Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cwaniaczkowi kończy się pobyt w awaryjnym domu tymczasowym.
Na znalezienie nowego ds ma bardzo mało czasu ...

Cwaniaczek to przepiękny pies. Ma około 4 lat. Jest w doskonałej kondycji zdrowotnej.Żyje w przyjaźni z innymi psami i kotami. Jest bardzo cierpliwy i spokojny. Ładnie chodzi na smyczy. To fajny bezproblemowy psiak. Bardzo ważne : lubi dzieci :)
Dzisiaj delikatnie bawił się z małą dziewczynką.

Cwaniaczek jest wykastrowany,odrobaczony,zaszczepiony.
Przebywa w dt w Warszawie.

Jest w pełni gotowy na adopcje !

Kontakt w sprawie adopcji
Agnieszka : 513 430 207
Anna: 603 592 070

Zdjęcia jeszcze ze schroniska

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mimiś napisał(a):
koniec swiata.!-tAKI przepiekny psiak szuka domu? przeciez po niego powinna sie ustawic kolejka!

Teraz już nawet takie cudeńka trafiają do schronisk.

W sobotę miał być sprawdzany potencjalny dom dla Cwaniaczka niestety z przyczyn losowych wizyta się nie odbyła.

Posted

Zaznaczam moją sympatię :) wreszcie ma wątek :)
Ile on waży ? Bo maciupki jest, może jak do 6 kg to na mikropieski go jeszcze wrzucić ?
Ewa

Posted

E-S napisał(a):
Zaznaczam moją sympatię :) wreszcie ma wątek :)
Ile on waży ? Bo maciupki jest, może jak do 6 kg to na mikropieski go jeszcze wrzucić ?
Ewa

W kg to nie wiem,ale na wzrost jest maleńki.

Oczywiście wpisze go na mikropieski.
Tymczasem klikam ogłoszenia.

Posted

mgie napisał(a):
W kg to nie wiem,ale na wzrost jest maleńki.

Oczywiście wpisze go na mikropieski.
Tymczasem klikam ogłoszenia.

ostatniaszansa napisał(a):
Cwaniaczek - 6,5-7 kg (wazyl sie ze mna). Uroczy, bezproblemowy piesek,. Dodatkowy plus to jego przyjazny stosunek do dzieci/Agnieszka

Madallena będzie szaleć ... napiszcie na mikropieskach 6 kg, w końcu wagi domowe mają 2 kg margines błędu :)
Ewa

Posted

E-S napisał(a):
Myślę, że dogomania stanie na wysokości zadania i go wspólnymi siłami wyekspediuje gdzie będzie trzeba :)

Dokładnie tak ;)

Czekam jeszcze na wiadomość od Andzike (bo to ona miała sprawdzać domek) czy umówiła się na inny dzień.

Posted

mgie napisał(a):
Dokładnie tak ;)

Czekam jeszcze na wiadomość od Andzike (bo to ona miała sprawdzać domek) czy umówiła się na inny dzień.

A ja na wieści od Ciebie w takim razie, bo nie chce im robic złudnej nadziei jak się okaże, że psiak w nowym domku...

Posted

mitheithel napisał(a):
A ja na wieści od Ciebie w takim razie, bo nie chce im robic złudnej nadziei jak się okaże, że psiak w nowym domku...

dobrze,napisze ... ale jeszcze nic nie dostałam

Posted

Dzwoniłam do Pana z Woli. Okazuje się, że sytuacja niestety ulegla zmianie - mama, dla której miał być Cwaniaczek na razie go nie chce - jeszcze nie pogodziła się ze stratą poprzedniego pieska:( Pan mówił,że w takiej sytuacji myślal o wzięciu go do siebie, ale wlasnie teraz odbierają nowe mieszkanie i nie są w stanie poświęcić piunce tyle czasu ile by chcieli :( chce wrócić do sprawy adopcji psiaka za jakies 2mies. bo jak sam mówi nie wyobraża sobie domu bez zwierząt, ale do tego czasu to Cwaniaczek będzie już dawno grzał dupinke w nowym dom:D Szkoda, ze nic z tego w tym momencie nie wyszło, ale Pan robi bardzo dobre wrażenie przez telefon i szczerze mówiąc decyzja o nie braniu psa w czasie początków remontu bardzo mi się podoba :) Powiedział, ze się odezwie jak juz będzie mógł coś przygarnąc :) I wtedy inna kudlata bida będzie miała nowy domek :)
Przepraszam, ze tyle czasu zwlekalam, ale to co się dzialo w Warszawie nie nakłaniało do ruszania się po mieście, a na Woli nie mieszkam :/

Posted

Andzike dzięki wielkie za wizytę. Miejmy nadzieje,że Pan odezwie się po kolejnego kudłacza.

W środę Asior pojedzie na wizytę w Krakowie.

Trzymajcie kciuki

Posted

Andzike napisał(a):
Trzymam kciuki :) Oby w Krakowie znalazł się jego idealny domek :D

Widzę, że kolejny Boguszak garnie się do Krakowa :).

Posted

Cwaniaczek zwany przez opiekunów w dt Kapselkiem, jest naprawde przeuroczym psem, utrzymuje czystość , uwielbia spacery ale bardzo nie lubi szeleczek, a który lubi ? :))) I co ważne , wydawalo sie początkowo, że jest zbyt ekspresyjny, może nawet agresywny w stosunku do kota. Jak sie okazuje wynikało to z ciekawości . Kot już sie nieco oswoił, teraz razem w przedpokoju czekają na powrót opiekunów :) Trochę popłakuje, jak opiekunowie wychodza z mieszkania. Bardzo sobie ulubił dorosłego syna opiekunki. Z innymi psami , jedne bez żadnego problemu , nie zwraca uwagi, a inne pokazuje ; " jestem mały, ale uważaj sobie ". Uszy cały czas leczone, za 10 dni kontrola. etapami wyczesujemy dredziki . Jak wszystko wyczeszemy, odrosną włosy będzie niczym pies wystawowy. Agnieszka ma huk pracy, biegania, jak znajdzie kusoczek czasu zrobi kolejne zdjęcia. W dt Cwaniaczek może zostać jeszcze do niedzieli. Gdyby nie sytuacja materialna i zdrowotna rodziny pewnie zostałby na stałe... Ewa