Mysza2 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Kapsel']Ja już dawno po grillu ale przeniosłam się z grillem do chałupy bo zaczął padac deszcz i i tak mi długo zeszło. Tż śpi a ja biedna musiałam do dzieciaków zajrzeć ;) i żeby nie było wszystko pozmywane i posprzatane :lol:[/QUOTE] To idź spać Kapselku bo jutro też będzie co zmywać, u mnie też leje i wreszcie jest czym odetchnąć, moja sunia lezy jak łazarz i wreszcie mniej ziaje. Wreszcie doszła do siebie po tej anginie. Dobranoc Kapselku.:loveu::loveu::loveu: Quote
Maruda666 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Zapraszam na bazarek dla Diego - pozbierałam na szybko co mi pozostawało ze starych bazarków - może ktoś coś sobie wybierze.Zapraszam [url]http://www.dogomania.pl/threads/1874...4#post14866234[/url] Poprawny link - [url]http://www.dogomania.pl/threads/187404-Dla-Diego-na-kastrację-do-20.-06-godz20.00[/url] Quote
Kapsel Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='Maruda666']Zapraszam na bazarek dla Diego - pozbierałam na szybko co mi pozostawało ze starych bazarków - może ktoś coś sobie wybierze.Zapraszam [URL]http://www.dogomania.pl/threads/1874...4#post14866234[/URL][/QUOTE] Marudko link nie działa :-( Quote
Maruda666 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/187404-Dla-Diego-na-kastrację-do-20.-06-godz20.00[/url] -- a teraz? Quote
Kapsel Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Maruda666'][URL="http://www.dogomania.pl/threads/187404-Dla-Diego-na-kastracj%C4%99-do-20.-06-godz20.00"]http://www.dogomania.pl/threads/187404-Dla-Diego-na-kastrację-do-20.-06-godz20.00[/URL] -- a teraz?[/QUOTE] Teraz bardzo dobrze działa :smile::smile::smile: Quote
Germaine Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 U Dropka wszystko ok, uwielbia spać w ogródku pod drzewem, czasami śpi jak zabity, nawet nie wie, że przechodzę obok :lol: Zauważyłam, że posikuje szczególnie wtedy, kiedy się czymś zdenerwuje, usłyszy jakiś hałas i szczeka albo kiedy bardzo się cieszy i nas wita. Leci z niego jak z kranu i cała podłoga jest zasikana :shake: Pampersy staram się mu zakładać na noc albo jeśli wychodzę na dłużej w domu, Drops nie lubi pampersów, jak widzi w moim ręku pampersa od razu wieje :razz: Ma swoja kołderkę, ale woli spać z Czitusem i Maślakiem Poza tym jest bardzo dostojny i zachowuje się jak hrabia, jest wpatrzony w moja mamę, może mu kogoś przypomina? Quote
OLUTKA55 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [url]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5450[/url] podpiszcie petycje w sprawie pseudohodowli Quote
Kapsel Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Germaine']U Dropka wszystko ok, uwielbia spać w ogródku pod drzewem, czasami śpi jak zabity, nawet nie wie, że przechodzę obok :lol: Zauważyłam, że posikuje szczególnie wtedy, kiedy się czymś zdenerwuje, usłyszy jakiś hałas i szczeka albo kiedy bardzo się cieszy i nas wita. Leci z niego jak z kranu i cała podłoga jest zasikana :shake: Pampersy staram się mu zakładać na noc albo jeśli wychodzę na dłużej w domu, Drops nie lubi pampersów, jak widzi w moim ręku pampersa od razu wieje :razz: Ma swoja kołderkę, ale woli spać z Czitusem i Maślakiem Poza tym jest bardzo dostojny i zachowuje się jak hrabia, jest wpatrzony w moja mamę, może mu kogoś przypomina?[/QUOTE] Poza tą prostatą, pewnie Dropsik sika na tle emocjonalnym, jestem ciekawa co on musiał przejść w swoim życiu, jak on tak reaguje? Kiedyś odwiedziłam koleżankę, która przygarnęła młodego owczarka, który na widok człowieka sikał wszędzie gdzie popadło! Juz był po przejściach, strasznie się kulił i sikała i sikał i sikał. :shake::-( Quote
Mysza2 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Jedna z moich przygarniętych znajd jeszcze w moim domu rodzinnym ok 30 lat temu taki prawie onek tak miała. Nie wiemy co on przeszedł ale nie można było głośniej się odezwać bo sikał i rozpłaszczał się na podłodze. Jak z jajkiem się z nim obchodziliśmy Przeżył u nas 12 lat. Długo to trwało zanim doszedł do siebie to były miesiące a nie tygodnie, ale doszedł. Tylko on wtedy mył młody ok 2 lat, to był tylko problem psychiczny , a nie prostata. To był super pies. Może Dropsikowi też się trochę poprawi jak poczuje się bezpiecznie. Quote
Kapsel Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Mysza2']Jedna z moich przygarniętych znajd jeszcze w moim domu rodzinnym ok 30 lat temu taki prawie onek tak miała. Nie wiemy co on przeszedł ale nie można było głośniej się odezwać bo sikał i rozpłaszczał się na podłodze. Jak z jajkiem się z nim obchodziliśmy Przeżył u nas 12 lat. Długo to trwało zanim doszedł do siebie to były miesiące a nie tygodnie, ale doszedł. Tylko on wtedy mył młody ok 2 lat, to był tylko problem psychiczny , a nie prostata. To był super pies. Może Dropsikowi też się trochę poprawi jak poczuje się bezpiecznie.[/QUOTE] Mam nadzieję, że jak poczuje się bezpiecznie i będzie miał spokój to dojdzie do siebie. Najlepiej gdyby miał swój domek i był jedynakiem, ale gdzie taki domek znaleźć???:shake::-( Quote
Mysza2 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Kapsel']Mam nadzieję, że jak poczuje się bezpiecznie i będzie miał spokój to dojdzie do siebie. Najlepiej gdyby miał swój domek i był jedynakiem, ale gdzie taki domek znaleźć???:shake::-([/QUOTE] Niestety więcej jest debili rozmnażających bezmyślnie psy niż potencjalnych domków:shake::shake::shake::shake:, a my tylko ze skutkami walczymy, a przyczyna wiecznie żywa. Ręce czasem opadają. Ale jak mi opadają to zaraz sobie mówię " jak chociaż jednej biedzie pomożesz to twoje życie na coś się przydało". Gdybym sobie tego nie powtarzała to bym musiała stąd zwiewać. Quote
fikusna_joanna Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dropsiu to fajny piesio, widziałam go w weekend, pocieszna morda:) Oczywiście siusiał na mój widok. I faktycznie zachowuje się po hrabiowsku, nosi głowę wysoko uniesioną i prezentuje swoje długie, szlachetne fafelki :) Quote
Kapsel Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 [quote name='fikusna_joanna']Dropsiu to fajny piesio, widziałam go w weekend, pocieszna morda:) Oczywiście siusiał na mój widok. I faktycznie zachowuje się po hrabiowsku, nosi głowę wysoko uniesioną i prezentuje swoje długie, szlachetne fafelki :)[/QUOTE] Faflun nasz Kochany :loveu::loveu::loveu: Niech przestanie wreszcie tylko sikać to i domek się znajdzie :cool3::cool3::cool3: Quote
Maruda666 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Kapselku, nie chcę krakać, ale mam obawy, że to już mu zostanie :shake: Quote
Kapsel Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 [quote name='Maruda666']Kapselku, nie chcę krakać, ale mam obawy, że to już mu zostanie :shake:[/QUOTE] I co z nim wtedy będzie :-( nawet nie chcę o tym myśleć :shake::shake::shake: Quote
Nes2009 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Nie kraczcie. Trzeba wierzyć. Przejdzie mu szybciej niż myślicie:) Quote
Kamila28 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Nawet jak nie przejdzie to przecież nie koniec świata, tylko trzeba wtedy odpowiedni domek, z ogródkiem najlepiej ;) Quote
OLUTKA55 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 tak i wtedy nie bedzie problemu z wyprowadzaniem tylko niech zjawi sie taki domek:Dog_run::modla: Quote
Mysza2 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 [quote name='OLUTKA55']tak i wtedy nie bedzie problemu z wyprowadzaniem tylko niech zjawi sie taki domek:Dog_run::modla:[/QUOTE] No niech:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Kapsel Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 [quote name='OLUTKA55']tak i wtedy nie bedzie problemu z wyprowadzaniem tylko niech zjawi sie taki domek:Dog_run::modla:[/QUOTE] Nie zawsze się to tak do końca sprawdza z tym ogródkiem. Mój się nie załatwi na ogrodzie, ale zawsze wygodniej mimo wszystko :smile: Quote
Maruda666 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 A ja z niejakim opóźnieniem, ale w końcu przelałam wczoraj 180zł z obu bazarków. Dropsik, do góry!! Quote
Kapsel Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='Maruda666']A ja z niejakim opóźnieniem, ale w końcu przelałam wczoraj 180zł z obu bazarków. Dropsik, do góry!![/QUOTE] Hura!!!!!! Tyle kasy!!!!!!:sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::laugh2_2::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Marudka Nasza Kochana :buzi::calus: Quote
Maruda666 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Toż ja tylko się zajęłam technicznie ;), z różnym skutkiem . Cała zasługa po stronie kupujących i podnoszących ciotek :) Quote
Germaine Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Marudko bardzo dziękujemy za bazarek :loveu: Co do sikania, wątpię, żeby mu przeszło, on stoi i z niego się leje, nie kapie tylko leje. Korytarz, jadalnia i czasami kuchnia są zalane jak tylko wejdzie Drops i chwilę postoi :shake: mycie podłóg kilkadziesiąt razy dziennie, żeby nie śmierdziało. Nie chcę go cały czas dusić w pampersach :roll: I ma obsesje na punkcie picia, rano nie chce jeść tylko pije dwie michy wody, jak w misce już nie ma, zlizuje z leżaka wodę po deszczu, z trawy, z iglaków, z samochodu. Zachowuje się jak mój Joszek za TM :-(:-(:-(, on tez miał obsesję na punkcie wody, ale Joszek miał wielkiego guza na tarczycy Drops szaleje z radości jak mój brat wróci z pracy, żebyście widzieli co on wtedy wyprawia, skacze jak mała kózka, zachowuje się jak szczeniak Quote
Recommended Posts