junoo Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 ooo czarna w ćwieki do mojego psa by zupełnie nie pasowała, a szkoda, bo lubię takie :D Quote
agutka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 [quote name='junoo']ooo czarna w ćwieki do mojego psa by zupełnie nie pasowała, a szkoda, bo lubię takie :D[/QUOTE] czemu uważasz że by nie pasowała? ja uważam że twój pies pozbawiony futra wyglądałby bosko ;) Quote
Baski_Kropka Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='Onomato-Peja'][CENTER]Szkoda gadać o tych urodzinach więc nic nie powiem. :eviltong: Za to zauważyłam, że moja psica ma stanowczo za mało obroży. :C [IMG]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF1802_zps624fa06d.jpg[/IMG][/CENTER] [/QUOTE] Czyli nei pamietasz nic z imprezy haha :P? Mówisz, że masz mało obroży? To ja Ci powiem, że mój pies ma dwie :P Z czego jedną w spadku po Baskim xD Quote
Onomato-Peja Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 [center]Agutka - smyczy mam sztuk 3: czarna taśmowa, czarna skórzana i automat. Junoo - tez uważam, że wyglądałby fajnie. Baski_Kropka - pamiętam az nazbyt wiele ;) Śmieję się z tej ilości, chciałabym jeszcze od licha ale ten widok mnie jako tako powstrzymuje, bo szkoda mi się ich pozbyć a na nowe brak miejsca w szufladzie. Czajnis Szipard [img]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF1693_zps1fe5d7a4.jpg[/img][/center] Quote
agutka Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 he,he tu wygląda jak fenek pustynny ;) a mówiłaś że twoja aktoreczka nie potrafi minek w kadrze strzelać:eviltong: Quote
junoo Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 [quote name='agutka']czemu uważasz że by nie pasowała? ja uważam że twój pies pozbawiony futra wyglądałby bosko ;-)[/QUOTE] [quote name='Onomato-Peja']Junoo - tez uważam, że wyglądałby fajnie. [/QUOTE] Obecnie futro ma i chodzi w czerwonej obroży w żółte kurczaki - hahaha xD [URL]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF1693_zps1fe5d7a4.jpg[/URL] jak się zamyka oczy - stajesz się niewidzialnym :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 [quote name='agutka']he,he tu wygląda jak fenek pustynny ;) a mówiłaś że twoja aktoreczka nie potrafi minek w kadrze strzelać:eviltong:[/QUOTE] Wyjątkowo rzadko jej się zdarza. :lol: [quote name='junoo']Obecnie futro ma i chodzi w czerwonej obroży w żółte kurczaki - hahaha xD [URL]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF1693_zps1fe5d7a4.jpg[/URL] jak się zamyka oczy - stajesz się niewidzialnym :cool3:[/QUOTE] Kurczaki są boskie! Tez nad nią myślałam. :eviltong: Znalazłam pierwsze chwile zgody Raszplo-Purklowej. :) Kiedyś zastawałam ich tak codziennie wracając ze szkoły. :loveu: [img]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF1004b_zps7068f2c9.jpg[/img] [img]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF1035_zps9955f524.jpg[/img] Quote
agutka Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 o jak słiti:loveu: czemu Raszpel w kloszu?? to u kici na nosie to grzyb? Quote
Onomato-Peja Posted March 19, 2014 Author Posted March 19, 2014 [quote name='agutka']o jak słiti:loveu: czemu Raszpel w kloszu?? to u kici na nosie to grzyb?[/QUOTE] Raszpla była świeżo po szyciu, miała piczę na żerbach. :eviltong: Wytarzała się w śniegu i jak się potem okazało - we szkle. [img]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF2074_zps51788a79.jpg[/img] A na nosie kota to... smarki. :lol: Quote
agutka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 a pamiętam jak mówiłaś ... ha, ha smarki:grin: mogłaś przed zdjęciem powiedzieć żeby się wysmarkał ;) Quote
Onomato-Peja Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 [center]On wiecznie tak wygląda, nie ma się co gimnastykować :D Zwierza dostały dziś trochę indyka [img]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF1810b_zps0e052645.jpg[/img] Krasnal miał dziś pobieraną krew, jutro powinny być wyniki, po paru konsultacjach z wetem w końcu obraliśmy w miarę przejrzystą drogę leczenia. Będzie dostawała silniejsze leki (i znów zapomniałam nazwy... no się powieszę... coś na C... c....ccc... dżizys :eviltong:) i zainwestujemy w fizjoterapię. Po wynikach krwi ustalimy to dokładniej. :) No i pochwalę się jeszcze, że to jedno z ostatnich zdjęć robionych starym aparatem. :lol: Jedzie już do mnie coś o niebo lepszego. :)[/center] Quote
agutka Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 kupiłaś aparat???? jaki pochwal się ;) a myślałaś o spotkaniu z doktorem Hajdo? Quote
Onomato-Peja Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Kupiłam a raczej dostałam w ramach urodzin. :) Wybrałam najbardziej pancernego Canona średniej klasy jakiego znam. :lol: Uszczelniany, ciężki, 50D. :) Wypadło mi z głowy szczerze mówiąc. Ale no czy ja wiem, ufam swojej klinice. Jak w najbliższym czasie nam się nie polepszy to będę miała na uwadze. Krasnal ostatnio chodzi jakby ciut lepiej, wracamy pomału do dłuższych/ bardziej aktywnych spacerów. Czyli MSM coś daje jednak. :) Nie jest to jakaś drastyczna poprawa, ale pies w końcu chociaż troszkę pobiegać może bez większych konsekwencji. Quote
Naklejka Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Całkiem fajny sprzęcik :cool3: Szkoda, że nie mam kasy z 18, bo bym sobie też wymieniła sprzęt. Super, że widać jakąś poprawę. Quote
agutka Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 no to skorzystałaś z 18:cool3: będę czekać na piękne fotografie ;) Hajdo troszkę kasuje ale facet ma mega wielkie pojęcie , msm zepsutych stawów nie naprawi a jedynie poprawi komfort . Skoro widzisz poprawę to chyba najlepsza wiadomość :multi: Quote
Onomato-Peja Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Zastanawiałam się między - początkowo - 60D a 40D, ale trochę poczytałam o errorach czterdziestki i zmieniłam wiatry na 60D kontra Nikon D90, ale... W 40 urzekło mnie to, że był pancerny. :P Więc znalazłam 50tkę, fakt faktem drogo stoją jak na używki i to stare, ale wolałam dać więcej na puchę, która mi nie umrzy po kilku spacerach z psem i wizytach w schronisku. Zamówiłam jeszcze kicz obiektyw - tanie 50mm 1.8, ten Twój :D W przyszłym miechu dokupię 2 sztuki M42 a potem pomyślę nad czymś porządnym. Najpierw nauczę się nie niszczyć. :lol: No z poprawy się cieszę niezmiernie... Już mi brakowało spacerów. Nie jestem stworzona do NIE spacerowania. :D Agutka - Pewnie, że nie naprawi, zdaję sobie sprawę, ale myślę, że fizjoterapia trochę pomoże. ;) Miały być komórki macierzyste ale ładnych parę stów kosztują same badania sprawdzające, czy pies się w ogóle nadaje. Więc te parę stów postanowiłam póki co włożyć w fizjoterapię. Quote
Naklejka Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Do 50mm trzeba się przyzwyczaić, ale efekty są świetne jak na taka cenę :D M42 u mnie się nie sprawdzą, nie umiem ręcznie ustawiać ostrości, przez wadę wzroku nie widzę, gdzie ta ostrość jest :eviltong: myślałam nad wymiana 55-250 na 70-200 2,8 (to może uda mi się po wakacjach :D). Potem wymiana puszki na lepszą, a no i kupno lampy i szerokiego kąta. A co na stawy profilaktycznie polecisz? Dla Jetsa, bo to krzywołap i z HD B (jeden wet nawet stwierdził C/D, ale go wyśmiałam :evil_lol:), nie ma problemów z poruszaniem, bóle nie występują. Quote
Onomato-Peja Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 U Krasnala jak i jeszcze Atosa sprawdzał się Arthroflex, syrop i Krasnalowej bardzo pomagał swojego czasu Gelacan Fast. Z tym MSM to póki co tylko testy, chociaż Ewa od Duffla bardzo sobie chwaliła, od niej zresztą ten pomysł. :) Szeroki kąt biorę M42 :D jak i portretową stałkę 135mm. :) Zobaczymy czy coś zdziałam. Najpierw nauka, potem inwestycja. Poza tym na spacery z psem tanie szkła jak znalazł... Quote
Naklejka Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 ooo Arthroflex! to już wiem co kupić :) Mój aparacik wiele przeszedł i żyje :D schronisko, spacery, imprezy (to chyba najgorsze...) brat też go gdzieś zabierał. Jeden obiektyw nawet mi wypadł z rąk i wylądował na podłodze, nadal ostrzy i działa jak należy :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Nooo... :P U mnie jest dość hardcorowo... Spadnie, kot zrzuci, błoto, piach, woda... Pies kijem przywali... Schowam do torby na imprezie i zapomnę... Bardzo różnie i niebezpiecznie. :lol: Quote
Naklejka Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 taaa, siedziałam kiedyś w jeziorze z aparatem, bo schroniskowce pływały, albo ze znajomymi nad wodą byłam i trzeba było to uwiecznić, a z lądu nie można było, bo nie wzięłam tele :evil_lol: Dwa razy tańsze, a skład do arthroflexu podobny, co o tym sądzisz? [url]http://www.dolfos.com.pl/pl/psy/ochrona-stawow/arthromax[/url] Quote
Onomato-Peja Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Tak też bywało. :D Tańszy odpowiednik, myślę, że działa hiper podobnie jeśli nie tak samo. Tak czy siak lepiej mieć kilka takich fantów pod ręką, bo dobrze co parę miechów zmieniać suplementy. Quote
agutka Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 czy ty wiesz jak już mój aparat wygląda:roll: nie mam pomysłu jak wszystko razem ze sobą złożyć żeby było pod ręką, z Ledą to sama wiesz że nie mam czasu na titanie w plecakach bo zaraz jęczy ;) athoflex Sagacina kiedyś dostawał a efekty na długie lata były Quote
Onomato-Peja Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 Fuji dużo wytrzymują. :D Mój ma... 4? 5 lat? Poprzedni aparat - Kodak pożył około roku. ;) No i stało się, najgorszy scenariusz... Doszedł aparat a obiektyw i karta pamięci jeszcze nie. :placz: Quote
agutka Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 ten mój ma chba 4 jak dobrze pamiętam,w dniu zakupu było nim zrobione 100 tyś zdjęć więc jeszcze trochę popracuje- oby:roll: kocham dostawy na 10 tysięcy rat ;) Quote
Recommended Posts