Jump to content
Dogomania

***Temat zamykam Chester, skye terier znów szuka domu, niestety nie toleruje psów :(

Recommended Posts

Posted

wyobrazam sobie - ale tu nie chodzi o to, zebys Ty dostala ich dane - moze jakis pracownik bedzie mogl przy Tobie zadzwonic i zapytac o psa... moze warto wspomniec, ze wiesz o tym, ze nowi wlasciciele pisali o problemach, czy cos w tym stylu...

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

będę w schronisku we wtorek, pójdę bezpośrednio do kierownika, bo z pozostałymi nie ma co rozmawiać.... nie interesuje ich kto adoptuje psa, nie wiem też czy mają ich numer tel, bo ja jak brałam z koleżanką na siebie psy to nie pytali o telefon

Posted

Witajcie, z Chesterkiem jest wszystko dobrze, mały ma się świetnie. Bardzo się zadomowił u wujka. Na spacerach już biega bez smyczy, słucha się wujka jak robot , nie widziałam tak posłusznego psa. Reaguje na wiele komend np: STÓJ, SIAD, LEŻEĆ, ZOSTAŃ I IDZ NA MIEJSCE, jest po prostu niesamowity :) Bardzo ładnie bawi się z dziećmi po wyżej 10 roku :) Nadal niestety atakuje inne psy, ale wystarczy, że wujek krzynie STÓJ, NIE WOLNO, Chester odchodzi nie robiąc krzywdy napotkanemu psiakowi :)
Nie było mnie bo zmarła nam babcia ;( pogrzeb i związane z tym emocje sprawiły, że nie miałam siły na komputer . Bardzo was przepraszam :(

Posted

[quote name='Great Hope']Witajcie, z Chesterkiem jest wszystko dobrze, mały ma się świetnie. Bardzo się zadomowił u wujka. Na spacerach już biega bez smyczy, słucha się wujka jak robot , nie widziałam tak posłusznego psa. Reaguje na wiele komend np: STÓJ, SIAD, LEŻEĆ, ZOSTAŃ I IDZ NA MIEJSCE, jest po prostu niesamowity :) Bardzo ładnie bawi się z dziećmi po wyżej 10 roku :) Nadal niestety atakuje inne psy, ale wystarczy, że wujek krzynie STÓJ, NIE WOLNO, Chester odchodzi nie robiąc krzywdy napotkanemu psiakowi :)
Nie było mnie bo zmarła nam babcia ;( pogrzeb i związane z tym emocje sprawiły, że nie miałam siły na komputer . Bardzo was przepraszam :([/QUOTE]

bardzo mi przykro Great Hope...
--------------------------------------------

ciesze sie, ze Chester jest juz grzeczniejszy :)

czy w przyszlosci mozemy liczyc na zdjecia ?

Posted

bardzo się cieszę że Chester robi takie postępy, widać służy mu dom bez psów i mocna ręka Twego wujka

Chester opuszczając schronisko nie był kastrowany, miał być przed poprzednią nieudaną adopcją

Posted

[quote name='carolinascotties']Chester wyglada wspaniale!!! mam nadzieje, ze zapal mu troche opadl ;)

[B]Great Hope - czy odwolujemy alarm szukania nowego domu?[/B]

czy wujek planuje ciachnac chlopaka? (wykastrowac znaczy sie:cool3:)[/QUOTE]

No właśnie, bo ciągle nie wiem co mam napisać o Chesterku na wątku 25domków?

Posted

[quote name='Kamila28']ślicznie Chester wygląda :)

a dzielnica znajoma, czyżby Grabskiego???? może spotkam Chesterka na spacerku[/QUOTE]

Tak to Grabskiego ale wujek mieszka na Kościuszki :)
Wykastrowany nie jest, nie wiem czy to dobrze czy źle ale jeżeli zostanie u mojego wujka to nie bedzie mu kastracja potrzebna, nikt nie zamierza go rozmnażać (wydaje mi się ze w Polsce ta rasa jest mało popularna i raczej Chester ma marne szanse na potomstwo).

[U][B]Czy Chester zostanie u wujka ? [/B][/U]

Jeżeli nie uda nam się znaleźć innego domku to zostanie, ale jeżeli znajdzie się ktoś chętny to jak najbardziej proszę informować, że Chester nadal szuka domu.

Mimo że u wujka ma bardzo dobrze, bo wychodzi na spacery kiedy chce, nawet kilkanaście razy (Wujek jest na rencie , ciocia też więc są cały czas do dyspozycji Chestera :)
Kupują mu mięsko i gotują bo suchej karmy nie chce jeść, myślę ze już go rozpieścili bo u mnie jadł suchą karmę :)
Wujek zrezygnował z urlopu w poniedziałek ciocia sama wyjeżdża nad morze :p

[U][B]Sytuacja jednak nie jest tak różowa jakby się wydawało :[/B][/U]

Ciocia ma astmę od kiedy pojawił się Chester choroba się nasiliła, wujek ma padaczkę i nie operacyjnego tętniaka aorty ;(. Czuje się bardzo dobrze ale tętniak jest jak tykająca bomba :( Nie wiadomo kiedy wybuchnie, może za kilkanaście lat, a może za kilka tygodni, tego nikt nie jest w sanie przewidzieć. Dlatego chcielibyśmy aby Chester znalazł inny dom tak by za jakiś czas nie musiał znów zmieniać domu i tęsknić :(