evel Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Nie mogę się doczekać, aż ja też go poznam :) Quote
LadyS Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 No, rozchwytywany chłopak - muszę powiedzieć temu mojemu nadaktywnemu JRT, co to dziś jego największą aktywnością jest podniesienie głowy ze spania, ew. przełożenie się na drugi bok, że ma wiele wielbicielek :diabloti: Quote
yamayka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [QUOTE]Myślałam o wprowadzeniu takiej komendy, gdy pracujemy na odległość - np. najpierw zostań, potem chodź i w trakcie chodź jeszcze jedna komenda, która go zatrzyma i jednocześnie położy - [/QUOTE] ho, ho, toż to wyższe klasy obedience! Przywołanie z warowaniem! Ambitnie, ambitnie! ;) :evil_lol: (Ja mówiłam o szybkim "pacaniu" na glebę przodem, waruj na raz z siadu - naprzeciwko Ciebie albo obok, przy nodze.) Quote
LadyS Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 [quote name='yamayka']ho, ho, toż to wyższe klasy obedience! Przywołanie z warowaniem! Ambitnie, ambitnie! ;) :evil_lol: (Ja mówiłam o szybkim "pacaniu" na glebę przodem, waruj na raz z siadu - naprzeciwko Ciebie albo obok, przy nodze.)[/QUOTE] Generalnie u Jaxa widać postępy na tyle, że dziś np. pacał na glebę właśnie od razu po komendzie, i - co wczoraj było nie do pomyślenia - wstawał normalnie do siadu natychmiast, bez cofania. Dlatego właśnie stawiam na intensywne treningi - krótkie, bo np. po 5-10 minut, ale kilka razy dziennie. Wiele też zależy od "intensywności" czy może "tempa" ćwiczen - czasem mamy tak, że strzelam komendami praktycznie, a on, zanim skończę mówić, już ją robi :lol: Quote
Illusion Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Ale on radosny na tym filmiku :loveu:. Skąd macie kennel? Wygląda na taki, co ma fajne wymiary, nasz jest jakiś kwadratowy i jak na mój gust za wysoki :roll:. Quote
LadyS Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Illusion']Ale on radosny na tym filmiku :loveu:. Skąd macie kennel? Wygląda na taki, co ma fajne wymiary, nasz jest jakiś kwadratowy i jak na mój gust za wysoki :roll:.[/QUOTE] Kennel jest z zooplusa. Quote
Illusion Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='ladySwallow']Kennel jest z zooplusa.[/QUOTE] To chyba mamy taką samą :hmmmm:. Dzięki za informacje ;). Quote
LadyS Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Illusion']To chyba mamy taką samą :hmmmm:. Dzięki za informacje ;).[/QUOTE] To jest ta Ska rozmiarowo, dla niego mogłaby być teoretycznie nieco mniejsza, no ale się kupiło, się ma ;) Quote
Illusion Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Też mam Skę (widocznie na filmiku wyszła jakaś mniejsza) i też jest za duża, nawet dla dwóch mniejszych psów mogłaby być troszkę mniejsza, no i niższa, ale za to miała bardzo fajną cenę, więc nie ma co marudzić :). Quote
murakami Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Zawsze myślałam, że im większa klatka tym lepiej... Moja Zuzia ma L-kę, ale ona nie była dla niej kupowana, tylko odziedziczyła ją po Bono. Klatka jest naprawdę spora, do tej pory myślałam, że to zaleta. Dlaczego piszecie, że jest dla Was za duża? Czy chodzi o to ile miejsca zajmuje? Quote
sacred PIRANHA Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 dziewczynom chodzi raczej o wysokość chyba;-) jak masz małego (niskiego) psa to lepiej zeby podloga była wieksza niz na wysokosc metr hhihihi to klatki jakies takie dziwaczne pod wzgledem wysokosci bo wiadomo ze na takiej powierzchni to dla małego psa, wiec po co takie wysokie? nie wiem kto to wymyslał:-) Quote
LadyS Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 No właśnie głównie chodzi o wysokość. Jax teraz jak patrzę, gdy śpi, to całkiem swobodnie się rozwaliwszy, zajmuje niecałą połowę klatki ;) Quote
evel Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Kwestia też tego, kto do czego używa klatki :) Jeśli pies ma zostawać w klatce na długie godziny to lepiej sprawdzi się duża klatka (chociaż dużo zależy od konkretnego psa, niektóre wolą dość ciasne klatki, bo daje im to poczucie bezpieczeństwa), natomiast jeśli to transporter czy klatka na treningi czy do samochodu, gdzie pies nie ma tańczyć polki po ścianach, tylko wleźć, położyć się i odpoczywać, to niektórzy stosują klatki takie, że pies jest w stanie do niej wejść, obrócić się, położyć, wstać, ale z głową równo z grzbietem i tyle ;) My akurat mamy pośredni kennel plastikowy, bo ani wielki, ani dopasowany, ale zastanawiam się nad większą klatką na przyszłość. Quote
LadyS Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Pozdrawiamy z Jaxem - dzisiaj odsypiamy wczorajszą całonocną imprezę - a szczególnie Jax odsypia :lol: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-88Q_Xo9Bvxs/TtvAZlMMuMI/AAAAAAAABiw/Gn7WhtCXTiw/s512/Zdj%2525C4%252599cie0231.jpg[/IMG] I śpi z otwartymi oczami nawet :lol: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-d7bUzg2JqCI/TtvAaF6JR-I/AAAAAAAABi0/RZ5ip8FfSo8/s512/Zdj%2525C4%252599cie0233.jpg[/IMG] Quote
katik Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='ladySwallow'] I śpi z otwartymi oczami nawet :lol: [/QUOTE] A ja myślałam, że to tylko moja jest takim dziwolągiem. :evil_lol: Quote
evel Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Fuuuu, Zuz też tak robi :evil_lol: Jax widzę najbardziej imprezował :diabloti: Quote
LadyS Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='katik']A ja myślałam, że to tylko moja jest takim dziwolągiem. :evil_lol:[/QUOTE] Jax jest ogromnym dziwolągiem :lol: [quote name='evel']Fuuuu, Zuz też tak robi :evil_lol: Jax widzę najbardziej imprezował :diabloti:[/QUOTE] No Jax ładnie poimprezował, dobrze jest mieć znajomych, do których można pójść na imprezę z psem :lol: Quote
yamayka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Ale on biały - różowy, łysy i obrzydliwy... ;) :loveu: Quote
yamayka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Ale on biało-różowy, łysy i obrzydliwy... ;):loveu: Oj, dogo mnie zmyliła, sorki za dubla. Ale będzie dosadniej za to. :) Quote
LadyS Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='yamayka']Ale on biało-różowy, łysy i obrzydliwy... ;):loveu: Oj, dogo mnie zmyliła, sorki za dubla. Ale będzie dosadniej za to. :)[/QUOTE] Taki obrzydliwy, że aż słodki - mam nadzieję, że to miałaś na myśli :diabloti: A tak serio, to zaczęła mu klata zarastać sierścią, więc widocznie jednak alergia go męczyła ;) Quote
yamayka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Uwielbiam takie łysole - brzydale. "Klata" - to brzmi dumnie! :) Quote
LadyS Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='yamayka']Uwielbiam takie łysole - brzydale. "Klata" - to brzmi dumnie! :)[/QUOTE] Hihihi, nooo, rośnie mu, mężnieje nieco :lol: Ale najbardziej mnie cieszy, że na tej karmie jest ok. Dodatkowo dziś przyszły wielkie nogi wołowe suszone i inne śmierdziuchy, więc Jax jest w siódmym niebie ;) Quote
yamayka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [QUOTE] Dodatkowo dziś przyszły wielkie nogi wołowe suszone [/QUOTE] O kurde... JRT nad nogą wołu... Aż strach... :) Quote
LadyS Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 [quote name='yamayka']O kurde... JRT nad nogą wołu... Aż strach... :)[/QUOTE] No ba, upolował to ma :diabloti: Quote
Recommended Posts