ostatniaszansa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Brawo ! koteczka urocza, uwielbiam takie buraski a te miodowe oczy :) Ewa Quote
AtaO Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Zwracam się z ogromną prośbą i zarazem zapytaniem - czy mogę zgłosić i prosić o pomoc w sfinansowaniu sterylki bezdomnej Suni Rumby ? Zabieg ma być przeprowadzony w Przychodni Weterynaryjnej Lupus w Sosnowcu, lek.wet. Edyta Hyla, koszt ok. 250,00. Jestem "młodą deklarowiczką", ale banerek mam już wklejony:oops:. W załączeniu link do wątku suni: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230465-Bezdomna-kulej%C4%85ca-z-nowotworem-i-guzem-Rumba[/URL] Quote
AtaO Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Si :) /Agnieszka[/QUOTE] Wielkie Dzięki :). Najprawdopodobniej zabieg Rumby odbędzie się za dwa tygodnie. Już lecę na Jej wątek i podzielę się dobrymi wiadomościami :). Quote
malawaszka Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Dziewczyny o co chodzi z kopią faktury? a kopia nie zostaje u weta??? jak mamy ją wysłać? chyba, że chodzi o kopię oryginału w sensie skan albo ksero? Quote
ostatniaszansa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='malawaszka']Dziewczyny o co chodzi z kopią faktury? a kopia nie zostaje u weta??? jak mamy ją wysłać? chyba, że chodzi o kopię oryginału w sensie skan albo ksero?[/QUOTE] Malawaszko dokładnie, scan /ksero oryginal idzie do księgowego a ja mam do rozliczeń pod ręka :) Ewa Quote
Lacia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Hej chciałabym zgłosić do sterylizacji sunię z tego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230027-Kilkudniowe-szczeniaki-zjadane-przez-pch%C5%82y-i-przera%C5%BCona-mamu%C5%9Bka-prosz%C4%85-o-pomoc[/url]!! czy można liczyć na waszą pomoc? jej szczeniaczki już są w nowych domach, a sunia ma na koncie 1zł :( Quote
3 x Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='Lacia']Hej chciałabym zgłosić do sterylizacji sunię z tego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230027-Kilkudniowe-szczeniaki-zjadane-przez-pch%C5%82y-i-przera%C5%BCona-mamu%C5%9Bka-prosz%C4%85-o-pomoc[/url]!! czy można liczyć na waszą pomoc? jej szczeniaczki już są w nowych domach, a sunia ma na koncie 1zł :([/QUOTE] Lacia na jakiej zasadzie działa wasz Komitet? bo szczerze powiem, ze pierwszy raz się z taką formą działaności spotykach chyba, że "komitet" to tylko nazwa a działacie jakoś inaczej ? Quote
Lacia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='3 x']Lacia na jakiej zasadzie działa wasz Komitet? bo szczerze powiem, ze pierwszy raz się z taką formą działaności spotykach chyba, że "komitet" to tylko nazwa a działacie jakoś inaczej ?[/QUOTE] Komitet założyliśmy po to żeby móc legalnie zbierać kasę. Tzn z macią (bo działamy we dwie) na wiosnę chciałyśmy zrobić ogólnoleszczyńską akcję sterylizacji wolnożyjacych kotów (nasze miasto tego nie finansuje w ogóle). Chciałyśmy zbierać kasę ale do tego potrzebne było pozwolenie prezydenta. Zeby je uzyskać potrzebny był tzw komitet. Komitet zakłada się na jakieś ogólne działanie, tak jak my np. na sterylizacje kotów. Załozyliśmy go na wiosnę i tak mamy go na 1 rok. Potem możemy go załozyć znowu max na rok. teraz to konto bankowe wykorzystujemy zamiast prywatnego (choć w sumie konto komitetu to konto założone na macie ale używane tylko do zwierzaków tyle że piszemy wszędzie tą nazwę Komitet) Chodzi pewnie o to że nie wspieracie fundacji. My jesteśmy we dwie. komitet nie ma osobowości prawnej ani nipu. Mam nadzieję że nie wpisujemy się w ramy fundacji.. Ogólnie to z macią mamy na dzień dzisiejszy 9 psów pod opieką i 11 kotów.. Quote
3 x Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='Lacia'] Chodzi pewnie o to że nie wspieracie fundacji. My jesteśmy we dwie. komitet nie ma osobowości prawnej ani nipu. Mam nadzieję że nie wpisujemy się w ramy fundacji.. Ogólnie to z macią mamy na dzień dzisiejszy 9 psów pod opieką i 11 kotów..[/QUOTE] Lacia po prostu byłam ciekawa co to komitet poważnie pierwszy raz się z taką formą działaności spotkałam jeśli o mnie chodzi to powinniście/możecie ciachac ale ja nie decyduję tutaj, ja tu tylko rozliczenia robię ;) Quote
Lemoniada Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Czy ktoś z Was wie ile należy odczekać ze sterylizacją suki po odchowaniu miotu? Quote
Lacia Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Lemoniada']Czy ktoś z Was wie ile należy odczekać ze sterylizacją suki po odchowaniu miotu?[/QUOTE] Aż straci mleko i już można. Niektórzy sterylizują nawet jak jeszcze ma ale np. my czekamy. Zależy od sytuacji. Quote
zerduszko Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='3 x']jeśli o mnie chodzi to powinniście/możecie ciachac ale ja nie decyduję tutaj, ja tu tylko rozliczenia robię ;)[/QUOTE] Jak zwykle nikt się nie wypowiada. Nadmienię tylko, że akcja miała nie obejmować suk fundacyjnych, bo mają fundacje inne możliwości pozyskiwania funduszy m. in. zbiórki publiczne. Tak nadmienię, żeby się później nikt nie doczepił ;) Quote
3 x Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='zerduszko']Jak zwykle nikt się nie wypowiada. Nadmienię tylko, że akcja miała nie obejmować suk fundacyjnych, bo mają fundacje inne możliwości pozyskiwania funduszy m. in. zbiórki publiczne. Tak nadmienię, żeby się później nikt nie doczepił ;)[/QUOTE] ale czy komitet to fundacja? dlatego prosiłam o wyjaśnienie ja to zinterpretowałam że komitet nie jest skoro dziewczyny korzystają ze swojego prywatnego konta że fundacje się nie łapią to wiem doskonale ;) Ewa, Aga , Soema ? co z suką od Laci ? Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 zbieramy tu pieniązki, robimy bazarki ? robimy . Fundacja czy Stowarzyszenie ma znacznie większe możliwości , ogolnopolskie zbiórki, darowizny a jak jest opp to i 1% ba nawet moga prowadzić działalność. Lacia zasady znasz ? Deklarowicz 100 % nie deklarowicz 50% , faktura na Os plus opis według wzoru -patzr pierwszy post. Tnijcie ta sunię. Zerduszko uprzejmie proszę nie rozliczaj mnie z czasu. Mamy co robić a nie mamy obowiązku być jak pogotowie ratunkowe 24 ha na wątku. Ewa Quote
zerduszko Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='3 x']ale czy komitet to fundacja?[/QUOTE] Ale stowarzyszenie też nie fundacja, a się nie łapią ;) [quote name='ostatniaszansa']Zerduszko uprzejmie proszę nie rozliczaj mnie z czasu. Mamy co robić a nie mamy obowiązku być jak pogotowie ratunkowe 24 ha na wątku. Ewa[/QUOTE] A czy ja się do Ciebie zwracałam? :roll: Daaawno temu jak się ta akcja jeszcze kluła, była mowa żebyśmy wszyscy deklarowicze, wspierający itd. się wypowiadali w takich "niejasnych" sytuacjach. Ale koniec końców Soema została tu później sama, teraz Wy. No to od czasu do czasu coś skrobnę, ale jak chcecie. Quote
3 x Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 zerduszko rozumiem, że po prostu nie zgadzasz się żeby z puli AS została wysterylizowana suka od Laci , tak? (żeby było jasne, uważam, ze masz do tego prawo, po prostu lubię jasne sytuacje) dziewczyny z OS - czy z akcji buda może być sfinansowana ta sunia? jak to wygląda? edit. co do tego czy się wypowiadać czy nie, oczywiście, że tak :) bo bez rozmów będą się rodziły dziwne sytuacje i wzajemne pretensje tylko trzeba pisac wprost bo to co napisałas to ja nie wiem czy przypominasz że AS miała nie obejmowac (i nie obejmuje fundacji) ale nie masz nic przeciwko zeby Lacia skorzystała z akcji czy przypominasz bo się nie zgadzasz na wyjątek w tej sytuacji Quote
Lacia Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='3 x']zerduszko rozumiem, że po prostu nie zgadzasz się żeby z puli AS została wysterylizowana suka od Laci , tak? (żeby było jasne, uważam, ze masz do tego prawo, po prostu lubię jasne sytuacje) dziewczyny z OS - czy z akcji buda może być sfinansowana ta sunia? jak to wygląda?[/QUOTE] Spoko, jeżeli macie wątpliwości to ja nie chcę nalegać. Sunie wysterylizujemy i tak na zeszyt. pani weterynarz już nawet nie patrzy ile mamy długu (u weta jesteśmy codziennie, często nawet w niedziele). Rozumiem o co wam chodzi i skąd te wątpliwości. My założyłyśmy komitet dla potrzeb zbiórki na sterylkę wolnozyjących kotów. łatwiej było nam coś robić jak miałyśmy jakaś nazwę. Szkoda tylko że kotów wysterylizowałyśmy ok. 50 a wpłacono nam może 1000zł. Myślały, że lepiej nam to pójdzie. Zrozumiem jeżeli odmówicie ale też będę sie bardzo cieszyć jak pomożecie. Obie z macią jesteśmy bdt i staramy się jak możemy, oszczędzamy gdzie się da ale i tak dług rośnie.. Dodam tylko że stowarzyszeniem też nie jesteśmy, nie mamy statutu ani wpisu do KRS mamy tylko nazwę.. Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Komitet to nie Fundacja, wiec nie widze za bardzo dlaczego sunia ma sie nie zalapac /Agnieszka Quote
zerduszko Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='3 x']zerduszko rozumiem, że po prostu nie zgadzasz się żeby z puli AS została wysterylizowana suka od Laci , tak? [/QUOTE] Nie, absolutnie nie o to mi chodziło :) Chodzi mi po prostu o to, ze ktoś może zaraz zawołać, że one w fundacji mają tylko subkonto i tez są tylko we dwie itd. Dlatego skoro wypłynęło (pewnie niewiele z nas o tym słyszało wcześniej), że są również takie formy organizacji, "niestałe", to dościślić "Fundacje nie, stowarzyszenia nie, komitety tak". Quote
ostatniaszansa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Lacia z naszych funduszy wysterylizuj sunię jeszcze trochę grosza zostało.To są środki nasze- OS i my decydujemy komu możemy pomóc. Ewa Quote
3 x Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='zerduszko']Nie, absolutnie nie o to mi chodziło :) Chodzi mi po prostu o to, ze ktoś może zaraz zawołać, że one w fundacji mają tylko subkonto i tez są tylko we dwie itd. Dlatego skoro wypłynęło (pewnie niewiele z nas o tym słyszało wcześniej), że są również takie formy organizacji, "niestałe", to dościślić "Fundacje nie, stowarzyszenia nie, komitety tak".[/QUOTE] ano może ale juz były sterylizowane suki od Pani która zajmuje się psiakami sama ale ew fundusze zbiera przez użyczone konto fundacji i tyle ale fundacja nie jest co akurat popieram (tzn zbieranie pieniązków nie na prywatne konto) myśle, że w niektórych przypadkach trzeba kierowac się tzn czujem ;) bo "znamy się" na dogo i wiemy kto działa sam i ma duzoooo psiaków i np ma użyczone konto a kto działa w większej grupie podpiętej do fundacji i ma naprawdę inne i większe możliwości zbierania pieniążków a mniej zwierzaków troche na czuja i z zaufaniem i się akcja będzie kręcić :) jeśli moje zdanie ma znaczenie ;) to Lacia powinna ciachać z puli AS sprzeciwów jak widać nie ma :) [quote name='ostatniaszansa']Lacia z naszych funduszy wysterylizuj sunię jeszcze trochę grosza zostało.To są środki nasze- OS i my decydujemy komu możemy pomóc. Ewa[/QUOTE] OS - może zróbmy tak, niech Lacia ciacha na AS a jeśli naprwdę pojawi się ktoś z argumentami nie do przejścia to wtedy pójdzie z waszej puli w końcu AS jest po to żeby ciachac jak najwięcej i co do tego chyba nie ma wątpliwości :) a skoro AS nie obejmuje suk domnych rodzących co cieczkę to może wasze fundusze tam wykorzystać jak pojawią się jakieś takie suńki [B]Lacia[/B] - banerek wstawicie? deklarowiczami jesteście? ew przy jakimś bazarku dorzucicie grosza do AS? (nawet 10-20 zł, no cokolwiek :)) zdjęcie suni po sterylce (najlepiej w kubraczku) będziecie mieć i wstawicie tutaj na wątek Quote
zerduszko Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='3 x']a skoro AS nie obejmuje suk domnych rodzących co cieczkę to może wasze fundusze tam wykorzystać jak pojawią się jakieś takie suńki [/QUOTE] Były plany, że jak będzie kasa to i te obejmie, co moim zdaniem byłoby b. b. b. dobre :) Quote
Sara2011 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='DORA1020']Ja prosilam o sterylizacje na konto funi. Sama niestety tone w dlugach za DT.Do sterylizacji mamy 20 suczek/ludzie biedni,albo patologia/ teraz jest np.jedna suczka,ktora ma wlasciciela,i ta kobieta wyrzucila w reklamowce 3 jednodniowe szczeniaczki,podrzucila sasiadce.Ta karmila buteleczka,niestety jeden nie zyje,bylo zglaszane na policje,a ta stwierdzila,ze nie ma mowy o udowodnieniu jej tego.Udowodnila jej kolezanka,szczeniaczki juz z mama,kobieta nie bedzie ukarana,bo patologia i bieda. Musze szukac domu dla 5 szczeniaczkow,i sterylizowac sunie. I takich przykladow mam duzo. A jeszcze mam do sterylizacji tez gdzies ok.20 kotek. Mam dlugi i bardzo teudna sytuacje. Napislam,ze bedziemy zbierac na bazarku,chociaz bazarek mial byc na pokrycie dlugow. Ale czesc bedzie na dlugi,a czesc na sterylke Figuni. Koszt 270zl.........a bedziemy zbierac na ubranko posterylkowe i jakies zastrzyki 2 x po 20zl Wiec musimy uzbierac dodatkowo 70zl. Moze wejdzie tutaj Sara 2011,u ktorej Figunia jest na tymczasie i napisze. Tutaj moj watek i pomoc psiakom i kociakom [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/191040-Bezdomne-ze-Szczebrzeszyna-BRAK-SPONSORÓW-DLUGI[/URL] Dlatego bardzo dziekuje AS za pomoc:)[/QUOTE] Sunia Figa już prawie tydzień po sterylce, fakturę i dokument z danymi wysłałam pocztą we wtorek. Sunia zgłoszona jest przez Funię-stałą deklarowiczkę. Figunia czuje się bardzo dobrze, szew posterylkowy ładnie się goi. Poproszę moda o wstawienie banerka "Sterylkowej skarbonki" bo ja nie mam pojęcia jak to się robi. A to Figunia: [IMG]http://i48.tinypic.com/rc5xdk.jpg[/IMG] [IMG]http://i48.tinypic.com/30avuwl.jpg[/IMG] Quote
ostatniaszansa Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Mamy fakture za Figę od Funi ba nawet kopie plus opis , bardzo dziękujemy. Najdalej w ciągu 3 dni zostaną wysłane na podane konto pieniążki jeżeli nie zdążymy dzisiaj . A teraz druga faktura za sunię Gerda czy to jest od Ciebie Gosiu- Gabinet Weterynaryjny w Myślenicach , bo nie ma opisu ? Ewa Quote
Recommended Posts