ten pokaz na pikniku?w sobote czy w niedziele?o ktorej?czy ktos moze zadac to pytanei glonkom bo ja mam konto puste jak kieszen i nie mam jak wyslac smsa z zapytaniem a w sumie wbilo mi sie do glowy ze w sobote.a nie wiem czy to nie zwidy:roll: [/B][/quote]
W sobotę. O której to nie wiem. Będziemy dzisiaj o 19 to pogadamy.

Posted

uffff.no to dobrze.
romas-w takim razie w niedizele jedziemy tam gdzie pisalas-gdziekolwiek to jest,wrzucaj mapke,slady w neidziele o 11.:p .

Posted

13?bo musicie wrocic z egzaminu zebym zdarzyla wam tylki skopac za jakosc pracy:diabloti:.kurna sobota bedzie normalnie hardcorowa zdaje sie.

Posted

[quote name='ayshe']13?bo musicie wrocic z egzaminu zebym zdarzyla wam tylki skopac za jakosc pracy:diabloti:.kurna sobota bedzie normalnie hardcorowa zdaje sie.[/quote]

Ale jak ty będziesz kopać nam tyłki jak nie będziesz oglądać startu? My ci powiemy że wszystko było idealnie...:diabloti:

Posted

[quote name='ayshe']nowe linki do filmow na cc.[/QUOTE]

Widziałam i mam pytanie dot. AUS. Dlaczego pies jest na dwóch linkach (smyczy i lince)? Widziałm już coś takiego wcześniej, ale zapomniałam zapytać. Podejrzewam, że jest lepsza kontrola nad psem, ale boję się zgadywać, bo zaraz namnie nakrzyczysz...:placz:

Zastanawiałm się nad balto i jego reakcją na rękaw, nawet jak jest bezpańsko pozostawiony na trawie. Może miałoby sens "oswojenie" go z rękawem, pokazanie mu,ze to inny rodzaj gryzaka, a nie wróg nr1. Bo na zajęciach on złapie rękaw 3-4 razy i nie może się nim "nacieszyć". Przez to ma traumę, że zaraz mu go zabiorę i robi się zacietrzewiony. A ja swoim zachowaniem mu nie ułatwiam. No i kółko się zamyka, bo zanim ja opanuję sztukę odwoływania go od rękawa, to on zdąży się zestarzeć... :oops:

Posted

[quote name='mimoza']Widziałam i mam pytanie dot. AUS. Dlaczego pies jest na dwóch linkach (smyczy i lince)? Widziałm już coś takiego wcześniej, ale zapomniałam zapytać. Podejrzewam, że jest lepsza kontrola nad psem, ale boję się zgadywać, bo zaraz namnie nakrzyczysz...:placz:

Zastanawiałm się nad balto i jego reakcją na rękaw, nawet jak jest bezpańsko pozostawiony na trawie. Może miałoby sens "oswojenie" go z rękawem, pokazanie mu,ze to inny rodzaj gryzaka, a nie wróg nr1. Bo na zajęciach on złapie rękaw 3-4 razy i nie może się nim "nacieszyć". Przez to ma traumę, że zaraz mu go zabiorę i robi się zacietrzewiony. A ja swoim zachowaniem mu nie ułatwiam. No i kółko się zamyka, bo zanim ja opanuję sztukę odwoływania go od rękawa, to on zdąży się zestarzeć... :oops:[/quote]chodzi o to w najprostrzym prostym skrociezeby psa od pozoranta nie awersowal pezwodnik,przewodnik jest neutralny.
mimoza-to bezsensu bo on jest czysto lupowy[balto znaczy siem].piekny ma chwyt tylko ty go nie uiesz wyciszac tylko sama sie nakrecasz i jego przy okazji.jesli dam ci rekaw o "zabawy"to poniewaz usilnie wpedzasz go w coraz wiekszy konflikt i nerwowosc przez swoje nerwowe zachwowanie to pies zacznei szyc rekaw-juz to robi na tym antywyciszeniu w statyce.a przeciez trzymal.on sie nei przerzuci jak MA rekaw tylko jak go puszcza.ja ci dzisiaj pokaze i jak bede miala rekaw to go wycisze na rekawie na sobie.moze przerzucaj go sama np.na gryzak?ale ja nic nei zorbie dopoki wpadasz w panike.z psem jest wszystko oki.robi dokladnie to co max,chita,w wersji harcorowej robi to timon[co dizsiaj zobaczysz:cool1: ].na shado tez musze uwazac.ale mimoza po prostu masz normalnego psa tylko nie mam pojecia po co robisz sie zielona jak mu odbierasz rekaw.
apies nei moze lapac rekawapo 10 razy na zajeciach.on ma zlapac 2-4 razy ale porzadnie a ty masz go porzadnie wyciszyc.:mad: .a nie stac na wyciagniecie reki i zaklinac "baalto,balto,balto":cool1: .serio-rozwalisz psa.

Posted

No dobra nie potrafie wkleic mapki ,niezdolna jestem.
Trzeba zeby kazdy sprawdził sobie sam jak dojechac na niedzielne łaki .
W kazdym razie ,jadac ul.Wał Miedzeszynski mija sie rondo gdzie ta ulica łaczy sie z traktem Lubelskim, po lewej stronie ( oddalajac sie od Warszawy ) jest duza stacja benzynowa.Za ta stacja trzeba szukac skretu w Ulice Przewodowa ,a z niej w prawo w ulice Celulozy .I na CXelulozy mamy rozne łaki .Tam sie chyba umowimy ,na skrzyzowaniu Celulozy z Przewodowa.To jest miejscowosc Miedzeszyn i ta ulica Przewodowa moznaby dojechac do torow.Nastepna miejscowosc to Falenica.
Trafic jest łatwo ,bo skret z ul.Wał Miedzeszynski jest czytelny .
Okolica moze nie jest tak fajna jak u Glonkow ale jako zamiennik od czasu do czasu sie nada.
Jesli boicie sie pobladzic mozemy tez umowic sie na tej stacji benzynowej.

Posted

[B]nie dalam rady tuptac na grupe emerycka-polamalo mnie na amen po wczorajszym treningu z shadowskim.przeciagnal mnie dziadek na wszystkie strony bo nawet kolcy nie wzielam.tak wiec bede jutro o 8.10.:cool1: [/B]
chita nie przezyje tej cieczki:angryy: .wstretne swiete krofffsko:angryy: .rrrany.cwicze opanowanie ale mnie wkurza strasznei co pewnie czesc wczoraj zauwazyla na zajeciach:cool3: :diabloti: .

Posted

:crazyeye: romas-aaaanie mozna tak zebym ja tez sie polapala?bo u mnie na ekranie tylko jakis jezyk niezrozumialy widac?
doobra.jade z szira to co ja sie przejmuje:evil_lol: ...

Posted

Juz to poprawiłam ,bo wiem ,ze robaczki wyskoczyly zamiast mapki.
Moz e ktorycs z panow umie wkleic to cholerstwo bo ja nie.
Nieszkodzi i tak pomylic sie nie mozna jadac poprostu Wałem .
Bede najwyzej stac przy krawezniku z wielkim plakatem "Tu skrecac " :-)

Posted

[URL]http://www.miejsce.info/m/pl/iYNW73e[/URL]
Jedziemy wałem tak jak do Glonków :-). Za rondem jedziemy prosto, mijamy stację benzynową i za jakieś 20-30m będzie skręt w lewo w ulicę Przewodową. A dalej to już na czuja bo nie wiem który skręt jest w ulicę Celulozy.

Posted

a nie byloby prosciej umowic sie na tej stacji benzynowej za rondem i tam poczekac na wszystkich i dopiero stamtad pojechac za kims kto wie gdzie toto ? :)

Posted

[quote name='shida']a nie byloby prosciej umowic sie na tej stacji benzynowej za rondem i tam poczekac na wszystkich i dopiero stamtad pojechac za kims kto wie gdzie toto ? :)[/quote]
Może i prościej ale trzeba być twardziochem a nie mięciochem.:razz:

Posted

[quote name='shida']a nie byloby prosciej umowic sie na tej stacji benzynowej za rondem i tam poczekac na wszystkich i dopiero stamtad pojechac za kims kto wie gdzie toto ? :)[/quote]a przygoda?:cool3: :diabloti: .gdzie u ciebie duch przygody i pragnienie adrenaliny?:diabloti:

Posted

Ło Matko ,Glonek ale super mapka ! Zachowam ja sobie ,bo tym samym nareszcie zrozumiałam gdzie Wy sie spotykacie .Fantazja!
Jesli chcecie to ja o godz 10 .45 w niedziele na tej stacji moge byc i czekac .

Posted

[quote name='ayshe']noo wiec pokaz jest o 16stej.[/quote]

o co chodzi :crazyeye: bo wciaz gadacie a ja nie wiem o czym. z czym i kto ma sie otrzaskiwac :roll:

Posted

skarrrbie na pikniku gminnym zrobimy sobie obedience zeby otrzaskac psy z taka atmosfera:kuupa ludzi,halas,obce miejsce itd.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...