Santy Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 W związku z nowymi zasadami przyznawania championatu Niemiec mam pewne wątpliwości. Czy res.CAC otrzymany w kl.champ. po psie,który jest już championem tego kraju przechodzi na kolejnego psa,czy nie ?:confused: Z góry dziękuję za odpowiedź.;) Quote
Santy Posted April 12, 2006 Author Posted April 12, 2006 [quote name='Elitesse']a zmienily sie zasady ? :crazyeye:[/quote] Zmieniły się już jakiś czas temu ;) Jeśli się nie mylę to od września 2004. Quote
Agnieszka K. Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 [quote name='Santy'] Czy res.CAC otrzymany w kl.champ. po psie,który jest już championem tego kraju przechodzi na kolejnego psa,czy nie ?:confused: [/quote] Powienien przejść, ale tylko wtedy, gdy ten z CAC był championem Niemiec, a ten a res.CAC championem innego kraju. Res.CAC może byc zamieniony w CAC, jeśli pies który dostał CAC w dniu wystawy był już championem Niemiec. Quote
Santy Posted April 12, 2006 Author Posted April 12, 2006 [quote name='Agnieszka K.']Powienien przejść, ale tylko wtedy, gdy ten z CAC był championem Niemiec, a ten a res.CAC championem innego kraju. Res.CAC może byc zamieniony w CAC, jeśli pies który dostał CAC w dniu wystawy był już championem Niemiec.[/quote] SUPER !! Bardzo dziękuję !;) Quote
kaja91 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Gdzie składa się wniosek o wydanie championa niemiec? Quote
QISSI Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [url]http://www.vdh.de/en/faq/deutscher_champion.php[/url] Quote
dog&i Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Hej a wracając do tematu to ktoś mógł by mi wytłumaczyć (tak na chłopski rozum) Mam championa polski i ile musze mieć caców zeby dostać championa niemiec?? Quote
musia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 żeby dostać ch. niemieckiego związku 5 x Vdh, 5 x CAC - daje ch. ichniejszych klubów. Tak czy inaczej 5 x wniosek w przeciągu 1 roku i 1 dnia. Quote
Tecia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='musia']żeby dostać ch. niemieckiego związku 5 x Vdh, 5 x CAC - daje ch. ichniejszych klubów. Tak czy inaczej 5 x wniosek w przeciągu 1 roku i 1 dnia.[/quote] I takie dodatkowe info CAC przyznawany jest jeden na płeć. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa i nigdzie nie znalazlam info a od ichniejszych hodowcow tez mam sprzeczne zdania, moze ktos wie jak to jest z psami użytkowymi czy faktycznie na Ch klubowy trzeba użytek? Na CACIB-ie na ktorym bylam organizatorem byl klub i moj mlodziag oprocz wniosku na Junior Ch VDH dostal CAC :) Quote
QISSI Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Z CAC-ami to różnie bywa, zależy od klubu. W sznaucerach np. przyznają CAC-e w każdej klasie. Aby uzyskać championat klubu wymagane jest 6XCAC w przeciągu roku, no i żeby zdobyć dyplom championatu klubowego trzeba być ich członkiem. Quote
cenzo Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='Tecia']I takie dodatkowe info CAC przyznawany jest jeden na płeć. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa i nigdzie nie znalazlam info a od ichniejszych hodowcow tez mam sprzeczne zdania, moze ktos wie jak to jest z psami użytkowymi czy faktycznie na Ch klubowy trzeba użytek? Na CACIB-ie na ktorym bylam organizatorem byl klub i moj mlodziag oprocz wniosku na Junior Ch VDH dostal CAC :)[/quote] hmm, nie wiem jak to jest w Irlandach, ale w Gordonach tak Quote
AiK Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='QISSI']Z CAC-ami to różnie bywa, zależy od klubu. W sznaucerach np. przyznają CAC-e w każdej klasie. Aby uzyskać championat klubu wymagane jest 6XCAC w przeciągu roku, no i żeby zdobyć dyplom championatu klubowego trzeba być ich członkiem.[/QUOTE] a jak się zostaje członkiem klubu niemieckiego :roll: dostałam ostatnio ich cac klubowy na klubówce i nie wiem czy warto interesowć się tym championatem i jeździć na te klubówki żeby go skończyć jeżeli warunkiem jest członkostwo w klubie Quote
Impresja&Simarilion Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 nie trzeba być członkiem ich klubu Quote
AiK Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 [quote name='Impresja']nie trzeba być członkiem ich klubu[/QUOTE] Dzięki:lol: Quote
musia Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Czy ktoś ma może pełne dane bankowe do zapłaty za championat Niemiec Quote
QISSI Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [url]http://www.vdh.de/en/faq/deutscher_champion.php[/url] tu są wszystkie dane Quote
QISSI Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='Impresja']nie trzeba być członkiem ich klubu[/QUOTE] W PSK czyli Klubie Sznaucera Pinczera na pewno trzeba być członkiem, wiem bo sama starałam się o dyplom i otrzymałam dopiero po zapisaniu się do klubu, opłaceniu składki i opłaty za dyplom. Być może kluby innych ras mają inne zasady i nie wymagają członkostwa. Quote
musia Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='QISSI'][url]http://www.vdh.de/en/faq/deutscher_champion.php[/url] tu są wszystkie dane[/QUOTE] Nie ma wszystkich danych dlatego pytam Jest nr.konta i BLZ, nie ma SWIFTu czy IBANu Quote
BeataG Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 No jak to nie ma? [QUOTE]IBAN: DE64 4405 0199 0001 165 690 SWIFT-BIC: DORTDE 33 s[/QUOTE] Quote
musia Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Zwracam honor - faktycznie jest: w angielskiej wersji Patrzyłam na niemiecką , a tam : "VDH Service GmbH Sparkasse Dortmund Konto-Nr.: 1 165 690 BLZ: 440 501 99 " PS. Jest błąd w kodzie SWIFT -BIC: DORTDE 33 [B][COLOR=red]s.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][COLOR=black]Ma być bez[/COLOR] "S"[COLOR=black] czyli[/COLOR] [/COLOR][COLOR=blue]DORTDE33[/COLOR][/B] [B][COLOR=#0000ff][/COLOR][/B] [COLOR=black]Sprawdziłam dzisiaj wpłacając w banku (internetem)[/COLOR] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] Quote
Impresja&Simarilion Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 mój młodzieżowy przyszedł chyba w dwa tygodnie. Quote
sylrwia Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Co zrobić jeśli zagubiła mi się gdzieś jedna karta ocen? Mam tez oprócz wniosków VDH uzbieranych 5 x CAC, gdzie wtedy słać wniosek o championat. Quote
Recommended Posts