Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Olena84 napisał(a):
Kurcze, jesli sie nie zgadzaja, to moze trzeba Maxa dalej oglaszac i liczyc na dom, nawet za granica, jesli znowu sie taki trafi...

Max mial dwa domy za granica znalezione przez niemiecka organizacje. Kazdy zostal odrzucony przez aktualnych opiekunow Maxa. Uwierz, ze bardzo ciezko tlumaczyc potem, ze no fakt pies kaleki, bardzo chcieli aby mu pomoc, prosili o dom ale teraz niestety nie moga sie Panstwo Maxem zaopiekowac bo sie jego aktualni opiekunowie rozmyslili...
Pytania: DLACZEGO? JAK TO?

Jesli chcesz to przechodzic, tlumaczyc sie to pewnie - mozna mu dalej szukac domu. Olena84 oczywiscie to nie przytyk do Ciebie, po prostu z opiekunami Maxa nie da sie wspolpracowac, przynajmniej nam sie nie udalo.

Swoja droga dziwne, ze kojec juz prawie sie budowal a teraz nagle sie okazuje, ze wspolwlaściciele placu sie nie zgadzaja???

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kojec nie miał być do zbudowania tylko "zlożenia", taki jak tutaj: http://aldaz.pl/oferta11.html
Powiem szczerze że mi też już ręce opadają, przynajmniej w temacie tego psiaka, bo na szczęście przy zabraniu innych nie było kłopotów. Niedawno pojechał też jeden psiak do Niemiec, do DS. Być może to przez to, że Maks jest tam najdłużej i od szczeniaka ciężko im sie z nim rozstać, to oczywiście nie jest usprawiedliwienie w przypadku kiedy jest szansa na poprawienie losu psa, ale staram się to jakoś sobie chociaż trochę wytłumaczyć.
Starałam się jakoś ogarniać ten temat, ale po prostu nie nadążam czasami za tym jak ludzie zmieniają zdanie, jednego dnia mówiac że jest pełna współpraca i wszystko dla dobra psa, a za chwilę jednak nie.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='pinkmoon']Kojec nie miał być do zbudowania tylko "zlożenia", taki jak tutaj: http://aldaz.pl/oferta11.html
Powiem szczerze że mi też już ręce opadają, przynajmniej w temacie tego psiaka, bo na szczęście przy zabraniu innych nie było kłopotów. Niedawno pojechał też jeden psiak do Niemiec, do DS. Być może to przez to, że Maks jest tam najdłużej i od szczeniaka ciężko im sie z nim rozstać, to oczywiście nie jest usprawiedliwienie w przypadku kiedy jest szansa na poprawienie losu psa, ale staram się to jakoś sobie chociaż trochę wytłumaczyć.
Starałam się jakoś ogarniać ten temat, ale po prostu nie nadążam czasami za tym jak ludzie zmieniają zdanie, jednego dnia mówiac że jest pełna współpraca i wszystko dla dobra psa, a za chwilę jednak nie.

Raz ta opiekunka zaufała, nasz kochany Cygan - niepełnosprawny jechał do raju do Niemiec i co? Zafundowałyśmy mu wilczy bilet na tamten świat.
Brenda, staruszka dalmatynka też pojechała do fundacji, miała mieć raj, a po kilku dniach ją uśpili, bo wyła i nogi się staruszce rozjeżdżały na panelach... nie informując o tej decyzji.
To nie tak, że trzyma je dla swojej przyjemności, wszystkim życzy jak najlepiej, ale z trudnymi psami to nie takie proste.
Szkoda, że nie rozumiecie, że to cale nie jest takie proste. Max nie dałby się nosić na rękach, mimo że kaleki to ma duszę dobermana.
Trochę nie fer, że tą opiekunkę Maxa tak ośmieszacie za tyle dobrego co robi. Ciekawe, czy której z was chciałoby się przez kilkanaście lat z własnych pieniędzy, licząc tylko na siebie, chciałoby się codziennie karmić taką ilość zwierząt.
Cały czas ją oceniacie jakby była na etacie w schronisku, zapomniałyście, że własnymi rękama uratowała setki psów i kotów.
Pewnie, że to nie hotel 5 gwiazdkowy, ale żyją, cieszą się.
Może to was boli.
Tym wątkiem nie pomagacie, tylko szkodzicie.
A zresztą róbcie co chcecie.

Posted

dzaffa napisał(a):
Pewnie, że to nie hotel 5 gwiazdkowy, ale żyją, cieszą się.
Może to was boli.
Tym wątkiem nie pomagacie, tylko szkodzicie.
A zresztą róbcie co chcecie.

Napisz zatem jakiej pomocy oczekuje opiekunka Maxa? Po co ten watek zostal zalozony?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

zaglądam po dłuższym czasie do Maksia z nadzieją na dobre wieści a tu jakaś katastrofa!!
Czy ja dobrze rozumiem, że ten nieszczęśnik nie ma ciepłego schronienia na zimę??
I że właściciel terenu znów fika i nie wyraża zgody na postawienie kojca??
Czyżby znów Maksiu był o krok od eksmisji??

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

dlaczego nikt nic o tym biedaku nie pisze???
Co się z Nim stało, czy wogóle żyje i jak się czuje???
A może po prostu podacie kontakt i zainteresowani sami się zorientują???

• 2 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 7 months later...
Posted

[quote name='_Aga_']To super wieści :) Fajnie, że się odezwałaś dzaffa :)

Maksiu zaprzyjaznił się z sunią Tuką, którą wyciągnęłam ze schroniska w Małoszycach w czerwcu b.r.

Jak zrobię fotkę to ją dodam.
A tu możecie zobaczyć Tukę. Jak ja zobaczyłam, to dwa misiące chorowałam, nie mogłam spać, mimo, że mam cztery psy.
http://www.kanal6.pl/Kanal6%20on-line,stronaID=15,film=faktydnia_02-04-12/
Przez miesiąc była chora, nie mogła jeść( bo tam dostają tylko kości, nic się nie zmieniło), była pogryziona przez inne psy, chuda, zapchlona, zarobaczona.
Na filmiku jest tam zaledwie kilka dni, jeszcze pięknie wygląda.
Jest bardzo charakterna sunia, nie toleruje kotów, suczek, facetów, dzieci.
Jest mi bardzo wdzięczna, bardzo zazdrosna. Słucha się mnie lepiej niż psy, które mam dłużej.
Nie odeszłaby na krok.
To tyle o niej.
Wspomniałam o niej, bo same jak obejrzycie ten filmik, to pomyślicie jak tam pięknie. Ale to tylko przykrywka.
Dalej nie pozwalają wejść, obejrzyć pieski, wybrać któregoś.
Zresztą zadzwońcie.
Ten kącik adopcyjny powstał na czas sprawy sądowej.
A to możecie poznać pana, który spędza nam sen z powiek i odebrał wiarę w sprawiedliwość.
http://www.kanal6.pl/Kanal6%20on-line,stronaID=15,film=faktydnia_28-03-12/

To przykre, że tyle tam ich cierpi.

Posted

Specjalnie dla Ciebie, obiecane, wczoraj zrobione zdjęcia. Tylko z grzeczności. W dyskusję się nie wdaję.

[quote name='_Aga_']Wiesz, nawet nie chcę patrzeć... Nie mam już na to siły.. Ja też nie wierzę w sprawiedliwość..

• 3 months later...