anita_happy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 [quote name='IVV']pieniadze wyslane na sterylke :) mam nadzieje ze nasz duszek dzis sie odnajdzie....[/QUOTE] [LIST] [*][IMG]http://www.gify.org/bazagif/psy/cane066.gif[/IMG] [/LIST] o tak sie cieszymy Quote
IVV Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 cos mi sie ten link nie otwiera:( zeby ten Casper sie znalazl...on potrzebuje pomocy na juz.. Quote
kama210 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 [quote name='IVV']cos mi sie ten link nie otwiera:( zeby ten Casper sie znalazl...on potrzebuje pomocy na juz..[/QUOTE] już działa na pewno ... a wklejenie linku do postu to niekiedy loteria... niekiedy musze edytowac kilka razy aż załapie ... Quote
koosiek Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 [quote name='koosiek']A wiadomo już, czy druga sunia też jest w Pabianicach?[/QUOTE] A ja się powtórzę ;) Quote
anita_happy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 [quote name='koosiek']A ja się powtórzę ;)[/QUOTE] dzwoniła do mnie "modliszka" z pabiani ..nie wiem czy nie przekreciłam... zrobiła zdjecia rejestru jakie psy trafiły..musi tylko sprawdzić czy z MISIA/maliną/ przyjechała inna sunia... czyli Koosiek - niewiadomo :/ odn. Tej baby z Krakowa co adoptowala Ninkę!!!to sie nadaje do sądu chyba:/ Quote
anita_happy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 [quote name='kama210']dziękujemy IVV za wsparcie, poradziałam sobie sama z tym PayPal mam nadzieję że dobrze wsio zrobiłam... to jest wątek Latiki - tam możesz śledzić jej losy - [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185406-LATIKA-collie-kt-wazy%C5%82a-10-kg-sterylka-aborcyjna-a-w-kasy-brak...co-robi%C4%87-%28/page23[/URL] co do Duszka to dzisiaj zostawiłam w warzywniaku koło cmentarza jego zdjęcie, dałam też panom co sprzedają warzywa z drugiej strony cmentarza, ale patrzyli na mnie jak na dziwaczkę więc raczej oni odpadają ... przejezdzałam kilka razy dzisiaj koło cmentarza . ale nie widziałam. ... .. jedziemy z Aimez jeszcze się rozejrzeć ... ale liczyć można tylko na traf... poprosimy panów co całymi dniami obstawiają ławki koło cmentarza - może za obietnicę flaszeczki pomogą ...[/QUOTE] kama argument FLASZKA dział cudaaaaa Quote
Ewanka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Wszyscy czekamy na wieści o malutkim duszku ... oby się znalazł , trzymam mocno kciuki !!!!! Quote
anita_happy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 INFO Z OSTATNIEJ CHWILI :( Casperka BRAK owczarek i husacz widziani przez ludzi husacz ma wybite oko :( ZGROZAAAA dziewczyny jada szukac dalej ... w miejsce gdzie go ostatnio widziano jest ciezko szukaja 3 psów!!! CASPEREK to micron... były na wysypisku - jest tam jeden piesek, kt czeka na wywóz do Pabianic... Pabianice maja umowe 6 sztuk w miesiacu... nie jest dobrze...znalazły teriera do polowy łydki - urwane ucho i tylna łapa bezwładna...lerzy przy cmentarzu... kolejny co robić...rece opadaja! jest miejsce u Jamora 300 zł za malego psa...ale jie wiem czy podołamy takiemu wyzwaniu Cywil/Majka/Casper?? + szczotek jakaś paranoja owczarek i husacz DT bezpłatne /koszty kastracji i wet + transport/ nie jest do smiechu Quote
IVV Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 o terierku pisz do malawaszka ,moze bedzie miec jakis pomysl lub do rita 60 Quote
Cantadorra Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Przepraszam, troche sie pogubilam, czy Casperek to owczarek? Quote
Ewanka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Strasznie smutno, że Casperka nie ma ... to takie maleństwo ... taki był słabiutki :( Mimo wszystko, trzymam mocno kciuki !!! Quote
IVV Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 nie takie malenstwo zobaczcie jakie bestialstwo [URL]http://www.dogomania.pl/threads/187382-TRAGEDIE-KONI-I-PSÓW!!!!-quot-Hodowla-quot-Jolki-z-Dąbrowy-Górn.-POMOCY[/URL]!!!! Quote
Ewanka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Mam nadzieję, że się nie mylę ... duszek, ten z tytułu ...[B]'nie waży NIC...[/B]' ... to malutki czarno biały psiaczek, którego na razie nie można znaleźć. Ta historia z linku - bestialstwo straszne !!!! Quote
kama210 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 no to tak jak napisała anita... kolejny dzień jeżdenia w kółko a po psach echo... .. heheh a coraz więcej ludzi jakoś dziwnie się na nas patrzy jak wolno przejeżdżamy i rozglądamy się wokoło albo latamy pomiędzy blokami lub włazimy w jakies niedostępne tereny - typu stare hale lub pokazujemy zdjęcia psów ... .. są widywane /oprócz Duszka/ ... ale ludzie też moga mylić z podobnymi ... ... mamy namiary na siedlisko bezdomniaków ... ale nic nie widziałyśmy ... może pochowane o tej porze ... i kolejna bida namierzona .. wylękniony, ale ostrożnie podchodzi na widok parówki w ręku ... głód robi swoje... ... pies kuleje na tylną łapę , ucho odgryzione, widywany od 2 tygodni, śpi w krzakach ... ale stale się kręci - to chociaż dobre w porównaniu do tych pozostałych szukanych bid... mam nadzieję że nie zapeszymy i nie stracimy go z oczu jak pozostałych ... tfu tfu [IMG]http://img706.imageshack.us/img706/4687/zdjcie0214u.jpg[/IMG] [IMG]http://img227.imageshack.us/img227/5218/zdjcie0211.jpg[/IMG] przeczesując rejony cmentarza natknęłyśmy się jak spał w krzaczkach przy pizzeriii ... [IMG]http://img339.imageshack.us/img339/4648/zdjcie0250w.jpg[/IMG] Quote
kama210 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 [quote name='Cantadorra']Przepraszam, troche sie pogubilam, czy Casperek to owczarek?[/QUOTE] i wcale się nie dziwię ... ja tez bym się pogubiła ... Casperek to mały mikropiesek zauważony przez nas na cmenatrzu żydowskim podczas wnikliwych poszukiwań - owczarka i huskiego... piesek z wydetym brzuchem (zagłodzenie?? robale?? coś innego???/ cały zakleszczony... podczas poszukiwań tego pięknego owczarka i husky, które trwają do tej pory napotykamy sę na na kolejne bidy... min. na Casperka - on przebił wszystko ... gdzie on jest ?????????????????... w tym stanie to długo nie pociągnie..... owczarek jest widywany /chyba że ludzie mylą z innymi/, nie natknęłyśmy sie na głownych poszukiwnych ..... szkoda słów, codziennie szukamy po 2 - 3 godziny .... Quote
anita_happy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 to miejsce miedzy TUJAMI zajmowaął kiedyś moja TULA :( jezu...kolejny rezydent...a sanepid nakazał włascicielom wyganianie tych BID!!!!i gonią... obok pod schodami mieszkał ANIOŁ :/ długo tam nie posiedzi...a tak wogóle to rejon naszej kochanej PAni kwiaciarki, która juz tam nie pracuje...a na nia zawsze te bidy mogły liczyc...zawsze przy kwiaciarni stała miska z wodą!!!!teraz nei ma pani kwiaciarki i miski tez :( Quote
IVV Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 dziewczyny jestescie wspaniale w swoim zaangazowaniu!!! uklony w Wasza strone!!! mam nadzieje ,ze w koncu te bidulki sie znajada :( Ewanko masz racje to malenki piesek tylko ,ze ja zapomnialam postawic przecinka po slowie NIE:roll: jestem ostatnio strasznie zakrecona... Quote
IVV Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 zobaczcie prosze ! ja jestem kompletnie zalamana ,a wlasciwie fizycznie chora [URL]http://www.dogomania.pl/threads/187382-TRAGEDIE-KONI-I-PSÓW!!!!-quot-Hodowla-quot-Jolki-z-Dąbrowy-Górn.-POMOCY[/URL]!!!! Quote
Aimez_moi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Mogę tylko dodac, ze ten niby sznaucerek niby terierek jest przesliczny i też baaardzo biedny....ech..... Quote
koosiek Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Może ten terrierek jest gryziony przez inne, skoro taki poraniony? Szkoda go :( Może warto mu założyć wątek? Dżiz, wczoraj Ninka, dziś ta "hodowla" :( Quote
WiolaRude Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Hey, hey, z trwogą śledzę poszukiwania tasiorka, wieści nie są najlepsze, ale mam nadzieję, że to pomyłka albo niedopatrzenie :( Mam pytanko, koleżanka wyraziła ochotę przyjęcia na stałe suki w typie owczarka niemieckiego, jakieś propozycje? Quote
kama210 Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 [quote name='WiolaRude']Hey, hey, z trwogą śledzę poszukiwania tasiorka, wieści nie są najlepsze, ale mam nadzieję, że to pomyłka albo niedopatrenie :( Mam pytanko, koleżanka wyraziła ochotę przyjęcia na stałe suki w typie owczarka niemieckiego, jakieś propozycje?[/QUOTE] ja niebawem miałam zakładać wątek suki owczarka ze wsi około 15 km za Szydłowcem .. suki nie widziałam na własne oczy jeszcze ... muszę tam jechac, ale sytuacje nie jest wesoła ... - przygarnęła ja dziewczyna - znalazła ją błąkającą się po wsi... niestety przygarnęła ją nieuzgadniając tego z mężem , który po 2 tygodniach sprowadził do domu szczeniaka bernardyna i każe jej sukę wydać, suka jest ponoć dosyc młoda /1 lub 1,5 roku/ , jest na łańcuchu , dostaje do jedzenia kaszę ze skwarkami ... dziewczyna jest uzależniona od męża finansowo i byt tejj suki jest zagrożony, niewykluczone że mąż może próbować wywieżć ją .... gdzie? ... łatwo się domyśleć... byle gdzie .... np. do lasu... ... ponadto suka miała ostatnio cieczkę z tego co mi mówiła .... .. realia na wsi... ... mówiła mi też że jak weterynarz jeździ po wsi szczepić psy przeciw wściekliźnie to ludzie chowają psy po stodołach żeby nie płacić za szczepienie ... Quote
WiolaRude Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Super, koleżanka już rozmawia w sprawie suni, jak byś mogła się dowiedzieć coś więcej i może jakieś zdjęcia by się udało skombinować, brak sterylki nie przeszkadza, bo ewentualnie będzie mieszkała z drugą sunią na podwórku (ale w mieście), albo weźmiemy ją pod skrzydła Straży i wysterylizujemy, coś się pomyśli. Najważniejszy transport. Wiecie ja mogę jechać po nią i po hasiora, tylko na razie do 26.06 nie mam kasy na benzynę, dlatego tak truje o tym transporcie. Quote
Recommended Posts