Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z tego co ja się orientuję, już kilkakrotnie Soema tu pisała, że jak macie CO ciąć, to tnijcie, bo kasa jest. Zasady zwrotu proste jak konstrukcja cepa - deklarowicze 100% ci co nie wspierają akcji stałym datkiem 50% zwrotu.
Więc [B]TNIJCIE [/B]zanim będzie za późno.
Wiadomo już także, że wszelka papierologia na OS i jak ma wyglądać opis też już pisaliśmy do znudzenia.
[B]Więc chyba już wszystko wiadomo ?[/B]

Posted

[quote name='gameta']z tego co ja się orientuję, już kilkakrotnie Soema tu pisała, że jak macie CO ciąć, to tnijcie, bo kasa jest. Zasady zwrotu proste jak konstrukcja cepa - deklarowicze 100% ci co nie wspierają akcji stałym datkiem 50% zwrotu.
Więc [B]TNIJCIE [/B]zanim będzie za późno.
Wiadomo już także, że wszelka papierologia na OS i jak ma wyglądać opis też już pisaliśmy do znudzenia.
[B]Więc chyba już wszystko wiadomo ?[/B][/QUOTE]
gameta - szczerze mówiąc nie widziałam takiego wpisu, ale skoro tak piszesz, to tak będzie.

Posted

Pisze już do znudzenia , błagam czytajcie pierwsze posty tam są zasady zwrotu za sterylki, owszem potwierdzam kasa jest, [B]STERYLIZOWAĆ[/B] bo przecież o to tu chodzi. Soema ugotowana w Kłaju , my mamy ponad 300 psów w schronisku a doszły b. chore z Ruskiej Wsi, musimy walczyć o środki na utrzymanie. Wiem,że teraz ten wątek jak osierocone dziecko, ale bardzo prosimy o wyrozumiałośc.[B] DEKLAROWICZE - 100 % zwrotu [/B]kosztów sterylizacji i [B]błagam , niech weci nie pisza usługa weterynaryjna ale sterylizacja suni to takiej a takiej , do faktury dołączyć opis zgodnie z instrukcją z pierwszych postów Soemy. Wysyłajcie do nas - po wyjęciu faktury ze skrzynki płacimy maksymalnie w ciągu 3 dni. [/B]Komu mogę wysłać kolejne uzupełnienia wpłat , wysłałam do LadyS i ciszaaaaa. Ja mam dane tylko od marca i na razie z tym musimy sie pogodzić . Kto z Was jest gotów podjąć się wkleić tu ta tabelkę i ja uzupelniac po podaniu przeze mnie danych ? Ewa

Posted

[LEFT][COLOR=navy][B][COLOR=darkred][COLOR=red]Ustalam na początku proste zasady:[/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR]

- sterylizować będziemy suki bezdomne, w DT, hotelach (póki co suki pod opieką Fundacji nie będą brane pod uwagę)

- obowiązywać będzie kolejka - wg kolejności zgłoszeń

-[B] sterylizacje aborcyjne będą wykonywane poza kolejnością [/B](planowana jest stała pula na tego typu zabiegi)

- osoba zgłaszająca sukę zobowiązana jest do znalezienia lecznicy o niewygórowanych cenach! (dobrze, jeśli klinika jest sprawdzona) (wykluczone sterylizację za np. 400zł, w takich sytuacjach możliwe odmówienie zabiegu...)
pamiętajcie, że z akcji ma skorzystać jak największa liczba suk.

[B][COLOR=mediumturquoise]Poszukujemy tez lecznice weterynaryjne, które będą wykonywały zabiegi po kosztach ;-)[/COLOR][/B]

- sterylizacje będą refundowane,[B] tylko[/B] po przesłaniu faktury !

- jeśli osobą zgłaszającą będzie stały wpłacający/deklarowicz fundusz refundować będzie 100% kwoty zabiegu, [SIZE=2]w innych przypadkach zwrot jest 50%[/SIZE]

[I][B]Zastrzegam, że w przypadku, gdyby akcja się rozwinęła, do tego stopnia, że wspólnie stwierdzimy, że wymogi można zawęzić - zrobimy to. [/B][/I]

[B]

[SIZE=4][COLOR=green]Jak pomóc?[/COLOR][/SIZE][/B]

- wpłatami stałymi
- wpłatami jednorazowymi
- bazarkami
- propagowaniem akcji

To jest z pierwszego postu Soemy [/LEFT]

Posted

[quote name='gameta']ja mogę spróbować wsadzić tabelkę, chć nie wiem, czy mi się uda :-/Poproszę na maila z profilu :)[/QUOTE]

podeślijcie i mi
[email][email protected][/email]
co dwie głowy to nie jedna ;)

Posted

Ja wysłalam fakturę już około miesiąc temu na adres krakowski Soemy (tak mi poradzono, bo podobno się przeprowadziła do Krakowa). Baardzo mi zależy na odzyskaniu pieniędzy za zabieg, bo naprawdę dużo więcej włożyłam w tą tymczasowiczkę, już czwartą w tym roku, a z kasą cienko. Liczyłam na szybki zwrot zgodnie z zapewnieniami tu na wątku, żeby ciachać, bo kasa jest.
Jestem deklarowiczką, nie zalegam z wpłatami. Do faktury dołączony był nr konta, opis, wcześniej była zgłaszana, fotki były. Proszę choć o informację, bo poprzednie moje pytanie o tę fakturę jakoś przemknęło niezauważone, a czas płynie i jestem zablokowana.

Posted

[quote name='marako']Ja wysłalam fakturę już około miesiąc temu na adres krakowski Soemy (tak mi poradzono, bo podobno się przeprowadziła do Krakowa). Baardzo mi zależy na odzyskaniu pieniędzy za zabieg, bo naprawdę dużo więcej włożyłam w tą tymczasowiczkę, już czwartą w tym roku, a z kasą cienko. Liczyłam na szybki zwrot zgodnie z zapewnieniami tu na wątku, żeby ciachać, bo kasa jest.
Jestem deklarowiczką, nie zalegam z wpłatami. Do faktury dołączony był nr konta, opis, wcześniej była zgłaszana, fotki były. Proszę choć o informację, bo poprzednie moje pytanie o tę fakturę jakoś przemknęło niezauważone, a czas płynie i jestem zablokowana.[/QUOTE]

a masz może ksero/skan faktury żeby podesłać mailowo bezpośrednio dziewczynom z OS?
może faktura nie doszła to wtedy poproszą cię najwyżej o duplikat
a może "gdzieś jest" i taki skan pomoże w jej odnalezieniu

nie znam sytuacji mieszkaniowej Soemy ale z tego co w miedzyczasie było pisane to zrozumiałam, że ona się przeprowadza/dziła z Krakowa do Krakowa
może f-ra poszła na stary adres
i nie było jej jak na szybko odebrać czy coś

Posted

Niestety skanu nie mam. Wysyłałam na ul. Stachiewicza.
Jutro podjadę do weta i spróbuję go namówić na duplikat (ale im wypisywanie okropnie idzie, zwykle 3 x proszę o fakturę, czekam tydzień). Jak wypisze od ręki, to OK (ale pojutrze wyjeżdżam na 2 tygodnie).

Posted

[quote name='baster i lusi']mam pytanie:czy ta sunia mogłaby skorzystać z dofinansowania ze sterylkowej skarbonki.Sunia ma mało deklaracji a jest w hotelu.Do tego czeka ją operacja oczka i przy okazji sterylka.Proszę o pomoc dla tej suni.Deklaruję po 5 zł miesięcznie do sterylkowej skarbonki.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227206-Pies-z-lasu-przywiązana-do-drzewa-pilna-operacja-i-dom-Daj-jej-szanse/page7[/URL][/QUOTE]

[quote name='baster i lusi']nikt mi nie odpowiedział ale przelałam deklaracje po 5 zł za cały rok.[/QUOTE]

Z tego co zrozumiałam to można sunię wysterylizować i wziąść fakturę na OS.

Posted

[quote name='baster i lusi']Z tego co zrozumiałam to można sunię wysterylizować i wziąść fakturę na OS.[/QUOTE]

tak, dziewczyny z OS napisały że jest kasa i można ciąć
suki bezdomne niebędące pod opieką żadnej Fundacji

fakturę opisana, co za suka, od kogo, i gdzie ma być zwrot czy do weta czy na prywatne konto
i na wszeli wypadek przed wysłaniem zrób sobie zdjęcie/skan/ksero faktury jakby coś się z nią działo po drodze :)

Posted

[quote name='3 x']tak, dziewczyny z OS napisały że jest kasa i można ciąć
suki bezdomne niebędące pod opieką żadnej Fundacji

fakturę opisana, co za suka, od kogo, i gdzie ma być zwrot czy do weta czy na prywatne konto
i na wszeli wypadek przed wysłaniem zrób sobie zdjęcie/skan/ksero faktury jakby coś się z nią działo po drodze :)[/QUOTE]

bardzo dziękuję za odpowiedż.to umawiamy sunię na sterylkę.

Posted

Misia po sterylce !!!dzieki Pani doktor ,która ją operowała ma już swój DS !!!!!!!!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/818/p7086782.jpg/][IMG]http://img818.imageshack.us/img818/6548/p7086782.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Posted

[quote name='marako']Ja wysłalam fakturę już około miesiąc temu na adres krakowski Soemy (tak mi poradzono, bo podobno się przeprowadziła do Krakowa). Baardzo mi zależy na odzyskaniu pieniędzy za zabieg, bo naprawdę dużo więcej włożyłam w tą tymczasowiczkę, już czwartą w tym roku, a z kasą cienko. Liczyłam na szybki zwrot zgodnie z zapewnieniami tu na wątku, żeby ciachać, bo kasa jest.
Jestem deklarowiczką, nie zalegam z wpłatami. Do faktury dołączony był nr konta, opis, wcześniej była zgłaszana, fotki były. Proszę choć o informację, bo poprzednie moje pytanie o tę fakturę jakoś przemknęło niezauważone, a czas płynie i jestem zablokowana.[/QUOTE]

Skąd ta lecznica ? spróbujemy złapać Soemę i niech poda nam dane do przelewu. Gdyby okazalo się,że faktura gdzieś sie zapodziała, poprosimy o duplikat , trudno poczekamy.Maroco ja wiem,że nie zalegasz, u nas jest szybko jest faktura jest przelew.

B. prosimy róbcie ksero czy skany faktur. Do czasu kiedy Soema jest w Kłaju, WSZYSTKIE FAKTURY, PLUS OPIS WYSYŁAJCIE NA OS.
Fundacja Ostatnia Szansa 01-494 Warszawa ul. Jana Blatona 3 m 141.
[B]3x [/B]wielkie dzięki uzupełniam ostatnie wpłaty i wysyłam tabelkę. Ewa

Posted

[quote name='beta ata']Pisze z polecenia Poker, ktora jest stałą deklarowiczką i "kazała" ;-) mi sie tu zglosić :-)
Czy moge liczyć na pomoc w sterylizacji suni, która mam u siebie w BDT ? Chcę by zabieg wykonali "moi" sprawdzeni weci, "Gabinet i pogotowie weterynaryjne - 4 ŁAPY" w Jeleniej Górze, lecza moja sunię, sterylizowali ją, moje tymczasy, a także suki moich znajomych, to świetni fachowcy i maja serce do zwierząt (np. odkarmili osobiście butelką malenkie kociaczki, ktore im podrzucono pod gabinet - mam do nich zaufanie. Koszt to 250 zł, wiem, że są miejsca w Polsce, gdzie jest taniej, ale tu u nas to bardzo tanio, nie ma w okolicy lecznicy, ktora zrobi taniej, wszyscy mówią o 300-350 zł... Moi weci dają mi znizkę, taniej nie będzie nigdzie.
Wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227936-Piesek-i-sunia-wyrzucone-z-auta-piesek-pogryziony[/URL][/QUOTE]

[B]beta ata[/B] przeleciałam wszystkie wpłaty od marca do dzisiaj , nie widze Twoich, rozumiem ,że nie jesteś stałym deklarowiczem, zatem zgodnie z zasadami Akcja Sterylizacja otrzymasz 50% zwrotu kosztów sterylki
[B]pudzian321 [/B] - rozumiem 50 % zwrotu za sterylkę ?

[B]funia , baster i lusi -100 % zwrotu za sterylki

Jeżeli wszystko jasne - biegiem do wetów i ciąć
[/B]
Ewa

Posted

Może ja jestem imbecyl netowy, ale nigdzie nie mogę znaleźć danych do faktury :( Chodzi głównie o NIP. Czy może ktoś mi pomóc to znaleźć?

Dziś o 13.30 będzie sterylizowana nasza tymczasowiczka Lenka.

Posted

Patrząc na obecne wpłaty wcale nie wygląda to różowo, owszem pieniążki jeszcze są , ale psów przybywa i przybywa. Może poprosić np. w lecznicach o możliwość zbierania na sterylki dla bezdomniaków ? Krótki opis akcji czemu służy, cel i że każda kwota mile widziana ? Być moze będzie tu potrzebna zgoda na zbiórke na cały kraj , wywiem się co i jak . Zastanawiam się tez na tym pod katem rozszerzenia akjci np. tam gdzie wiecie, ze jakaś bieda, ale jak moga staraja się dbać o psy , niestety nie sa w stanie wyłożyć jednorazowo kwoty niezbędnej na sterylkę. Bedzie to już nas wszystkich zadaniem , aby faktycznie były to osoby pomagające zwierzętom . Jednak to jest akcja Soemy i to Ona musi podjąć ostateczna decyzję. Ewa

[COLOR=#ff0000]FAKTURY z dodatkowym opisem proszę WYSYŁAĆ [B]FUNDACJA OSTATNIA SZANSA ul. Jana Blatona 3 lok 141 01-494 Warszawa
NIP 525 234 91 99[/B], bardzo prosimy aby na fakturze wpisywano ; STERYLIZACJA suni o imieniu .......... to naprawde nie problem, potem po sterylce ZDJĘCIA , nie czytacie Szanowni Państwo postów bo te dane powtarzamy co rusz .[/COLOR][COLOR=#ff0000][/COLOR]

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Patrząc na obecne wpłaty wcale nie wygląda to różowo, owszem pieniążki jeszcze są , ale psów przybywa i przybywa. Może poprosić np. w lecznicach o możliwość zbierania na sterylki dla bezdomniaków ? Krótki opis akcji czemu służy, cel i że każda kwota mile widziana ?[B] Być moze będzie tu potrzebna zgoda na zbiórke na cały kraj , wywiem się co i jak .[/B] Zastanawiam się tez na tym pod katem rozszerzenia akjci np. tam gdzie wiecie, ze jakaś bieda, ale jak moga staraja się dbać o psy , niestety nie sa w stanie wyłożyć jednorazowo kwoty niezbędnej na sterylkę. Bedzie to już nas wszystkich zadaniem , aby faktycznie były to osoby pomagające zwierzętom . Jednak to jest akcja Soemy i to Ona musi podjąć ostateczna decyzję. Ewa

[COLOR=#ff0000]FAKTURY z dodatkowym opisem proszę WYSYŁAĆ [B]FUNDACJA OSTATNIA SZANSA ul. Jana Blatona 3 lok 141 01-494 Warszawa
NIP 525 234 91 99[/B], bardzo prosimy aby na fakturze wpisywano ; STERYLIZACJA suni o imieniu .......... to naprawde nie problem, potem po sterylce ZDJĘCIA , nie czytacie Szanowni Państwo postów bo te dane powtarzamy co rusz .[/COLOR][COLOR=#ff0000][/COLOR][/QUOTE]

na pewno będzie potrzebna taka zgoda

Posted

Wróciliśmy już z lecznicy. Lena czuje się nieźle, już chodzi - powitała nas w dzwiach gabinetu na własnych łapkach :)

Natomiast jest problem z opisem faktury. Ta lecznica ma możliwość wystawienia faktury jedynie na "usługa weterynaryjna". Mogą dopisać ręcznie imię sunii + nazwa zabiegu, oraz to podsteplować. Lub można dołączyć do faktury ksero opisu zabiegu. Natomiast nie ma możliwości innego wydruku samej faktury.

Posted

[quote name='ajlii']Wróciliśmy już z lecznicy. Lena czuje się nieźle, już chodzi - powitała nas w dzwiach gabinetu na własnych łapkach :)

Natomiast jest problem z opisem faktury. Ta lecznica ma możliwość wystawienia faktury jedynie na "usługa weterynaryjna". Mogą dopisać ręcznie imię sunii + nazwa zabiegu, oraz to podsteplować. Lub można dołączyć do faktury ksero opisu zabiegu. Natomiast nie ma możliwości innego wydruku samej faktury.[/QUOTE]

Z naszej strony ok, tylko trzeba spytac Soeme czy jej taka faktura wystarczy...ale tak swoja droga co to znaczy "nie ma mozliwosci wystawienia"? Faktury nie przychodza gotowe, wyryte w kamieniu, to lecznica je wystawia.... dla nas najwazniejsze sa dane OS i numer faktury. /Agnieszka

Posted

[quote name='kaerjot']Czy moja wpłata dotarła? Ustawiłam w banku zlecenie stałe i wolałabym wiedzieć, że poprawne.[/QUOTE]

Ponawiam pytanie, rozumiem brak czasu, ale wystarczy sprawdzić na koncie, raz odpowiedzieć i się odczepię.

Posted

czy moja faktura ze sterylizację Lenki już dotarła do Fundacji??
Wysyłałam ją około 2 tygodnie temu, na kopercie dopisałam Akcja sterylizacja.
A pieniążki by mi się przydały, bo dwie kotki muszę wysterylizować, a konto puste...