Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani pod koniec tygodnia zrobię rozliczenie finansów Paryska / jest jeszcze szansa na jeden zaległy przelew ;)/. Bardzo proszę zastanówcie się na jakie cele przeznaczymy kasę Paryska... Jak znam życie będzie podział na Skarbonki i na inne tyszaki ale szczególnie proszę o decyzję [B]UBOCZE[/B] / ma zapłacone do września czyli nadpłata 72 zł./ i [B]Taks[/B]/ ma zapłacone do października czyli nadpłata 160 zł./. Czy Wasze wpłaty zaliczyć na kolejne miesiące na te psiaki, którym pomagacie?, czy zwrócić? Czy coś innego?

Posted

[quote name='Nikus']Moja propozycja to przelać kasę na konto Uranka-tam niedługo będzie dramat bo kończą się pieniądze a domku nie widać:([/QUOTE]
Tu niestety Nikuś ma rację :-(. Ale w związku z tym mam też pytanie do Was - czy ktoś może swoją deklarację z Paryska przenieść dla Uranka? Wiem, ze proszę o dużo i że z kasą u nas wszystkich krucho ale jeśli choć parę osób by się tak zadeklarowało to może resztę uda nam się uzbierać np. z bazarków i jakoś tego Uranka do znalezienia domu utrzymamy... Obecne pieniądze skończą się z końcem sierpnia - przypominam, że Kasi płacimy [B]po[/B] pobycie Uranka czyli teraz przekażę pieniądze za okres 26.06.-25.07.
Bardzo proszę pomyślcie o tym.
Taks już mi napisała, czekam na decyzję UBOCZA /choć on na wakacjach/ i na ten przelew i rozliczymy Paryska...

ZuziuM czy możesz mi napisać ile zostało z pieniędzy Paryska u Ciebie? Czy coś jeszcze wisimy np. za leki?

Posted

[quote name='RuletkaK']Od jakiegoś czasu podczytuję wątek Paryska :(

:( :( :([/QUOTE]

Szkoda tylko, że to podczytywanie jest związane ze smutnymi sytuacjami....

Zapraszamy też do naszych innych tyszaków:
Mikuni: [url]http://www.dogomania.pl/threads/175721-MIKA-nie-ma-ju%C5%BC-pecha!-Mo%C5%BCe-cieszy%C4%87-si%C4%99-%C5%BCyciem-w-hoteliku-ale-szuka-domu[/url]...
Weteranek:[url]http://www.dogomania.pl/threads/182122-WETERANKI-Abra-i-Magnatka-w-Hoteliku-u-ZuziM-poznaj%C4%85-%C5%9Bwiat-[/url]!!!!
Deri: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206427-Deri-z-now%C4%85-nadziej%C4%85!-Ju%C5%BC-u-ZuziM!!!-Szukamy-super-DS[/url]!!!
Uranka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/194478-URAN-jeszcze-nigdy-niczego-nie-mia%C5%82em...I-dalej-nie-mam[/url]...
Chica: [url]http://www.dogomania.pl/threads/181431-Nies%C5%82ysz%C4%85cy-chory-Chico-b%C5%82aga-o-pomoc-Filip-wr%C3%B3ci%C5%82-z-koszmaru...Pilne-DT-dla-niego[/url]!

U tyszaków jest spokojnie i tak jakoś nastrojowo ale biorąc pod uwagę, że te psiaki mają kilka czy kilkanaście lat schroniska za sobą to ten spokój i ta nastrojowość są im najbardziej potrzebne. A podczytywać zawsze można i czasem napisać coś też :lol:

Posted

Przyznam się Wam szczerze, że ja o niebo bardziej lubię nawet to trudne zbieranie deklaracji i pieniędzy jakie jest na początku jak zwierzaka zabieramy ze schroniska niż to rozliczanie takie po odejściu za TM..... Zawsze mnie to napawa takim smutkiem, że ciężko mi się do tego zabrać...

Dziękuję bardzo Zuziu za ekspresową odpowiedź :lol:.

[B]Chciałabym Ci też bardzo, bardzo podziękować za opiekę nad naszym Paryskiem. Przepraszam, że dopiero teraz ale to jego odejście jakoś tak mnie ścięło, że nie mogłam zebrać się wcześniej... Musiałam jakoś tak w głębi serca przyjąć do wiadomości to jego odejście. A to nie było łatwe. Dziękuję Ci za normalne życie jakie dzięki Tobie mógł nasz staruszek prowadzić. Za swobodę jaką miał i ten spokój jaki mu towarzyszył. Że inny pies go nie zaatakuje, że nie braknie mu jedzenia, że dostanie tą marchewkę czy buraczka... Że odejdzie wtedy kiedy przyjdzie jego pora a nie wtedy kiedy zęby kolegów z boksu pokąsają zbyt mocno...
Dzięki Tobie i dzięki tym wszystkim, którzy dokładali się finansowo do utrzymania Paryska ten wspaniały pies choć ten ostatni rok przeżył godnie... I mam nadzieję, że to jest prawda, że zwierzęta nie pamiętają tego co było kiedyś, że żyją chwilą obecną bo dzięki temu nasz Parysek odszedł szczęśliwy...[/B]

[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]Dziękuję Zuziu, dziękuję Wam kochani darczyńcy Paryskowi[/SIZE][/COLOR][/B]

Posted

To była moja pierwsza deklaracja na dogomanii, właśnie dla Paryska. Cieszę się, że mogłam mu pomagać przez ten rok, dziękuję wszystkim którym się chciało chcieć pomagać;. Dzięki Wam Parys miał raj na ziemii.

Posted

Kochani proszę o podnoszenie bazarku z którego dochód idzie na spłacenie części pomocy dla Chica z Kundelkowej Skarbonki i na Hotelik dla Urana, innego tyszaka. Zapraszam: [url]http://www.dogomania.pl/threads/211719-Ksi%C4%85%C5%BCki-ciuszki-dodatki-!!!-Dla-Urana-na-Hotelik-do-10.08.2011r.-do-godz.-22.00[/url]

Posted

Doszła wpłata dla Paryska od Kaji555 10 zł. Dzis Parysek ma na koncie 466 zł. plus 102 zł., które zostały u ZuziM. To razem mamy 468 zł. Powinny dojść jeszcze pewne wpłaty od osób, które kontaktowały się ze mną na PW ale czy dotrą?????
Część dyspozycji co do nadpłaty już mam, czekam na dalsze i myślę, ze w tym tygodniu uda mi się pod kątem finansowym zamknąć ten wątek.....

• 2 weeks later...
Posted

Kochani muszę zakończyć sprawę finansów Paryska, żeby mógł wreszcie spać spokojnie... Zwlekałam z tym tak długo bo już po odejściu Paryska za TM kontaktowała się ze mną na PW [B]Ladymonia0610 [/B]w sprawie swoich zaległości we wpłatach dla Paryska. Z PW wynikało, ze chce wpłacić te zaległości. Dlatego czekałam... Jednak minęło dwa tygodnie przelewu jak nie było tak nie ma i ja, przyznam szczerze, już nie mam nadziei na tą kasę. Dlatego też nie będę dalej czekała tylko rozliczamy to co mamy...
Kontaktował się ze mną też [B]majku33kraków[/B] - on też ma pewne zaległości u Paryska. Uzgodniliśmy, że te pieniądze przekaże na Weteranki. Ale czy tak będzie? Pożyjemy zobaczymy..... Też dużych nadziei sobie nie robię......

[B]Zostało 468 zł. Taks zdecydowała, że jej 160 zł. przechodzi na deklaracje dla Weteranek. UBOCZE niestety nic nie napisał - to pozwolę sobie zdecydować za niego. Najwyżej będzie na mnie zły, choć to nie w jego stylu wiec pewnie mi się upiecze :evil_lol:. Czyli mamy do rozdysponowania 308 zł. Proponuję:
- 30 zł. Kundelkowa Skarbonka
- 30 zł. Talcottowa Skarbonka
- 248 zł. - zgodnie z sugestią Nikusia przekazać na konto Uranka bo u niego krucho z kasą........
[/B]

Czekam na Wasze opinie i ewentualny sprzeciw UBOCZA....Wtedy skorygujemy planowane przelewy ;).

Parysku (*) smutno bez Ciebie i tych Twoich marchewek......

Posted

Moja decyzja jest niezmienna.;) Moja stała deklaracja miesięczna na tyszaki - 110 zł, a księgowa rozdysponowuje te pieniążki tam, gdzie są najbardziej potrzebne...;)

• 3 weeks later...
Posted

Muszę tu zrehabilitować [B]Ladymonię0610[/B] / i przyznam, że robię to z przyjemnością / - doszła od niej wpłata za zaległe miesiące - 60 zł.[B] Bardzo dziękujemy za tą wpłatę!!!!!![/B]
Czyli na koncie Paryska byłoby 528 zł. Ponieważ [B]Taks[/B] zdecydowała, ze jej nadpłata / 160 zł. / ma zostać przeniesiona na jej deklaracje Weteranki to mamy do podziału po Parysku 368 zł.:lol:

I dzielimy to tak:
- 30 zł. Talcottowa Skarbonka
- 30 zł. Kundelkowa Skarbonka
- 308 zł. przekazujemy na Uranka bo on ciągle nie ma pełnych deklaracji i jemu każda złotówka się przyda.
A ponieważ już poprzednio nikt z Darczyńców Paryska nie protestował przeciwko temu podziałowi to ja sobie pozwolę już te przelewy i przeksięgowania na wątkach porobić....
[B]I tym sposobem konto po Parysku jest na zero.......[/B]

[B][SIZE="5"][COLOR="red"]Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomagali Paryskowi (*) !!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B]