Malwi Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 beka napisał(a):Widziałąm zdjęcia donki które wkleiłaś na forum on. Bedzie ciachnieta? jest sliczna jest jeszcze na kwarantannie , jeśli nie zgłosi się właściciel zapewne przed adopcją pójdzie na sterylizację. Quote
Malwi Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Dzisiaj w schronisku metamorfozę przeszła Megi ! ;) czekam na jej fotki :D z tego co wiem jest wykąpana, obcięta a dzisiejszą noc spędzi w ciepełku - w szpitaliku ;) niestety to koniec dobrych wiadomości .... wczoraj wieczorem do schroniska trafił kolejny mix owczarka niemieckiego... to już 7 .... od 3 miesięcy był przywiązany w polu... właściciele wyjechali za granicę.... waży ... 11 kg .... jest w szpitaliku, jest odkarmiany .... nie wiadomo czy czasami nie ma zapalenia płuc... Quote
E-S Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Wiem o wywalonej jadze i jej szczeniaczku. Jak już będą foty to podeślij mi na mail, OK ? Quote
Malwi Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 pytanie czy ja twojego maila gdzieś mam ? wklejam jeszcze link do relacji z interwencji Help Animals - suka Neli jest u nas w schronisku, szczeniaki znalazły już domy. http://www.helpanimals.pl/?trzeba-nie-miec-sumienia!,621 Quote
E-S Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Szczeniaczki z interwencji mają dom, czy wszystkie szczeniaczki mają domy włącznie z maluchem jagdterrierki ? Quote
E-S Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Malwi, mój mail jest na dogo przecież ... Dzięki, czyli że ten okruszek na fotach już ma dom ? Quote
Malwi Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 jeszcze nie , i nie wiem czy czasami nie będzie chwilowego wstrzymania adopcji , bo jeśli bedzie sprawa przeciwko taksówkarzowi to niestety dziewczyny beda musiały jeszcze jakiś czas zostać w schronie... tymczasem do 2 lutego i tak mają kwarantannę. a Link który podałam w poście wyżej dotyczy innej suni Quote
E-S Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Już się skapnęłam :D Rzuca postami co mnie wkurza ... Udostępniłam i tak - foty i link. http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1285917483705#!/profile.php?id=100002036259459 Quote
Malwi Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Karma zebrana na turnieju: fotorelacja z niedzielnego turnieju do oglądnięcia tutaj (finał, wręczenie nagród i 3 najlepsze drużyny): http://s743.photobucket.com/albums/xx71/ostrowschronisko/OLPNA%20zwierzakom/ Quote
Malwi Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 beka napisał(a):Widziałąm zdjęcia donki które wkleiłaś na forum on. Bedzie ciachnieta? jest sliczna sunia dzisiaj wróciła do właściciela ;) Quote
E-S Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Wklejam z Czk, bo nie wiem, czy wszyscy czytają: Tola napisał(a):Uwaga na faceta ze Szczytna lub okolic - myśliwy; dzisiaj raniutko zadzwonił w sprawie siostrzyczek z zamojskiego schronu - Fanty i Figi; chciał je adoptować od zaraz, naljepiej jakims kurierem. Oczywiście zapytał, czy przypadkiem nie są sterylizowane. Był bardzo rozmowny - zachwalał jak to potrafi opiekowac sie psami, bo miał ich juz bardzo duzo z pobliskich schronów. Na moje zapytanie, co dzieje sie obecnie z tymi z psami odpowiedział, ze jest mysliwym i porozdawał te psy znajomym. Pomyslałby o sterylizacji, ale po pierwwszy miocie Fanty i Figi. Szuka najczęściej psów mysliwskich i chce brać wszystkie. Wasze schronisko powinno szczególnie uważać na faceta - u Was najwięcej myśliwskich a jakby trafiły niewysterylizowane do faceta, to byłoby jeszcze i jeszcze więcej nie tylko u Was, skoro chce rozmnażać. Quote
Malwi Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 dzięki , przekażę do schroniska .... ale wątpię żeby się zapuścił 400 km .... Quote
E-S Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Malwi napisał(a):dzięki , przekażę do schroniska .... ale wątpię żeby się zapuścił 400 km .... Zapuścił się do ZAMOŚCIA !!! Czyli 412 km !!! Quote
Malwi Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 skleroza nie boli ..... Mozi wrócił do schroniska :| pańciostwo się "rozmyśliło" .... ale za to Megi w nowym domu ;) po kąpieli i fryzjerze :D i znowu posty skaczą :| Quote
E-S Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Chyba jest spalony w swoich okolicach, dlatego się wypuszcza tam, gdzie go jeszcze osobiście nie znają i gdzie nie lulają kolejnych pokoleń wyadoptowanych mu psów. Quote
Malwi Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 fotki zachudzonego mixa owczarka o którym pisałam wcześniej .... Quote
E-S Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Przejrzałam jeszcze Wasze sunie. Rozi to jagdterier też ... gładkowłosy. No i w Kali się zakochałam, tej mikrusce czarnej, kudłatawej. Poka pieska, który wrócił z DS. A ONek jest na kwarantannie jeszcze ? Quote
Malwi Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Rozi - jagdterrier - no tak ... kolejny Kali to Parówka a nie mikruska :P który onek ? z 6 ? .... ten co fotki wrzucałam ? tak ... w niedziele przyszedł - kwarantanna do 6 lutego a to Mozi: Quote
Paulina87 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Wzór plakatu zachęcającego do wolontariatu w naszym schronisku. Plakat stworzony na prośbę OSMZ, zostanie porozwieszany w gimnazjach, szkołach średnich, sklepach zoologicznych. Uploaded with ImageShack.us Quote
Malwi Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 taaak .... a mówiłam P. Magdzie że plakat mam już zrobiony .... ale ok ..... nie wtrącam sie ... bo później znowu będzie że jestem zła i niedobra... Quote
missy87 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 nic na ten temat nie mówiła że masz jakikolwiek plakat i też nie poinformowałaś o tym żadnego z wolontariuszy że za takie coś się bierzesz...nikt o tym nie wiedział. powyższy plakat w przeciągu kilku dni zostanie dostarczony do drukarni, a wydruk zostanie sfinansowany przez OSMZ. widziałam twoja wersje plakatu która wstawiłas na facebooku po tym jak zobaczylas ta na dogomanii... , nie moze byc tak ze idzie sie na dwa fronty bo ludzie zglupieja. wiec prosze o jego zamiane na profilu schroniska na facebooku. no i wiek sie nie zgadza. dzisiaj p.Hausmann uzgadniala wiek z kierownikiem i zadecydowali ze od 14 Quote
Malwi Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 jeśli chodzi o wiek to po 1. - wszędzie gdzie daje notatki o tym że szukamy wolontariuszy daje od 16 lat (jak byś jeszcze nie zauważyła robię to od początku stycznia) - czemu p.Magda nie przekazała nikomu informacji o tym że mam plakat gotowy - nie do mnie to pytanie. po 2 - taki zapis ( odnośnie wieku ) jest też w ustawie o wolontariacie i P. Magdzie już to dzisiaj tłumaczyłam - jeśli stowarzyszenie chce być tak rygorystyczne pod względem prawnym ( chodzi mi o wielką walkę kogo nr konta ma być na stronie ) to niech będzie rygorystyczne pod każdym względem. Quote
missy87 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 a ty sama nie moglas podzielic sie z wolontariuszami informacja ze zrobulas plkakat i pokazac go wszystkim? nie mozna dzialac samemu bez wiedzy innych nie ty bedziesz decydowac o tym od ktorego roku zycia mozna zostac wolontariuszem u nas w schronisku, zarowni kierownik jak i OSMZ zdecydowalo ze 14, wiec 14 i przyjmij to do wiadomosci. mam przed soba ustawe o wolontariacie, powiedz mi w ktorym rozdziale, art i pkt jest napisane ze wolontariuszem moze zostac osoba ktora ukonczyla 16 rok zycia czyli mam rozumiec ze na profilu facebooowskim schroniska nie wkleisz wzoru plakatu ktory bedzie wisial w wielu ostrowskich placowkach? no to fajnie...ludzie oglupieja, tutaj przeczytaja tak, a gdzie indziej inaczej...szkoda ze swoich dzialan nie konsultujesz z innymi wolontariuszami Quote
Recommended Posts