Jump to content
Dogomania

starszy wyrzucony z samochodu Pikuś - jest mały, lubi koty... i ma dom :)

Recommended Posts

Posted

Pikuś jest nieśmiały, wystraszony, zamknięty w sobie.

Ale... jeśli tylko poświęcić mu chwilę uwagi, podejść, pogłaskać, pogadać – zaczyna machać ogonkiem, tulić się. Wtedy jest już cały Twój… Jest tak ujmujący, że nie sposób o nim zapomnieć…

Dlaczego tak się boi?

Pikuś ma 7 lat, waży około 9,5 kg. Nie jest jeszcze stary ani schorowany, widać, że uwielbia ludzi…

Pikuś pewnie kochał swoją “rodzinę”… a oni w zamian za to zabrali go pewnego dnia na wycieczkę z której już nie wrócił…

Pikuś jest potłuczony, ma jakieś rany – niby nic poważnego… może miał wypadek? Nic dziwnego, skoro błąkał się 2 tygodnie wokół miejsca, gdzie ostatnio widział swoich ludzi…

A może Tobie Pikuś mógłby oddać swoje małe serduszko?

kontakt do nas:

604 129 008 (magda)
lub 509 075 051
(paweł)
można też pisać: [email protected]

watek ogólny lecznicy:
http://www.dogomania.pl/threads/175602-psiaki-i-kotki-z-lecznicy-pod-WarszawAE-te-zwierzaki-naprawdAE-nie-majAE-czasu

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj był spacerek :) Pikuś jest kochany... nikt go oczywiście nie chce i musimy się na nim skupić
z drugiej strony nikt go nie weźmie na giełzie, także jest w miarę bezpieczny. ale trzeba coś z tym zrobić

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

wiem, ze miał dom
wiem, że pan go zwrócił, bo Pikuś mu uciekał...

tylko nie wiem, czy nadal jest w lecznicy :( chyba jest.

• 3 weeks later...
Posted

reaktywujemy wątek

Pikuś za długo siedzi w przytulisku :/

oto, czego ostatnio się o Pikusiu dowiedziałam:

On jest malutki, taki do połowy łydki i drobny... kilka miesięcy temu był bardzo smutny, teraz się naprawdę otworzył na ludzi...

Wzięliśmy Pikusia na wycieczkę do znajomych, którzy mają 5 kotów. Strasznie się cieszył jak wyjęliśmy go z boksu (mieszka w chlewie przerobionym na psie boksy, więc jest w nich mało światła). W samochodzie - cudownie, wszystko za szybą go interesowało :) u znajomych - złoty pies, zero zainteresowania kotami a nawet dystans. Koty zrelaksowane :) Do znajomych i ich suni bez problemów. Strasznie mi go było szkoda, jak go odwieźliśmy. On cieszy się na widok tych okropnych boksów po świniach :( on się czuje naprawdę bezpiecznie w przytulisku, to smutne, bo to znaczy, że w życiu miał bardzo słabo...