Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:( Dodałam go do profilu starszych psów [URL="http://nasza-klasa.pl/profile/26096038/gallery/album/10/387"]http://nasza-klasa.pl/profile/26096038/gallery/album/10/387 [/URL]Niestety na tą chwile raczej nic więcej zrobić nie mogę.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Selenga']Cioteczko, podawanie publicznie swojego numeru konta i to z adresem to baaardzo ryzykowny pomysł :)
Znacznie bezpieczniej jest podawać je na PW...[/QUOTE]

No to wykasowałam... Ale będe mogła podać dopiero pod koniec kwietnia na PW - to może znajdzie się inny księgowy? Jeżeli oczywiście Gaspar w ogóle nazbiera deklaracji...

Posted

[quote name='Bjuta']No to wykasowałam... Ale będe mogła podać dopiero pod koniec kwietnia na PW - to może znajdzie się inny księgowy? Jeżeli oczywiście Gaspar w ogóle nazbiera deklaracji...[/QUOTE]
Najlepiej wyślij komuś na PW i niech w Twoim zastępstwie rozsyła zainteresowanym.

A jakby sie okazało, że są problemy z deklaracjami to można się zwrócić do Fundacji Serce Serc o udostępnienie konta i pomoc w zebraniu pieniędzy. Tylko trzeba by napisać do fundacji informację o co chodzi, gdzie i pod czyja opieka jest pies - chociażby to co na wątku. No i koniecznie napisać kto będzie się kontaktował żeby uzgodnić sposób przekazania pieniędzy, bo mieliśmy ostatnio takie sytuacje, że wystawialiśmy aukcje a potem musieliśmy szukać chętnych do ich otrzymania a przecież my nie swoje pieniądze przekazujemy tylko darczyńców, nie możemy ich zdefraudować na inny cel.
Jeśli sytuacja jest na prawdę bardzo ciężka, można uzyskać pożyczkę od fundacji - pieniądze wykładane są teraz a zwrot jest z cegiełek.
Można też zadzwonić - może być szybciej
Ta fundacja wszystkie zebrane pieniądze przekazuje dla zwierzaka dla którego były zbierane, nie pobiera żadnych haraczy i nie przejmuje psa. Jedyny wymóg to rozliczenie fakturami, ale tego się nie da przeskoczyć bo to wymóg prawny a nie wymysł fundacji
Kontakt do fundacji jest na stronach:
[URL]http://www.kundelpolski.pl/index.php...d=42&Itemid=56[/URL]
[URL]http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=15595621[/URL]
i bezpośrednio do p. Janusza mogę podać na PW
Jak będzie wszystko z p.Januszem uzgodnione, to ja aukcję przygotuję w 1 dzień

Ostatnio udało się dzięki cegiełkom wyciągnąć z Palucha starego ONka Amosa z tego wątku [URL="http://www.dogomania.pl/173992-StarONek-AMOS-w-drodze-po-nowe-%C5%BCycie-%21-*-*-*-%21-%21-%21-Potrzeba-DELKARACJI-%21-%21-%21-*-*-*"]http://www.dogomania.pl/threads/173992-StarONek-AMOS-w-drodze-po-nowe-%C5%BCycie-!-*-*-*-!-!-!-Potrzeba-DELKARACJI-!-!-!-*-*-*[/URL]

Posted

To jest znakomity pomysł! Bardzo Ci dziękuję! Ja już się za to nie zdążę wziąć - gdyby jednak Gaspar nazbierał - to Mysiu - może dałabyś radę z tą fundacją? Ja już na walizkach siedzę...

Posted

[quote name='Bjuta']To jest znakomity pomysł! Bardzo Ci dziękuję! Ja już się za to nie zdążę wziąć - gdyby jednak Gaspar nazbierał - to Mysiu - może dałabyś radę z tą fundacją? Ja już na walizkach siedzę...[/QUOTE]
Chyba jednak nigdzie nie polecisz.......... Obszar powietrzny nad Polską zamknięty........ W tej chwili tylko lotniska w Krakowie i Rzeszowie funkcjonują ale też nie wiadomo, jak długo....... Chmura pyłu wulkanicznego wolno przesuwa się na płd-wsch Polski....

Posted

[quote name='Cantadorra']Anawa, ja już tej chmury pyłu wypatruję od wczoraj, a dzisiaj w Gdyni też dobra widocznosc. Dopiero ma dojsc, czy juz doszlo? Wulkan zaszalal.[/QUOTE]
Lotniska w Gdańsku, Poznaniu i Szczecinie zamknięte od wczoraj..... Nie jestem pewna, czy z ziemi ta chmura w ogóle bedzie widoczna ale jest na pewno nad Polską i w takich warunkach nie mozna latać nie ze względu na ograniczona widoczność ale niebezpieczeństwo uszkodzenia silników....

Posted

Dzięki temu mam szansę dłużej doglądać Gasparka! Ale denerwuję się strasznie, bo mam loty przesiadkowe w Mediolanie (a chmura idzie na południe) i dwa na półwyspie Arabskim (tam to chmura nie dotrze, ale obawiam się że ja też), a to służbowa podróż i nie do załatwienia kiedy indziej. No nic. Na razie zaglądam do Gasparka - któremu ciągle brakuje 155 stałych deklaracji.

Posted

[quote name='Cantadorra']Bjutka, nie masz wplywu na pewne rzeczy, ale jak ma byc zagrozenie dla zycia, to nie lec kochana. A zdradz nam tajemnice, w jakie to dalekie miejsce sie probujesz udac?[/QUOTE]

Do Kataru i Abu Dabi na festiwal filmów muzułmańskich (już raz byłam na takim - b. b. mi się podobało, bo to jest kompletnie inne kino niż nasze). Powinnam tam być od samego początku, bo sobie nie wyrobię zdania o całości - no ale wyżej ... nie podskoczysz!
Dzięki za dobre myśli!
Ingrid44 ma moje namiary - będzie rozsyłać na PW.
Gasparku - powodzenia!!

Posted

[quote name='anawa']Lotniska w Gdańsku, Poznaniu i Szczecinie zamknięte od wczoraj..... Nie jestem pewna, czy z ziemi ta chmura w ogóle bedzie widoczna ale jest na pewno nad Polską i w takich warunkach nie mozna latać nie ze względu na ograniczona widoczność ale niebezpieczeństwo uszkodzenia silników....[/QUOTE]

Jaki wulkan ?????????????????

Posted

[quote name='Szarotka']Jaki wulkan ?????????????????[/QUOTE]
Na Islandii........... wybuchł i popiół przykrył pyłem całą Europę. Ruch lotniczy został sparalizowany. Lotniska pozamykane.

Posted

[quote name='anawa']Na Islandii........... wybuchł i popiół przykrył pyłem całą Europę. Ruch lotniczy został sparalizowany. Lotniska pozamykane.[/QUOTE]

Wow pierwsze slysze ?? czy polazl do Anglii ?? Zaraz ide poczytac. Dobrze, ze jestem na dogo to cos wiem.

Posted

[quote name='Szarotka']Wow pierwsze slysze ?? czy polazl do Anglii ?? Zaraz ide poczytac. Dobrze, ze jestem na dogo to cos wiem.[/QUOTE]
Do Anglii polazł najpierw.......Teraz idzie do nas.....

Posted

[quote name='Szarotka']Wlasnie dzwonil kuzyn, ktorego mialam odebrac z lotniska, ze nie wie kiedy przyjedzie ....[/QUOTE]

Tego i najstarsi górale nie wiedzą...............:evil_lol:

Posted

Ale sie porobilo z tym wulkanem :shake:

[B]Gaspar nadal czeka na Deklaracje[/B] :-( [B]Nadal brakuje 155zl . Jak nie uzbieramy wkrotce to czeka go IGLA[/B]:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(