Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alix']Uwielbiam takich policjantow co kurczowo trzymaja sie przepisow nie potrafiac przy tym uzyc swojej mozgownicy i zachowac zdrowego rozsadku.[/quote]Żeby tylko!!! Ale on nawet nie mial jak trzymac się tych przepisów, bo ich zwyczajnie NIE ZNAŁ :roll: :snipersm:
Co z tego, ż epokazuje mi art. 77 KW, skoro nie ma w prawie definicji owych "środków ostrożności", a zasady postępowania ze zwierzętami domowymi regulują przepisy miejscowe, a nie żaden ogolny kodeks? :roll:

Prosze bardzo:

[CENTER][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=purple][B]Uchwała Nr XXXIII/756/2004[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=purple][B]Rady miasta stołecznego Warszawy[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=purple][B]z dnia 8 lipca 2004 roku[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=purple][B]w sprawie szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku oraz określenia wymagań wobec osób utrzymujących zwierzęta domowe w zakresie bezpieczeństwa i czystości w miejscach publicznych na terenie m.st. Warszawy[/B][/COLOR][/FONT][/CENTER]

[CENTER][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=purple][B]Załącznik [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=purple][B]do uchwały Nr XXXIII/756/2004[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/CENTER]

[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=purple][B]Rady m.st. Warszawy [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=purple][B]z dnia 8 lipca 2004 r.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][CENTER]
[FONT=Times New Roman][COLOR=purple][B]Szczegółowe zasady utrzymania czystości i porządku oraz wymagania wobec osób utrzymujących zwierzęta domowe w zakresie bezpieczeństwa [/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=purple][B]i czystości w miejscach publicznych na terenie[/B][/COLOR][/FONT]
[B][COLOR=purple]miasta stołecznego Warszawy[/COLOR][/B]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=purple]§ 23[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[/CENTER]
[LEFT][FONT=Times New Roman][COLOR=purple]1. 1. Na tereny przeznaczone do wspólnego lub publicznego użytku psy mogą być wyprowadzane tylko na smyczy, [U]a agresywne nadto w kagańcach.[/U][/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=purple][B]2. 2. Zwolnienie psa ze smyczy dozwolone jest tylko w miejscach mało uczęszczanych i pod warunkiem, że pies ma kaganiec, a właściciel (opiekun) ma możliwość sprawowania bezpośredniej kontroli nad jego zachowaniem.[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=purple]3. 3. Psów i innych zwierząt domowych nie wprowadza się:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=purple]1) 1) do placówek handlowych, gastronomicznych i innych obiektów wspólnego lub publicznego użytku, jeżeli wynika to z wyraźnego oznakowania,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=purple]2) 2) na tereny placów gier i zabaw dla dzieci.[/COLOR][/FONT]
[COLOR=purple][FONT=Times New Roman]4.[/FONT][FONT=Times New Roman]Przepisu ust. 3 nie stosuje się do psów-przewodników osób niewidomych.[/FONT][/COLOR][/LEFT]
[CENTER]

[/FONT][/CENTER]

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alix']Ja chce gdzies z Baroszem niebawem wybyc by tez sobie poplywal, wybrac jakies fajne miejsce. Mozemy sie wybrac razem bo samej to mi sie za bardzo nie chce a faceta na pewno nie wyciagne:angryy: Barosz w bagazniku a Twoje psiaki na kanapie z tylu:cool1:[/quote]Alix, przy Vogla w Wilanowie sa jeziorka. Tylko nie wiem, jak z ich czystością, moim burkom pewnie nie zaszkodzą, ale nie wiem, jak Baroszowi :shake: Planujemy wybrac się tam z Piką, chyba w długi weekend. Ode mnie to w sumie niedaleko i jeździ tam autobus, do którego mam blisko.
Prześlij mi na priw swój numer, to w razie czego dam ci znać, ok?

A za propozycję wspólnej wyprawy dziękuję :) Tyle, że Bugajski ma chorobę lokomocyjną... Co prawda nie wymiotuje, ale ślini się na potęge, ufafluni ci pół auta :shake: No i on na tylnym siedzeniu z Sabiną nie pojedzie :shake: Za mało miejsca, będzie się jej bał :evil_lol:

Posted

[quote name='asher']Alix, przy Vogla w Wilanowie sa jeziorka. Tylko nie wiem, jak z ich czystością, moim burkom pewnie nie zaszkodzą, ale nie wiem, jak Baroszowi :shake: Planujemy wybrac się tam z Piką, chyba w długi weekend. Ode mnie to w sumie niedaleko i jeździ tam autobus, do którego mam blisko.
Prześlij mi na priw swój numer, to w razie czego dam ci znać, ok?

A za propozycję wspólnej wyprawy dziękuję :) Tyle, że Bugajski ma chorbę lokomocyjną... Co prawda nie wymiotuje, ale ślini się na potęge, ufafluni ci pół auta :shake:[/quote]

Asher badzo chetnie bym sie z Wami wybrala:multi: wydaje mi sie ze jak Twoim nie zaszkodzilo to i jemu nie zaszkodzi. NIgdy nie mial problemow ze skora, alergia pokarmowa objawia sie u niego zaburzeniami zolodkowo-jelitowymi. A poza tym niech nie bedzie pipa:cool1: musze cos zrobic z ta swoja nadopiekunczoscia:oops: do wisly czy wody w skaryszewskim troche balabym sie go wpuscic ale moze przesadzam:oops:
Nastepna sie boi wsiasc ze mna do samochodu:diabloti: tylnie siedzenia sa zabezpieczone wiec nie ma problemu, jak kiedys bedziesz chciala to naprawde nie ma problemu;)

Posted

[quote name='asher']No to super, byle pogoda dopisała :multi:
A wsiadanie do twojego samochodu możemy przy okazji wypróbować ;)[/quote]

tak tak tak! to bardzo dobry pomysl!:fadein: chcialabym jak najczesciej cwiczyc z nim wsiadanie roznych psow do JEGO:cool1: autka. Prawie nikt z moich znajomych nie ma psow wiec za bardzo nie mam z kim probowac, a do rodzicow nie bede tylko po to jezdzic poza tym oni uwazaja ze ja sie nad Baroniem znecam i narazam go na niepotrzebne stresy:cool1:
A co bylo na agility, nawet juz zdecydowalam sie jechac ale wrocilam do domu i... padlam na twarz. Obudzilam sie dopiero okolo 14:cool1:
Dzis na szkoleniu bylam ledwo ciepla :grab: i bylo mi troche slabo :cool1:spalam tylko 2 godziny w nocy nie wiem jaki cudem zwleklam sie z lozka:-o

Posted

Na agility wciąż ćwiczymy hopki, kładkę i tunele twardy i miękki - w różnych konfiguracjach, ze zmianami stron, itp. Dziś przebiegliśmy już nawet spory tor złożony w sumie z 8 przeszkód :multi:
Moje psy padły, ale już chyba się zregenerowały :roll: Ja jestem padnięta nadal, trening tak dał mi w kośc, że ledwo chodzę :lol: W grupie były tylko dwa psy, Bugajski i Negra, więc tempo było dośc dynamiczne :cool1:

Posted

zajecia nadal byly lajtowe-chce wyrownac grupe.a z ta policja rzeczna............no oni sa wredni.ostatnio maszerowalam nad wisla to obrzucili mnie takim spojrzeniem-dobrze ze nie gryzli-psy mialam na smyczy to mi mogli naskoczyc.ja zawsze biore psy na smycz jak widze mundurowych.nie chce mi sie z nimi gadac.:diabloti:

Posted

asher tego co ci mowilam sabina nie moze brac-dzwonilam do heinricha.jakbys mi jakos dala jej wyniki-watroba glownie i takie tam to moze on by ci cos dobral dostepnego w polsce?

Posted

[quote name='ayshe']nie chce mi sie z nimi gadac.:diabloti:[/QUOTE]

Nie ma sensu z nimi gadać:shake: chyba, że rzeczywiście zna się dokładnie obowiązujące prawo nazwa ewentualnej ustawy wraz z artykułami) i wtedy można kulturalnie rozmawiać:evil_lol:

Posted

Ayshe, dzięki! Za czas jakiś poślę ci na priw jej ostatnie wyniki. Teraz lecę z burkami, bo już się cholery zregenerowały :crazyeye: Szkoda, że ja nie...:roll: Ale fajmi muszę kupić, więc nie narzekam :evil_lol:

Posted

[quote name='Szira/Gosia']Nie ma sensu z nimi gadać:shake: chyba, że rzeczywiście zna się dokładnie obowiązujące prawo nazwa ewentualnej ustawy wraz z artykułami) i wtedy można kultuiralnie rozmawiać:evil_lol:[/quote]No więc stwierdziłam, że sobię to kuźwa wydrukuję i będę palantom przed nosami machać :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

[quote name='ayshe']zajecia nadal byly lajtowe-[/quote]
HA HA HA , tak powiem tylko. Może ja jakoś tepa jestem jak nie wiem co, ale po zajątkach padam pyskiem ta łózko, Norka obok mnie i obie sapiemy jak parowozy. jak to jest lajtowo i to ja się juz koszmarnie boje, mam nocne koszmary i moczenie tez nocne:cool3:

Posted

[quote name='asher']No więc stwierdziłam, że sobię to kuźwa wydrukuję i będę palantom przed nosami machać :angryy: :angryy: :angryy:[/QUOTE]

To ja proszę o kopię:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='Szira/Gosia']To ja proszę o kopię:diabloti: :diabloti: :diabloti:[/quote]
To daj maila :diabloti: A powyżej wkleiłam wycinek z obowiązujących w Warszawie przepisów.

Posted

[quote name='ayshe']a z ta policja rzeczna............no oni sa wredni.[/quote]

I dlatego nie lubię z nimi walczyc bo ich tepota czasem mnie poraża. Stosuję metode , która skutkuje prawie zawsze na facetów w mundurach. Znaczy się na słodką idiotkę. Robię zmartwioną minę, wale durne teksty pod tytułem - taaaak, jej jaki pan jest mądry wow. Działa w 90%. A jak facet się rzuca to najlepiej walnąć (jak nie dotyczy owkorsik spraw życia i śmierci) - taki pan jest przystojny i takie rzeczy pan mówi. Działa, słowo. A , że nie mają racji... nie mam czasu ani ochoty z nimi walczyć udawadniając że nie jestem słoniem. Leń jestem i tyle

Posted

[quote name='Szira/Gosia']No i proszę się pochwalić jak tam dzisiaj masakra przebiegała;) :eviltong: :evil_lol:[/quote]
Groźny Tresser miał strasznie rozbawioną minę :lol:jak na nas patrzył, ganiał po kółeczku i nieustająco się dziwił, że prawa łapka nie dla wszystkich jest prawa. Oczywiście po powrocie do domku padłyśmy z Norasią na pysk zaraz za progiem. Dobre dzieci dociągnęły mnie na posłanie psiny i tam regenerowałysmy siłki.

Posted

[quote name='asher']No więc stwierdziłam, że sobię to kuźwa wydrukuję i będę palantom przed nosami machać :angryy: :angryy: :angryy:[/quote] [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2568&highlight=uchwa%B3a[/url]

tu masz uchwały z prawie wszystkich miast

Posted

[quote name='monisieczka']I dlatego nie lubię z nimi walczyc bo ich tepota czasem mnie poraża. Stosuję metode , która skutkuje prawie zawsze na facetów w mundurach. Znaczy się na słodką idiotkę. Robię zmartwioną minę, wale durne teksty pod tytułem - taaaak, jej jaki pan jest mądry wow. Działa w 90%. A jak facet się rzuca to najlepiej walnąć (jak nie dotyczy owkorsik spraw życia i śmierci) - taki pan jest przystojny i takie rzeczy pan mówi. Działa, słowo. A , że nie mają racji... nie mam czasu ani ochoty z nimi walczyć udawadniając że nie jestem słoniem. Leń jestem i tyle[/quote]Jezuuuu, ja tak nie umiem :shake: Nawet jak próbuję, to wszystkimi porami wyłazi ze mnie, że tak naprawde uważam gościa za totalnego palanta :diabloti:
Choć z policją zazwyczaj umiem się bez problemu dogadać, ze Strażą Miejską bywa gorzej...
Ale jeszcze żadnego mandatu nie udało mi sie ostentacyjnie nie przyjąć, bo nikt mi go nie chciał wypisać :placz: Boją się mnie, czy jak? :roll:

[quote name='monisieczka'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2568&highlight=uchwa%B3a"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...ight=uchwa%B3a[/URL]

tu masz uchwały z prawie wszystkich miast[/quote]
Tylko nie sugerucie się tym, co jest na początku, te przepisy już nie obowiązują. Teraz w Warszawie obowiązuje
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=539742&postcount=66"]TA UCHWAŁA[/URL]

Posted

Ja dziś będę wiedziała od prawnika policyjnego, czy policja rzeczna ma w ogóle prawo wychodzić z łódki i się czepiać o coś takiego...
A teraz ja mam stresa poszkoleniowego, bo sucz wycięta na szkoleniu jest maksymalnie:-( i smutna jak osioł Kłapouchy. Za to szkolenie bardzo jej pomaga na ogólną karność, bo na spacerach okazuje sie, że nawet jak jest bardzo podniecona, zestresowana,czy czymś innym niż ja zainteresowana, to komendy wykonuje. Okazuje sie, że dla mnie najlepszym odstersowaniem jest spacer z białym gadem, bo wtedy okazuje się, że wszystkie komendy zna świetnie, wykonuje dokładnie i natychmiast. Przynajmniej tyle.... i hurra. Przciwwarunkowanie dziamotania działa,!!! i to przełom był natychmiastowy, najpierw przez miesiąc żadnych efektow i nagle sucz zaskoczył. Dziś oszczekało ją mocno 6 psów i w tym 3 duże, a ona nic:)- normalnie grzeczna jestem mamo i nie będę zachowywać się jak buras.Druga zaskoczka- biały gad zaczyna cieszyć się jak głupi, gdy ją całkiem obcy głaszczą. Dotychczas łaskawie to tolerowala. Może będą z niej jeszcze ludzie:multi:

Posted

znalazlam wreszcie sposob na zamkniecie geby Baroszowi gdy dzwoni domofon!:multi: Wpycham mu do pyska ucho wieprzowe - wcina je z takim smakiem ze az caly sie trzesie, szczeknal tylko raz a potem zajal sie uchem:crazyeye::multi: BYlam juz zalamana bo nie pomagalo szarpanie, piszczalki, pileczki, paroweczki... ale wreszcie znalazlam sposob:lol:
Barosz byl dzisiaj u weta, moze jesc Acane z lososiem i Bewi doga lamb ( bardzo dziekuje za bobki:cool1:) Od dwoch roznych wetow slyszalam rozne opini o HMB jedna wetka polecala a druga powiedziala ze podchodzi do hmb dosyc nieufnie bo moze tez powodowac wzrost miesnia sercowego... no wiec sama juz nie wiem co o tym myslec:???:
[B]Ayshe [/B]widzimy sie jutro o 19? Wole sie upewnic;)

Posted

[quote name='Alix']znalazlam wreszcie sposob na zamkniecie geby Baroszowi gdy dzwoni domofon!:multi: Wpycham mu do pyska ucho wieprzowe[/quote]No tak, kneblowanie na ten problem tez jest dobre :megagrin: :megagrin: :megagrin:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...