Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale imię to jednak muszę mu wymyślić lepsze, bo po pierwsze psiak nie jest tak szpetny jak Tołdi, wręcz przeciwnie :) A poza tym kto by wziął Tołdiego :)
A macie pomysł na jakieś "robocze" imię dal niego?

Posted

No i w tym problem - młody kumpluje się z drugim młodym, któremu musimy na gwałt znaleźć dom, bo inaczej pierwszy młody go nie puści, a my będziemy robić zbiórkę na karmę :) Nie ma go nawet gdzie na stałe zakwaterować w domu, bo korytarz okupuje domownik Łatek, a siostra ma silną alergię m.in na psa i astmę na tym podłożu :(

Posted

MagdaNS napisał(a):
No i w tym problem - młody kumpluje się z drugim młodym, któremu musimy na gwałt znaleźć dom, bo inaczej pierwszy młody go nie puści, a my będziemy robić zbiórkę na karmę :) Nie ma go nawet gdzie na stałe zakwaterować w domu, bo korytarz okupuje domownik Łatek, a siostra ma silną alergię m.in na psa i astmę na tym podłożu :(

ach.....szkoda.....

Posted

Hmm, jak to było do przewidzenia, piesek znalazł swój stały dom... u mojej siostry :). Nie mają sumienia go oddać i coś wymyślą, żeby miał dobre warunki, tym bardziej że z Łatkiem domownikiem coraz lepiej się dogaduje, więc może jednak jeden korytarz wystarczy na nich dwóch :)

Posted

Tak, zakotwiczył na zawsze :).
Młodszy synek siostry (ten, który jest z pieskiem na zdjęciu) jak usłyszał, że Tołdi zostaje, to po prostu szalał z radości :). Ma niecałe 3 latka, a biegał po całym domu i wołał "moja Tołdi, moja". No tak jakoś wypadło, że dostał na imię Tołdi i dzieciaki tak go wołają :). Na pewno będzie zadbany i kochany przez całe swoje życie :)