Panca Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 to znaczy ze ona teraz bedzie juz na stale w schronisku?czy Basiu zawiozlas ja dlatego ze sie obijala?czy wet sprawdzal ja pod katem neurologicznym?co z tym guzem na brzuchu? Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Mam w domu 5 swoich psów więc sunię wziełam tylko na kilka dni. W schronisku jestem co dzień i sunię mam na oku. Była badanna pod wzgledem neurologicznym przez nasza wetkę , która od poczatku sie nią zajmuje. Dostała leki p/ wstrząsowe od razu gdy ją przywiozłam. Widzimy co dnia poprawę , więc pozostało nam tylko czekać. U nas nie ma specjalisty neurologa. Gdy Duszka nabierze sił rozważamy wizytę u specjalisty ( gdy zajdzie potrzeba.) Przepuklina będzie operowana najszybciej gdy bedzie to możliwe. Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Dla wyjaśnienia , Aga i Theta oraz ja jesteśmy inspektorami OTOZ Animals d/s ochrony zwierząt. Agnieszka jest kierownikiem schroniska w Elblągu a ja pełnomocnikiem Animals w tym schronsku. Quote
ulvhedinn Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Te objawy niby-neurologiczne to może być przejściowy efekt zagłodzenia, tak miała m.in. moja tymczasowiczka Pola. Mimo wszystko zapytajcie weta o zasadność podawania wit B (układ nerwowy) i wyciągu z kasztanowca- np. Aescinu- bardzo dobrze się sprawdza przy obrzękach, stłuczeniach i wszelkich stanach pourazowych, bo zmniejsza obrzeki, przyspiesza wchłanainie np krwiaków, jednoczesnie uszczelniając naczynia krwionośne. Quote
Igiełka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Biedna sunia dużo czasu potrwa Jej powrót do zdrowia ale ma naprawdę ogromną wolę życia. Mi się też wydaje że są to objawy skrajnego zagłodzenia-matko co ta bidulka przeszła taki ból przez tak długo bez pomocy. Quote
Panca Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Basiu ..juz zapomnialam ze to Ty....kiedys w sprawie Fileta do Ciebie pisalam uspokoilam sie ze sunia jest bezpieczna skoro ma taka opieke:) pamietam jeszcze te czasy kiedy byla poprzednia kierowniczka w waszym schronisku ...to byl dopiero koszmar...co dzis bedzie w Expresie Reporterow?bo masz taki opis na GG? Quote
AgaiTheta Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Jak wychodziłam do domu Duszka jadła, Ola jej zrobiła troszkę jedzonka. Ja pojadę koło 21 dam jej jeszcze i zaniosę suchą kołdrę na noc. Duszka lgnie do człowieka, chce się wtulać. Wezmę aparat cyknę jej zdjęcie. Przytulając ją pęka serce, same kostki ;( Quote
Charly Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 dzis pierwszy raz ją zobaczyłam. wychudzona jest masakrycznie- dziwi mnie, że stoi. Na szczęście je- tylko jak.......generalnie wygląda jak pacjent po wylewie lub w spiączce. ona nie wie jak ruszać językiem- tak jakby nigdy nie piła czy nie jadła. nie potrafi trafić w miskę. oczy jakby niewidome. być może ma szczęście i jest jak mówi Ulv- że to wlasnie zagłodzenie spowodowało takie zachowanie. Ale na razie jest nieobecna totalnie i jakby upośledzona. Ale je bardzo chętnie, trzeba jej dozować i kraje się serce przy tym, ale co zrobić. przykladane do buzki palce od razu bierze w mordkę i delikatnie śsie. Poza tym stoi w jednym miejscu lub lezy. nie reaguje na nic, nie podnosi głowy. edit: poprawię się: je- więc jednak na coś reaguje. a wcześniej nie jadła wcale:) Quote
Igiełka Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Basia0607 będzie dzisiaj reportaż o suni w expresie? Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Dzisiaj będzie interwencja OTOZ Animals u hycla, w której uczestniczyłysmy z Agnieszką. Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='Panca']Basiu ..juz zapomnialam ze to Ty....kiedys w sprawie Fileta do Ciebie pisalam uspokoilam sie ze sunia jest bezpieczna skoro ma taka opieke:) pamietam jeszcze te czasy kiedy byla poprzednia kierowniczka w waszym schronisku ...to byl dopiero koszmar...co dzis bedzie w Expresie Reporterow?bo masz taki opis na GG?[/QUOTE] Panca , mam Ciebie wpisaną na gg ? która To Ty ? Quote
Panca Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 nie moge tego czytac....takie bestialstwo....mam nadzieje ze sunia wygra zycie ....ile pieniedzy potrzeba?pytalam juz ale chyba gdzies umknelo Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Nie wiemy jak się potoczą losy Duszy, czy będzie psem adopcyjnym, czy spędzi życie w schronisku ? Nasze schronisko jest dobrym schroniskiem, zwierzęta są tu najważniejsze ale nie na wszystko nas stać., Jeżdzimy na interwencje i zabieramy takie psy jak Dusza.Teraz zbieramy kasę na wagę do gabinetu wet. aby dobrze odmierzyć dawkę leku lub narkozy. Następne marzenie to USG i inkubator .Ponoć marzenia się spełniają !!! Quote
AgaiTheta Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Wróciłam od Duszki, stała w kącie tak jak wychodziłam. Zjadła i nie chciała się położyć. Mateusz przyniósł poduszkę puchową i Duszka położyła się :) Ułożyłam ją wygodnie, łapki jej ułożyłam, pod noskiem wyprostowałam poduszkę, żeby jej tam nic nie dusiło. Zgasiłam światło i kazałam smacznie spać. Duszkę jest u mnie w biurze, tam jest ciszej, psy nie jazgoczą, niech wypoczywa! kilka zdjęć za chwilkę Quote
AgaiTheta Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 nagrałam filmik i coś źle zapisałam, nie działa :( Duszka zajada: [IMG]http://img709.imageshack.us/img709/1174/dscn2198m.jpg[/IMG] [IMG]http://img41.imageshack.us/img41/3214/dscn2197w.jpg[/IMG] [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/1856/dscn2200c.jpg[/IMG] Quote
Panca Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 on abidulinka taka koscista ze na puchowej poduszce wreszcie jej wygodnie sliczna z niej lalunia czy nadal ma te drgawki? a ten reportarz w tvp2 byl wstrzasajacy.... Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Prosze Was o wpisy na stronie internetowej ekspresu reporterów , za chwile powinien już być program w internecie. Piszcie co o tym myślicie. Pani z inspekcji wet.odpowiedzialna za Małaszyce powinna dawno odpowiedzieć za taki stan rzeczy. . Quote
Charly Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='Panca']on abidulinka taka koscista ze na puchowej poduszce wreszcie jej wygodnie sliczna z niej lalunia czy nadal ma te drgawki? a ten reportarz w tvp2 byl wstrzasajacy....[/QUOTE] niunia jest kochana. na kocyku sie nie kładzie. na poduszce i owszem:) Quote
Panca Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 kurcze trzeba sie tam zalogowac ...jak ja tego nie lubie;-) ale zrobie to dla dobra sprawy ..tyle ze jutro:)jestem wstrzasnieta i mam nadzieje ze bedzie tak jak z Krzyczkami Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [url]http://www.ostrodaonline.pl/TVO/Produkcje/Schronisko-dla-zwierzat-2010-03-29.html[/url] Quote
basia0607 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Pomyliłam linki , Małaszyce są tu [url]http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/30032010/1446447[/url] Quote
nescca Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Dobrze ,że małą zajmuje sie Beata. To bardzo pocieszajace. Wiem ,że zrobi wszystko aby ja uratowac. Trzymaj sie Duszko. Quote
Recommended Posts