truskawa144 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='fizia'] To nic, tylko Szarotkę, jako gratis trzeba wysłać do Krakowa w podziękowaniu Kindze i Piotrkowi za comiesięczną pomoc finansową dla naszych psiaków - prawda Truskawa :) :evil_lol:[/QUOTE] Jestem za:evil_lol: Tylko Ty to byś Fiziu chciała wszystkie najładniejsze psy do rodziny zgarnąć, zostaw też coś dla innych:cool3::loveu: Nie no Tissi tutaj wygląda na spokojną i zadowoloną, jak ją ostatni raz widziałam w schronisku to średnio była szczęśliwa. A z Szarotką siedziały w tym samym boksie więc czują się pewnie razem bezpieczniej. A imię Szarotka to takie delikatne, dla takiej pierdołowatej suńki, a nasza Szarotka to niezła diablica:diabloti::lol: Muszę Mariuszowi powiedzieć żeby jakieś mocniejsze imiona dla terierowatych wybierał bo to żadne aniołki:cool3: Quote
fizia Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 aaa to nawet nie wiedziałam, że One były razem w boksie - to pewnie dlatego taka przyjaźń Mariusz mi napisał ostatnio, że Szarotka wiodła prym w boksie, a Tissi była zazwyczaj na uboczu. Na zdjęciach ze schroniska Szarotka faktycznie wygląda jak aniołeczek, taka smutna, niewinna minka - jakbym moją Pesię widziała. Ale u Kasi widać, że odżyła - niesamowite, jak te psy się zmieniają - wystarczy odrobina wolności, spokoju, poczucia bezpieczeństwa. To jeszcze dzieciaki - całe życie przed Nimi - tak się cieszę, że już są na dobrej drodze do szczęśliwego życia Quote
fizia Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 A dla miłośników terierkowatych łobuzów wklejam jeszcze piękną Sisi, która nadal niestety za kratami czeka na szczęście Quote
fizia Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=60904 Quote
fizia Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SZAROTKA-szorstkowlose-cudo-o-niebieskich-oczach-W0QQAdIdZ213449192 http://katowice.szerlok.pl/oferta/szarotka-szorstkowlose-cudo-o-niebieskich-oczach-ID2hD9.html Quote
Szarotka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Bardzo mi przykro z powodu kroliczka:(:( Niestety, psy i koty jak sa nie przyzwyczajone, to moze sie zle skonczyc. Szarotka jest bardzo ladna mimo krwiozerczych zapedow............ Quote
fizia Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 No straszna to historia.... Prawie padłam, jak przeczytałam wiadomośc od Kasi - bo czego, jak czego, ale takiej sytuacji to zupełnie nie przewidziałam... Biedny króliczek.. Genralnie szukamy domu bez królików Quote
Szarotka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 I chyba tez bez drobiu itp. Szarotka jest lowcza huncwotka ;);) Quote
truskawa144 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Cudownie :) Pójdziesz ją przywitać? Poprosimy o fotki oczywiście:) Quote
fizia Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Dzisiaj to już może nie, może za dużo wrażeń na jeden dzień :) ale mam nadzieję, że niedługo Ją zobaczę Quote
Szarotka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='fizia']Tissi dzisiaj wybiera się do domu[/QUOTE] A ktora to ?? Gratulacje :):) O Fiziu jestes z Krakowa, niedlugo tam bede ;);) Quote
rita60 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='fizia']Bez drobiu i królików...[/QUOTE] A jaki ma stosunek do kotkow ?/bo czesto to idzie w parze/ Quote
truskawa144 Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Szarotka']A ktora to ?? Gratulacje :):) [/QUOTE] Tissi to koleżanka Szarotki z boksu, która już zamieszkała wczoraj w Krakowie u siostry Tża Fizi :) Oczywiście dzięki Fizi! Quote
fizia Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Wczoraj pojechała do domu do Krakowa Jagusia/Tissi - a właściwie chyba Tosia :) Szarotka to podobno szalony diabełek :) Ty bardziej się cieszę, że juz nie musi siedzieć za kratami... A Tosia już w domku, wszystko OK, trcohę była przestraszona, bała się schodów, ale po jakimś czasie się wyluzowała. Była na spacerze zapoznawczym z Mrówką - sunią mamy Kingi - i podobno dziewczyny przypadły sobie do gustu. Wieści o Tosi na Jej wątku http://www.dogomania.pl/threads/184398-Taka-zwyczajna-urocza-*JAGUSIA*-też-chce-kogoś-pokochać.../page4 Quote
fizia Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 a to jeszcze ze specjalnymi pozdrowieniami dla Kasi :) to teraz jeszcze wyczarujmy taki domek dla Szarotki :) Quote
Szarotka Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 No tak teraz jeszcze tylko domek dla Szarotki :):) Quote
fizia Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=61055 Quote
truskawa144 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 No i super:) Tosia pięknieje z dnia na dzień, w schronisku wydawała mi się zwyczajna, w hoteliku ładniutka ale ze swoim człowiekiem to promienieje i wygląda cudnie:) Quote
kasiainat Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='fizia']a to jeszcze ze specjalnymi pozdrowieniami dla Kasi :) bardzo dziękuje :-) naprawdę się cieszę, że Tosia ma domek :-) Szarotka niestety większość czasu spędza sama, ze względu na cieczkę. Nie mogę jej zostawić samej na ogródku bo psy sąsiadów przechodzą przez płot :-( Zostają nam tylko spacery i jak moje psy są na ogrodzie to Szarotka jest uwolniona na cały dom. Jest dosyć ciężko, bo psy bardzo się denerwują (to chyba środek cieczki bo nawet mój pies już się niecierpliwi ), dzisiaj całą noc szczekały :-((( Ale może o Szarotce: kochana sunia, bardzo lgnie do człowieka. Przychodzi, przytula się ale jak się ją głaszcze to chowa główkę i nie patrzy - ogólnie przyjmuje postawę "poddaje się". Bardzo chętnie wychodzi na spacerki, cały czas na smyczy bo nie słucha się w ogóle. Popracujemy nad tym później - teraz za duże ryzyko. Apetyt dopisuje, pilnuje miseczki. Z naszymi kotami nie ma problemu, one nie uciekają przed psami także Szarotka ich nie ściga. Podchodzi merdając ogonkiem, powącha i idzie dalej :-) Quote
fizia Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Kurcze, to masz zamieszanie z ta cieczką... Widziałąm ostatnio na jakimś wątku dziewczynę, która robiła fajne plakaty - poszukam Jej i poproszę o plakacik dla Szarotki, a potem porozklejam w Krakowie Quote
Recommended Posts