Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='emdziolek']ludzie ja tu nie zamierzam wzniecać jakiejś wojny, owszem [B]usunęłam swój wpis skoro był nie potrzebny[/B] bo [B]beata sie zaoferowała że ona zgłosi jako stały deklarowicz[/B].
Wóz lub przewóz, pomożecie czy nie pomożecie bo nie wiem co robic, czy prosic po ludziach o jakieś wpłaty czy nie musze? Bo kase musimy zwrócic do końca przyszłego tygodnia.[/QUOTE]

Niepotrzebny post? Rozumiem ze dlatego ze zwrot 50% a beataczl ma 100%. Tyle kasy mówisz ze wydajesz na psy emdziolek, to co Ci szkodzi ucziwie sie zadeklarowac miesiécznie chocby po 10zl i samej miec udzial w skarbonce. Nie jest za pózno sié doláczyc, zawsze mozna, wiéc jak pisalas wczesniej ze Beata jest tu od poczátku, jest zupelnie bezzasadne. To nie ma znaczenia kiedy sié ktos przyláczyl, przynajmniej narazie nie ma takiej zasady. Na Twoim miejscu wstydzilabym sié wyskakiwac z postawá roszczeniowá jak rozdarty bachor. Skoro tu jest kolejka, to w miédzyczasie zbieraj kase na wátku psa i rób bazarki, na pewno uzbierasz wiékszosc, ale sié troche postaraj.

Posted

No wlasnie, nie bardzo rozumiem to wszystko. W jakims przypadkowym watku przeczytalam, ze Skarbonka Sterylkowa "ma zwracac pieniadze". Nie wiem skad taka naiwnosc, zwlaszcza na Dogo, gdzie wiadomo, ze wszystkim ciagle brakuje pieniedzy. Skarbonka przeciez ich dostaje z nieba, tylko od ludzi.
Soema, chyba jednak trzeba wprowadzic jakies ograniczenia; rozumiem, ze chcialabys utrzymac 100% zwrotu dla stalych deklarowiczow, ale w sumie jeden zglosi 1 suke, inny 5, a ktos inny zadnej, wiec i tak nigdy nie bedzie "sprawiedliwie". Moze niech stali deklarowicze dostaja 80% jednak, a pozostali 40%.

Posted

Nie wiem... sami widzicie że ja już czasem mam dość.. nie ma co tydzień rozliczeń, wiem że to nie fair w stosunku do tych co wpłacają, interesują się..
Przepraszam, ale czasami wydaję mi się, że to wszystko jest bez sensu. Przestałam śledzić wątki zgłoszeniowe, bo tracę wiarę w niektóre osoby z dogo.
Nigdy nie chciałam nikogo faworyzować, wytykać etc.
Jedni dołączyli dla idei, inni dla korzyści, a jeszcze inni żerują na tych wcześniejszych.
Dziwi mnie, że osoby które nie deklarowały się, korzystały z pomocy skarbonki nie oferowały czegokolwiek później...

Zrobiliśmy przez ten rok bardzo dużo, możemy dużo więcej. I uwierzcie, za cholerę nie rozumiem dlaczego ktoś się nie deklaruje. :niewiem: nie jestem w stanie tego zrozumieć. Można mnie nie lubic, mogę kogoś irytować, ale to nie jest moja akcja, ja tu tylko sprzątam, a chyba cel wszystkim na pwp przyświeca jeden.

Zasady możemy zmieniać, nie wiem czy jesteśmy w stanie zmienić ludzi..

Gryzę się czasami, żeby nie napisać za dużo, ale postawa roszczeniowa i teksty "pomożecie, czy nie bo nie wiem czy mam zbierać pieniądze" mnie dobijają na miejscu. Czekam wtedy na ripostę kogoś innego, bo ja tu żadnych kłótni nie chcę.

Posted

Moim zdaniem tu nie chodzi o sprawiedliwość, tylko o zapobieganie rozmnażaniu się psów. Jak ktoś odławia sukę za sukę z ulicy, sterylizuje, znajduje domy, to mi naprawdę jest obojętne czy zgłosi tu 2 czy 20 psów, skoro ja na tymczasie nie miewam suk, nie sterylizuję. Ale takie kombinacje... cóż, bywa.

Posted

a tymczasem wesprę drobnym bazarkiem i poproszę o rozreklamowanie:)
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/207694-40-kupony-rabatowe-na-zakupy-w-HOME-amp-YOU.na-skarpetę-sterylkową.-Do-20.05[/URL].

Będzie też drugi z połową zysków na skarbonkę ale muszę go skończyć;)
Przepraszam, że tylko tyle, bo sama korzystałam ze skarbonki ale mamy psy pod opieką i niestety ale w pierwszej kolejności musimy je utrzymać, więc mam deklarację i czasem wesprę bazarkowo. Obecnie więcej nie pomogę, choć podpisuję się pod akcją wszystkimi łapami;)

Posted

[quote name='zerduszko']Moim zdaniem tu nie chodzi o sprawiedliwość, tylko o zapobieganie rozmnażaniu się psów...[/QUOTE]

Oczywiscie, dlatego napisalam "sprawiedliwie" w cudzyslowiu i w kotekscie wypowiedzi Soemy, ze zalezy jej na 100% zwrotu dla stalych deklarowiczow. Jesli jednak zgloszen jest trzy razy tyle niz pieniedzy na nie jakas redukcja bedzie potrzebna.

Posted

A gdyby zrobić tak, że deklarowicze 100% a jeśli ktoś nowy to warunkiem jest przystąpienie do deklaracji oraz to, że ta 1 sterylka mimo to będzie zwrot 50% - dopiero następne już 100% bo jest deklarowiczem. Uniknie się przystąpienia na jeden miesiąc aby dostać 100% a później olania.

Posted

[quote name='vena&vivi']A gdyby zrobić tak, że deklarowicze 100% a jeśli ktoś nowy to warunkiem jest przystąpienie do deklaracji oraz to, że ta 1 sterylka mimo to będzie zwrot 50% - dopiero następne już 100% bo jest deklarowiczem. Uniknie się przystąpienia na jeden miesiąc aby dostać 100% a później olania.[/QUOTE]

dobry pomysł, choć ja uważam , że zwrot kwoty powinien być uzalezniony od wysokości deklaracji

Posted

[quote name='vena&vivi']A gdyby zrobić tak, że deklarowicze 100% a jeśli ktoś nowy to warunkiem jest przystąpienie do deklaracji oraz to, że ta 1 sterylka mimo to będzie zwrot 50% - dopiero następne już 100% bo jest deklarowiczem. Uniknie się przystąpienia na jeden miesiąc aby dostać 100% a później olania.[/QUOTE]
To brzmi dobrze.
Jadę dzisiaj do Sandomierza, zobaczę jakie są faktury i je opłacę. Może mnie kilka dni nie być na dogo, bo mamy tu dużo spraw do załatwienia.
Zerknijcie na post ze zgłoszeniami, Nika28 i kilka innych osób z początku, czy zgłoszenia są aktualne?

Proszę uaktualniajcie pierwsze posty w wątkach, raz że to obowiązek z regulaminu, a dwa.. ułatwia bardzo zorientowanie się w sytuacji.

Posted

a gdyby stali deklarowicze mogli zgłosić tylko 1 suczke ze zwrotem 100% w np ciągu 2 miesiecy (czas do ustalenia), a każdą nastepną za zwrotem 50%? wtedy uniknęlibysmy sytuacji, ze jedna osoba stale deklarujaca zgłasza wiele suczek ktorych nawet nie ma czasem pod opieką..
Niestety zmienic mozna tylko siebie albo zasady - innych nie zmienimy.

PS - ja obiecywałam bazarek - wszystko jest aktualne tylko ze zepsuł mi sie aparat. Ale w ten weekend zdjecia juz porobie:) mam nadzieje ze ciocia ludwa nadal bedzie jeszcze mogła pomóc mi w bazarku..:oops:

Posted

AniaB jaki bazar będziesz robić? Mam trochę gzarów [czyt: komórkę, fajne koszule, zupełnie nowe z metką zabawki dla dzieciaków], jakby nam się udało zgrać tematycznie mogłabym Ci foty podesłać? Łatwiej będzie podnosić itp jeden niż 10.

Posted

no własnie ja tez raczej żebrałam o pomoc i ludwa zgodziła sie zrobić bazarek, tylko ze jak na razie to ja zawaliłam, bo nie wysłałam jej zdjęć..:(

Rzeczy mam raczej takie do mieszkania oraz słodycze z Krakowskiego Kredensu..

Jak chcesz to mozesz wysłać zdjecia do mnie, a ja przekaze je dalej z moimi :)

Posted

Słodycze :loveu:

słuchajcie... a co myślicie o koszulkach z hasłami adekwatnymi do akcji? Jakieś pomysły na hasła, rysunki. Będę się wtedy orientowała w kosztach.

Posted

Ha Soema, zaczynamy myśleć synchronicznie!
ja się od wczoraj głowię nad gadżetem, który nie byłby drogi w produkcji, żebym mogła wyłożyć hajs z kieszeni i na tyle fajny, żeby dało się go potem spieniężyć.
Na razie nie wyskoczyłam poza buttony czyli przypinki - głównie ze względu na tanią produkcję.

[najtańsze koszulki jakie udało mi się znaleźć w tamtym roku, kosztowały ok. 16 zeta netto - były białe, nadruk szedł w jednym kolorze, dla nakładu... wyleciało mi głowy... chyba około 200 sztuk]

Posted

[quote name='oalela']Ha Soema, zaczynamy myśleć synchronicznie!
ja się od wczoraj głowię nad gadżetem, który nie byłby drogi w produkcji, żebym mogła wyłożyć hajs z kieszeni i na tyle fajny, żeby dało się go potem spieniężyć.
Na razie nie wyskoczyłam poza buttony czyli przypinki - głównie ze względu na tanią produkcję.[/QUOTE]
A masz jakieś dojścia? Hmmm. Ja właśnie złapałam, jeśli chodzi o koszulki. Mam nadzieję.
Mam kilka pomysłów, ale im więcej tym lepiej. ;)

Posted

Mam kontakty i orientację w rynku gadżeciarskim i drukarskim :)
Myślałam też delikatnie o jakichś ulotkach i szukaniu kasy na zewnątrz. Bo wczoraj chciałam popromować wirtualne szczyle na wątkach zgłoszonych suniek i się załamałam - wszędzie - brak deklaracji, brak kasy na operacje, prosimy o najmniejsze deklaracje itp
Dlatego szczeniaki zaczynam promować poza dogo...

Posted

Chętnie pomogę w bazarku. Możemy zrobić łączony, tylko trzeba ustalić co z przesyłami...Albo może zróbmy dwa? Żeby nie kombinowac potem z wysyłaniem. Co Wy na to?
Jeśli chodzi o gadżety, to mogę pogadać z jedną znajomą co by mogła zaproponować. I o koszulki też mogę zapytać. Bo musimy też jakieś gadżety dla siebie zrobić, więc może bym się w końcu ogarnęła;)

Posted

Dziewczyny tak jak pisałam koszt sterylizacji Luśki to 220-250 zł. Faktura oczywiście będzie... Cena będzie podana po jej sterylce ponieważ Lusia miała cieczkę 2 tygdnie temu jej się skończyła a raz zwiała jak mi Zuzia otworzyła bramkę więc wetka twierdzi że mogła zaciążyć co dla mnie jest mało prawdopodobne bo zaraz ją przechwyciłam jednak biust na tydzień jej się powiększyła ale już zszedł. Myślę że to hormony...Drugi wet niestety chce 250 zł.
Zadzwonię jeszcze w jedno miejsce jeśli tylko znajdę nr telefonu i tam się spytam może uda się taniej.

Jestem ciekawa jak sprawdzić czy faktycznie jakby mi powiedziała że była sterylka z aborcją że faktycznie tak było? Żeby mnie nie oszukała...

Posted

ludwa, ja tez mysle, zeby zrobic jednak kilka bazarków tematycznych - wtedy z przesyłkami nie bedzie kłopotu a i moze podzielimy tematami..
Przez weekend sie juz naprawde do tego zabieram..