Jump to content
Dogomania

Biały lonżowany konik, czyli jack russell terrier Jax i ferajna - zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']pomyślmy...
nie mają porcelanowych miseczek (wg niektórych hodowcow są niezbędne, koniecznie kolorem dobrane do płci - bez tego Ci psa nie sprzedadzą, poważnie...)
nie mają kucyków, a co za tym idzie kolekcji spineczek i gumeczek
nie mają ubranek/obróżek/szeleczek/smyczy z futerkami/cyrkoniami/brokatem/innymi kiczami kij wie komu potrzebnymi
nie mają własnej odżywki do włosów, specjalnej szczotki tylko dla yorków, specjalnych witamin tylko dla yorków, specjalnych smakołyczków tylko dla yorków, specjalnej smyczy tylko dla yorkow, nie mają nawet kuwety!!!!

Nie mam w domu podstawowych rzeczy dla yorków! Niezbędnych!
Za to mam klatke kennelową, kilkanaście rożnych piłek, dyski frisbee, szarpaki, gwizdek, kliker ...i w zamrażarce pierdoły na BARFa!! Czy one napewno są normalne? To chyba nie są yorki hihihi[/QUOTE]

Dobre :) he he naprawde
Toz to zrobilas z nich i traktujesz je jak nornalne psy..o ty zla kobieto jak mozesz!

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']
nie mają kucyków, a co za tym idzie kolekcji spineczek i gumeczek[/QUOTE]

Moja Tori miała taką kolekcję! W sumie dalej leży nic nie ruszone w jej szufladzie. Zaraz koło ubranek na zimę, szczotki i sprzętów do strzyżenia :)

Posted

Yorki piranhii polecam poznać każdemu, kto uważa, że york to nie pies, że nie ma posłusznych yorków i że yorki są szczekającymi i gryzącymi szczurkami :lol:

A my dziś rano z Jaxem spotkaliśmy jack russella, akurat z moim kolegą z lat licealnych, którzy przyjechał do Zamościa z Wawy - pobawili się chwile panowie, poskakali sobie po głowach i byli niezwykle tym zachwyceni :lol:

Posted

[quote name='dorka1403']telefonem trza bylo..ja nie wiem...[/QUOTE]

Nie noszę ze sobą telefonu na poranne spacery - biorę jedynie siebie, psa i woreczki na kupy :diabloti:

Posted

[url]https://lh6.googleusercontent.com/-nYBMvV1xMfc/UCVHn9oV67I/AAAAAAAAF5w/dYn16kPL4t8/s640/P8100049.JPG[/url] jakie świry :D

Filmiki obejrzałam, jestem nimi zachwycona :D

Posted

Jax podoba mi się jeszcze bardziej niż ostatnio :) Świetne terierzątko.
A co do yorasów to naprawdę baaardzo miło się na nie patrzy. Szkoda tylko, że tak mało ludzi ma świadomość, że te psy mogą robić inne rzeczy niż chodzenie na różowiutkiej flexi z idealnie pasującymi do niej szeleczkami.

Posted

[quote name='Kashdog']Jax podoba mi się jeszcze bardziej niż ostatnio :) Świetne terierzątko.
A co do yorasów to naprawdę baaardzo miło się na nie patrzy. Szkoda tylko, że tak mało ludzi ma świadomość, że te psy mogą robić inne rzeczy niż chodzenie na różowiutkiej flexi z idealnie pasującymi do niej szeleczkami.[/QUOTE]

o co Ci chodzi, mój pies ma różowe szelki :evil_lol:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']oooo musimy sie z nim umowic na spacer! dwa jrt to jest to!!!![/QUOTE]

Hihi, zachowywali się jak w lustrzanym odbiciu ;)

Jax dziś postanowił nie wychodzić spod koca i śpi mi na kolanach - ziiiiiimno jest...

Posted

[quote name='LadyS']
Jax dziś postanowił nie wychodzić spod koca i śpi mi na kolanach - ziiiiiimno jest...[/QUOTE]
zimno nie jest...tylko roznica temperatu między wczoraj a dzis jest spora;/
moje dziś w ramach bycia grzecznymi yorusiami się pogryzły:-D myślałam, że nie będe musiała się wtrącać, ale tak się nakręciły, że aż zachrypłam na moment;-) teraz chodzą z ogonami zadartymi wysoko i spoglądają na siebie złowrogo, ahh kochane słitaśne yorusie :-D

Posted

A jak ma obrożę jasny turkus, uznaną przez TŻta za niepraktyczną oraz gejową :lol:

Dziś młody pierwszy raz miał styczność z dyskami frisbee, gumowymi - pożyczyliśmy od Ajusia :lol: Bardzo fajnie się nakręca, ładnie je goni, jak się toczą, ładnie bierze w mordę, robi rundkę honorową i przybiega się przeciągać - z rzucaniem psem, warczeniem i szczekaniem :lol:

Pytanie więc do osób bardziej zaangażowanych: jak odróżnić dysk psi od ludzkiego? :lol:

Posted

[quote name='LadyS']Dziś młody pierwszy raz miał styczność z dyskami frisbee, gumowymi - pożyczyliśmy od Ajusia :lol: Bardzo fajnie się nakręca, ładnie je goni, jak się toczą, ładnie bierze w mordę, robi rundkę honorową i przybiega się przeciągać - z rzucaniem psem, warczeniem i szczekaniem :lol:[/QUOTE]
hihi wiedziałam po co wziełam dysk;-) myślę, że w krótkim czasie będzie niezły z niego frisbiarz;-)

Posted

[quote name='LadyS']

Pytanie więc do osób bardziej zaangażowanych: jak odróżnić dysk psi od ludzkiego? :lol:[/QUOTE]

Ale w jakim sensie? :) W tesco extra są fajne i wytrzymałe dyski normalnie na hali przy karmach i zabawkach, za jakieś śmieszne pieniądze (10zł?). Się chyba wybiorę sama z ciekawości ;)

Posted

Moje pierwsze próby z frisbee były wielkim rozczarowaniem :) Pies patrzył na lecący talerz z łagodnym zainteresowaniem... Obecnie - chyba najbardziej podniecająca zabawka.

Posted

[quote name='evel']Ale w jakim sensie? :) W tesco extra są fajne i wytrzymałe dyski normalnie na hali przy karmach i zabawkach, za jakieś śmieszne pieniądze (10zł?). Się chyba wybiorę sama z ciekawości ;)[/QUOTE]
Słyszałam, że są bardzo dobre...niestety Ayuś nie chce nie gumowych brać do pyska :-D

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']hihi wiedziałam po co wziełam dysk;-) myślę, że w krótkim czasie będzie niezły z niego frisbiarz;-)[/QUOTE]

To się okaże - najpierw ja muszę o tym poczytać :lol:

[quote name='evel']Ale w jakim sensie? :) W tesco extra są fajne i wytrzymałe dyski normalnie na hali przy karmach i zabawkach, za jakieś śmieszne pieniądze (10zł?). Się chyba wybiorę sama z ciekawości ;)[/QUOTE]

To zajrzę chyba. Chodzi mi o różne rzeczy - materiał, wyprofilowanie itd., bo chyba czymś się jednak różnią?

[quote name='yamayka']Moje pierwsze próby z frisbee były wielkim rozczarowaniem :) Pies patrzył na lecący talerz z łagodnym zainteresowaniem... Obecnie - chyba najbardziej podniecająca zabawka.[/QUOTE]

Jax lecący uznaje za obiekt jak piłkę, dlatego na razie przeciąganie się, szarpanie, gonienie takiego turlającego ;)

Posted

[quote name='motyleqq']jak to jak odróżnić, psie dyski są sprzedawane jako psie, a ludzkie jako ludzkie ;) chyba, że kupujesz jakiś no-name niewiadomo skąd :eviltong:[/QUOTE]

Gdyby tak było, to bym nie pytała - niektóre sa sprzedawane (np. na allegro) jako psie I ludzkie.