Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No chyba mixem ON-ka można ją nazwać:).

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/215/43087493.jpg/"][IMG]http://img215.imageshack.us/img215/629/43087493.jpg[/IMG][/URL]

Posted

No to jej już zrobiłam parę ogłoszeń na najpopularniejsze,głównie Kraków-tam duże zapotrzebowanie na ONki i ONkowate.
Może jutro coś jej dorobię jeszcze-zdjęć ma dużo.Tylko jakiś opis by się przydał.

Jakby było dużo chętnych na ONkowate,to wypatrzyłam u elizy_sk 6mies.ONka+oczywiście stadko szczeniąt ONkowatyh u andzi69 (3 są ok.6mies.+kilka młodszych tych "ze wstążeczkami";-)

Posted

[quote name='savahna']Jutro moge Soni zrobic, bo dzisiaj SZPILĘ ogłaszam.:p[/QUOTE]
savahna bardzo dziekuje. Ja oglaszalam mala na nasze, moze dzis wezme Krakow, bo chyba Linssi jakos niebawem jedzie (Aniu prawda to czy nie?):) To moze oglos ja na Slask? Tak bysmy sie podzielily, co?

Posted

[quote name='divia_gg']savahna bardzo dziekuje. Ja oglaszalam mala na nasze, moze dzis wezme Krakow, bo chyba Linssi jakos niebawem jedzie (Aniu prawda to czy nie?):) To moze oglos ja na Slask? Tak bysmy sie podzielily, co?[/QUOTE]
OKI, to w takim razie zrobie śląsk, ale skoro Ty ogłaszasz dzisiaj to ja jej zrobie jutro, a teraz sobie Sonie przygotuje. Może byc?:p

Posted

Natknęłam się na ogłoszenia Soni robione chyba przez Zuzke na Kraków, to ja na razie na świętokrzyskie zrobię
[url]http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SONIA-mlodziutka-lagodna-suczka-w-typie-owczarka-niemieckiego-W0QQAdIdZ323875240[/url]
Można sobie poczytać. Nic odkrywczego, no ale...
[URL]http://www.cafeanimal.pl/artykuly/do-poczytania/Zle-w-schroniskach-dla-zwierzat,4740[/URL]

Posted

[quote name='divia_gg']Linssi a o ktorej startujecie z Kielc?[/QUOTE]

Zaraz po pracy pakujemy sie do samochodu, jedziemy do Bielin po suczunke i ruszamy do Krakowa. Taki jest plan.

Posted

Sluchajcie mega pilna sprawa. Lola zlapana, ale sie zle czuje - chyba po sedalinie. P. Agnieszka niesie ja do weta na Prosta, ale nie moze jej wpakowac do transporterka, bo gryzie. Czy mialby ktos chwilke coby tam podjechac? Moze ktos bardziej doswiadczony by sobie poradzil?

edit: wegielkowa juz w drodze;)

Posted

Nasz p. doktor ma dom dla szczeniaczka. Mama powiedziała, żeby nie dawać tam Szpilki, bo może być u niej, a tak można jeszcze innego uratowac i mógły jakis przyjechać np. schroniskowy. Czy maluszki schroniskowe są zdrowe? jesli tak, to do do Loli i szpilki prosiłabym o dolożenie mniejszego (docelowo) malucha.

Posted

U andzi69 są szczeniaki małe docelowo szorstkowłose.

Mam osobę chętną na [B]małego psa lubiącego dzieci,koty i inne zwierzęta (pewnie kury)-macie jakiegoś do polecenia?[/B]
To tylko namiar,który dostałam od innej osoby,trzeba sobie człowieka zweryfikować.Nie wiem skąd,ale zapewne albo nasz region albo Kraków albo Wa-wa,bo tam ogłaszałam naszą sunię małą,która nie nadaje się,bo ściga kury;-)

Posted

[quote name='Zuzka2']U andzi69 są szczeniaki małe docelowo szorstkowłose.

Mam osobę chętną na [B]małego psa lubiącego dzieci,koty i inne zwierzęta (pewnie kury)-macie jakiegoś do polecenia?[/B]
To tylko namiar,który dostałam od innej osoby,trzeba sobie człowieka zweryfikować.Nie wiem skąd,ale zapewne albo nasz region albo Kraków albo Wa-wa,bo tam ogłaszałam naszą sunię małą,która nie nadaje się,bo ściga kury;-)[/QUOTE]

Moze Korgi by sie nadawal?

Posted

[quote name='divia_gg']Sluchajcie mega pilna sprawa. Lola zlapana, ale sie zle czuje - chyba po sedalinie. P. Agnieszka niesie ja do weta na Prosta, ale nie moze jej wpakowac do transporterka, bo gryzie. Czy mialby ktos chwilke coby tam podjechac? Moze ktos bardziej doswiadczony by sobie poradzil?

edit: wegielkowa juz w drodze;)[/QUOTE]

Sunia jest rozgrzewana kroplówą u doktora. Miała usg, pobraną krew. Dalej pilotuje nasza Diva-Małgorzata. Wszystko pod kontrolą.

Posted

[quote name='wegielkowa']Sunia jest rozgrzewana kroplówą u doktora. Miała usg, pobraną krew. Dalej pilotuje nasza Diva-Małgorzata. Wszystko pod kontrolą.[/QUOTE]

Biedna... żeby tylko ic poważnego jej nie było.

Posted

Mała miala hipotermie po sedalinie. Pan portier probowal ja zlapac i poprosilam zeby dal malej ten sedalin. Pisalam ze chyba nie zadzialal odpowiednio bo mu sie nie udalo. Ale chyba po prostu zadziala z opoznieniem i rano p. Agnieszce udalo sie mala przyczaic zmarznieta i taka biedniusia. Zabrala mala na Prosta do weta i tam ma wszelkie badania. Ale chyba po prostu zmarzla po sedalinie:( Ale juz teraz kroploweczka, ciepelko i bedzie dobrze. Potem jedzie do Magdy (Pawel po pracy ma ja zabrac), a jutro do Jaagi jedzie Lola, Szpila i jeden szczyl ze schronu jakis.

No i bardzo dziekuje wegielkowej za natychmiastowa reakcje;) i Roszpunce za gotowosc do reakcji, p. Agnieszce co to gada złapała, i p. Edkowi za proby złapania;)

Jak na rozdaniu oskarów normalnie;) Jaadze, Magdzie i Pawłowi Madzi, ktory droge na Prosta przemierzal prawie codziennie ostatnio bede po stokroc dziekowac nastepnie, choc juz wstepnie dziekuje;)

no wiec kciuki wskazane nadal, coby Lola okazala sie psiakime nakolankowo łóżeczkowym:)

Posted

[quote name='divia_gg']

no wiec kciuki wskazane nadal, coby Lola okazala sie psiakime nakolankowo łóżeczkowym:)[/QUOTE]

Kciukam za przyszłość Loli, choć tak naprawdę, to jestem przekonana, że szybciutko się przemieni w prawdziwego kanapowca:)
Trafi przecież do wspaniałego DT.
Przyłączam się do podziękowań dla pani Agnieszki i pana Edka :)

Posted

No to w tych sukach chyba najgorsze;) Po co im wszystkim tyle dzieciów. Powinny suczki miec taki mechanizm blokowania cieczek na czas bezdomnosci chociaz;), to by byl wynalazek.

Posted

Kiedy wyjazd do Katowic i kto jedzie?Bo w razie jakby był jakiś kot lub piesek mały do wywiezienia,to można by szybko się skomunikować i podzielić koszty:-)

Posted

No plan jest na jutro i na pewno jedzie Lola, Szpilka, szczeniorkk jakis maly i moze jeden sredni psiak. Ale to sie chyba jeszcze ustala;) Koszty jak najbardziej chetnie podziele, bo Loli wiecej zostanie:)

Posted

Divia, jesli to Andrzej ma jechac po Lolę, to nie da rady sam wziąć tylu zwierzaków. Czyli na teraz są 4 do zabrania? U nas w samochodzie nie zmieści się już nic więcej. Musi miec na Lole i Szpilkę jeden transporter, drugi na psa ze schroniska. Co to za średniak jedzie?

Rozmawiałam dziś z doktorem i dopiero dowie się dokładnie odnośnie psa, bo to znajomi jego żony i musi przez nią się kontaktować. Powiedział tylko, że to niekoniecznie musi byc maluch, więc przyszło mi do głowy, ze może ta jamniczkowatą sunie, której zdjęcie wstawiała chyba Andzia dać zamiast maluszka? Chyba, że szczeniaczkowi dom bardziej potrzebny.

Posted

Jaaga co do 4 psa to nie jestem pewna, erka miala z Toba rozmawiac. Narazie i tak nie ma nic wiecej wiec spokojnie;) No nie znalazlam nikogo innego do wiezenia niestety, wiec jak Andrzej moglby to byloby super. Dajcie znac jaki bylby to koszt. Tak orientacyjnie pytam, zeby wiedziec ile Loli zostanie pieniazkow.

No i ustalono podobno co do kosztow badan Loli dzisiejszych, ze mamy wziac psiaka bez placenia, a jak doktor przybedzie (bo dzis jest nieuchwytny, a pracownica nie wie) to wtedy ustali sie cene za badania. Bo moze uda sie ze zamiast sterylki, ktora mial robic zrobic za darmo te badania. A jak nie to juz szpital bierze kwote na siebie i ureguluja juz kobitki same;)
Dzis jade po karme, dac leki dla niej, wziac pieniazki i ksiazeczke, coby wyposazyc gadzinke na droge;)

Posted

Tak sobie myślę,że jeśli jakiś zwierzak się jutro nie zmieści na kurs do Katowic,to może wysłać go w najbliższy poniedziałek do Krakowa z ewelinką_m,a domek by wyjechał po zwierzaka te 80km...:razz:

Aha,ta sunia od andzi69 jamnikowata jest super!:loveu:Taka przerośnięta i łapki grubaśne w sumie jak na jamnikowatego psiaka,ale jest bardzo kontaktowa,zabawowa,ufna-urocza:loveu:Zupełnie bezstresowa.Ma bardzo mięciutką,falowaną sierść-na zdjęciach wyszła nieładnie,bo to mały wampirek energii-wszędzie jej pełno i rzadko się zatrzymuje:evil_lol:Ktoś będzie miał z niej pociechę-rozdaje całusy,bardzo lubi małe dzieci-idealny pies dla rodziny.