Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mmd']Te uszy ma zajefajne[/QUOTE]

Tak jej się układają śmiesznie - jedno ucho na Maroko a drugie na Gibraltar ;)

Jeśli chodzi o jamnika , to jest to arystokrata i kruszy nawet najtwardsze serca. :lol:

Na temat Sary wypowiedź TZ : "3 dni szkolenia i robi co chcę ;)" ( tzn. co TZ chce :lol:)

Posted

[URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10"][IMG]http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203D4.gif[/IMG][/URL]Kapitalne foty i jak szczesliwa Sara :multi:

Teraz rzeczywiscie widac szczenieca radosc, a z corenka tworza fajny team :loveu:

[URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12"][IMG]http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1[/IMG][/URL]

Posted

Moje zwariowane święta dobiegają końca . Sara jutro jedzie do Warszawy . Już TZ rozmawiał z jej nową przyszłą Panią .

Sara była z nami krótko , ale widać , że dobrze jej było z nami . Chociaż próbowała wleźć nam na głowy , ani razu jej nie uderzyliśmy . Wystarczył zdecydowany ton głosu , nieraz trzeba było wiele razy reagować . Najgorszy był pierwszy dzień , możliwie , że emocje związane ze zmianą domu i pewnie też niewybieganie powodowało , że była taka nadpobudliwa . Od wczoraj jest zupełnie normalna . Nie skacze po nas , nie piszczy i nie drapie w drzwi .
W domu , w którym była poprzednio , była często karcona klapsami , smyczą , właścicielka w ten sposób tłumiła jej energię . Kompletne niezrozumienie potrzeb psa , który musi bawić się i biegać . Sara mogła tam przebywać jedynie w kuchni . Oprócz tego był tam 1 pokój i 4 -osobowa rodzina w tym dwójka małych dzieci i nikt nie miał czasu na psa .

Sara wygrała szczęśliwy los na loterii .
Ja jeszcze trochę się boję i naprawdę będę mogła się cieszyć dopiero z kilka dni , jak będą pozytywne wieści z nowego domu .

Dziękuję Wam za wsparcie i przede wszystkim za ogłoszenia :loveu: Bez Was nie dałabym rady . Jestem "ciemną masą komputerową " :oops:

Posted

[quote name='mmd']
A teraz zdjęcia jamnika dawać:)[/QUOTE]

Założyłam mu wątek , na razie w celu szukania właściciela , któremu być może się zgubił :

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/183108-GRUDZIAE-DZ-znalazA-am-dzisiaj-piAE-knego-jamnika[/URL]

Jamnik jest niesamowicie grzeczny. Nie wiem czy tylko udaje ?

Dziś TZ nadał mu imię - Docent . Wczoraj TZ zadzwonił do mojej mamy ze skargą , że przyprowadziłam kolejnego psa . Dzisiaj mama przyszła z wizytą, zobaczyła TZ z jamnikiem leżącym u jego stóp i powiedziała " wydaje mi się , że to będzie pies Rafała ":evil_lol:

mmd - dzisiaj przyjrzałam się jamnikowi krytycznie. Niestety jednak nie jest to 100 % jamnika , raczej jakieś 95 %. Brzuszek ma czarny od brudu . Wydaje mi się , że on nie ma charakteru włóczykija , bardzo się pilnuje. Może jednak go ktoś wywalił :lookarou:

Posted

Trzymamy za jutrzejszy dzien:cool3:

Saruniu, dobrej drogi z TZ em Toyoty i powodzenia w nowym domku :loveu:

Rzeczywiscie Toyota, Swieta mialas wyjatkowe ...:roll::evil_lol:

Posted

Też miałam fajne, chyba do historii przejdą;) Od wczoraj wieczorem siedzę na telefonie i necie. Zobaczcie, to dopiero jazda:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/183091-Alarm-pomA-A-cie-potrzebny-DT-cokolwiek-od-7-kwietnia[/URL]

Wczoraj siadłam z przyjaciólką "zrobić flaszkę";) czyli winko - w końcu przyjaciólka powiedziała "ty masz dzisiaj ostry dyżur":evil_lol: (po drodze jeszcze miałam smsy o transport pieska i telefon Toyoty, że jamnika spotkała i do domu przyszedł). Jakoś nam się udało w tym wszystki dwa wina wypić, TZ miał śmierć w oczach, a mi w nocy się psy śniły:diabloti:

Teraz szybko skoczę na wątek jamniczka i muszę odreagować, czyli poleżeć z pilotem od tv spokojnie.
Jak rozumiem u Toyoty sytuacja tez już w miarę opanowana.:diabloti:
Docent Rafała, dobre... i czego te chłopy tak piórka stroszą...

Posted

Nie przygotowałam żadnej umowy adopcyjnej , nie miałam żadnej pod ręką . Przekazałam książeczkę zdrowia Sary oraz umowę zrzeczenia się psa . Będę kontaktować się oczywiście z nową panią Sary i ustalimy co z umową , najprawdopodobniej prześlę faxem.

Posted

toyota, moge wydrukować dwa egzemplarze umowy przekazania psa, wpisze tam dane ze zrzeczenia, właścicielka machnie parafkę i wylsemy do ciebie po podpisy, co ty na to?

jak przywitanie, wiesz coś?

dziś tam się zapowiedziałam poznać sucz :-)

Posted

[quote name='sleepingbyday']toyota, moge wydrukować dwa egzemplarze umowy przekazania psa, wpisze tam dane ze zrzeczenia, właścicielka machnie parafkę i wylsemy do ciebie po podpisy, co ty na to?

jak przywitanie, wiesz coś?

dziś tam się zapowiedziałam poznać sucz :-)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za załatwienie tych formalności .
Spotkanie w Warszawie miało być o 12 , ale zaraz potem od razu TZ zaczął szkolenie , pewnie jak będzie miał przerwę to da znać .
SBD przekaż właścicielce , że Sara pierwszego dnia może być bardzo żywiołowa , u nas w drugim dniu pobytu wyciszyła się i już fajnie zaczęła rozumieć czego od niej chcemy (np. polecenie na kocyk ) .

Posted

Nie da sie odejsc od kompa ale czasami trzeba, a tu wielkie wydarzenie :cool3:

Sarunia juz warszawianka i podbija stolice, no no :loveu::evil_lol:

Tz owi buzka za szlachetne serce :lol:, pewnie sie ucieszyl ze zrzucenia balastu, hehe :evil_lol:

Czekamy na relacje z nowego domku:multi:

Posted

[quote name='dusje']

Tz owi buzka za szlachetne serce :lol:[/QUOTE]

Miał do wyboru , albo zawiezie Sarę , albo sunia zostaje u nas :evil_lol:

Wiem tylko , że Sara była bardzo grzeczna w podróży - po prostu spała , tak jak mówiłam , urodzony rajdowiec :lol:

Posted

[quote name='toyota']Miał do wyboru , albo zawiezie Sarę , albo sunia zostaje u nas :evil_lol:

Wiem tylko , że Sara była bardzo grzeczna w podróży - po prostu spała , tak jak mówiłam , urodzony rajdowiec :lol:[/QUOTE]

Kochana sunia :loveu: zeby tylko tak grzecznie zachowywala sie w swoim domku :loveu:
Hehe, TZ ostawil se Docenta :evil_lol: , po komentarzu Tesciowej :cool3:

Posted

Kota leje?:mad: No jakos musza sie ze soba zapoznac :evil_lol: Moze bawic sie chce:cool3: Oby Pani nie wymiekla:roll:
Kot nie da sobie zrobic krzywdy, moje 4 tyz probowaly z kocina, ale do czasu. Puska nerwa dostala i pogonila na 4 wiatry; teraz ja pytaja o zgode, czy na kanapie obok moga legnac :diabloti:

Sarunia, uspokoj sie na Mily Bog, no no :mad:

Posted

O rany , Sara opanuj się , wiesz co to kot , przecież miałaś tutaj kotów do wyboru do koloru i żaden ciebie nie interesował jakoś specjalnie :???:

Posted

Toyota, pewnie jest tak, jak uprzedzalas - ADHD czyli "ja kofffam podrozowac i "motele" tez kofffam, obcego postrasze,[pzniej ide spac, jutro juz bede grzeczna" ;):evil_lol:

Posted

Sara została Tosią :lol:.

SBD zbadała sytuację i nasz głupol tylko świruje do kota bez krwiożerczych zamiarów :cool3:.

Na tym osiedlu , gdzie zamieszkała Sara wel Tosia są 2 wielkie parki , gdzie można spacerować z psami oraz 2 puby , gdzie można wchodzić z psami . Sara awansowała z totalnej biedy do wyższych sfer i w dodatku będzie mogła chodzić do restauracji z właścicielami ;)

Posted

[quote name='toyota']Sara została Tosią :lol:.
[B]SBD zbadała sytuację i nasz głupol tylko świruje do kota bez krwiożerczych zamiarów[/B] :cool3:.

Na tym osiedlu , gdzie zamieszkała Sara wel Tosia są 2 wielkie parki , gdzie można spacerować z psami oraz 2 puby , gdzie można wchodzić z psami . [B]Sara awansowała z totalnej biedy do wyższych sfer i w dodatku będzie mogła chodzić do restauracji z właścicielami ;)[/B][/QUOTE]
...na szampana oczywiście, w ostateczności martini:D Bardzo mi się to podoba, a co - pies też człowiek:)

Odetchnęłam. Może jej kotka nakładzie trochę dla poprawy manier:)
To co? Przenosiny wątku?

Posted

[quote name='mmd']
To co? Przenosiny wątku?[/QUOTE]

Jutro TZ wraca z Warszawy , poczekajmy jeszcze czy nie będzie "reklamacji " i czy nie przyjedzie z Sarą - Tosią :diabloti:

Posted

Toyota, wielkie gratulacje - początkową porażkę zamieniłaś w sukces.
Trzymam kciuki za Sarę Tosię.
Taaakie wieści, no, no i to w ciągu - tygodnia?