monisieczka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ayshe napisał(a): wszystko co pisze jest tylko moim zdaniem.nie jestem zbyt kompetentna do udzielania rad-zrozumcie ja mam onki dopiero 17 lat.to gooowniane doswiadczenie.zwlaszcza ze hoduje krocej-10 lat.nie mam ochoty i nie poczuwam sie do robienia za eksperta-no zwyczajnie mi glupio i tyle. Naprawde baaaardzo śmieszne:mad::mad:. Ja mam moją słoniczke jako pierwszą onczycę dopiero 7 miesiecy i głupia jestem jak hangar pustaków, więc może bez zbednej kokieterii co :diabloti::diabloti:. Wszystko co mówisz jest dla mnie na wagę złota ino przyswoic tego tak szybko nie umiem jakbym chciała, ale zrozum.... wiek juz nie ten, oczy nie te.... eeee:-(. To nie chodzi o bycie ekspertem czy tez nazwij to jak chcesz, ale wiedze posiadasz kolosalną i bardzo prosze żebyś się nią z nami dzieliła jesli owkorsik chcesz. Quote
asher Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ayshe napisał(a):asher-ja z zasady nie za bardzo chwale.ale grupa cwiczy deczko lepiej-np.moglismy zrobic linie i obejscia w zostawaniu a niedawno nie bylo to zbyt mozliwe.do sabiny musisz brac duzo oddechow jak poczujesz impuls uzycia bejsbola:cool3: Iiiii, mnie nie chodzi o pochwały, bo na te to jeszcze dłuuugo nie zasłużymy z Sabiną, o ile w ogóle :cool3: Ale jakoś łatwiej mi sie z nia pracuje i zastanawiam się, czy to widać. Pytam, bo ja się nie ograniczam z nią tylko do tego szkolenia, pracuję z nią również sama i nie wiem, czy idę w dobrym kierunku, czy jednak coś powinnam zmienić, jakoś inaczej z nią postępować... Ale mnie się wydaje, że jest ok... (oczywiscie ok jak na Sabinę, żeby nie było nieporozumień ;) ) Quote
Ewa-Jo Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 [quote name='ayshe']Ewa-Jo -to ja sie nie dziwie ze jest gruby:lol: .hi croc.300 g.hmb-tak oczywiscie ze przerywasz.ZADNYCH suplementow nie wolno dawac non stop.to wysoce ryzykowne.podobno sport menue daje mase miesniowa-sprawdzem to powiem.moje leca na hi crocu[hodowlane bo kanapowe pupilki koncza teraz testowanie brita i zaczniemy sport menue.poza tym zaczynam dawac algi i karoten bewidoga.obaczym.ciastka sa rewelacyjne.pamietajcie ze samcom do 2 roku zycia musicie suplementowac karme.nie codziennie,nie non stop ale taki "pych"musza miec ze wzgledu na rozbudowe cech samczych. Ayshe Joshua poza karmą cały czas dostaje Cani Agil /opis pod spodem/ czy coś powinien jeszcze dostawać. No i co to za ciasteczka o których piszesz. anivital - to linia produktów, do której należy Cani Agil, preparat pomocny w zapobieganiu oraz leczeniu schorzeń układu ruchu, ułatwiający poruszanie i prawidłowe formowanie kości stawów i ścięgien, chętnie przyjmowany przez psy jako smakołyk. Cani Agil uzupełnia dietę psa w naturalne substancje odżywcze, a także w CAC-glukozoaminy, zawarte w nowozelandzkiej małży Perna canali-culus oraz nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, znane ze swoich właściwości leczniczych oraz wspomagających funkcjonowanie tkanek, chrząstek i ścięgien. Cani Agil przeznaczony jest dla psów: rosnących, szczególnie dużych ras wszystkich ras z oznakami schorzeń aparatu ruchu (dysplazja,artrofia,kontuzje) sportowych i służbowych, poddawanych obciążeniu fizycznemu starszych, jako regenerator kości i stawów CaniAgil tabletki wspomagaja rozwój tkanek, chrząstek i ścięgien dzięki zawartości aktywnych składników. Mrożony i suszony ekstrakt z nowozelandzkiego małża - Perna canaliculus (skład: 15 % ekstrakt - w dawce leczniczej 0,6 g na 10 kg wagi ciała psa). Nowozelandzki małż (Perna canaliculus) zawiera naturalny kompleks substancji aktywnych w postaci glukozoamin (GAGs), specyficzne Omega-3 nienasycone kwasy tłuszczowe(eikozatetrainowy-ETA 20:4 ui>3), aminokwasy będące podstawowym budulcem dla chrząstek, mikroelementy (cynk, miedź, mangan) oraz naturalne antyutleniacze. Udowodniono, że w warunkach naturalnych, zastosowana dawka 0,45g na 10 kg wagi ciała psa, przy trwającym przewlekłym zapaleniu stawów (artroza) wystarczyła do uzyskania pozytywnych efektów w likwidowaniu objawów artrozy (Bierer & Bui, 2002). Po podaniu Perna canaliculus zmniejszał się ból, sztywność więzadeł i następował szybszy powrót do zdrowia po wysiłku fizycznym. Powyższe pozytywne działanie należy przypisać całemu aktywnemu kompleksowi wyizolowanemu z małża, a nie tylko glukozoaminie (co udowodniono doświadczalnie!). Ogromna część tego pozytywnego działania przypada na właściwości kwasu eikozatetrainowego (ETA), który spełnia zadanie substancji przeciwzapalnej i przeciwbólowej. Zatem, dodatek do karmy kompletnego ekstraktu z małża i jego muszli będzie zdecydowanie bardziej efektywne i tańsze, niż podawanie tylko samej sproszkowanej muszli lub pojedynczej substancji jak siarczan chondroityny czy glukozoaminy. Omega-3-nienasycone kwasy tłuszczowe (Skład: koncentrat tłuszczu ryb o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych - omega-3-EPA 20:5 u)3 oraz DHA 22:6 uu3) Dzięki odpowiedniemu poziomowi tych kwasów tłuszczowych utrzymuje się naturalna równowaga pomiędzy omega-6 i omega-3 w pokarmie. Dodatek Omega-3 nienasyconych kwasów tłuszczowych w krótkim czasie manifestuje się ich naturalnymi właściwościami przeciwzapalnymi w obrębie chrząstek i ścięgien. Proces zapalny, działający destrukcyjnie na chrząstki, a także ból towarzyszący zapaleniu ustępują szybko dzięki działaniu omega-3 nienasyconym kwasom. "Czarci pazur" (Harpagophyti radix) To południowo-afrykańskie pnącze (a konkretnie jego korzeń) jest znane ze swoich właściwości leczniczych we wszelkich stanach chorobowych narządu ruchu. Tak jak w przypadku produktów zielarskich, cały naturalny kompleks jest zdecydowanie bardziej efektywny niż pojedyncze substancje. Naturalne flawonoidy wpływają stabilizująco na metabolizm tkanki chrzestnej oraz formowanie powierzchni stawowych kości, usprawniając funkcjonowanie stawów. Witamina E (dodatek: 5.500 mg/kg - równa się 20 mg Vit E na 10 kg wagi ciała psa - dawka sugerowana) Witamina E odgrywa istotną rolę w ochronie nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-3) oraz komórek tkanki chrzestnej przed procesami utleniania przez wolne rodniki. Występują one w znacznych ilościach w trakcie trwania procesu zapalnego. Witamina E jest zatem konieczna dla stabilizacji błon komórkowych, a szczególnie komórek mięśni szkieletowych. Jest to jedno z pełnionych przez nią zadań koniecznych dla prawidłowego funkcjonowania i odbudowy tkanek. Witamina C (Dodatek: 2.750 mg/kg - odpowiada 10 mg Vit C na 10 kg wagi ciała psa jako dawka polecana) Witamina C jest niezbędna w procesie syntezy kolagenu. W trakcie stresu (związanego np. z bólem), witamina C "własna" może nie sprostać swojemu zadaniu. Dodatek witaminy C dla psów ze zmianami chorobowymi ścięgien i chrząstek pomoże w utrzymaniu na optymalnym poziomie procesów tworzenia kolagenu i stabilizacji tkanki chrzestnej. Jako antyutleniacz, witamina C spełnia również funkcję ochronną przed szkodliwym działaniem wolnych rodników na komórki chrząstek. Nienasycone kwasy tłuszczowe wpływając pozytywnie na metabolizm białek, są niezbędne w przemianach tkanki mięśniowej i tkanki chrzestnej. Quote
Szira/Gosia Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ayshe napisał(a): wszystko co pisze jest tylko moim zdaniem.nie jestem zbyt kompetentna do udzielania rad-zrozumcie ja mam onki dopiero 17 lat.to gooowniane doswiadczenie.zwlaszcza ze hoduje krocej-10 lat.nie mam ochoty i nie poczuwam sie do robienia za eksperta-no zwyczajnie mi glupio i tyle. Ale już od 17 lat masz te ONki:mad: ja dopiero 3 lata jednego. Poznajesz dużo ludzi którzy na nich się znają:mad: ja nie. No więc do kogo mam się zwracać jak nie do Ciebie:placz: bo ja naprwadę jak Ty nie chcesz, to nie mam nikogo innego:placz: Dlaczego jest Ci głupio, przecież znamy się już tyle czasu i wszystkie rady które mi udzielasz są na wagę złota. Mogę Ci obiecać, że kiedyś się odwdzięczę, jeszcze nie wiem jak, ale to zrobię:loveu: :loveu: :loveu: tylko nie mów że już nie mogę prosić o pomoc:placz: :lol: Quote
14ruda Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Ayshe-popieram dziewczyny.Co prawda jeszcze nie mam Onka,ale z tego forum,z Twoich wypowiedzi dowiedziałam się więcej niż z ksiązek gdzie pełno ładnych zdięć ONków i jeden schematowy tekst o rasie.Ty podchodzisz do każdego psa indywidualnie.Bo każdy z tych psów mimo,że jedna rasa są jednak różne.Udzielaj rad dziweczynom,bo widzisz,ze nie tylko one z nich korzystają,ale pewnie wiele innych osób. Quote
14ruda Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Ayshe-popieram dziewczyny.Co prawda jeszcze nie mam Onka,ale z tego forum,z Twoich wypowiedzi dowiedziałam się więcej niż z ksiązek gdzie pełno ładnych zdięć ONków i jeden schematowy tekst o rasie.Ty podchodzisz do każdego psa indywidualnie.Bo każdy z tych psów mimo,że jedna rasa są jednak różne.Udzielaj rad dziewczynom,bo widzisz,ze nie tylko one z nich korzystają,ale pewnie wiele innych osób. Quote
ayshe Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 ewa-jo no piekny opisik pieeeekny:cool3: .baaardzo fajosko.zdrowy piesek bedzie:razz: :p .ja tam na to za glupia jestem:diabloti: . dzisiaj niestety mam fatalny dzien.suka mi poronila.Tapsi.3 tydzien po kryciu.jestem lekko zalamana.w d...pie[przepraszam:oops: ]mam szczeniaki-jesooo tylko zeby tasi nic nie bylo.to moja "wnusia".poprzeni miot donosila pieknie,bez klopotow. Quote
asher Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 O kurcze, tak mi przykro :shake: Trzymam kciuki za sunię!!! :kciuki: Quote
Ewa-Jo Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Współczuje .A jak się sunia czuje??? Trzymajcie się obie i zdrówka życzymy!!! Quote
ayshe Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 moje biedne slonko.nakarmilam dziecie i zaraz spadam do niej.ALIX MNIE ZNOWU DZIS NIE BEDZIE-JESTEM WREDNA ALE NIE CHCE SIE RUSZAC OD TAPSI.wpiatek ja przynosze to cos dobrego bialego i kuleczkowego[cholera no zapomnialam jak to sie nazywa z tego wszystkiego:placz: ]. Quote
ayshe Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 i do tego wcielo mi telefon do alix -jak ktos ma to wyslijcie jej smsika ze nieslownego i durnego tresera dzisiaj nie bedzie.u mnie to zawsze jak nie ........to przemarsz wojsk radzieckich........ a za niedlugo Merle [yasko farbenspiel]rodzi dzieci ktorych tatusiem jest uzytek[radze go sobie obejrzec bo tak jak ojciec-powala:cool3: ]Nash vom haus vortkamp.i polecam tez zajrzenie na zdjatko ojca bustera vom Adelmannsfeld land ktory w piekny czarniawy sposob laczy linie DDR [baruther land na ten przyklad:razz: ]i .......Anderla vom kleinen pfahlVA..no i ma piekny nash inbred na............greifa zum Lehntal 5-5:roll: :lol: Quote
Szira/Gosia Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ayshe napisał(a): dzisiaj niestety mam fatalny dzien.suka mi poronila.Tapsi.3 tydzien po kryciu.jestem lekko zalamana.w d...pie[przepraszam:oops: ]mam szczeniaki-jesooo tylko zeby tasi nic nie bylo.to moja "wnusia".poprzeni miot donosila pieknie,bez klopotow. Współczuję:placz: i też trzymam kciuki za sunię:lol: :lol: :lol: Quote
Agaa.a Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Bardzo mi przykro i oczywiście mocno trzymamy kciuki za suńcię !!! Quote
Agaa.a Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 :cool3: Prosimy o instrukcje względem naszej obecności na szkoleniach, odnośnie naszej Libry. Wczoraj suńka dostała cieczki, a nie chcielibyśmy w żaden sposób przyczyniać się do rozpraszania pozostałych psów :oops: I jeszcze jedno :lol: czy w tym okresie wskazane jest " maltretowanie " suńki ( i przewodnika oczywiście też :evil_lol: ) przez naszą ukochaną Panią Treser :eviltong: ?? Pozdrawiam serdecznie !! Quote
Alix Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ayshe napisał(a):moje biedne slonko.nakarmilam dziecie i zaraz spadam do niej.ALIX MNIE ZNOWU DZIS NIE BEDZIE-JESTEM WREDNA ALE NIE CHCE SIE RUSZAC OD TAPSI.wpiatek ja przynosze to cos dobrego bialego i kuleczkowego[cholera no zapomnialam jak to sie nazywa z tego wszystkiego:placz: ]. nic nie przynosisz:mad:to jest sytuacja wyjatkowa i niezalezna od Ciebie, nie jestes wredna tylko martwisz sie o swoja sunie i zdziwilabym sie jakbys postapila inaczej. Mam nadzieje ze sunka szybko dojdzie do siebie! Quote
ayshe Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 Tapsi jest ze mna juz w domu.bedzie spala ze mna na lozeczku i posiedzi w domku do piatku.bede ja miala ciagle na oku.jest oslabiona.chita za to oburzona normalnie bo znowu cos przyjechalo i zabralo jej pol wyra:roll: .alix-jestes aniolem:loveu: . Quote
ayshe Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 dzieki monisieczka:loveu: .wogole dzieki wam za wsparcie.martwie sie bo to mloda suka,dopiero drugie krycie to bylo,jakby co to nie bede jej wiecej kryla.biedna dziewczynka.:-( . Quote
monisieczka Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Piekielnie wierze, że wszystko ma swój sens. może maluchy byłyby chore? Trzeba to sobie może tak tłumaczyć. Buziaki dla futrzaka. I naprawde jakby coś to dawaj znać. Quote
ayshe Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 nie.kretynka rano dostala takiego spida ze zeskoczyla z murka garazu na sam dol-a ja mam stromy wjazd do garazu:shake: .mam kopniete psy.no wiecie one sie bawia w berka dookola domu i tapsi zdaje sie postanowila sobie skrocic droge:splat: :huh: Quote
Ewa-Jo Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ayshe napisał(a):nie.kretynka rano dostala takiego spida ze zeskoczyla z murka garazu na sam dol-a ja mam stromy wjazd do garazu:shake: .mam kopniete psy.no wiecie one sie bawia w berka dookola domu i tapsi zdaje sie postanowila sobie skrocic droge:splat: :huh: No to po takim skoku to nic dziwnego. Zdrówka i jakbyś coś potrzebowała to daj znać. Trzymajcie się . Quote
ayshe Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 z tapsi wsio ok.spala w nocy jak zabita a dzisiaj rano zwiedzala mieszkanko[no duzo do zwiedzania to nie ma:oops: ].chita lazi za nia krok w krok ale dymu nie ma.moze ja pamieta ze wspolnego zdawania hgh ?:cool3: .albo pamieta frycki nad bugiem :razz: :roll: :cool1: Quote
Alix Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 ayshe napisał(a):z tapsi wsio ok.spala w nocy jak zabita a dzisiaj rano zwiedzala mieszkanko[no duzo do zwiedzania to nie ma:oops: ].chita lazi za nia krok w krok ale dymu nie ma.moze ja pamieta ze wspolnego zdawania hgh ?:cool3: .albo pamieta frycki nad bugiem :razz: :roll: :cool1: Super ze sunia czuje sie dobrze:multi: Barosz dzisiaj przeswietlany mam nadzieje ze nie ma dysplazji:placz: Jak spotykamy sie w weekend? Quote
ayshe Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 w weekend mamy slady.o ktorej wy macie w sobote agility bo bylam na cavano ale nic juz nie rozumiem-tepota taka pomroczna:oops: .i w niedziele tez prosze godzinke agility bo nie chce zeby wam kolidowalo.barosz-widzimy sie w piatek o 19 tak czy inaczej.:razz: .i trzymamy kciuki za lapki barosza oraz za alixzeby nie zeszla na serce z nerwow:cool1: Quote
Mokka Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 ayshe napisał(a):w weekend mamy slady.o ktorej wy macie w sobote agility bo bylam na cavano ale nic juz nie rozumiem-tepota taka pomroczna:oops: .i Barosz nie miewa agility w sobotę. :roll: A w ogóle to w ten weekend nie ma zajęć bo to jest dłuuuuugi weekend. :evil_lol: Quote
Recommended Posts