psiara_agg Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jednak nie ma tak dużej poprawy, Hera kłapie zębami, gdy dotyka się jej uszu :( pewnie ją bolą. Quote
Ada-jeje Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Wiem ze warunki schronskowe nie pozawlaja na dokladne leczenie, ale ona z tego nie wyjdzie, jak nie beda podawane regulrnie leki, trzeba wiecej osob na watej sciagnac i koniecznie DT dla nie szukac. Dziewczyny prosze porozsylacie linka do watku poprzez PW z prosba o pomoc dla Hery. Quote
wilczek007 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 wstawie ją na nk...Nie mam tłoku znajomych, ale moooże ktos... Quote
monika55 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Sytuacja jest trudna. To nie jest jedyny chory pies. Zakrapiac i płukac uszy mozna jedynie w 3 osoby. Ona gryzie. 3 osoby to wszyscy pracownicy.A inne psy? Quote
wilczek007 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 chyba ma dosc leczenia skoro juz tak grysc zaczeła i boli strasznie...nie dziwie jej sie...ktos pytał o Dt ale nie wiem czy sie jeszcze odezwie. Fajnie by było... Quote
psiara_agg Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 a my wolontariuszki w weekendy mogłybyśmy się nią zająć. Kaganiec, kilka dziewczyn i dałybyśmy rade. A jak na razie szukajmy jej Dt, albo co najlepiej stałego :( Quote
natalijo Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Dajcie numer konta, poślę coś ślicznej biedulce. Quote
shanti Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Hera pójdzie w najbliższym czasie na sterylkę, więc przy okazji zaglądnie jej Bartek w uszy. Może być tak, że bez operacji się nie obejdzie. Nie znam się, ale podobno jest tak, że może je mieć już zarośnięte, czy zrosty(?) i płukanie nic nie da. Nie wiadomo jak długo już na te uszy choruje. Quote
monika55 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Cos mi wspominal ostatnio. Cholerka znowu koszty.Ale jak ma to uwolnic ja od bolu to musimy sie sprezyc. Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Wlasnie mialam wspomniec zeby Here umiescic na jakis czas w klinice, zeby dobrze mogli ja zdiagnozowac i wyleczec, Koszt jednej doba w klinice to 35 zl. jak dla fundacji. Potrzebowali bysmy okolo 1 tys. dla Hery i bez pomocy dogomaniakow to raczej nie mozliwe. Quote
Nayantara Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Cioteczki na pomoc chorym uszkom hery, albo tymczas dla suni. Quote
monika55 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Suma straszliwa. Nie jestesmy w stanie zaplacic tyle kasy. Tyle potrzeb.:-( Quote
psiara_agg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 w sumie jakby się tak zgrać to dało by radę.. Przydałoby się spotkanie wszystkich wolontariuszek, shanti, moniki55 i może wszystkich działających na terenie JZ ?? Udałoby się zebrać, wystarczy dobre zorganizowanie. Miałyśmy na myśli zwłaszcza dwie akcje, które naszym zdaniem wypalą. ;) Wiem, że to na prawdę duża suma, ale trzeba coś robić, albo chociaż próbować, bo Herusia cierpi.. :( Quote
Nayantara Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Ej, bo ja umiem robić bransoletki z muliny i mogłabym zrobić bazarek, tylko muszę najpierw muline kupić. Kiedy będziecie w schronie, w sobotę? Quote
psiara_agg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 w sobotę. :lol: no my właśnie mamy kilka własnej roboty ;) tylko, że nie mamy czasu na bazarek, nie dałybyśmy rady go utrzymać, dlatego czekamy na ten dzień zwierząt żeby sprzedawać tak bezpośrednio, o ile to wypali :razz: Quote
Nayantara Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 To ja się dołączam i zaczynam od jutra produkcję (jak to brzmi o.O) Quote
psiara_agg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ano jak jakaś firma :cool3: fajnie by było gdybyśmy wszystkie były w sobotę :roll: byśmy zrobiły taki porządek ze wszystkim, bo teraz każdy robi na 'swoją rękę' .. a jakbyśmy się wszyscy zgrali .. :multi: dużo dobrego by wyszło :razz: Quote
monika55 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Potrzebuje osoby ktora potrafi mi list po angielsku napisac. Quote
psiara_agg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 hmmmm... czy list juz jest napisany? jak tak to ja mogę pomóc przetłumaczyć, fajnie by było gdyby był już dzisiaj, jutro mam angielski to pan pomoże :razz: Quote
Nayantara Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 No ja będę, z tego co wiem [b]dominika_06[/b] miała być i chyba wiki będzie. Ja jestem na razie raczkująca, ale damy radę ;) Quote
psiara_agg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 pewnie, że damy :D jutro zajmę się powiadamianiem wszystkich wolontariuszek, czy dałyby radę przyjechać w sobotę, bo na prawdę przyda nam się takie spotkanie ;) Może ktoś ma jakieś pomysły? można przygotować na spotkanie ;D Quote
psiara_agg Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 aha, no to mogę pomóc ;) dla Holandii rozumie się :p Quote
monika55 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Ja niestety wyjezdzam. Ale wy sie spotkajcie i omowcie 1 Dzien Psa czyli program imprezy 2 Projekt plakatu o schronisku i psach. 3Kto zajmie sie loteria na Dzien Psa 4 Pomysly. Zdjecia i dokumenty. Quote
Recommended Posts