Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fiorsteinbock']wujek 16 wrzesnia pisal o wplynieciu 333zł, zatem kaska juz u niego :)
[B]Dziewczyny, czy watku Niuni jest moze jakis tekst do ogloszen?[/B]
Mozecie tez podpowiedziec, na ktorej stronie sa zdjecia. Bede musiala wyslac tekst, dane kontaktowe i fotki.
Chyba, ze Daska wyslesz mi na @? da rade?
[email][email protected][/email][/QUOTE]
Dziewczyny ponawiam pytanie, czy jest tekst do ogloszen Niunki?

Posted

ja tu z bazarku szablonowego :) czekam na maila od Ciebie [B]dasiu [/B], miałaś wysłać zdjęcia i tekst , czekać czy wybrać zdjęcia z wątku ? czy tekst też jest na wątku ?

Posted

Havanka dziś wyjechała do siebie:-(
słuchajcie Sara ma cieczkę,tak mi się wydaje,po powrocie zobaczyłam kropkę krwi,którą niechcąco rozmazałam klapkiem,później juz kilka kropek i obejrzałam kołderkę \Sary,na niej również jest kilka plamek,założyłam jej na moment majcioszki z wkładką higieniczną i jest kilka kropek.Dzwoniłam do lekarza,ale on mówi,że nawet po podaniu zastrzyku nie wiadomo czy cieczka minie,a pozatym na tym etapie rozlegulujemy jej organizm.........co robić?
Rozmawiałam już z Adamem,na kilka tygodni odizolujemy Sarę od Matka (on jest nie kastrowany).
Dawać zastrzyk,czy nie?,psiaków dopilnuję,tylko szkoda,ponieważ teraz Sarę będę musiała znowu wyprowadzać na lince....no i nie wiem,czy ją teraz ogłaszać?

Posted

[quote name='daśka']Havanka dziś wyjechała do siebie:-(
słuchajcie Sara ma cieczkę,tak mi się wydaje,po powrocie zobaczyłam kropkę krwi,którą niechcąco rozmazałam klapkiem,później juz kilka kropek i obejrzałam kołderkę \Sary,na niej również jest kilka plamek,założyłam jej na moment majcioszki z wkładką higieniczną i jest kilka kropek.Dzwoniłam do lekarza,ale on mówi,że nawet po podaniu zastrzyku nie wiadomo czy cieczka minie,a pozatym na tym etapie rozlegulujemy jej organizm.........co robić?
Rozmawiałam już z Adamem,na kilka tygodni odizolujemy Sarę od Matka (on jest nie kastrowany).
Dawać zastrzyk,czy nie?,psiaków dopilnuję,tylko szkoda,ponieważ teraz Sarę będę musiała znowu wyprowadzać na lince....no i nie wiem,czy ją teraz ogłaszać?[/QUOTE]
Myślę żeby teraz przeczekać tą cieczkę.
Sara ma ok. 10 lat, nie wiem czy w takim wieku Suni można jeszcze myśleć o sterylce,
trzeba by pomówic z Wetem.
Co myślicie?

Posted

[quote name='wojtuś']Myślę żeby teraz przeczekać tą cieczkę.
Sara ma ok. 10 lat, nie wiem czy w takim wieku Suni można jeszcze myśleć o sterylce,
trzeba by pomówic z Wetem.
Co myślicie?[/QUOTE]
Dzień dobry wszystkim ! Jestem już Wojtusiu. Przede wszystkim musiałam troche czasu poświęcić na bazarek, który właśnie się skończył. Jeden wyjazd - a tyle zaległości sie zebrało, że aż strach znowu gdziekolwiek wyjeżdżać ! Nie chodzi tu tylko o bazar, ale na każdym froncie - ponaglenia....opóźnienia....:shake:
Daśka rozmawiała z wetem i ten zdecydowanie odradza sterylkę. Sara jest już wiekowa i nie wiadomo, czy po zabiegu nie będzie jakiś powikłań lub stan jej sie nie pogorszy.
Muszę się przyznać tu na watku, że kiedy żegnałam się z Sarą tuż przed wyjazdem, nie mogłam wydusić z siebie żadnego słowa; coś mnie ścisnęło w gardle, myślałam,że sie "rozkleję". Teraz już wiem,że mogę jedynie "zdalnie" pomagać...Nie zniosę już więcej żadnych rozstań .

Posted

Witajcie "fani-ki" Saruni,to dopiero się ruja od dziś zaczyna,ponieważ Mateo zaczyna za nią chodzić......masakra trzeba je rozdzielać....mało tego nasza łobuziara zrobiła się tak żywotna,że biega po mieszkaniu jak szczenię i zaczyna pupcię podsyłać!!!!!!!

Posted

od poniedziałku jest u nas dorosła kotka,oddali nam ją znajomi twierdząc,że właściciel ma alergię,jak zobaczyłam kotkę,to wszystko stało się jasne,jeden wielki chodzący kołtun!!!!!! okropnie zaniedbana!!! Od wczoraj delikatnie i po kawałeczku ją traktuje maszynką,znosi to bardzo dzielnie:-)
Obawiam sie tylko spotkania Saruni z kotem,ponieważ ona kotki goni,przynajmniej tak robiła z kotem sasiadów,oprócz tego nie wiem jak kotka się zachowa wobec psów....chyba to będzie pracowity miesiąc,jednak liczę,że sobie poradzę (szkoda by mi było kicię oddawać,ale mam taką możliwość).Kotka narazie przebywa tylko w jednym pokoju.Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w oswajaniu to bardzo proszę o rady w imieniu swoim psiaków i kotki (ma na imię klaustrofobia vel klaustyna)
dziękuję za ewentualne podpowiedzi:-)

Posted

Nie mam doświadczenia w oswajaniu niestety.
Zajrzyjcie proszę tutaj, likwidacja firmy i pozbywają się dwoch psów:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/193853-Dwa-psy-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85ce-likwidacja-firmy-w-Ostrowcu-%C5%9Aw.-Teren-sprzedany-MORBITAL[/url]!

Posted

Cioteczki i Wujkowie.Jest do podpisu petycja w spr. schroniska w Dyminach ! Proszę przeczytajcie i złóżcie swoje podpisy! Czas skończyć z tą mordownią !!!
[B]PETYCJA W SPRAWIE SCHRONISKA W KIELCACH:

[/B][URL="http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html"][COLOR=#4444ff][B]http://www.petycje.pl/petycja/5853/p...ch_dyminy.html[/B][/COLOR][/URL]

[B]PODPISZ I PRZEKAŻ DALEJ. Potrzebujemy jak najwięcej podpisów![/B]

Posted

[quote name='Havanka']Cioteczki i Wujkowie.Jest do podpisu petycja w spr. schroniska w Dyminach ! Proszę przeczytajcie i złóżcie swoje podpisy! Czas skończyć z tą mordownią !!!
[B]PETYCJA W SPRAWIE SCHRONISKA W KIELCACH:[/B]

[URL="http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html"][COLOR=#4444ff][B]http://www.petycje.pl/petycja/5853/p...ch_dyminy.html[/B][/COLOR][/URL]

[B]PODPISZ I PRZEKAŻ DALEJ. Potrzebujemy jak najwięcej podpisów![/B][/QUOTE]

tez podpisalam, mam rowniez w swoim podpisie...

caly czas podczytuje co u Sarci ;)
i boje sie, ze moja Sonia na dt tez dostanie cieczki, a Skate nie odjajczony
to bede miala rownie ,,wesolo":evil_lol:

Posted

beataczl u mnie nie jest tak najgorzej mój rottek,kiedy mieszkałam u Mamy również przebywał z sunią ,która miała cieczkę,ale jakoś to nie były jego gabaryty,ponieważ Dżastina sięgała do połowy łydki,oprócz tego w ciagu swojego 16 letniego życia nigdy nie pozwoliła psu do siebie podejść.Dżastinka biega juz za tm i napewno znów obarkuje psiaki:-)
Ale nauczyła Matka nietykalności:-)

Posted

Z tego co wiem, Sara ma się dobrze. Ostatnio zachowuje sie tak jakby jej lat ubyło.
Czasami dochodzi do niegroźnych potyczek między Daśką - sunią a Sarą na tle zazdrości o mizianki, głaski, chociaż Daśka im tego nie skąpi i rozdziela po równo.
[B]Na konto Sary dziś powinny dojść pieniążki z bazarku w kwocie 330 zł.[/B]
Wujaszku, jeżeli już się pojawią, proszę potwierdź ten fakt tutaj i na wątku bazarkowym.