Jump to content
Dogomania

Bo schronisko o nim zapomniało.... poranione, wygłodzone - Fundacja SOS Bokserom

Recommended Posts

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Bez zmian... mieszkanie pływał, Drops rozrywa pampersy i leje gdzie popadnie..:shake:[/QUOTE]

To nie dobrze.. zapewne wynika to ze stresu. Choć moja też długo sikała i woda nie ma tutaj znaczenia. Pies i tak i tak napije się ile potrzebuje. A istenieje mozliwość żeby ktos go często wyprowadzał na spacer?? Może by pomogło

Posted

[quote name='Kamila28']czy wiadomo jak wyniki Dropsa????[/QUOTE]
Drops ma chroniczne zapalenie pęcherza, plus przerost prostaty...
Dziś jedzie do kliniki, dostanie antybiotyk za...200zł :mdleje: ma pomóc...

Posted

Przerost prostaty przerabiałam, mimo wychodzenia co kilka godzin ( w nocy też), sikanie w domu i tak było. Cezar brał sterydy, okresowo antybiotyk, była rozważana kastracja, ale ciężko sie wybudzał z narkozy i ryzyko, że się nie wybudzi było duże( Drops też pewnie za słaby) - a kastracja farmakologiczna?
( teraz nie mam już ani internetu, ani komputera w domu - nie ma to jak dorwie się do kompa ambitne dziecko :( ).

Posted

[quote name='ageralion']No niestety moja wet ostatnio mnie poinformowala, ze boksery maja predyspozycje do nietrzymania moczu... oby ten antybiotyk pomogl :kciuki:[/QUOTE]
Z tego wynika że one są tak delikatne, że nie powinny być psami, :shake: o charakterze nie wspomnę :lol: Trzymam kciuki, aby ten antybiotyk pomógł i Dropsik wrócił wreszcie do normalnego stanu :thumbs:

Posted

Drops jest u mnie na razie, wczoraj byłam z nim w lecznicy, dostał jakiś magiczny antybiotyk, który ma wytłuc bakterie w ściance pęcherza moczowego, antybiotyk bardzo drogi, zapłaciłam 300 zł, ale ma działac kilka tygodni, za tydzień powinien byc efekt.
Wczoraj w nocy nie zakładałam mu pampersa, żeby sprawdzic czy mi zasika podłogę i rano ..... sucho, ani kropelki moczu. Na razie nie sika, czasami mu troche kapie moczu, ale jest o niebo lepiej ;-)
Zakochał sie w mojej mamie i łazi za nią wszędzie, skacze i domaga sie pieszczot. Uwielbia sie bawic piłka, broni posesji, jak ktos przechodzi za blisko bramy od razu doskakuje do bramy i ujada.
Do psów jest super, zero agresji czy dominacji

Posted

Czy on sika w związku ze stanem zapalnym ( stąd ten antybiotyk ?), czy to jest związane z przerostem prostaty? Bo ma powiększoną prostatę, czy coś pomyliłam? U mojego Cezara w okresach gdy posikiwał ( a było to związane z prostatą), szedł steryd . I cały czas była mowa o kastracji ( na która było juz niestety za późno).

Posted

[quote name='Kamila28']Może jeszcze za wcześnie żeby tak szybko był efekt??? Dropsiku czekamy na dobre wieści ;)[/QUOTE]
Tez o ty samym myślałam. Antybiotyk przynosi efekty po określonym czasie. Bądźmy dobrej myśli :smile: