Borówka16 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Koszty są na pewno wielkie... Pytaj się Ani ,ona się konsultowała z wetami. Quote
Ania i Kajber Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 ilon_n napisał(a):Jakie są miesięczne koszty leczenia Dakara? Może uda się zaradzić jakoś problemowi utrzymania Dakara i wesprzeć Paulę stałym wpływem ze zbiórek z allegro? Pisałam już do Pauliny. Koszty są duże- w pełnej, "wypasionej" wersji: VETMEDIN 5 MG-2Xdziennie- ok. 70 zł/m-c ( 220 zł za opakow. 100 tabl.)-na serce TROXOCIL 75 MG - 1 TABL. na m-c ok. 80 ł ( 160 zł za opak. 2 tabl.)-niesterydowy lek przeciwzapalny na stawy ARTROFOS ok. 30 zł/opak. na m-c-wspomagająco CZYLI OK. 180-200 ZŁ/M-C. Bardzo cenne jest to,że Paulina oferuje DT za darmo- potzrebne tylko wsparcie na leki. Bardzo bym chciała,ze Paulinka sie zdecydowała i wzięła DAKARKA. Quote
siekowa Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 To czekamy na decyzje Pauliny. Vetmedin 2,5 po znajomościach można kupić za 130 zł więc pewnie i 5mg można załatwić taniej. Quote
ilon_n Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ania i Kajber napisał(a):Pisałam już do Pauliny. Koszty są duże- w pełnej, "wypasionej" wersji: VETMEDIN 5 MG-2Xdziennie- ok. 70 zł/m-c ( 220 zł za opakow. 100 tabl.)-na serce TROXOCIL 75 MG - 1 TABL. na m-c ok. 80 ł ( 160 zł za opak. 2 tabl.)-niesterydowy lek przeciwzapalny na stawy ARTROFOS ok. 30 zł/opak. na m-c-wspomagająco CZYLI OK. 180-200 ZŁ/M-C. Bardzo cenne jest to,że Paulina oferuje DT za darmo- potzrebne tylko wsparcie na leki. Bardzo bym chciała,ze Paulinka sie zdecydowała i wzięła DAKARKA. Allegro cegiełkowe powinno dać radę zebrać 200pln/m-c Na takie cele to najsensowniejsza i zarazem najskuteczniejsza opcja. Potrzebny dobry tekst, kilka wdzięcznych fotek Dakara. Można wyróżnić allegro za 20pln, które pokryję. Quote
hanka456 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Jeśli Dakar znajdzie dom tymczasowy, to będzie wielka, wspaniała sprawa. Oby tak się wydarzyło. Porzucanie tych psów to straszna sprawa, Dzisiaj znowu trafiła do schroniska sunia przywiązana do płotu. Quote
asiulek-85 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Teraz podrzucają psiaki a niedługo wakacje wtedy się zacznie..... Quote
Borówka16 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ania i Kajber napisał(a):Cała nadzieja w Paulinie. Zgadzam się z Tobą... Quote
Tola^^ Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Mam nadziej że to wszystko się uda i Dakar pojedzie do jakiegoś tymczasu! :):) Quote
P78 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Czesc, tak mailowalysmy z Ania i wiem juz duzo o piesiu... :( Moja suka ma nadal cieczke, juz zaczynam sie martwic na maxa :(, bo zaczela 3 marca!!! Potem byla przerwa i wlasciwie od niedawna to chyba konkretna cieczka ... Nie ukrywam, ze przeraza mnie fakt ile on wazy, bo mieszkam w bloku i mimo, ze to parter-to wysoki... W sierpniu odchodzil moj 30 kilogramowy pies i doslownie sama nie bylam w stanie go nosic jak zle sie czul na spacerach i mdlal. Zaczelo sie wlasnie w gorace dni... Boje sie, ze nie podolam... Ze nie dam rady... Przeraza mnie, ze tylko ja sie nim zainteresowalam ( w sensie DT ), ze nikt z ogrodkiem, z domkiem nie dal znaku... :( Quote
ilon_n Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 No to zasmucające wieści. Allegro cegiełkowe tak czy inaczej można uruchomić. Koszty utrzymania psiaka powstają na bieżąco. Niepusta skarpeta Dakara może zmienić tylko na korzyść Jego sytuację i zachęcić inny potencjalny DT do wzięcia Dakara z opcją stałego dofinansowania, tak jak to było w przypadku Tuptusia - vide --> http://www.dogomania.pl/threads/182377-TuptuA-Potrzeba-na-specjalnAE-karme-i-leki-Ma-DS-10-11-04-jedziemy-do-WrocA-awia/ Quote
asiulek-85 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Oby tak jak Tuptusiowi, Dakarkowi się udało Quote
ilon_n Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Potrzebne jest jakieś konto fundacyjne no i tekst + fotki. Czy ktoś zajmie się tym allegro? Quote
Ania i Kajber Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 ilon_n napisał(a):Potrzebne jest jakieś konto fundacyjne no i tekst + fotki. Czy ktoś zajmie się tym allegro? Myślę,że konto mozna ustalić z dziewczynami z Fundacji i poprosic kogoś o allegro, z tym,że dopoki DAKAR jest w schronisku , pieniądze nic mu nie pomogą. Nie ma możliwości zapewnić mu regularnego podawania leków i bezpieczeństwa psychicznego oraz spokojnych spacerków,bardzo potrzebnych dla zachowania zdrowia i w miarę dobrej kondycji. Też uważam, że kwotę na leki dałoby sie zebrać, gorzej z DT, ktory da opiekę i wdroży regularne leczenie. Quote
ilon_n Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Jasne. Jednak to mogłaby być również zbiórka doraźnie na hotel, dopóki nie wyjaśni się kwestia prywatnego DT. Quote
siekowa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Na NK czytałam, że pani z Katowic chce dać Dakarowi dom. :) Czy ktoś może napisać o tym coś więcej? Oby się udało! Quote
ilon_n Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 siekowa napisał(a):Na NK czytałam, że pani z Katowic chce dać Dakarowi dom. :) Czy ktoś może napisać o tym coś więcej? Oby się udało! Kto wie coś na temat DT z Katowic? Quote
Ania i Kajber Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Pani Iwona z Katowic, ma dwoje dzieci - 14 i 18 lat, dwie sunie, mniejszą i wiekszą po wypadku, niesterylizowane ze względów zdrowotnych, dwa koty, mieszka w bloku na parterze -6 stopni do przejścia. Na wizycie była wczoraj saphira18, babka ponoć zakręcona na punkcie zwierzat, ale pozytywnie. Większośc czasu jest w domu, oczywiście sprawy rozrodu będzie pilnować i leki będzie podawac, byc moze potrzebne wsparcie finansowe na leki. Martwia mnie trochę te niesterylizowane sunie i koty, ale myśle,że DAKAR da radę. [FONT=Times New Roman]TAKŻE NA 99% jedzie w czwartek, potrzebna kasa na transport-150 zł.[/FONT] Quote
ilon_n Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Bardzo się cieszę, że znalazł się domek dla Dakara. Kiedy będzie przystemplowany wyjazd i od czego zależy ten 1%? deklaruję na transport 30pln Quote
Borówka16 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 ilon_n napisał(a):Bardzo się cieszę, że znalazł się domek dla Dakara. Kiedy będzie przystemplowany wyjazd i od czego zależy ten 1%? deklaruję na transport 30pln Dziękujemy za pieniądze na transport :loveu: Quote
Tola^^ Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Dawno nie byłam u Dakarka i już się domek znalazł! :):) Niestety nie mogę nic wpłacić :( Mam nadzieje że wszystko się uda i z kotem się polubi! :) Quote
siekowa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Ja niestety też finansowo leże ale poprosiłam o pomoc na NK. Napiszcie w tytule, że Dakar potrzebuje 120 zł by mógł dojechać do domku. Quote
Recommended Posts