olivetshka Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [quote name='kinia098']Jak tam u Was po pokazie fajerwerków ?? Ja zgarnęłam psa :l :roll: ..................[/QUOTE] Ja wprawdzie nic nie zgarnęłam, ale nasza schroniskowa Lena (adoptowana 4 mce temu) nie wiedziała, gdzie ma się podziać :( Strasznie się bała, uciekła do garażu i za nic nie chciała wyjść. Pakowała się na kanapę, usiłowała schować... Była przerazona. Quote
Nano Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 co do transportu to Starsza Pani odpisała: jaki rozmiar i charakter? Wyjeżdżam do Łodzi 2.01 po południu, wracam do Wawy 3.01 wyjazd 14 - 15. Quote
nika28 Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 [quote name='Nano']co do transportu to Starsza Pani odpisała: jaki rozmiar i charakter? Wyjeżdżam do Łodzi 2.01 po południu, wracam do Wawy 3.01 wyjazd 14 - 15.[/QUOTE] Transport już jest raczej, jeszcze dam znać :) Co do fajerwerków, to moja Dina nadal się boi :( Quote
Edi100 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Jesli mogę cos podpowiedzieć, to ja stosuję oxazepam 10mg ( 10 mg jest na 20kg piesia) Stosuje go ze 4 lata w okresie sylwestra. Moja wet go poleciła, bo Psy są swiadome tylko jakby nie zwracają uwagi. Niektórzy podaję sedalin nadal:( a on tylko paraliżuje mięsnie i pies nie może chodzic a i tak wszystko czuje:(, także moja wet i wielu innych sa przeciwnikami sedalinu. Oxazepam na receptę kosztuje 4 zł za 20 tabletek. Quote
nika28 Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Będę pamiętała Edi. Burasek wydany, przyszły 2 nowe koty. Quote
Edi100 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [quote name='nika28']Będę pamiętała Edi. Burasek wydany, przyszły 2 nowe koty.[/QUOTE] To Ci równowaga:(:( Quote
kinia098 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [quote name='Edi100']To Ci równowaga:(:([/QUOTE] No... :( Tak to chyba najczęściej jest.. oddasz jednego, a zaraz następny wskakuje na jego miejsce :( edit: Ogłoszenia dla psiaków nie cieszą się popularnością :( Mają plus/minus 20 wejść :( Quote
kinia098 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [url]http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=434365&f=39[/url] może przyda się w Głownie :D Quote
nika28 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 [quote name='hop!']Tina jest dzisiaj w gazecie Metro.[/QUOTE] Na razie nie mam telefonów. W czwartek umówiłam się w schronisku z Panią chętną na jedną z Ślicznotek, i być może jeszcze przyjedzie fajna kobieta chcąca zaadoptować jakiegoś większego psiaka :multi: Quote
nika28 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 W Głownie są 2 nowe psy, wilkowaty z łańcucha i wilkowaty po wypadku, mocno poobijany i z głębokimi ranami :( Quote
nika28 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Jest sprawdzony dom dla Bolka w okolicach Lublina :) Po kastracji będziemy szukać transportu. Są tam już 2 inne psiaki z adopcji. Dom z ogrodem, psiak będzie mieszkał wewnątrz domu :) Quote
Andzike Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='nika28']Jest sprawdzony dom dla Bolka w okolicach Lublina :) Po kastracji będziemy szukać transportu. Są tam już 2 inne psiaki z adopcji. Dom z ogrodem, psiak będzie mieszkał wewnątrz domu :)[/QUOTE] Super :) widzisz, ruszyło się :) Ja wczoraj oddałam kolejny kawałek mojego serca - zawiozłam Biszkopta do nowego domu :) Quote
Edi100 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Andzike']Super :) widzisz, ruszyło się :) Ja wczoraj oddałam kolejny kawałek mojego serca - zawiozłam Biszkopta do nowego domu :)[/QUOTE] To samych szczęśliwości:)! Quote
nika28 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 [quote name='Andzike']Super :) widzisz, ruszyło się :) Ja wczoraj oddałam kolejny kawałek mojego serca - zawiozłam Biszkopta do nowego domu :)[/QUOTE] Mam nadzieję że więcej się ruszy :) bo z adopcjami w Głownie krucho :( Cieszę się że Biszkopt w domku :) Quote
nika28 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 [B][COLOR="red"][SIZE="4"]PILNIE SZUKAM DOMU DLA KOTÓW NR. 15, 14, 13 I 12 Z PIERWSZEJ STRONY.[/SIZE][/COLOR][/B] [B][SIZE="3"]To są dzikie koty, które BARDZO ŹLE znoszą schronisko, szubko chorują, nie powinny przebywać w zamknięciu, bo od małego żyły na wolności...[/SIZE][/B] [B]Wystarczy jakieś gospodarstwo na wsi, żeby chodziły sobie po dworze, i żeby ktoś wykładał im jedzonko...[/B] Są po sterylizacji. Bez sensu ktoś przyniósł je do schroniska :shake: Quote
Edi100 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='nika28']W Głownie są 2 nowe psy, wilkowaty z łańcucha i wilkowaty po wypadku, mocno poobijany i z głębokimi ranami :([/QUOTE] Ojej:( Zdrówka pieski:( Quote
kinia098 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Znowu wilki ! :( W ogło na razie nie pomogę :( Nie wiem dlaczego tak mało osób bierze koty na gospodarkę :/ Po sterylce, młodych nie będzie, wystarczy 'miska' mleka.... :( U mnie też prawie nikt nie chce :( Tylko szkoda tych kotek :( Siedzą w zamknięciu a pragną wolności :( Quote
olivetshka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Nika, a w jakim wieku jest kotka nr 8 - Justynka? Jest cudowna. Sama bym ją wzięła, ale nie mogę, niestety... Popytam dokoła - i jeszcze raz zapytam bratowej. Ona chciała trikolorkę, młodą, ale dopiero na wiosnę. Quote
Andzike Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Akcja przekazania Misia Uszatka udalo się bez problemów :) Ana była już Misiem na spacerze, pięknie się załatwił, co nie przeszkodziło mu po powrocie do domu oznaczyć jej biurka:shake: Misio jest słodki, bardzo spodobał się rodzinie :D co ciekawe przyjechal w szelkach pod kolor kupionej wcześniej smyczy :p przeznaczenie ? ;) Mają być zdjęcia - jak dostanę, od razu wkleję :D To jeszcze czekamy na znak od Pani Pestki i kolejny piesek z Glowna zostanie warszawiakiem :D Quote
nika28 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 O, to Misio już pojechał :crazyeye: Suuuper ! :loveu: :multi: Czekam na zdjęcia :) Co do znaczenia terenu, to normalne, bo to niewykastrowany psiak... i w jego wieku byłoby to już bardzo ryzykowne, więc sobie odpuściliśmy... Olivetshka - Justynka jest śliczna i wyjątkowa, ma ok. 2 lata, ale w przytulisku chcą ja zostawić na stałe... :roll: Raczej tak nie będzie, ale dla niej najlepszy domek jest szukany. Ona była ledwo uratowana, bo zaadoptowała ją Pani, która jak się później okazało jest na CZK, głodzi i bardzo zaniedbuje zwierzęta. Kicia została odebrana... I właśnie dlatego boję się adopcji ze schroniska :-( Kinia098, tutaj najgorsze jest to że te dzikusy chorują i zarażają zdrowe, oswojone koty... :-( Proszę, popytajcie wśród znajomych... Ja też popytam u siebie na wsi, może ktoś je weźmie. Nano przelała mi na moje konto 42 zł na zwierzaki z Głowna :) :multi: Dziękuję bardzo, jakoś to rozdysponuję. Quote
Nano Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jak wyślę paczki (najprawdopodobniej jutro) dostaniesz kolejne pieniążki ;) Quote
Edi100 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Na wsiach nie chcą kotów. W dodatku na wsiach jest zwyczaj nie karmienia kotów:(:( Muszą sobie same złowić...:( W dodatku, kiedy koty piją samo mleko to smierć głodowa murowana. To tylko oszukuje żołądek:( Quote
nika28 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 [quote name='Edi100']Na wsiach nie chcą kotów. W dodatku na wsiach jest zwyczaj nie karmienia kotów:(:( Muszą sobie same złowić...:( W dodatku, kiedy koty piją samo mleko to smierć głodowa murowana. To tylko oszukuje żołądek:([/QUOTE] Znam kilka rodzin ze wsi u których są koty, są karmione, a nawet wpuszczane do domu... Ale dzikusów nie chcą... Quote
Edi100 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='nika28']Znam kilka rodzin ze wsi u których są koty, są karmione, a nawet wpuszczane do domu... Ale dzikusów nie chcą...[/QUOTE] Ale to garstka niestety:( Quote
Recommended Posts