ilon_n Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Talia']Niestety Ogi się wyprowadził ;) Moja tez miała na pieńku z Aiszą. A bokserke Fante [*] kojarzysz?[/QUOTE] Fanta mieszkała vis a vis nas .. biedna psina, ktoś ją otruł i paskudnie kończyła!!!! Teraz mają spanielka .. choć długo wahali się z decyzją o następnym piesku .. Quote
Talia Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Fanta była wspaniała. Spanielek-Rudi to łobuz jakich mało ;) I do bójki chętny ;) Już nie mogę się doczekać jutra. Ktoś z Was wie jakie sa procedury w schronisku? Quote
ilon_n Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Talia']Fanta była wspaniała. Spanielek-Rudi to łobuz jakich mało ;) I do bójki chętny ;) Już nie mogę się doczekać jutra. Ktoś z Was wie jakie sa procedury w schronisku?[/QUOTE] jasne. ostatnio kilka psiaków wyadoptowaliśmy ze schronu, stare, młode .. a kilka wciąż czeka .. podpisuje się papier adopcyjny, potrzebny ID czyli dowód osobisty i kaska rzędu 40pln za ewentualne szczepienia (suczki bywają sterylizowane i wówczas opłata jest wyższa) .. kłopot moze byc jeśli psiak jest akurat na kwarantannie .. wówczas trzeba odczekać 2 tygodnie do czasu adopcji .. i procedura jak wyżej .. Quote
Talia Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Właśnie tej opłaty się boję, bo nie mam nawet 10zł. Cała kasa poszła w tym miesiącu na mojego psa i prosiaka. :( A kto się orientuje z tymi mapami dogo dotyczącymi transportu? Quote
ilon_n Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Talia']Właśnie tej opłaty się boję, bo nie mam nawet 10zł. Cała kasa poszła w tym miesiącu na mojego psa i prosiaka. :( A kto się orientuje z tymi mapami dogo dotyczącymi transportu?[/QUOTE] nie frasuj się na zapas!!! ;) finanse to kwestia zbiórki na wątku .. myślę, że taka suma to nie problem .. a pewnie i tak będziemy zbierać na transport .. Quote
Talia Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 I złe wieści... :(:(:( Pani nie jest już zainteresowana psem... trudno...czekam na kolejne telofony. Quote
ilon_n Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 No cóż. Lepiej teraz niż później .. Roko znajdzie swój dom i ten wówczas na pewno się nie rozmyśli .. Quote
Talia Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 A szkoda :( Czekam na następny tel. Bjuta, prosze o informacje jakby miał jeszcze jakiegoś obserwatora. ;) Mówiłam Wam juz dlaczego takie imię dla niego wybrałam? Quote
agaciaaa Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Szkoda, a myślałam, że się na coś przydam ;) no ale widocznie to nie był odpowiedni dom. Quote
Talia Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='agaciaaa']Szkoda, a myślałam, że się na coś przydam ;) no ale widocznie to nie był odpowiedni dom.[/QUOTE] Fajnie, że zajrzałaś tutaj, bo już miałam Ci pisać pw. Quote
Cajus JB Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Talia. Będziesz w schronie czy nie w takiej sytuacji? Mój numer 602 378 012 Quote
ilon_n Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Talia, nasza trójka (saphira, cajus i ja) była w schronie w przedziale 10.30 - 12.30 niestety wszyscy musieliśmy już wybywać, bo różne sprawy goniły .. ale możemy spotkać się innym razem, bądź nawet na osiedlu i porozmawiać o adopcjach itp [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Niestety nie wypatrzyłam Twojego przystojniaka :/ ale może za szybko przemykałam .. Quote
Talia Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Byłam w schronie chwilkę po 14. Roko ma się dobrze, jest w boksie 38. Ma kwarantanne do 23maja. Wypatrzyłam sobie świneczkę taką śliczną... bym ją strasznie chciała. Mam nadzieje, że się dogada z moim prosiaczkiem. ;) Muszę z mamą pogadać. Bede w schronisku w czwartek przed 16. Quote
Talia Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Jest kolejna propozycja na DS. Pan jeszcze nie zdecydowany w 100%, ale ma czas bo Roko opuści schronisko najszybciej 23maja. Pan jest z Olsztyna. Quote
Cajus JB Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Super Talia, że sobie poradziłaś i fajne, że jest szansa na kolejny DS. Quote
Talia Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Powiedziałam panu kiedy kończy mu się kwarantanna i pan powiedział, że po 20 da odpowiedz na 100%. Quote
Talia Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Jest nowy pan zainteresowany Rokiem. Do jutra pan ma się zdecydować i zadzwonić. Mieszka nie aż tak daleko, bo kawałek od Bydgoszczy (na trasie do Gdańska). Niedawno stracił psiaka :( Z rozmowy wynika, że psiak miałby super warunki, działka...ale pies w domu ;) Trzymajcie kciuki. Quote
Diora Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Trzymam kciuki, oby się udało :) Piesio bardzo ładny, myślę, że szybko znajdzie dom :) Quote
Diora Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 wow! a to już pewna informacja? żeby tylko rozczarowania nie było... pan musi czekać do końca kwarantanny czy schronisko szybciej wyda psa? Quote
Talia Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Podejrzewam, że trzeba czekać do końca kwarantanny. Dzisiaj jadę do schroniska to wszystko załatwię. Ktoś z Was będzie dziś w schronie? W razie czego mój nr 794 572 361 (proszę nie dzwonić tylko najlepiej pisać, bo na lekcji nie mogę odebrać ;) ) W schronie będę ok 14. Jak będzie taka możliwość to go zarezerwuje ;) Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej. Musze zapytać się jaka miejscowość, bo nie pamiętam dokładnie nazwy. Wiem tylko że za Bydgoszczą na trasie do Gdańska. Myślę, że z transportem chociaż do Grudziądza nie byłoby problemu? Quote
Cajus JB Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Wspaniała wiadomość. Masz już kogoś do sprawdzenia domku? Ja nie mogę być dziś w schronie.. Quote
Recommended Posts