Betta Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 kolejna sprawa.... w schronisku na obserwacji jest kocur który ugryzł córkę Aguchy... juz wtedy był chory (KK) i pewnie dlatego to zrobił... byłyśmy w sobotę w schronisku i jego oczka i nosek wyglądaja strasznie.... uświadomiono mnie że kiedy skończy sie obserwacja ( w te sobotę) przepiękny bury kocur najpewniej zostanie uśpiony.... Kocur pochodzi spod blokowiska ale jest oswojony , przyzwyczajony do ludzi...ma ok. 4 lat....przykre to że skonczy w takim miejscu jak schron i to męcząc sie przez tak długi czas ...nieleczony... Apeluje o DT dla niego... pieniązki na leczenie juz sie zbierają http://www.dogomania.pl/threads/185325- ... w-do-23.05 ... pieniądze jestem w stanie wyłozyć od razu... a DT jest pożądane chociaz do chwili jego wyleczenia...nie dajmy mu umrzec....jest cudowny i strasznie biedny Quote
Betta Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 podnosze..... czemu nikt tu nie zaglada...kocie mamy gdzie jestescie ? Quote
Isabel Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ja zaglądam, ale pomóc w DT nie mogę - mam swoje 4 koty i bardzo mały metraż, bez możliwości izolacji kotka :( Quote
Asia_Klero Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Szukam karmiącej kotki dla 3ślepych jeszcze kociaków, biedaki nie maja szans na przezycie,a nie chce ich usypiac:( Quote
Asia_Klero Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ja je nawet mogę wydaoptowac gdy beda juz na tyle duże ale po prostu ciotki proszę was pomozcie teraz;( nie mam zadnej karmiacej kotki:( Quote
Betta Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 tak jak pisałam na PW na dniach 2 ciezarne miały rodzic ... one sa pod opieka ludzi majacych małe gospodarstwo...ludzie im podrzucali koty... mysle ze nie było by preoblemu tylko prosiłabym o rozeznanie u kogos kompetentneo , najlepiej weta :P czy malenstwa nie maja kk ..... gdzie jest ich matka? porzuciła? ps po odchowaniu musiałbys je zabrac .... mamy mnóstow kotów do wydania Quote
dorcia44 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 zerduszko napisałaś że klepać najłatwiej ...hmmm jasne że tak ,tyle że ja nie klepię a zajmuje się kotami od wielu lat ,nie pamiętam czasu kiedy bym miała puste mieszkanie ,oczywiście teraz równiez mam 4 maluchy które na szczęście już jedzą same i jednego na butli...nigdy jednak nie oceniam innych póki nie poznam .:cool3: a że nie podoba mi się wybieranie kto ma żyć ,a kto nie ,cóż takie jest moje zdanie i nie musisz się z tym zgadzać . jestem z forum miau . Quote
zerduszko Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ależ my cały czas wybieramy kto ma żyć, jednym zwierzakom pomagamy innym nie. Kociaki Perełki uratowane, a Pyzy i innych kotek pod blokiem nie wiadomo czy przeżyją. Też mi różnica. Quote
dorcia44 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 jest różnica wybór świadomy , a brak możliwości pomocy . Wiem że nie zawsze uda nam się pomóc i nie wszystkim ,ale ratujemy ciężko chore ,nie raz bez szans ..a zresztą ile ludzi tyle zdań.. mam kotkę karmiącą ale w Warszawie . mogę pomóc w DT lub szukaniu DS. Quote
Betta Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Asia_Klero juz znalazła zastepcza matke dla maluchów....ale my potrzebujemy pomocy dla naszych ciagle... bardzo potrzebny nam ds dla kalekich kociat....jak tylko zrobimy lepsze zdjecia to poprosze o pomoc w ogłaszaniu Quote
Betta Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 przypominam że trwa bazarek jeszcze 2 dni ....w moim podpisie !!!! zapraszam ! Quote
Jaaga Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Kalekie kocięta to te z oczami po KK czy inne? Czy te z oczkami miały stosowane srodki do rozpuszczania tych białych warstw na rogówce? Stosowałam te środki i super działają, tylko uzywałam zaraz po owrzodzeniu rogówki. Miałam na DT kotkę z takim okiem i szybciutko znalazła DS przez Allegro. Często ludzie o dobrych sercach biorą własnie takie z litości. pani mojej kotki uwazała, ze jest piekna mimo tego niewidzącego oka i poszarpanych uszu. Czy sterylki/kastracje jakies nadal są potrzebne? Quote
Betta Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 tak o te kotki chodzi.... ogłoszenia narazie tu mają > http://forum.miau.pl/adopcje/index.php?p=5928 one juz którys miesiac są leczone.... z tego co zrozumiałam to były podawane krople z antybiotykami napewno i to było na te rogówke...ale o kroplach majacych rozpuścic to białe to nic niewiem... i podejrzewam ze pani opiekujaca sie tez nie... powiedz mi co to za krople (nazwa/ na jakiej bazie) i czy dają efekt jedynie estetyczny czy też zdrowotny - jaki ? eh...ja i to nieszczęsne allegro....przekonuje sie powoli że jednak musze sie zaznajomic z jego obsługa bo tam chyba jednak zwierzaki maja "powodzenie" ....a mi y do głowy nie przyszło zeby tam szukac zwierzat do adopcji ...heh kastracje/sterylizacje... owszem...narazie trwa jeszcze akcja sterylizacji rybnickich kotek... mam do kastracji 2 kocury udomowione... ale na 1ego mysle na miau sie w kolejke wbije...a na kastracje dzikusów to bedzie trzeba jakas akcje zrobic ale ja niestety teraz musze sie zajac moja mgr i nie mam czasu.... nie mamy tez dt dla takowych kotów, a tymbardzij z dzikusami problem ale mysle ze tu mozna by podbic do kliniki w gliwicach bo cos słuchy chodza ze sa chetni.....zobaczymy identyczny watek założyłam na miau > http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=110881&sid=57ea435527db1f33a92ce5adfdfa5b91 ...bo tu nie wiele sie działo, no ale bazarek bede tu rozliczac... wiadomo dzieki za zainteresowanie ! Quote
Alicja Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Betta , kicia nie chce mieszkać na balkonie ... ma tam domek i jedzenie , ale ucieka . Rodzice postanowili dawać żarcie tylko na balkon wiec może sie przekona . Raz jeszcze dzięki . Będe jeszcze prosiła o napisanie kiedy i czym odrobaczyc i kiedy znów zakropić . To kicia ma od nas. Quote
Betta Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 moja kocia po sterylce chyba ma urojoną ciaze tzn gruczoły jakies nabrzmiałe... mam cos szczególnego z tym zrobic ?? Quote
zerduszko Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jak może mieć urojoną, jak miała aborcyjną? Może była b. wysoko, albo coś innego. Quote
Betta Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 wiem, że psy po sterylkach maja c. urojone to warunkowane jest gatunkowo...wiec moze koty tez tak mają.... jak ja przywiozłam to tak nie miała (chyba) Alicjo, mam nadzieje że sie uda ja przekonac,...2 tyg siedziała w ciasnej klatce teraz musi sobie odbic.... zobaczymy co dalej czekam na relacje :) Quote
Betta Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 bazarek zakonczony.... kociaki zebrały 146zł :) a teraz takie pytanko.... czy mogę przedstawiac paragony (np za tabletki) czy musza byc faktury? Quote
zerduszko Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Całkiem ładna sumka. ps. Pyza to chyba faktycznie ma gdzieś maluchy, bo mi Lizkę zaatakowała dziś; idę z psami koty mają naradę pod balkonem i nagle Pyza na Lizke hop :-o Quote
Betta Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 prosze powiedzcie mi ..... zrobiłam bazarek... tu bede prowadzic rozliczenia... mam zawsze faktury przedstawiac czy moga byc paragony? np za tabletki ? ewentualny żwirek ? Quote
Betta Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 aktualne zdjecia : [quote name='"zerduszko"']Perełka Bartuś Lolek Wojtuś Rysia Majka Tolek Quote
figanadrzewna Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 ależ to śliczności małe, wojtuś kradnie serce od pierwszego wejrzenia :) Co do rozliczeń, to jak dla mnie paragony wystarczą Quote
Alicja Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 ale cudeńka te małe .... Betta , kicia nie chce na balkonie ...nadal śpi na albo pod schodami , ale ma apetyt , przychodzi na głaski Quote
Recommended Posts