Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu: tanitka...wiesz....jak bys miala chwileczke czasu i mogla np. zrobic pare zdjec dla stesknionej polowy dropciowych wielbicieli....

acha- czy moge ci przeslac jutro Dropciowe zdjecia z naszego pobytu zeby wstawic?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i hit tygodnia....jedna sasiadka poogladawszy Dropsia stwierdzila ze to ...mix doga niemieckiego i wyzla:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
poplakalam sie jak uslyszalam taka teze.....
na samym wyzelkowie z prob polowych sa zdjecia takich samych wielkich fafli...a nie wierze zeby dogi do prob polowych dopuszczali:evil_lol:

Posted

Ja chcialabym napaknac, ze jak mama lavinii zobaczyla Dropa i pozniej rozmawiala o nim z lavinia to powiedziala ze to dog angielski :evil_lol:
Dog jako pies, a angielski bo ma jechac do Anglii :evil_lol:

Posted

:lol: tak naprawde Dropek jest najpiekniejszym najmilejszym DOGIEM na ziemi:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: .

Nic tylko calowac, glaskac, przytulac, patrzec jak pies sie usmiecha calym soba.....

wiecie...kazda rozmowe z mama konczymy takim pytaniem...''Jak wogole ktos mogl takiego psa wyrzucic, skrzywdzic, prawie skazac na smierc...''
Ja absolutnie nie narzekam:p Bo i Gryska bym nie miala, I Dropka......Ale ja nadal nie umiem zrozumiec....

I to ze jak taka bide sie w koncu wyciagnie, odkarmi, wychucha...i nareszcie pies sie usmiecha to nagle sie znajduja chetni...''ze ja bym wzial tego psa...'' a ja mam ochote wtedy bardzo brzydko odpowiedziec:mad: .

Przeciez to zaden problem pojsc do schroniska i wziac tak samo kochanego pieknego cudownego psa....Niby zaden....a niewiele osob tak chce zrobic:shake: .

Posted

Katcherine napisał(a):
przez Ciebie i Wektora plus Tanitka z Luska, Sabine z Caro...i macie efekt:p .
To JEST zarazliwe!!!!!!

I oby tylko takie zarazy były na Świecie - AMEN :loveu:

Posted

Wczoraj Dropek poznal mojej mamy siostre blizniaczke...Ciocia tak sie zachwycila Dropsiem ze...zorganizowala mu rozrywki jako dla 5-cio latka:evil_lol: . Poszli do..a raczej pod ZOO. I ogladali koniki..''ichacha- wedlug cioci:lol: '', jaki ''mmmmuuu-:roll: nic ciocia akurat nie wymyslila orginalnego''...strusie-:cool1: no tu niestety nie zdradzono co ciocia do Dropa mowila pokazujac strusie.I takie tam koniki w paski, kucyki i wogole...
Drop z Ciocia zdumiony i zafascynowany stali (oboje!!!!) oparci lapami o porecz i sie zachwycali zwierzatkami i soba nawzajem :lol: .

Ciocia Zadropkowala sie na amen.:loveu: a Dropek po odprowadzeniu do autobusu szedl tylem na przod, bo nie chcial tak szybko zegnac tak...cudownej cioci;) .

W kazdym razie TP sa nasza rodzine chyba pokocha bo przez Dropciastego mamy zawieszenia na liniach rodzinnych bo kazdy do kazdego dzwoni zeby sie dowiedziec co Dropek robi/ robil lub zamierza zrobic.

:mad: niech mi cos sprobuja wymalowac za te 7 miesiecy- to normalnie pol schronisk Polskich opustosze z wyzelkowych sierotek.:diabloti: w koncu kazdy powienien miec swojego wyzelka...a najlepiej dwa coby nie myslal o czyichs , no nie?!

:oops: Tylko jak my cala rodzina przejdziemy weryfikacje adopcyjna?:crazyeye: Psychiatra nam napewno nie wystawi odpowiedniego zaswiadczenia:shake: .

Posted

a wogole to zapomnialam napisac ze ...Dropek juz spi w lozeczku:roll: .
No i tyle mojego bycia dumna z mojej mamy. Dwa tygodnie i prosze jakie efekty:mad: .Niech mi tylko pozniej nie mowi ze Dropek na smyczce zaczal ciagac i wogole.

Znowu mieli pogadanke na temat ''pies sam- pol Warszawy slyszy....''Dropek sciemnil ze nie wie o kogo chodzilo.:diabloti:

Posted

Katcherine -a może by teraz cioci zorganizować wyprawę do ZOO z wyżlicą Korą? :lol:

bo Drop i tak już jest twój, a Kora jeszcze niczyja...:roll:

Posted

Katcherine napisał(a):
Wczoraj Dropek poznal mojej mamy siostre blizniaczke...Ciocia tak sie zachwycila Dropsiem ze...zorganizowala mu rozrywki jako dla 5-cio latka:evil_lol: . Poszli do..a raczej pod ZOO. I ogladali koniki..''ichacha- wedlug cioci:lol: '', jaki ''mmmmuuu-:roll: nic ciocia akurat nie wymyslila orginalnego''...strusie-:cool1: no tu niestety nie zdradzono co ciocia do Dropa mowila pokazujac strusie.I takie tam koniki w paski, kucyki i wogole...
Drop z Ciocia zdumiony i zafascynowany stali (oboje!!!!) oparci lapami o porecz i sie zachwycali zwierzatkami i soba nawzajem :lol: .

Ciocia Zadropkowala sie na amen.:loveu: a Dropek po odprowadzeniu do autobusu szedl tylem na przod, bo nie chcial tak szybko zegnac tak...cudownej cioci;) .

W kazdym razie TP sa nasza rodzine chyba pokocha bo przez Dropciastego mamy zawieszenia na liniach rodzinnych bo kazdy do kazdego dzwoni zeby sie dowiedziec co Dropek robi/ robil lub zamierza zrobic.

:mad: niech mi cos sprobuja wymalowac za te 7 miesiecy- to normalnie pol schronisk Polskich opustosze z wyzelkowych sierotek.:diabloti: w koncu kazdy powienien miec swojego wyzelka...a najlepiej dwa coby nie myslal o czyichs , no nie?!

:oops: Tylko jak my cala rodzina przejdziemy weryfikacje adopcyjna?:crazyeye: Psychiatra nam napewno nie wystawi odpowiedniego zaswiadczenia:shake: .

CUDNE :loveu: :loveu: :loveu:

Katcherine - tylko jak Oni zostaną bez Dropka......... :hmmmm: :niewiem:

Posted

no tak, tak powiedz Kasia mamie, ze ja będę im dostarczać systematycznie wyżełkowe dropsiaki:evil_lol: :evil_lol: i kinga ma rację, zacznijmy od KORY bo jest już na stanie w Warszawie- no to kiedy idziemy do ZOO??:diabloti:

Posted

Jaka tu cisza zapadła :shake: :shake: . No dalej! Dawać mi tu jakieś nowości, bo jak nie, to... :mad: :mad: :mad: ...

Tanitko - czy strona "łyżwów" Twojego autorstwa już funkcjonuje?

Posted

Tanitko - czy strona "łyżwów" Twojego autorstwa już funkcjonuje?

jeszcze chwileczkę, bo młody co mi tę stronę robi wraca z nad morza w niedzielę i zaraz go dopilnuję!! domenę juz mam wykupioną w każdym razie:lol:

Posted

:diabloti: a co mam pisac dziewuszki jak ja po 16 godzin teraz pracuje zeby na te wszystkie lapy i dodatki kurcze uzbierac?
Sielanka trwa wszyscy zazdrosnie patrza na Dropeczka a to sloniatko dokazuje jak stado dalmatynczykow po kapieli w sadzy.
:-( A jak czytam o Reno to mi sie wyc chce.
Dropka widze. jak sie cieszy, jak poplacze jak sam musi zostac...choc po wykladach mamy psiatko ciut kuma...wiec dluzej od wyjscia czeka z koncertem. Ale zal psa rozsadza i z lekkim puknieciem wychodzi ....:evil_lol: Sasiedzi potwierdzaja:cool3:

Tak nudno u nas, sielankowo, wyglaskane bydlatko, wyczesane, wybiegane, wykochane, zbiera tylko co i rusz nowych Dropkomaniakow..
Jak dacie dozyc mi do konca tygodnia jak odespie- to wysle tanitce fotki do wstawienia z Warszawy.

Ja tu musze ostro dociskac bo musze przeciez temu ogoniastemu z drugim domek z ogrodkiem zdobyc. Nie ma to tamto -Dropki musza miec wlasny ogrodek.

A co do maminych zagrozen ze nie odda. W lutym Dropsiate przyjedzie to poczekam na pierwszy sygnal tesknoty za wlasnymi lapami. I wtedy Tanitka siem u ciebie stawiam;) .

Posted

Tanitka pw z wielka prosba...
A u dropcistego...NUDY.
Dropek sie nudzi bo babcia sie okazala byc....bardzo zapracowana, a wogole malo ruchliwa kobieta....spaceruja oczywiscie kilometrami ale....babcinym tempem.

Dropek spi na lozeczku...Dropek zaczepia pieski do zabawy- ale poniewaz babcia jak zwykle na koncu juz hierarchi, no wie i Dropek czasem pieska musi pogonic:cool1: . Znaczy powtorka z rozrywki co bylo z sasiedzkim wyzelkiem Tanitki.
Dropek karmi bezdomne koty- kupuje dla nich mleczko specjalistyczne, i codziennie wieczorem dokarmia stadko. Wie ze w tym miejscu kotecek jest karmiony no i niech jakis obcy pies sprobuje tam pojsc:mad: :mad: :mad: .
Dropek na monotonnej karmie zaczyna szukac smaczkow....Uwielbia kurczaki...tak sie zastanawiamy czy przypadkiem nie dusil kur. Wech ma niesamowity i kazdy kawalek kurczaka jaki namierzy jest od razu probowany zwedzic- w domu, na dworzu i wogoile. Mama ma doswiadczenie Gryskowe- znaczy tu jest wyszkolona niczym GROM- i nadaza powiedziec Fe...ale widac po Dropku ze drob...jest jego hopelkiem.

Dropka juz wszysycy znaja. Cale osiedle sie nad nim lituje a ten potfor sie robi taki maslano ciapowato cielaczkowy....zeby jakies dodatkowe glasniecie, przytulenie urwac dla siebie. Jest nienasycony co do pieszczotek. Znajac mame- to naprawde on jest zaglaskiwany. A ciagle malo...

Dropciaste odzywione, wymuskane swieci swoim blaskiem. Mama go froteruje wyczesuje, muska, tata przychodzi i tez swoje poleruje muska, wyfroterowywuje.....Oczki zakraplane,zabki czyszczone, pazurki , pupa, ...co caly pies:razz: .
:diabloti: tak sie zastanawiam nad wystapieniem jak bede na urlopie na jakiejs wystawie:evil_lol: . Dropek dostanie wywieszkie- jestem ze schroniska...................troszke milosci i oto kim jestem!.a na wywieszce dolozymy zdjecie w czasow 24 kg Dropka.

Posted

Gryskowi tez sie ewidentnie teskni do Towarzystwa.Ale on po prostu jest strasznie wyciszony w domu.....jak wracam z pracy i tylko przymkne oczy do snu za pol godziny mam gruchoczacego zabawowo gryska na glowie...zaczepia mnie do zabawy....pileczki mi wciska w twarz, tylkiem mnie potraca...a jak go wygonie bo musze dospac te 5 godzin...to idzie obrazony na miejsce i tak smutno pysk kladzie...

Ostatnie dni jak byli z Dropsiem Grysiek wogole mnie nie zaczepial. :diabloti: Szedl dreczyc Dropsia najpierw go wylizujac calego a jak dropsiek zapraszal do zabawy zaczynala sie orgia psia.

A byli ze soba tylko pare dni...

Dropek z Gwozdziem sie nie zaprzyjaznili. Mowilam ze moi rodzice maja do laczenia stada antytalent...:roll: . Gwozdzik zazdrosny o wszystko, Dropsiek nie da sie nie kochac- a jego pragnienie bliskosci z czlowiekiem sa sola w oku Gwozdzika.
A u Gryska Gwozdzik ma wielka kreche za Alfe. Ze wybral Alfe jako swoja przyjaciolke a nie Gryskowi dochowal wiernosc. Gwozdzik probuje Gryskowi sie zasluzyc ale Grysiek raz zawiedziony jest nieprzekupny.

I tak Grysiek i Dropek czekaja na zakonczenie kwarantanny i polaczenie stadka.My tutaj zwiedzamy wszelkie miejsca dostepne dla psich biegan, szukamy miejsc do dlugich i ciekawych spacerow, ciezko pracujemy na wlasny ogrodek....
juz za pare dni serologia. i od niej 6 miesiecy kwarantanny.
Alez nam sie teskni.

Posted

aga- ano pracujemy ciezko zeby sie ulozylo do konca.Brakuje nam tego nosa wielgachnego.

;) ostatnio TZ rozmawial z Gryskiem i podsluchalam...ze robil mu wyrzuty ze owszem nos ma...ale jakis taki maluuuuutkkiiii:lol: .
Ciezko z Dropkowym nochaczem konkurowac. Tym bardziej ze Dropsiate swoim zwyczajem pcha go do glaskania, wtula w pache, kolano, reke, noge, a ostatnimi dniami Gryskowym zwyczajem nawet nos- w nos, wiec z psa zapamietuje sie ten aksamitny nochal glownie.

Mama ostatnio zadala mi pytanie: jak go zabierzesz to kto mi bedzie plul na podloge..?:lol: :lol: :lol:
No tak. Fakt. Jak Dropsiek pije z miseczki to polowa wycieka nieszczelnymi faflami wokolo, a ze pies juz pedzi sie wtulic...wiec zakres razenia jest fascynujacy:diabloti: .
Grysiek pod tym wzgledem jest bardzo szczelny, nie mowiac ze to pedant i wymywal pyszczki tym ''nieuszczelnionym''. Kiedys Gwozdzikowi, teraz Tez i Dropsiowi myl...:mad: porzadek musi byc.

Poza tym Dropek polubil Gryskowy balkonik. Balkonik ma pol metra na metr, ma sztachetki umozliwiajace ogladanie wszystkiego co sie dzieje na ulicy. To glowny punkt obserwacyjny w domu.
Dla Gryfka stanowil azyl- jak male Gajatka przyjechaly wyewakuowal sie na balkonik i do domu wciagnac sie nie dawal...Poza tym Grysiek na nim spal, wylegiwal sie, obserwowal..Dropek tylko wyglada, ewentualnie bachnie sie na wejsciu z mordka na balkonie...i przysypia.

Posted

Katcherine napisał(a):
aga- ano pracujemy ciezko zeby sie ulozylo do konca.Brakuje nam tego nosa wielgachnego.

;) ostatnio TZ rozmawial z Gryskiem i podsluchalam...ze robil mu wyrzuty ze owszem nos ma...ale jakis taki maluuuuutkkiiii:lol: .
Ciezko z Dropkowym nochaczem konkurowac. Tym bardziej ze Dropsiate swoim zwyczajem pcha go do glaskania, wtula w pache, kolano, reke, noge, a ostatnimi dniami Gryskowym zwyczajem nawet nos- w nos, wiec z psa zapamietuje sie ten aksamitny nochal glownie.

Mama ostatnio zadala mi pytanie: jak go zabierzesz to kto mi bedzie plul na podloge..?:lol: :lol: :lol:
No tak. Fakt. Jak Dropsiek pije z miseczki to polowa wycieka nieszczelnymi faflami wokolo, a ze pies juz pedzi sie wtulic...wiec zakres razenia jest fascynujacy:diabloti: .
Grysiek pod tym wzgledem jest bardzo szczelny, nie mowiac ze to pedant i wymywal pyszczki tym ''nieuszczelnionym''. Kiedys Gwozdzikowi, teraz Tez i Dropsiowi myl...:mad: porzadek musi byc.

Poza tym Dropek polubil Gryskowy balkonik. Balkonik ma pol metra na metr, ma sztachetki umozliwiajace ogladanie wszystkiego co sie dzieje na ulicy. To glowny punkt obserwacyjny w domu.
Dla Gryfka stanowil azyl- jak male Gajatka przyjechaly wyewakuowal sie na balkonik i do domu wciagnac sie nie dawal...Poza tym Grysiek na nim spal, wylegiwal sie, obserwowal..Dropek tylko wyglada, ewentualnie bachnie sie na wejsciu z mordka na balkonie...i przysypia.

Jakbym widziała Wektora :multi: On jeszcze ma zwyczaj po zjedzeniu kilku kęsów z michy, zanim skończy przychodzi dziękować z umorusaną morda i brodą - :angryy: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

:diabloti: No sie mam z pyszna.
Dropsiate ma cala koalicje w rodzinie- mam front walki o...''Dropkowe pisanki''.
Gdzie nie zadzwonie zaczyna sie dyskusja...Ja nawet nie wiem jaka pogoda w polsce a tylko wiem rozne ''przeciw''...
Mama mnie wita krzyczac aby szybciej''On jest juz spokojny, on juz mi nie dokucza, on nie musi isc na...''
A bo sie nie spowiadalismy ze Dropsiate ciut diableka mial za skora i zaczal mamie dokuczac na spacerkach, pieski odganiac, tratowac domek...ale juz mu podobno przeszlo;).

Narazie wiem tylko ze sa wedrowki cotygodniowe calej rodziny...jezdza w odwiedziny do Dropka:evil_lol: .
A Dropek...no coz. Spi w lozeczku z mama.Bawia sie po psiemu...w ferworze zabawy Dropek staje sie niedelikatny- nastepuje awantura z mama...Dropek sie wycisza- znowun zaczynaja lagodnie- znowu pies sie nakreca...i znowu sie kloca i dyskutuja:lol: .

No i Dropek stal sie fanem STRUSI. Jest wniebowziety jak ida naokolo ZOO- sam wie gdzie mame szybko dostransportowac...i tam juz spedzaja po pare godzin. Dropek jest na psim seansie filmow przyrodniczych.

Posted

:p acha- zapomnialam dopisac wazne zdanie- relacje z pobytu Dropek- mama sa nieedukacyjne- i prosze ich nie powtarzac we wlasnym domu!!!!! Rozwydrzanie bachora pozniej ma swoje konsekwencje.Jest sie ciagnietym na smyczy, ostatnim sie je z miski, spi sie na niewygodnych poslankach i wogole...ma sie PRZECHLAPANE.
:diabloti: ...zeby pozniej nie bylo ze Katcherine napisala....