Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Talia']Niestety Ogi się wyprowadził ;) Moja tez miała na pieńku z Aiszą. A bokserke Fante
[*] kojarzysz?[/QUOTE]
Fanta mieszkała vis a vis nas .. biedna psina, ktoś ją otruł i paskudnie kończyła!!!!
Teraz mają spanielka .. choć długo wahali się z decyzją o następnym piesku ..

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fanta była wspaniała. Spanielek-Rudi to łobuz jakich mało ;) I do bójki chętny ;)
Już nie mogę się doczekać jutra. Ktoś z Was wie jakie sa procedury w schronisku?

Posted

[quote name='Talia']Fanta była wspaniała. Spanielek-Rudi to łobuz jakich mało ;) I do bójki chętny ;)
Już nie mogę się doczekać jutra. Ktoś z Was wie jakie sa procedury w schronisku?[/QUOTE]

jasne. ostatnio kilka psiaków wyadoptowaliśmy ze schronu, stare, młode .. a kilka wciąż czeka ..
podpisuje się papier adopcyjny, potrzebny ID czyli dowód osobisty i kaska rzędu 40pln za ewentualne szczepienia (suczki bywają sterylizowane i wówczas opłata jest wyższa) ..
kłopot moze byc jeśli psiak jest akurat na kwarantannie .. wówczas trzeba odczekać 2 tygodnie do czasu adopcji .. i procedura jak wyżej ..

Posted

Właśnie tej opłaty się boję, bo nie mam nawet 10zł. Cała kasa poszła w tym miesiącu na mojego psa i prosiaka. :(
A kto się orientuje z tymi mapami dogo dotyczącymi transportu?

Posted

[quote name='Talia']Właśnie tej opłaty się boję, bo nie mam nawet 10zł. Cała kasa poszła w tym miesiącu na mojego psa i prosiaka. :(
A kto się orientuje z tymi mapami dogo dotyczącymi transportu?[/QUOTE]

nie frasuj się na zapas!!! ;)
finanse to kwestia zbiórki na wątku .. myślę, że taka suma to nie problem .. a pewnie i tak będziemy zbierać na transport ..

Posted

A szkoda :( Czekam na następny tel.
Bjuta, prosze o informacje jakby miał jeszcze jakiegoś obserwatora. ;)
Mówiłam Wam juz dlaczego takie imię dla niego wybrałam?

Posted

[quote name='agaciaaa']Szkoda, a myślałam, że się na coś przydam ;) no ale widocznie to nie był odpowiedni dom.[/QUOTE]
Fajnie, że zajrzałaś tutaj, bo już miałam Ci pisać pw.

Posted

Talia, nasza trójka (saphira, cajus i ja) była w schronie w przedziale 10.30 - 12.30 niestety wszyscy musieliśmy już wybywać, bo różne sprawy goniły .. ale możemy spotkać się innym razem, bądź nawet na osiedlu i porozmawiać o adopcjach itp [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
Niestety nie wypatrzyłam Twojego przystojniaka :/ ale może za szybko przemykałam ..

Posted

Byłam w schronie chwilkę po 14. Roko ma się dobrze, jest w boksie 38. Ma kwarantanne do 23maja.
Wypatrzyłam sobie świneczkę taką śliczną... bym ją strasznie chciała. Mam nadzieje, że się dogada z moim prosiaczkiem. ;) Muszę z mamą pogadać.
Bede w schronisku w czwartek przed 16.

Posted

Jest kolejna propozycja na DS. Pan jeszcze nie zdecydowany w 100%, ale ma czas bo Roko opuści schronisko najszybciej 23maja. Pan jest z Olsztyna.

Posted

Jest nowy pan zainteresowany Rokiem.
Do jutra pan ma się zdecydować i zadzwonić. Mieszka nie aż tak daleko, bo kawałek od Bydgoszczy (na trasie do Gdańska). Niedawno stracił psiaka :(
Z rozmowy wynika, że psiak miałby super warunki, działka...ale pies w domu ;) Trzymajcie kciuki.

Posted

wow! a to już pewna informacja? żeby tylko rozczarowania nie było...

pan musi czekać do końca kwarantanny czy schronisko szybciej wyda psa?

Posted

Podejrzewam, że trzeba czekać do końca kwarantanny. Dzisiaj jadę do schroniska to wszystko załatwię.
Ktoś z Was będzie dziś w schronie? W razie czego mój nr 794 572 361 (proszę nie dzwonić tylko najlepiej pisać, bo na lekcji nie mogę odebrać ;) )
W schronie będę ok 14. Jak będzie taka możliwość to go zarezerwuje ;)
Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej. Musze zapytać się jaka miejscowość, bo nie pamiętam dokładnie nazwy. Wiem tylko że za Bydgoszczą na trasie do Gdańska.
Myślę, że z transportem chociaż do Grudziądza nie byłoby problemu?