Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2.06.2010
Dopiero dziś zmieniłam tytuł,choc Luna już od dobrych kilku dni jest w domku...chciałyśmy być pewne,że to już ten dom...TEN MADRY DOM!
I tak najwyraźniej jest...przed nami obraz b iegajacych po plazy pieknej Luny i jej pani!!! Miły obraz...szczęścia LUNKO...już na zawsze!!!

Zastanawiałam się co napisać o LUNIE...i chyba zacznę od tego,że to w sumie szczęściara-
UDAŁO JEJ SIĘ OMINĄĆ SCHRONISKO!!!

LUNA przebywa w dt...ciepłym,spokojnym,opiekuńczym!
Potrzebuje pomocy w znalezieniu domu na całe jej psie życie!

POMÓŻMY JEJ OGŁASZAJĄC I POKAZUJĄC ...
Potrzebuje tego szybko,bo sunia nie słyszy...

Wydawałoby się,ze Luna ma problem- nie słyszy!
.
..ale tak wydawałoby się, bo Luna świetnie sobie radzi w kontaktach z ludźmi

...nauczyła się swoistego języka migowego- komendy przyjmuje nie werbalnie...za pomocą sygnałów pokazywanych ręką!!!

Posłuszna,inteligentna,łagodna i łatwo przywiązująca się,ale zarazem inteligentna i uparta...
nie przeżyła gehenny schroniska, więc wolna jest od lęków,nawyków i strachów schroniskowych...
otwarta i ufna w stosunku do ludzi!!!

Nie mając problemów w kontakcie z ludźmi,gdzie rządzi słowo...
nie ma też problemów w kontakcie z innymi psami...tu rządzi pozawerbalny system komunikacji!
Luna dogaduje się z innymi psiakami,choć w większej grupie psów,bywa zagubiona i niepewna, a to niestety może wywoływać nieadekwatne reakcje...przecież nie widzi wszystkiego,a reaguje na to co widoczne...
Choć Luna nie musi być jedynym psem,
bo lubi towarzystwo innych psiaków... wyraźnie umie wykorzystać swoją wielkość...

Lepiej byłoby jednak gdyby była sama i miała swojego człowieka tylko dla siebie.Predysponuje ją do tego i podniesiony próg bólu i głuchota oraz ograomna potrzeba bliskości z człowiekiem!

A oto LUNA...

[FONT=Times New Roman][SIZE=6]kontakt w sprawie adopcji Luny:
506479242
[email protected]

Metryczka LUNY:
[/FONT] Imię - LUNA...
Rasa- w typie dog niemiecki
Płeć - suka
Wiek - niespełna 2 lata......
Sterylizacja - ...sprawdzę
Miejscowość - Oborniki Śląskie...
Województwo - dolnośląskie...
Miejsce Pobytu - dt
Zachowanie - łagodna w stosunku do ludzi,zainteresowana otoczeniem,ruchliwa-uwielbia aktywnie spędzać czas z ludźmi.[FONT=Arial] Jest pojętna, ale zarazem bardzo uparta[/FONT]
Zachowanie względem Dzieci -...sprawdzę
Zachowanie względem Zwierząt - ...mimo,że lubi towarzystwo innych psów[FONT=Arial]...ze względu na ograniczoną percepcję bólu i głuchotę najlepiej by znalazła dom, gdzie nie ma innych zwierząt. [/FONT]
Dla Kogo - dla osób realnie patrzących na ew.potrzebę nauczenia się kontaktu z psem,konsekwentnych,spokojnych,cierpliwych...konieczny bezpośredni i częsty kontakt z człowiekiem...ze względu na upór jest psem wymagającym wysiłku przy szkoleniu...[FONT=Arial]Wymaga kogoś jeszcze bardziej upartego i konsekwentnego... [/FONT]doświadczonego...
pies latem może przebywać na dworze,jednak zimą musi mieć zapewnione ciepłe miejsce w domu...

[FONT=Times New Roman]POMÓŻCIE PROSZĘ W OGŁASZANIU SUNI!!!

[/FONT]

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krótki tekst do ogłoszeń:

[FONT=Times New Roman] Albinos_dog niemiecki_2l LUNA_szukająca Swojego człowieka![/FONT]

Luna ma około 2 lata,
jest łagodna, przyjazna, zachowuje się jak dziecko
i czasem z nudów lubi zdominować inne psy.
Czasem gania koty.
Nie słyszy,
reaguje jednak na komendy wizualne i bez problemów potrafi komunikować się z opiekunem.
Potrzebuje stanowczego i konsekwentnego właściciela, który będzie mógł jej poświęcać trochę czasu.
Potrzebuje bezpośredniego kontaktu z człowiekiem...bliskości.
Najlepiej dom z ogrodem i najlepiej bez innych zwierząt.
Luna nie ma zwyczaju wychodzić poza bramę i nie przeskakuje przez ogrodzenie.

LUNA przebywa w dt...ciepłym, spokojnym, opiekuńczym!

Wydawałoby się,ze Luna ma problem-
nie słyszy!
...ale tak wydawałoby się, bo Luna świetnie sobie radzi w kontaktach z ludźmi
...nauczyła się swoistego języka migowego- komendy przyjmuje nie werbalnie...za pomocą sygnałów pokazywanych ręką!!!

Posłuszna,inteligentna,łagodna i łatwo przywiązująca się, ale zarazem inteligentna i uparta...
nie przeżyła gehenny schroniska, więc wolna jest od lęków,nawyków i strachów schroniskowych...

nie ma też problemów w kontakcie z innymi psami...
tu rządzi pozawerbalny system komunikacji!
Luna dogaduje się z innymi psiakami,choć w większej grupie psów,bywa zagubiona i niepewna, a to niestety może wywoływać nieadekwatne reakcje...przecież nie widzi wszystkiego,a reaguje na to co widoczne...
bo lubi towarzystwo innych psiaków...
lepiej byłoby jednak gdyby była sama
i miała swojego człowieka tylko dla siebie.
Predysponuje ją do tego i podniesiony próg bólu,
i głuchota oraz ogromna potrzeba bliskości z człowiekiem!

Banerek dla LUNY:

Posted

Agnezia napisał(a):
A gdzie suczka mieszkała do tej pory i czemu szuka domu? Śliczna biała krówka :)

Dokładnie nie wiem...dostałam jedynie prośbę o pomoc w wyadoptowaniu suni,dt myślał poważnie o zostawieniu suczki u siebie,ale zbyt duża grupa piesków i to zmieniajaca się często wywołuje u suni ogromny niepokój i potrzebę rywalizacji o kontakt z człowiekiem...w małej grupce nie ma problemu- sunia bardzo lubi się bawić z wszystkimi psiakami,małymi,dużymi,znanymi i obcymi...podpytam o jej historię!

Posted

ageralion napisał(a):
Jeeeeeeeeestem pedzilam jak szlona do tej zjawiskowej dziewczyny :loveu: Juz mysle nad banerkiem...

Myśl...myśl...LUNA to zjawiskowa dziewczyna...nie moje klimaty,ale jednak i mnie zafascynowała!

Posted

Agnezia napisał(a):
No jak Ageralion zrobi banerek to zaraz będzie ds:)

Niech się spełni!!!!
A ja pokombinuję nad allegro...może też ktoś pomoże w ogłaszaniu sunieczki?

Posted

ageralion napisał(a):
Zrobilam taki walacy po oczach, nikt go nie przeoczy ;)

napis na dole nie za maly?

Dzięki...zaraz wstawię w posty organizacyjne...może ktoś się poczęstuje?!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
No masz...i tu przede mną!!! Witram Gosiu!!! Zajrzałam i pozwole sobie skopiować do ogłoszeń...MOGĘ?

jasne, to tekst Arniego - który opiekuje się Lunka, nie mój:)

mam również w domu na płytce zdjęcia Lunki w oryginalnym rozmiarze, jakby Ktos potrzebował takich mogę wysłać płytkę

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
jasne, to tekst Arniego - który opiekuje się Lunka, nie mój:)

mam również w domu na płytce zdjęcia Lunki w oryginalnym rozmiarze, jakby Ktos potrzebował takich mogę wysłać płytkę

Dzięki Gosiu...wstawiłam ten tekst,może przyda się do ogłoszeń...choć przyznać się muszę,że nie oparłam się swojemu natrętnemu zmieniactwu...oczywiście też go podmieniłam nieznacznie...cóż,tak już mam!

Gosiu,a byłaś tam jak jest już Franio mój?...to tak na marginesie...

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
kurcze byłam w środę...nie mial on czasem w środę kastracji robionej?? bo mizialam jakiegos benka z Dobrocina po zabiegu:)

Dokładnie...w środę mój Franiulka miał zabieg...ależ się cieszę,że go wymiziać mogłaś...jak fajnie!!! Gosia Franiulkę wymiziała i za mnie...
To psiątko we wtorek juz do domciu jedzie!!!

Posted

słyszałam właśnie, ze domek z jakimś drugim psiakiem:)
super sie chłopakowi udało....Zuzliku Ty to masz rękę - ledwo psa wyciągniesz a już domek się znajduje:cool3::evil_lol::evil_lol:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
słyszałam właśnie, ze domek z jakimś drugim psiakiem:)
super sie chłopakowi udało....Zuzliku Ty to masz rękę - ledwo psa wyciągniesz a już domek się znajduje:cool3::evil_lol::evil_lol:

chciałabym w to wierzyć,ale to nie moja zasługa...cudne dziewczyny narozrabiały,mnie tylko finał przypadł!
Ale dla podbudowania czasami i sama sobie pobujam...a co tam!
Cieszę się naprawdę,że mogłaś Franiulca wygłaskać...a to był bardzo agresywny pies...hihihi!
Dobrej nocki i miłych snów!

Posted

Luna pokazuje się,a ja wklejam informacje z domku tymczasowego...

"[FONT=Arial]Głucha Samica- Dog niemiecki, biała, albinos. Jest nadpobudliwa, a zarazem uwielbia aktywnie czas spędzać z ludzmi. Ze względu na ograniczoną percepcję bólu i głuchotę najlepiej by znalazła dom, gdzie nie ma innych zwierząt. Uwielbia spać na sofie i w łóżku. Jest pojętna, ale zarazem bardzo uparta, co czyni ją psem ciężkim do szkolenia. Wymaga kogoś jeszcze bardziej upartego i konsekwentnego... "

Zgodzicie się chyba ze mną,że to niezły tekst do ogłoszenia...prosty,uczciwy i przemyślany.Myślę,że powinien być kanwą dla odpowiedzialnie napisanego ogłoszenia...lecę takie przygotować...

i bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu tej charakternej smarkuli!!! Psa nie dla laików,jenom miłośników!
[/FONT]

Posted

Zerknijcie na ten tekst do ogłoszeń...chyba ujmuje wszystkie znane fakty i ew. sugestie dla domku Luny?
Wiem,że powtarzam niektóre informacje,lecz chciałabym,by ew.dom Luny był świadom i trudności, i możliwości.

[FONT=Times New Roman]Albinos_dog niemiecki_2l LUNA_suka dla AKTYWNEGO![/FONT]

Luna ma około 2 lata,
jest łagodna, przyjazna, zachowuje się jak dziecko
i czasem z nudów lubi zdominować inne psy.
Czasem gania koty.
Nie słyszy,
reaguje jednak na komendy wizualne i bez problemów potrafi komunikować się z opiekunem.
Potrzebuje stanowczego i konsekwentnego właściciela, który będzie mógł jej poświęcać trochę czasu.
Potrzebuje bezpośredniego kontaktu z człowiekiem...bliskości.
Najlepiej dom z ogrodem i najlepiej bez innych zwierząt.
Luna nie ma zwyczaju wychodzić poza bramę i nie przeskakuje przez ogrodzenie.

LUNA przebywa w dt w Obornikach Śl...ciepłym, spokojnym, opiekuńczym!

Wydawałoby się, że Luna ma problem-
nie słyszy!
...ale tak wydawałoby się, bo Luna świetnie sobie radzi w kontaktach z ludźmi
[FONT=Arial] uwielbia aktywnie spędzać czas z ludźmi...[/FONT]

Posłuszna,inteligentna,łagodna i łatwo przywiązująca się, ale zarazem inteligentna i uparta...

nie ma też problemów w kontakcie z innymi psami...
tu rządzi pozawerbalny system komunikacji!
Luna dogaduje się z innymi psiakami,
choć w większej grupie psów,bywa zagubiona i niepewna,
a to niestety może wywoływać nieadekwatne reakcje...przecież nie widzi wszystkiego,a reaguje na to co widoczne...

bo lubi towarzystwo innych psiaków...
lepiej byłoby jednak gdyby była sama
i miała swojego człowieka tylko dla siebie.
Predysponuje ją do tego i podniesiony próg bólu,
i głuchota oraz ogromna potrzeba bliskości z człowiekiem!

[SIZE=5]Kontakt do adopcji:
[FONT=Times New Roman][email protected]
506479242
[/FONT]

Uwaga!...[FONT=Times New Roman]warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna
oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]

Posted

Nie wiem co się podziewa,nie wiem czy mnie nie wylogowało,bo poczta przejść nie chce jenom po angielsku po mnie krzyczy...
wpadam więc by Lunę pokazać i odstresować się,a przy okazji zerknąć,czy problem nie w wylogowaniu!