Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Trzeba suce zrobić USG, wtedy wiadomo na pewno, czy jest w ciąży. To po pierwsze. Sterylizację aborcyjną da się zrobić w każdym momencie, ale im bliżej do porodu ( ciąża trwa ok 60 dni) tym ryzyko dla matki większe, no i opory lekarza też.
Jest to zabieg z otwarciem jamy brzusznej i dużym krwawieniem, bo macica ciężarna jest bardzo dobrze zasilona, zdarza się że suka dostaje zapaści. jeśli nie znajdą państwo nikogo, kto zechce wysterylizować wysokociężarną sukę, to może warto pozwolić jej urodzić, uśpić ślepy miot i wysterylizować jak macica się obkurczy- po 3-4 tygodniach od porodu."

To jest opinia weterynarza z forum http://www.vetcontact.com/

Posted

rebellia napisał(a):
a może by ją dac do jakiegoś hoteliku? się nie znam :oops:

cholerka nie mam pojecia, mamy juz jedną psinke w hotelu, liczą nam juz ulgowo 17zł za dobe ale nie wiem co to bedzie jak jeszcze szczeniory przyjdą :-(

Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
cholerka nie mam pojecia, mamy juz jedną psinke w hotelu, liczą nam juz ulgowo 17zł za dobe ale nie wiem co to bedzie jak jeszcze szczeniory przyjdą :-(

ale hm w sumie takie małe to ani jeść nie będą ani nic :oops:

Posted

rebellia napisał(a):
ale hm w sumie takie małe to ani jeść nie będą ani nic :oops:

ale opieka i sprzątanie...moze nie policzą kosmicznie, ale policzą cos napewno...

narazie cisza, toz nie moze nic w tej sytuacji za duzo zrobic, bo schronisko moze całą sprawezataic i powiedziec ze suka miala urojoną a w badania tos sie bawił nie bedzie :-(
kto sie podejmie?

Posted

To jest bez sensu! walka z wiatrakami, znam to schronisko, znam kierowniczkę, znam weta, jeśli nie uda się zabrać suczki na tymczasówkę do porodu, to tragedia, wet pracuje w ślaskim zoo, całkowicie zgadzam się z wyrażoną opinią wielokrotnie by miot usypiać w tej sytacji, ratować te psy które juz sa i cierpia z tego powodu, zastanówcie się.....