DORA1020 Posted June 24, 2014 Author Posted June 24, 2014 I znowu prosze o pomoc,nie jezdze teaz tam tak czesto,bo nie mam czasu,ale caly czas mysle o psiakoach. Teraz okropne kleszcze ,a psiaki nie zabezpieczone,szczegolnie Misio kochany,ktory wloczy sie po lesie. P.Joanna usuwa mu te kleszcze recznie,ale to niebezpieczne. Maz p.Joanny nadal buszuje na smietniku.Chcialabym tam pojechac i zawiezc jedzenie dla psiakow,nale na wieksze zakupy mnie nie stac.Nazbieralam troche suchego chleba i 2 puszki z Biedronki,ale to chyba za malo. Quote
Madie Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Dora, co te psy jedzą. W sensie zadowolą się jakimś chappi czy coś w tym guście, czy trzeba celować w coś wyżej? Jest mozliwość wysłania karmy do Ciebie np. kurierem i im zawieziesz czy raczej bezpośrednio do nich? Quote
DORA1020 Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 [quote name='Madie']Dora, co te psy jedzą. W sensie zadowolą się jakimś chappi czy coś w tym guście, czy trzeba celować w coś wyżej? Jest mozliwość wysłania karmy do Ciebie np. kurierem i im zawieziesz czy raczej bezpośrednio do nich?[/QUOTE] Madie bardzo prosilabym o cos na kleszcze,chociaz dla Miska.Bo on sie wloczy,nazywaja go soltys,bo wszedzie go pelno. Wiem,ze te psiaki jedza wszystko,mozesz wyslac do nich,tylko ja nie znam dokladnego adresu,moze funia zna,ona tam kiedys tez byla.A jak nie to do mnie i tak bede musiala tam pojechac,poprosic kogos zeby nmie tam podwiozl. Quote
DORA1020 Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 Moze byc chappi,one jedza wszystko,sama kupowalam im puszki z Biedronki,a to przeciez badziewie,ale na lepsze mnie nie stac,jak jade to kupuje korpusy i jakas kasze,ale to na dlugo przeciez nie wystarczy,a sucha starczy na dluzej Quote
Madie Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Dora, prześlij mi swoje dane na PW. Wyśle do Ciebie karmę dla psów suchą ( dwa worki) + dwie obroże na kleszcze. pozdrówka Quote
DORA1020 Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 [quote name='Madie']Dora, prześlij mi swoje dane na PW. Wyśle do Ciebie karmę dla psów suchą ( dwa worki) + dwie obroże na kleszcze. pozdrówka[/QUOTE] Bardzo dziekuje:) juz podaje dane..... Quote
DORA1020 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 Bylam dzisiaj w Kaweczynie u psiakow p.Joanny.Zawiozlam worek karmy od Madi,i kupilam jeszcze puszki w Biedronce ,kostki i batony. Tyle ile moglam.Zawiozlam rowniez obroze od Madi.Miskowi zalozylam od razu,bardzo sie drapal po zalozeniu,suni p.Joanna miala zalozyc sama,jedna to wogloe uciekla gdzies za stodole,to dzikie suczki,po przejsciach,bojace sie ludzi,jedna przez dluzszy czas mieszkala z koniem,chociaz sa z p.Joanna to dzikuski.Ale Misiek to zlote psisko,dobre i ufne. Zrobilam kilka zdjec,porosze Lucynke,zeby wstawila. Dzieki Madi za pomoc tym psiakom:Rose: Quote
Madie Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Dora, Foresto jest dość mocną obrożą ( silnie działa). Pies nieprzyzwyczajony może się drapać ( do tygodnia). Ważne żeby po tym czasie nie zaczął łysieć w tym miejscu i żeby stan zapalny sie na skórze nie zrobił. Obroża powinna być założona ciasno na dwa palce, u mnie działa mimo, że dziewczyny codziennie hasają po lesie Quote
DORA1020 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 No zobaczymy jak sie psiaki z obroza spisuja,wezme od funi telefon do p.Joanny i zapytam czy wszystko w porzadku. Quote
DORA1020 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 Tu na zdjeciu p.Joanna z Misiem:) jak ja strasznie lubie tego psiaka. Lucynka wstawila zdjecia na watku szczebrzeszynaikow,ale z wstawianiem z watku na watek to juz sobie radze....... [URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P6210446-1.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P6210446-1.jpg[/IMG][/URL][URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P6210450.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P6210450.jpg[/IMG][/URL][URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P6210451-1.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P6210451-1.jpg[/IMG][/URL] Quote
rudakacha Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Weszłam tu przypadkiem... Dora, podaj dane dokąd wysłać karmę. Chociaż jednorazowo coś pomogę. Quote
DORA1020 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 [quote name='rudakacha']Weszłam tu przypadkiem... Dora, podaj dane dokąd wysłać karmę. Chociaż jednorazowo coś pomogę.[/QUOTE] Dzieki rk:) potrzebuje karmy dla kotow i mialam to pisac wczesniej pilnie potrzebuje tabletek od robakow dla zwierzat z rodziny patologicznej/ w 1 poscie napisalam o nich w styczniu/ Aron----duzy pies staruszka Tyczka maly czarny piesek i 2 koty.... i jeszcze musze odrobaczyc 2 psiaki w innej rodzinie duzy staruszek-Szakal i maly piesek Maksio/najchetniej malucha bym zabrala,ale nie chca go oddac,nie ma tam dobrze biedak/ Quote
rudakacha Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Zamówiłam karmę. Powinna przyjść jeszcze w tym tygodniu. Czy Szakal to ten sam Szakal, o którym kiedyś pisałaś? Quote
DORA1020 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 [quote name='rudakacha']Zamówiłam karmę. Powinna przyjść jeszcze w tym tygodniu. Czy Szakal to ten sam Szakal, o którym kiedyś pisałaś?[/QUOTE] Tak ten sam,bylo duzo krzyku,wymadrzania sie i pies stary ,chory zostal sam,bez zadnej pomocy. Dalam tej kobiecie leki dla niego,bo juz mu stawy wysiadaja,ale czy mu daje nie wiem..... kupilam starego "malucha" zeby czasem dojechac do zwierzakow,jednak facet mnie oszukal,pieniadze wzial,a "maluch" nie nadaje sie do jazdy,stoi w warsztacie. Quote
Ty$ka Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 O masakra... nie dość, że musisz się użerać z psychopatami, to jeszcze Cię oszukali z maluchem :( Współczuję. Quote
Elisabeta Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Straszne i niesprawiedliwe...Współczuję, Dora. :sad: Kiedyś oszust odpowie za wyrządzoną Ci krzywdę. :sad: Quote
Ty$ka Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Szukam transportu dla suczki z podpisu na trasie Zamość --> Warszawa (Mokotów) albo Tomaszów --> Warszawa. PILNE. Quote
DORA1020 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Tyska szukaj przez bleblecar,napewno kogos znajdziesz,przejaz platny,ale nie duzo biora,ok30-35zl Quote
DORA1020 Posted September 26, 2014 Author Posted September 26, 2014 Pani Joanna ma kolejnego podrzuconego psiaka,a wlasicwie suczke. Mala bidulke,mowi,ze biedactwo musialo byc tresowane,bo przy podniesieniu reki,kuli sie z przestrachem i podaje raz jedna lapke,raz druga. i chodzi za nia krok w krok prosi o jedzenie dla niej i pozostalych moze w tym tygodniu uda mi sie tam pojechac i zrobic zdjecie malutkiej trzeba bedzie szukac jej domu Quote
beataczl Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 ja juz nie mam jak pomoc, niestety.. biedna sunia,co musiala przezyc :( podniose chociaz watek Quote
DORA1020 Posted September 27, 2014 Author Posted September 27, 2014 ja juz nie mam jak pomoc, niestety.. biedna sunia,co musiala przezyc :( podniose chociaz watek Dobrze,ze chociaz zajrzalas......:) moze jeszcze ktos tu wejdzie i pomoze... na razie i tak nie mam zdjecia suni,musze tam pojechac Quote
rudakacha Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Dora, czyli jeszcze jesteś na miejscu? I jak widzę, nie próżnujesz... Mnie też doszedł jeszcze jeden "rezydent" w pomieszczeniu gosodarczym, tj. rudy kocurek wymagający leczenia i potem kastracji. Czyli z pomocą materialną u mnie krucho więc chociaż podniosę na duchu i będę zaglądac. Quote
DORA1020 Posted September 28, 2014 Author Posted September 28, 2014 Zagladaj Kochana,zagladaj....:) Nadal jestem,az sie boje wyjezdzac....chyba nawet balabym sie umrzec i zostawic to wszystko bez pomocy..... nie moge nawet na sekunde sie zamyslic,nie moge myslec o tym co bylo i juz nie wroci:( moze zajrzy jeszcze ktos kto pomoze p.Joannie...kto wspomoze ja karma dla psiakow,ja porobie ogloszenia ale nawet jak sunia znajdzie dom,zawsze potrzebne sa pieniadze na transport kto zajrzy??? kto pomoze???? Quote
beataczl Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 transportu zawsze szukam na blablacar.pl tam jest naprawde tanio/// Quote
DORA1020 Posted September 29, 2014 Author Posted September 29, 2014 Wiem,ale dla mnie 50zl to majatek....... musze dojechac,a wlasiciwie poprosic kogos kto by zawiozl do Zamoscia 20zl i z Zamocia do W-wy czy Krakowa 30-40zl skad wziac? jak takich transportow jest wiele...... Quote
Recommended Posts