Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
Widziałąm zdjęcia donki które wkleiłaś na forum on.
Bedzie ciachnieta? jest sliczna

jest jeszcze na kwarantannie , jeśli nie zgłosi się właściciel zapewne przed adopcją pójdzie na sterylizację.

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj w schronisku metamorfozę przeszła Megi ! ;) czekam na jej fotki :D z tego co wiem jest wykąpana, obcięta a dzisiejszą noc spędzi w ciepełku - w szpitaliku ;)
niestety to koniec dobrych wiadomości ....

wczoraj wieczorem do schroniska trafił kolejny mix owczarka niemieckiego... to już 7 .... od 3 miesięcy był przywiązany w polu... właściciele wyjechali za granicę.... waży ... 11 kg .... jest w szpitaliku, jest odkarmiany .... nie wiadomo czy czasami nie ma zapalenia płuc...

Posted

jeszcze nie , i nie wiem czy czasami nie będzie chwilowego wstrzymania adopcji , bo jeśli bedzie sprawa przeciwko taksówkarzowi to niestety dziewczyny beda musiały jeszcze jakiś czas zostać w schronie... tymczasem do 2 lutego i tak mają kwarantannę.

a Link który podałam w poście wyżej dotyczy innej suni

Posted

beka napisał(a):
Widziałąm zdjęcia donki które wkleiłaś na forum on.
Bedzie ciachnieta? jest sliczna

sunia dzisiaj wróciła do właściciela ;)

Posted

Wklejam z Czk, bo nie wiem, czy wszyscy czytają:

Tola napisał(a):
Uwaga na faceta ze Szczytna lub okolic - myśliwy; dzisiaj raniutko zadzwonił w sprawie siostrzyczek z zamojskiego schronu - Fanty i Figi; chciał je adoptować od zaraz, naljepiej jakims kurierem.
Oczywiście zapytał, czy przypadkiem nie są sterylizowane.
Był bardzo rozmowny - zachwalał jak to potrafi opiekowac sie psami, bo miał ich juz bardzo duzo z pobliskich schronów.
Na moje zapytanie, co dzieje sie obecnie z tymi z psami odpowiedział, ze jest mysliwym i porozdawał te psy znajomym.
Pomyslałby o sterylizacji, ale po pierwwszy miocie Fanty i Figi.
Szuka najczęściej psów mysliwskich i chce brać wszystkie.

Wasze schronisko powinno szczególnie uważać na faceta - u Was najwięcej myśliwskich a jakby trafiły niewysterylizowane do faceta, to byłoby jeszcze i jeszcze więcej nie tylko u Was, skoro chce rozmnażać.

Posted

Malwi napisał(a):
dzięki , przekażę do schroniska .... ale wątpię żeby się zapuścił 400 km ....

Zapuścił się do ZAMOŚCIA !!! Czyli 412 km !!!

Posted

skleroza nie boli .....

Mozi wrócił do schroniska :| pańciostwo się "rozmyśliło" .... ale za to Megi w nowym domu ;) po kąpieli i fryzjerze :D

i znowu posty skaczą :|

Posted

Chyba jest spalony w swoich okolicach, dlatego się wypuszcza tam, gdzie go jeszcze osobiście nie znają i gdzie nie lulają kolejnych pokoleń wyadoptowanych mu psów.

Posted

Przejrzałam jeszcze Wasze sunie.
Rozi to jagdterier też ... gładkowłosy.
No i w Kali się zakochałam, tej mikrusce czarnej, kudłatawej.
Poka pieska, który wrócił z DS.
A ONek jest na kwarantannie jeszcze ?

Posted

Rozi - jagdterrier - no tak ... kolejny
Kali to Parówka a nie mikruska :P

który onek ? z 6 ? .... ten co fotki wrzucałam ? tak ... w niedziele przyszedł - kwarantanna do 6 lutego

a to Mozi:

Posted

taaak .... a mówiłam P. Magdzie że plakat mam już zrobiony .... ale ok ..... nie wtrącam sie ... bo później znowu będzie że jestem zła i niedobra...

Posted

nic na ten temat nie mówiła że masz jakikolwiek plakat i też nie poinformowałaś o tym żadnego z wolontariuszy że za takie coś się bierzesz...nikt o tym nie wiedział. powyższy plakat w przeciągu kilku dni zostanie dostarczony do drukarni, a wydruk zostanie sfinansowany przez OSMZ.

widziałam twoja wersje plakatu która wstawiłas na facebooku po tym jak zobaczylas ta na dogomanii... , nie moze byc tak ze idzie sie na dwa fronty bo ludzie zglupieja. wiec prosze o jego zamiane na profilu schroniska na facebooku. no i wiek sie nie zgadza. dzisiaj p.Hausmann uzgadniala wiek z kierownikiem i zadecydowali ze od 14

Posted

jeśli chodzi o wiek to
po 1. - wszędzie gdzie daje notatki o tym że szukamy wolontariuszy daje od 16 lat (jak byś jeszcze nie zauważyła robię to od początku stycznia) - czemu p.Magda nie przekazała nikomu informacji o tym że mam plakat gotowy - nie do mnie to pytanie.
po 2 - taki zapis ( odnośnie wieku ) jest też w ustawie o wolontariacie i P. Magdzie już to dzisiaj tłumaczyłam - jeśli stowarzyszenie chce być tak rygorystyczne pod względem prawnym ( chodzi mi o wielką walkę kogo nr konta ma być na stronie ) to niech będzie rygorystyczne pod każdym względem.

Posted

a ty sama nie moglas podzielic sie z wolontariuszami informacja ze zrobulas plkakat i pokazac go wszystkim? nie mozna dzialac samemu bez wiedzy innych

nie ty bedziesz decydowac o tym od ktorego roku zycia mozna zostac wolontariuszem u nas w schronisku, zarowni kierownik jak i OSMZ zdecydowalo ze 14, wiec 14 i przyjmij to do wiadomosci.

mam przed soba ustawe o wolontariacie, powiedz mi w ktorym rozdziale, art i pkt jest napisane ze wolontariuszem moze zostac osoba ktora ukonczyla 16 rok zycia

czyli mam rozumiec ze na profilu facebooowskim schroniska nie wkleisz wzoru plakatu ktory bedzie wisial w wielu ostrowskich placowkach? no to fajnie...ludzie oglupieja, tutaj przeczytaja tak, a gdzie indziej inaczej...szkoda ze swoich dzialan nie konsultujesz z innymi wolontariuszami