Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='3 x']sporo osób dołaczyło do akcji dopiero w momencie lub po zgłoszeniu suki przez siebie
więc śmiem twierdzić że część osob biorących w akcji dołaczyła tylko ze względu na własne korzyści
nie zamierzam się tutaj z nikim kłócić jakie kto mial przesłanki i z jakich pobudek i kiedy dołaczył do akcji
ludzie są rózni i na pewno część osób nie widąc korzyści nie przyłaczy sie do akcji[/QUOTE]
Ale nie wszyscy :-) Trafiają się tacy porąbani, którzy dołączyli z symboliczną złotówką dla idei ;-) pewna mila pani z dogomani rok temu zasponsorowała sterylkę suczce, która została u mnie na zawsze. Mnie nie stać na taką hojność ale może akurat tą piątką miesięcznie razem z piątkami innych pomogę komuś innemu w podobnej sytuacji...
[quote name='wapiszon']Czy wpłaty na Skarbonkę Sterylkową dokonuje się na konto z postu 1 ?[/QUOTE]
Tak.

Posted

[B]JESTEŚMY W KROPCE

sunia, LILA
[url]http://www.dogomania.pl/threads/198341-LILA-szczylka-wyrwana-z-cieczkowej-watachy.Sunia-nie-ma-funduszy-na-stycze%C5%84[/url]

[/B][IMG]http://images8.fotosik.pl/800/19a346bb36fe75f9gen.jpg[/IMG]

utrzymujemy ją w Hotelu Jamor sami /zero deklaracji/
Sunia została zabrana z ulicy razem z Viki - którą kama i pudzian wytropili /uśpili ślepy miot/
LILA została zabrana NADPROGRAMOWO poniewaz nie mozna było patrzeć jak gania ją watach rozjuszontch samcy
mysleliśmy, ze sunia była w poczatkowej fazie cieczki

Dobrze, ze JAMOR ma oko i coś przestało mu się podobac u LILI - jej "tusza"

REASUMUJĄC - LILA jest w ciązy - mocno zaawansowanej
My mamy ostatnio sporo psów bez deklaracji - to co mamy w skarbonce to akurat tyle aby zapłacic za hotel

Lila ma dwóch obserwatorów /dwie osoby, kt interesują sie nią/!!!nie ma co czekać jak sprawa sie rozwiżze...
bo bedzie LILA i szczeniak albo dwa

[B]STERLIZACJA ABORCYJNA - zabieg sunia ma Jutro w trybie EMERGENCY - koszt 250 zł
czy jest szansa na jekies dofinansowanie ???[/B]

Ze strony bezdomniakow /bo to byłby drugi nasz piesol/ zrobimy Akcje u nas na koncie fb...
Ogłosilismy, ze LILA w potrzebie...ale czasu nie ma..a kasa tez na ukonczeniu

Posted

Ja tam też dołączyłam dla idei:) Niedużo bo grosiki. Wysyłałam na początku funkcjonowania skarbonki masę pw i odzew był mały niezależnie od tego czy ktoś jest z fundacji czy nie.
Soema uważam za dobry pomysł rozważenie ograniczenia dla osób które nie deklarują. A może wprowadzenie dla nich max cennika, takiego jak u weta czyli w zależności od masy ciała suczki?

Posted

W cennik nie będę się bawić.. bo to dość niesprawiedliwe, bo ja wiem jak u nas się niszczy "konkurencje" i ile razy nasi weci mieliśmy u siebie kontrolę Izby Wet, bo śmieli po kosztach wysterylizować wiejską sukę...
Zmieniłam, niedeklarujący mają 50%. Koniec.

3x nie zgodzę się z Tobą, bo na początku kilkadziesiąt osób się zadeklarowało ot tak dla idei, bo sterylizacja to podstawa w walce z bezdomnością.

Ludwa, ale w oddziałach Vivy to jest tak, że po prostu na konkretnego psa zbieracie legalnie pieniądze, czy też możecie wystawiać cegiełkowe itd.? Bo się kurde zaczyna problem.

Za to suki od p. Iwony która zgłaszała Lulka i chyba ktoś jeszcze już nie będą brane pod uwagę, bo teraz są pod opieką fundacji.

Anita, sterylizujcie. Dopisuję.

Posted

[quote name='Lidan']Ale nie wszyscy :-) [B]Trafiają się tacy porąbani, którzy dołączyli z symboliczną złotówką dla idei ;-)[/B] pewna mila pani z dogomani rok temu zasponsorowała sterylkę suczce, która została u mnie na zawsze. Mnie nie stać na taką hojność ale może akurat tą piątką miesięcznie razem z piątkami innych pomogę komuś innemu w podobnej sytuacji...
[/QUOTE]

[quote name='Soema']
3x nie zgodzę się z Tobą, bo na początku kilkadziesiąt osób się zadeklarowało ot tak dla idei, bo sterylizacja to podstawa w walce z bezdomnością.
[/QUOTE]

nie napisalam, że wszyscy dołączyli dla własnej korzyści
dobrze że wiele ludzi dołaczyło dla idei :)
ale fakt jest faktem, że część osób dołaczyła dopiero w momencie zgłaszania swojego psa
może być też tak, ze wczesniej po prostu niewiedzieli o akcji

też bym chciała aby chociaz połowa z aktywnych na pwp włączyła się do akcji
ale mam ostatnio jakieś ciężkie dni
i jestem generalnie pesymistycznie nastawiona do wszystkiego

przyjde jak mi się polepszy ;)

Posted

Poczekamy ;)

Dziewczyny, błagam... po to jest mój adres ogólnodostępny żeby tu wysyłać faktury... 3 faktury były w biurze znowu, chyba Katowice, Wrocław i... :niewiem:
jutro wpiszę co i od kogo. Bardzo ułatwi i przyspieszy wszystko, jak faktury będą szły bezpośrednio do mnie.

Posted

[quote name='anita_happy']dziękowac....dziekowac...
jak tylko lili zniknie z tablicy serwisu fb - to zrobimy wydarznei na Fundusz skarbonki

Czy mozna podac do publiki DANE do przelewów???[/QUOTE]
Tak oczywiście. Pokryjemy koszt zabiegu, a jeśli uda się Wam coś uzbierać, to nam zwrócicie. Mam nadzieję, że nie jest za późno na zabieg.

Posted

To jest tak, że Viva użycza nam subkonta a co my tam robimy to nasza sprawa;)
Innej pomocy nie otrzymujemy. Cegiełki możemy sobie wystawić jak większość tutaj na dogo. Allegro z kont prywatnych, nie mamy możliwości wystawić z konta Vivy. Zbieramy pieniądze na dogo, czasami ktoś znajomy wpłaci. I tyle mamy

Posted

Pomóżcie proszę, sunia może trafić do schronu w Sosnowcu [IMG]http://www.dogomania.images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]

[B]Wątek suni: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199449-Odmarzni%C4%99ta-%C5%82apka-wychudzenie-i-wyniszczenie-ma-czas-do-9.01-potem-schron-PILNE?p=16038169#post16038169[/url][/B][B][U][URL="http://www.dogomania.pl/199449-Odmarzni%C4%99ta-%C5%82apka-wychudzenie-i-wyniszczenie-ma-czas-do-9.01-potem-schron-PILNE?p=16038169#post16038169"][/URL][/U][/B]

Posted

[quote name='Soema']Dziewczyny, błagam... po to jest mój adres ogólnodostępny żeby tu wysyłać faktury... 3 faktury były w biurze znowu, chyba Katowice, Wrocław i... :niewiem:
jutro wpiszę co i od kogo. Bardzo ułatwi i przyspieszy wszystko, jak faktury będą szły bezpośrednio do mnie.[/QUOTE]

Jejku, ja też wysłałam na adres Stowarzyszenia rachunek za aborcyjną Iśki. Przepraszam za utrudnienia, kłania się moje gapiostwo.

Posted

[quote name='wszpasia']Jejku, ja też wysłałam na adres Stowarzyszenia rachunek za aborcyjną Iśki. Przepraszam za utrudnienia, kłania się moje gapiostwo.[/QUOTE]
Ehh no to ta 3 w takim razie.. pisałam, wszystko jest w pierwszym poście. Dziś wieczorem będę miała faktury to podam co i jak.

Dzisiejsze wpłaty:
- 25zł - megii1
- 20zł - hop!
- 10zł - DIF
- 10zł - werenn

Posted

[quote name='ludwa']To jest tak, że Viva użycza nam subkonta a co my tam robimy to nasza sprawa;)
Innej pomocy nie otrzymujemy. Cegiełki możemy sobie wystawić jak większość tutaj na dogo. Allegro z kont prywatnych, nie mamy możliwości wystawić z konta Vivy. Zbieramy pieniądze na dogo, czasami ktoś znajomy wpłaci. I tyle mamy[/QUOTE]

No ale po to jest to subkonto uzyczone zebyscie mogly reklamowac psy pod szyldem Vivy i niejako "jechac" na reputacji tej wlasnie organizacji. Wedlug mnie takie majá zadanie te subkonta, bo ludzie ufajá ze tam wplacajác bédzie to uczciwie rozliczone i nie zniknie jak mogloby siéstac w przypadku osoby prywatnej i jej konta. Organizacja ma swoich "wielbicieli" a nawet jesli nie, to latwo srawdzic kim jest i czym sié zajmuje i gdzie ich szukac. To juz samo w sobie jest wiékszá zachétá dla potencjalnych darczynców co daje Wam przewagé nad zuczkami ciulajácymi na swoje konta poprzez prosby na dogo, bo nikt obcy pieniédzy im nie wplaci, a Wam tak.

Tak sie zastanawiam, czy dla podniesienia Waszych statystyk nie byloby warto podpiác sié pod szyld Vivy i dalej spamowac ze subkontem- czy to jest dozwolone w umowie z Vivá? Myslalam o takim wydarzeniu, jak pisze Ewa na FB.

[quote name='Ewa i flatki']Warto byłoby zrobić porządną stronkę na FB, tam też są różne akcje, propagowanie sterylek aborcyjnych też się przyda, bo różne dziwy już tam widziałam :([/QUOTE]

Prawda Ewo, ale prowadzé taká akcjé (buda) na FB i jest duzo tego pilnowania, akcja PR zajmuje mi duzo czasu, nawet ta niepisana na "wydarzeniu", czasem po prostu szukanie sponsorów po internecie i wysylanie zaproszen to schodzi po kilka godzin. Soema jest ze mná w tej akcji, oprócz sterylek i schronu ma wlasnie budy na glowie (nie doslownie ;pp), wiéc nie widze takiej mozliwosci, chyba ze ktos inny bylby chétny do promowania a potem regularnego uzupelniania strony takiej akcji.

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Emilio, dzięki za wytłumaczenie :)[/QUOTE]
Hehe, nie no ja juz rozmawiam z "moimi" jak to zrobić i pod kim, czy zrobię to pod naszą grupą, czy może założę konto SSPZ. Pierw musze skończyć dwie strony www, a potem pomyślę.
[quote name='Lidan']Moje 40 zł jeszcze nie dotarły?:crazyeye:[/QUOTE]
Kiedy wysyłałaś?

aaa przyszła do mnie NOTA KORYGUJĄCA z Bielska Białej z lecznicy Pet-Care. Nota dotyczy faktury z 3 października 2010r., podany był zły NIP Stowarzyszenia.

mam fakturę od Jaagi - 214zł
i od Poker - 230zł

Posted

[quote name='Lidan']Wczoraj koło południa.[/QUOTE]
Aaa to nie strasz :) ja sprawdzałam konto koło 13, więc mogło nie dojść.

Doszły ;)
razem z
- 40zł - Lidan
- 5zł - Obraczus87
- 30zł - Figanadrzewna

Posted

Fakt, podpięte jesteśmy pod Vivę dla wiarygodności, żeby nikt nie miał wątpliwości, dzie pieniądze wpływają itp. Natomiast kwestia zdobywania funduszy nie jest wcale taka kolorowa. Gdybyśmy były wiekszą grupą i miały więcej możliwości itp, pewnie byłoby prościej. Ale jesteśmy tylko dwie, czasami ktoś nam pomaga i w obecnych warunkach mamy małe szanse na zebranie większych pieniędzy i innych funduszy niż dogo i znajomi, dlatego też jestem deklarowiczem, bo łatwiej nam dopłacić do sterylki niż uzbierać pełną kwotę biorąc pod uwagę inne wydatki.

Posted

[quote name='wszpasia']Jejku, ja też wysłałam na adres Stowarzyszenia rachunek za aborcyjną Iśki. Przepraszam za utrudnienia, kłania się moje gapiostwo.[/QUOTE]
Kiedy wysyłałaś fakturę? Bo jej nie ma jeszcze.

Ludwa, ale Wy chyba nie możecie robić legalnych cegiełkowych, bo Wasze subkonto ma inny numer niż główne Vivy, które pewnie jest zarejestrowane na allegro?