Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mercy']abagnieszka miała taka sunię?
czy to ona?[/QUOTE]

Kochanie, nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie...dziś nie chcę zawracać głowy domkowi...myślałam zadzwonić we wtorek...a trochę pytań mi się szykuje...

Posted

[quote name='mari23']miałam przyjemność poznać Lunę osobiście i nawet parę fotek jej zrobić...
nie wiem czemu - ale zdjęcia nie oddają jej urody w pełni...[/QUOTE]

Wygląda na nich nieco szczupło...czy tak jest też w rzeczywistości?
Jak człowiek w pierwszym momencie reaguje na takie wielkie coś na szczudełkach?

Sory za te pytania,ale moje klimaty to cielakowate benki...Luna jest dla mnie nowym doświadczeniem...fascynującym,lecz zupełnie nowym...

Posted

tekst do ogłoszeń idealny...nic dodac nic ujac:)

odpowiadajac na Twoje pytania Zyzliku na zywo tez jest chuda, ale na zdjeciach jakos bardziej sie to rzuca w oczy....co do reakcji człowieka, mysle, ze jest to kwestia indywidualna...ja np. uwielbiam duze psy, ale przy pierwszym kontakcie podeszłam ciut z dystansem, bo Lunka na żywo to jak mały koń, budzi respekt...jak machnie ogonem to jak biczem:D:D i pozatym ma nawet zachowania jak konik - podszczypuje czasem jak chce zwrócić na siebie uwage, by sie z Nia pobawic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wygląda na nich nieco szczupło...czy tak jest też w rzeczywistości?
Jak człowiek w pierwszym momencie reaguje na takie wielkie coś na szczudełkach?

Sory za te pytania,ale moje klimaty to cielakowate benki...Luna jest dla mnie nowym doświadczeniem...fascynującym,lecz zupełnie nowym...[/QUOTE]

mnie nie wydała się chuda, a jak patrzę na zdjęcia, widać żebra... pierwsze jej zdjęcie chyba na wątek Rufusa wrzuciłam i demi przerażona napisała, że chuda strasznie... naprawdę na zdjęciach wygląda... mniej ładnie...chyba nie jest fotogeniczna :)
jest wielka, w pierwszej chwili ktoś, kto boi się psów pewnie ma ochotę brać nogi za pas, ale Luna jest spokojna i łagodna, chętnie podchodzi do człowieka i...
zastanawiałam się nad tym już - skoro nie czuje bólu - czy czuje pieszczoty? bo chyba je lubi ...

jest bardzo mądra - pomimo otwartej bramy nie wychodzi poza teren, inne psy nie boją się jej - nawet malutki Krecik bez lęku drepta sobie po ogrodzie

wydaje mi się, że demi znała ją wcześniej i pewnie jej historię także...

Posted

zuzlikowa pamietasz jak byłysmy we wrocku z beniem na badaniach?
chyba tam na rtg było jej ogłoszenie?
mówiłam ze ja kojarze?
wydaje mi sie ze to ona
czekam na jakies wieści
piekna jest strasznie
mam nadzieje ze szybko znajdzie domek

Posted

Dogi, to psy tak dostojne, tak majestatyczne w swej sylwetce, że aż dech zapiera. Boję się dużych psów (taka jakaś się uplęgłam), ale to nie przeszkadza, żebym w dogach się troszku podkochiwała- z daleka, ale gorąco.:cool3:

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']tekst do ogłoszeń idealny...nic dodac nic ujac:)

odpowiadajac na Twoje pytania Zyzliku na zywo tez jest chuda, ale na zdjeciach jakos bardziej sie to rzuca w oczy....co do reakcji człowieka, mysle, ze jest to kwestia indywidualna...ja np. uwielbiam duze psy, ale przy pierwszym kontakcie podeszłam ciut z dystansem, bo Lunka na żywo to jak mały koń, budzi respekt...jak machnie ogonem to jak biczem:D:D i pozatym ma nawet zachowania jak konik - podszczypuje czasem jak chce zwrócić na siebie uwage, by sie z Nia pobawic[/QUOTE]

No to już różnica...benki koników raczej nie przypominają...muszę się gdzieś na doga zasadzić...
LUNA rzeczywiście jeszcze szczeniackie zachowania prezentuje...a przy takich gabarytach człek nie musi być gigant,ale...[B]ona musi wierzyć,że jest GIGANT!...inaczej konik za bardzo będzie brykał!
[/B]

Posted

[quote name='BUDRYSEK']zuzlikowa pamietasz jak byłysmy we wrocku z beniem na badaniach?
chyba tam na rtg było jej ogłoszenie?
mówiłam ze ja kojarze?
wydaje mi sie ze to ona
czekam na jakies wieści
piekna jest strasznie
mam nadzieje ze szybko znajdzie domek[/QUOTE]

Pamiętam...to jednak byłaby ta sunia od abagnieszki?
Będę się starać BUDRYSKU...pora,żeby miała swoich ludzi,którzy wychowując i ucząc, dadzą jej poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji...jej głuchota nie musi być problemem...może być wielkim plusem,bo pies bardzo do człowieka lgnie,jest nastawiony na opiekuna...opiekun może być jego centrum świata bardziej niż u innych psiaków!
Wiem coś o tym...mój benio nie słyszy i ja dla niego jestem wszystkim...bezpieczeństwem,stabilizacją,normalnością...zawsze jest przy mnie...dosłownie ZAWSZE!

Posted

[quote name='ageralion']Ona faktycznie wyglada na chudzinke straszna ale moze to kwestia oswietlenia... ale wam zazdroszcze poznania jej na zywo :cool3:[/QUOTE]

Wiem co czujesz....

Posted

[quote name='zuzlikowa']
Wiem coś o tym...mój benio nie słyszy i ja dla niego jestem wszystkim...bezpieczeństwem,stabilizacją,normalnością...[/QUOTE]
I nie dziwne .Dla nas też ;):loveu:

Posted

[quote name='matrioszka2']Dogi, to psy tak dostojne, tak majestatyczne w swej sylwetce, że aż dech zapiera. Boję się dużych psów (taka jakaś się uplęgłam), ale to nie przeszkadza, żebym w dogach się troszku podkochiwała- z daleka, ale gorąco.:cool3:[/QUOTE]

Nie dziwię się...coś,rzeczywiście jest w ich sylwetce dostojnego...nasza Luna to jeszcze zdaje sie smarkacz i przez to nieco dbająca nadmiernie o linię i nieco nadmiernie rozbrykana...w dobrym domku nabierze i ciałka,i dostojności statecznej!
...nie marudzę...akceptację treści już mam,to lecę choć kilka zrobić,by ludziska jutro sobie mieli szansę poczytać...trzymajcie kciuki,by odpowiedni ludziska!

Posted

[quote name='matrioszka2']Lepiej leć :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Poleciałam ...zaczęłam i niestety padłam...allegro mi cyrkus zrobiło i skasowało wszystko...ale u mnie to norma...cóż,zaczynam od nowa!

Posted

[quote name='Aimez_moi']Zuzliczku jakie cudenko ta sunia....
Pies dla artystow, indywidualistow ...... cudna jest....:):0[/QUOTE]

Fajnie,że jesteście...i nie dziwię się zachwytowi...sama,mimo rozmiłowania w benkach,z zachwytem dogi obserwuję na fotkach...tylko na fotkach...
Masz rację...Luna,to absolutna perełka...indywidualność(hihihi...nie tylko w wyglądzie,bo i charakterek ma indywidualistki)...

Posted

Przykra sprawa z tą ponowną zmianą domu :-(
Luna jest ogłoszona od dawna na stronie stowarzyszenia. Dzwonią czasem ludzie i pytają o nią, odsyłamy zainteresowanych do źródła... niestety jak widzimy do dziś nie ma osoby, która by była odpowiednia dla Luny.
Mamy dwa białaski do adopcji, oprócz Luny jest jeszcze Max - Mały Ksiązę, który nie słyszy i nie widzi, ale nie przeszkadza to wcale bo z charakteru to PRAWDZIWY DOG [url]http://www.dogomania.pl/threads/184744-Mały-Książę-głuchy-ślepy-dog-niemiecki.?p=14599511#post14599511[/url]

Posted

[quote name='tu_ania_tu']Przykra sprawa z tą ponowną zmianą domu :-(
Luna jest ogłoszona od dawna na stronie stowarzyszenia. Dzwonią czasem ludzie i pytają o nią, odsyłamy zainteresowanych do źródła... niestety jak widzimy do dziś nie ma osoby, która by była odpowiednia dla Luny.
Mamy dwa białaski do adopcji, oprócz Luny jest jeszcze Max - Mały Ksiązę, który nie słyszy i nie widzi, ale nie przeszkadza to wcale bo z charakteru to PRAWDZIWY DOG [url]http://www.dogomania.pl/threads/184744-Mały-Książę-głuchy-ślepy-dog-niemiecki.?p=14599511#post14599511[/url][/QUOTE]

Zerknęłam na ogłoszenia Luny i...[B]jest tam podany zupełnie inny kontakt niż ja go znam...niż dt...[/B]
Czy nie jest to czasem kontakt do byłej opiekunki Luny?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Zerknęłam na ogłoszenia Luny i...[B]jest tam podany zupełnie inny kontakt niż ja go znam...niż dt...[/B]
Czy nie jest to czasem kontakt do byłej opiekunki Luny?[/QUOTE]

To numer do Juli. To ona jakis czas temu uratowała suczkę z działek, to ona była w kontakcie z nowym domem Luny i to ona poinformowała nas, że Luna niestety ponownie szuka domu. Julia to dobry anioł Luny