Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Huguś mieszka na szczęscie w kojcu po Kaluchnym - oslania go nasz dom, więc mu nie wieje (a u nas wiatry są głównie zachodnie czyli wieje na dom, nie na kojec). Ma zasłonkę, ciepłe koce. Żal mi go bardzo, ale nie mam już zupełnie miejsca w domu, by go nawet tylko przenocować.

Posted

Wiśnia mniej więcej tak samo:)
spacery do lasu też są krotkie, bo psy się zapierają w połowie drogi, a śniegu jest tyle, że ciężko się chodzi

Posted

Chyba wszystko zalezy od sierści, Zuzia i Brunek mają gęściejsze a Sarcia okropnie marznie, chyba kupię jej kubrak. Ona wychodzi na 5 minut, dosłownie i otwiera sobie drzwi do domu. Jak z nimi wyjdę, też zaraz chce do domu.
Huguś to kochał śnieg :-( jemu nie było zimno i miał niesamowitą frajdę...

A ten nowy, Maxik fajny jest. Wczoraj trochę z nim siedziałam, zeby nie było mu smutno, przytulał się, łapkę też podaje i umie siadać. ;)

Posted

E tam, nie zależy od sierści - nasza Kreśka, czyli jamniczy kundel z krzaków sierści można powiedzieć nie ma wcale, a do domu ją teraz trudno zagonić! Celowo pcha się w zaspy, skacze jak zając i do domu wraca z wieeeelkim ociąganiem. Od razu mówiłam, że to nie żaden jamnik, ino podróba jakaś! :)
Mysza, Maxik do Megii się wybiera czy ta sunia boksiowata?...

Posted

[quote name='Nutusia']E tam, nie zależy od sierści - nasza Kreśka, czyli jamniczy kundel z krzaków sierści można powiedzieć nie ma wcale, a do domu ją teraz trudno zagonić! Celowo pcha się w zaspy, skacze jak zając i do domu wraca z wieeeelkim ociąganiem. Od razu mówiłam, że to nie żaden jamnik, ino podróba jakaś! :)
Mysza, Maxik do Megii się wybiera czy ta sunia boksiowata?...[/QUOTE]
Sunia boksiowata ale nie może wyjechać ze schronu, transport schroniskowy od ubiegłej soboty się nie może zorganizować ale im to przecież wszystko jedno... :(
Maxik też chociaż chciałam, żeby pobył u mnie kilka dni, bo ma cieplej niż w budzie, jest chudy okropnie i to typ uciekiniera, błąkał się długo.
Szukam dla niego tymczasu pilnie... ale wiem, że to nierealne właściwie.

Posted

[quote name='mysza 1']Sunia boksiowata ale nie może wyjechać ze schronu, transport schroniskowy od ubiegłej soboty się nie może zorganizować ale im to przecież wszystko jedno... :(
Maxik też chociaż chciałam, żeby pobył u mnie kilka dni, bo ma cieplej niż w budzie, jest chudy okropnie i to typ uciekiniera, błąkał się długo.
Szukam dla niego tymczasu pilnie... ale wiem, że to nierealne właściwie.[/QUOTE]

Z tą sunią to jakas masakra:(

A Maxik (fajne imię:)) kiedy się wybiera do Magdy? jakoś mi go szkoda...chudzinka taka....założysz mu wątek?

Posted

[quote name='Tora&Faro']Z tą sunią to jakas masakra:(

A Maxik (fajne imię:)) kiedy się wybiera do Magdy? jakoś mi go szkoda...chudzinka taka....założysz mu wątek?[/QUOTE]
Sama nie wiem... Chciałam dac mu kilka dni, bo może ktoś go szuka...
Wątek muszę założyć ale już tyle ich jest, że ciężko ogarnąć ;)

Poza tym mam problem z aparatem, nie działa, :( nie mam jak mu zrobić zdjęć. Muszę nową kartę kupic ale biorąc pod uwagę pogodę to dzisiaj znowu 3 godziny będę do domu wracać i nie załatwię tego.

Posted

Coś wiadomo bliżej o tej suni?... Nie wiem jakie są prognozy pogody na weekend, ale może rozważ moją propozycję, bo na ich transport trzeba będzie czekać... do wiosny! A jak sunia boksiowa, to może nie doczekać :(

Posted

[quote name='Nutusia']Coś wiadomo bliżej o tej suni?... Nie wiem jakie są prognozy pogody na weekend, ale może rozważ moją propozycję, bo na ich transport trzeba będzie czekać... do wiosny! A jak sunia boksiowa, to może nie doczekać :([/QUOTE]
Ojej, ja chyba nie zauważyłam tej propozycji :shake:, idę w mailu kopać.

Wiśnia szczęśliwa :loveu::multi: to ja też ;)

Posted

[quote name='ronja']ech ten Wisnia. leje w domu na posłanie. posłanie mokre, śmierdzące, ja zapieram - on sobie na luzie na tym spi, a potem znowu sika...[/QUOTE]

Właśnie miałam zapytać jak się Wisienek domowy sprawuje....kurde co jest z tym sikaniem na posłania, moja Tora ma to samo:( jak już naleje, to na swoje posłanie albo na moje łóżko:mad:

Posted

a ja nakrzyczałam na Wiśnię dziś pierwszy raz - ale miał minę:(. zabrałam posłanie po prania, może nie będzie lał, jak nie będzie innych zapachów (wczesniej na tym łóżeczku spała Emi)