Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śliczne cudaki,świetne zdjęcia!:-)

mag.da,napisz mi o ich charakterze:które zapowiada się na nakolankową,spokojną przylepkę zawsze chętną na głaski;które na niezależnego indywidualistę,który chadza własnymi ścieżkami,a głaski tak-jak on ma na to ochotę (inaczej zdrapie lub ugryzie);który na pomyleńca-ADHD:-)
Tak po 3dniach już można w miarę ocenić charakter kota jak odeśpi i naje się;-)
Ta ich mamusia super kicia-klonik mojej,tylko mniejsza (moja waży 3,2kg;-))

Posted

Zuzka, one są dopiero trzeci dzień u mnie, więc jeszcze za wiele nie powiem, ale kotka nr 1 - czarno-biała, jest najspokojniejsza i najbardziej przylepna.
Wszystkie dają się głaskać, brać na ręce, żadne nie drapie, ani nie prycha.
Lubią się bawić, bez oporów korzystają z drapaków, tuneli i innych grzechocząco-kiwających się zabawek - nie boją się ;)

Posted

O.K.To jak by któreś pokazało pazurki;-)lub inne cechy to napisz.
A skąd je masz?:-)

Ew.na kogo ogłoszenia?Jakie woj.?
Bardzo dużo ludzi pisze do mnie o kociaki;raczej o kociczki,ale Warszawa bardziej o kocury jednak.Katowice,Kielce,Kraków-kociczki.
Mama ile może mieć lat?

Posted

To dobrze,że chociaz boksiowi nie trzeba szukac domu.

Zuzka2 , kotki są z Pomorskiej,mama młodziutka, to chyba jej pierwsze kociaki , czyli ok 1 roku pewnie.

Śliczne są, chociaż preferuję buraski:).

Posted

Zapraszam na bazarek dla Zenka ,każda pomoc mile widziana podrzucanie odwiedzanie ,rozsyłanie no i oczywiście kupowanie;-)
[SIZE=4][B][COLOR=lime]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/213616-Dla-%C5%9Blepego-Zenusia-z-rowu-na-leczenie-i-utrzymanie"][U]BAZAREK DLA ŚLEPEGO ZENKA[/U][/URL][/COLOR][/B][/SIZE]

Posted

Już je ogłaszam:-)
Ciekawiło mnie skąd taka kicia-mama fajna,a bezdomna.Ona ma najbardziej poszukiwaną przez ludzi kocią psychikę;-)Może uda jej się szybko znaleźć dom.Maluchy wynika,że psychika fajna po mamie.
Ja miałam na DT z reguły koty po dzikich kocicach lub po wiejskich,bardzo aktywnych,stąd wiem,że z charakterami kociąt bywa różnie;-)

Posted

[quote name='wegielkowa']Mag.da , ale masz fajne towarzystwo. [B]Koty bym zjadla, zwłaszcza tę wariatkę z rozczapierzonymi paluchami:[/B]eating:.[/QUOTE]
Hmmm... Czy psy też lubisz?:diabloti::evil_lol:

Posted

Mam chętną panią na kociczkę,ale w domu była 1,5m-ca temu panleukopenia...Pani chce kocię po 3szczepieniach.Ja nie siedzę w kocim kalendarzu i nie wiem kiedy kot jest już po 3szczepieniach.Myślałam,że kocięta zaliczają tylko 1-max.2szczepienia...W każdym razie pani jest gotowa nawet oddać kasę za te szczepienia.Na razie wysłałam jej Zulę i małe od Jaagi,bo już są długo,więc pewnie najwięcej szczepień mają zaliczonych.Te z Dymin też-może któryś tam ze starszych zaszczepiony również.
Pani może wziąć kotkę za 2tyg.

Posted

Namiary w sprawie kotków na erkę.
Te kociaki jedzą już samodzielnie, ale też mleczko od mamy popijają, to chyba jeszcze ciut za młode, żeby iść do nowych domów.
Dopiero będą odrobaczane teraz.

Posted

[quote name='mag.da']Namiary w sprawie kotków na erkę.
Te kociaki jedzą już samodzielnie, ale też mleczko od mamy popijają, to chyba jeszcze ciut za młode, żeby iść do nowych domów.
Dopiero będą odrobaczane teraz.[/QUOTE]
Domyśliłam się,że na erkę i już wczoraj ogłosiłam małe.Jak by się ktoś fajny trafił,to może poczeka aż małe będą do odbioru.Zdjęcia mają super.
Moja córa zakochana we wszystkich po kolei;-)
Skoro są przy mamie,to fajnie by było je potrzymać do 9tygodnia z nią,ale to nie ja płacę za hotel,więc się nie wypowiadam;-)
W cywilizowanych krajach UE podobno obowiązuje zakaz odbierania kociąt od matki zanim skończą 9tygodni,a szczeniąt - 8tyg.Ale u nas są inne realia i kasa na zwierzaki (tam weci są jakby na NFZ,a u nas wszystko na własny koszt;np.sterylka labki to 400zł...)

Posted

znowu onek:( a raczej donek...Pani Magda - która bardzo nam pomogła w ciezkich chwilach, u której został dymiński Turbiś ma na tymczasie takiego przystojniaka:

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-PAXpFzPM97w/TlGW1JVKqcI/AAAAAAAAHKo/VHHv2lef6Uk/s512/DSC05925.JPG[/IMG]

może mógłby ktoś pomóc w ogłaszaniu?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/213474-KRAK%C3%93W-Piekny-DON-ek-jeszcze-dzieciak-po-szkoleniu-szuka-domu?p=17528689#post17528689[/url]

Posted

Jak znajdę chwilę,to zmienię tylko nr tel,bo mam klona tego DONka,który dziś pojechał do DS-też ADHD,tylko ok.2letni.Wszystko poza tym się zgadza-coś tam dopiszę o tym szkoleniu;-)

Wegielkowa,jak Zula znajdzie DS to daj cynk,bo ją polecam ludziom,ma super oglądalność.Właśnie ją posłałam do Płocka i Pani zachwycona:-)Ma dzwonić,ale nie wiem czy dobrze rokuje.Szuka kota,to wysyłam;-)

Posted

Zuzka, kotów nie szczepi się 3 razy, tylko 2. Kolejne szczepienie po 1-2 lat. Te dwa lata przyjete jest oficjalnie przez kocie organizacje. U nas rasowe kociaki wolno wydawać po ukończeniu 12 tyg. ż., szczeniaki 8, więc nie jest tak źle.

Posted

[quote name='Jaaga']Zuzka, kotów nie szczepi się 3 razy, tylko 2. Kolejne szczepienie po 1-2 lat. Te dwa lata przyjete jest oficjalnie przez kocie organizacje. U nas rasowe kociaki wolno wydawać po ukończeniu 12 tyg. ż., szczeniaki 8, więc nie jest tak źle.[/QUOTE]
Aha,czyli dobrze mi się kojarzyło,że szczepienie 1-2razy,a nie 3.To nie wiem skąd ta kobieta wymyśliła kocię 3x szczepione...

Posted

[quote name='andzia69']gdybyscie miały chętnego na onka to bardzo proszę o kontakt...dzisiaj do schronu facet przyprowadził z ul. Posłowickiej pięknego 9 mies. psiaka...trzyma go na łańcuchu, chciał oddać...ale nie przyjęliśmy, natomiast wzięte zostały do niego namiary...jak mi kto wyśle jego zdjęcie to wkleję...[/QUOTE]
Andzia, a foty?
Bo znalazłam taki watek , chyba sensownych ludzi, którzy[B] szukaja onka [/B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/213378-Przygarn%C4%99-m%C5%82odego-psa-suk%C4%99-owczarka-niemieckiego[/url]
Możeby zaproponować?

Posted

Też właśnie miałam pytać o tego ON-ka, zdjęć to pewnie nie ma, ale andzia69 wyslij mi tel do tego faceta, to sie z nim skontaktuję, może by tam podjechac i zrobic foty.

Wczoraj ktos widział ok. 4 mies. ON-kę błakającą się nad zalewem w Wilkowie, była bardzo głodna.
A podobno ogłoszenie o zaginionej 4 mies. ON-ce wisiało jeszcze 2 dni temu koło TESCO. Znajoma pojechała tam, ale ogłoszenie juz zerwane.
Może podjedziemy jutro zobaczyć do tego Wilkowa, bo szkoda suni, podobno bardzo ładna.

Posted

mam nadzieje, ze juz w srode skonczymy produkcje pierwszego rzutu kubraczkow pooperacyjnych. Niektore srednio wyszly, nietkore lepiej;) Rozne warianty probowalysmy:) Dzis nawet sama 2 szt uszylam na maszynie;) To sa te najbardziej krzywo uszyte. Jutro kupie wstazeczki zeby wiazania zrobic i beda gotowe. Jest kilka S, ze 2 XS, ze 2 M i ze 3-4 L i XL.

erko komu je mam przekazac? Bo musimy sprawdzic czy szablon jest dobry, bo jak bedzie ok to jeszcze troszke doszyjemy:)

Posted

To może do mnie, a ja przekażę mag.dzie, bo u niej sa fartuszki od weta, to sprawdzi, czy są dobre:).
Jeżeli tak, to może jakis biznes otworzycie:razz:.