Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kinia098']Boże.. Nika......... :placz::shake: I pewnie znowu jakieś zwykłe szaraki ? :([/QUOTE]

ONkowaty (jak zwykle...), za chwilę zamiast kundelków, to będziemy mieli same ONki... Nikt, nikt ich nie chce...
I jakaś suka ze szczeniakiem...

Posted

[quote name='hop!']Czy jest szansa na nowe zdjęcia Pestki/Czekoladki?[/QUOTE]

Ja w przytulisku będę chyba w przyszły weekend, to zrobię.

Sunia wyżłowata chyba pojedzie do domku, adopcja ze schroniska.

Posted

Byłam z Tiną u weta.

Tina ma alergię, prawdopodobnie na karmę.
Dostała tabletkę na robale (której praktycznie nie zjadła, bo tak panikowała, że tabletka się rozmaśliła na moich rękach).
Dostała też receptę na Metronidanol, Nutriplant i Encorton (nie wiem czy dobrze napisałam nazwy). Dzisiaj jej kupię, ale z podawaniem tabletek będzie ciężko.

I zmieniam jej jedzonko na rybki i indyka.

:(

Posted

Leki kosztowały 27 zł.
Tabletka na robale 12 zł, razem 39 zł.

Zapłaciłam z bazarku ogłoszeniowego na psiaki z Głowna.

Założyłam też oddzielny wątek Tinie... Proszę o zaglądanie i podrzucanie... Ona musi znaleźć domek... [url]http://www.dogomania.pl/threads/207412-Tina-w-typie-terriera-z-alergi%C4%85-na-jedzenie...-Czy-znajdzie-dom-%C5%81%C3%B3d%C5%BA[/url]

Posted

[quote name='kinia098']Oby tylko wydali wysterylizowaną tą wyżlicę :roll:[/QUOTE]

Tak, sunia jest już po sterylce.

W schronisku mamy nową kotkę, trikolorkę, ciężarną :roll:
Pilnie potrzebny D, trzeba ją wysterylizować, a w przytulisku nie ma na to warunków...

Posted

[quote name='Nano']ech... :( a wiesz moze jak kotka reaguje na psy ?? bo na inne koty to nie wiadomo...[/QUOTE]

Niestety nic więcej o niej nie wiem :(

Dopóki nie wydam Tiny, raczej nie pojadę do przytuliska :(

Posted

podsyłam świeżutki wątek o paskudnym pseudo ONków w wielkopolskiem - proszę, zaglądnijcie, psy żyją w koszmarnych warunkach:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/207462-pseudohodowla-ko%C5%82o-Pi%C5%82y-9-ps%C3%B3w-w-syfie[/url]

Posted

Sabinka bez oczka dostała się do dzisiejszego Metra :loveu:

Niestety jak na razie dzwoniła tylko jakaś babka ze wsi, od rana (chociaż jest wołami napisane żeby dzwonić po 16), dzwoniła 17 razy, dopiero teraz odebrałam.
Masakra.

Ciekawe czy będzie więcej telefonów :)

Posted

Widziałam. Nie ma wzmianki o tym, że sunia nie ma oczka.

Czy Sabinka była u okulisty? Pisałaś, że są takie plany, i żeby jej na razie nie ogłaszać.

Posted

[quote name='hop!']Widziałam. Nie ma wzmianki o tym, że sunia nie ma oczka.

Czy Sabinka była u okulisty? Pisałaś, że są takie plany, i żeby jej na razie nie ogłaszać.[/QUOTE]

Tak, nie ma tam wzmianki o tym, nie wiem czemu... Wrzuciłam ją na cafeanimal z długim tekstem, i sobie widocznie skrócili. Szkoda. Bo to jednak dość istotne...

Sabinka miała być konsultowana u dr. Garncarza, ale raczej nic z tego :( jak będę rozmawiała z p. Zosią, to dopytam.

Posted

Mamy w przytulisku taką śliczną, nową kotkę.
Bardzo potrzebuje chociaż DT.. ale ja dopóki mam Tinę, nie mogę jej wziąć :( Błagam, pomóżcie Tinie znaleźć domek... :(

[IMG]http://imageshack.us/m/825/3097/kaja7.jpg[/IMG]

Posted

Wyżełka chyba nie pojedzie do tamtego domu... Niby ok, ale sunia w zimę siedziałaby sama na działce, sąsiad dawałby jej tylko jeść.
Powiedziałam p. Zosi, że jeśli by się rozmyślili, to znajdę jej lepszy domek.

Wyżełka rozgryzła sobie szwy po sterylce, dobrze że w porę zauważyli, bo byłoby po niej... Wczoraj miała bardzo długą operację. Mam nadzieję, że da radę...

I w końcu jakas dobra wiadomość - [B][SIZE="3"]Sonia ma domek[/SIZE][/B] :multi:
Co prawda nie mieszka w domku na kanapie, ma za to zbudowany kojec i podwórko do dyspozycji. Zamieszkała w Głownie, ze starszą Panią. Baaaardzo się cieszę, że Soni nie ma już w schronisku.