evel Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Kot jest... dziwny. Znaczy ja chyba nie ogarniam takiego konstruktu umysłowego, jednak co pies to pies ;) Dzisiaj w końcu mu się oberwało od suki, a od dawna sobie grabił :diabloti: Obraził się zatem i wlazł do kanapy na pół dnia. Majestat jednak ciutkę zmalał, bo chyba głód do dupki zajrzał i wylazła ta mała czarna zaraza :lol: A nas rzuciło obecnie do Lublina, na maksymalnie zapsione i zaludnione osiedle, jednak po przejściu przez trasę mamy pola, łąki, ciszę i spokój, spotykamy tylko dzikie zwierzątka (ostatnio Zuz się odwołał od paru saren, kaczki i zająca, dumnam! :loveu:) poznajemy sobie niepoznane okolice, na przykład jakieś tereny zalewowe, gdzie mieszkają tylko żaby: [IMG]http://imageshack.us/a/img593/3552/img1303vo.jpg[/IMG] A mój biedny pies będzie miał zonka... Bo nie dość, że kot, to przybędzie jeszcze jeden czworonóg do nas na jakiś czas ;) Przed chwilą przyszła rezydencja kurierem :grins: [IMG]http://imageshack.us/a/img23/8609/img1314px.jpg[/IMG] Zuz oczywiście się wtarabanił do środka i choć na początku minę miała nietęgą: [IMG]http://img526.imageshack.us/img526/2913/img1315t.jpg[/IMG] Tak teraz tam śpi i wcale nie zamierza wychodzić. A kot się kręci dookoła... Jak wlezie tam do niej, to będzie wprdl :diabloti:
evel Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 (edited) Jakieś plus minus 28 kilo ;) [IMG]http://img850.imageshack.us/img850/3843/img1259001.jpg[/IMG] Edited May 7, 2013 by evel
Aleks89 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 k..... mać zobaczyłem czarno-białe foto i od razu pomyślałem ,że padechł:angryy:
Czekunia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Witam się wtorkowo:) podglądam Zuzkę już dawno, ale chyba nie pisałam wcześniej. Nowy lokator to tymczasowicz czy kroi się coś grubszego:razz:?
a_niusia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 zlego diabli nie biora:)) za to ja jak na fejsie zobaczylam klatke, to myslalam, ze moze nadszedl czas na papiego. u mnie zdecydowanie nadszedl i nawet mam cos na oku. jednak chyba musze zmienic plany, gdyz mamy wiezadlo krzyzowe do zlozenia.
evel Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Sorry, na focie kolorowej w jakości 'toster photo' w ogóle nic nie widać, a tak przynajmniej widać ryj. Chińczyka. Z za małymi oczkami do reszty :lol: Asia, witamy. Trochę tu zdychająco, zresztą jak na całym dogo, z tego co widziałam to porządny fajt jest tylko na wątku o kocie :diabloti: Anka, papi musi trochę poczekać, bo na razie mamy nadprogramowe kilkadziesiąt kilo (kot waży 3.5 :P plus Deksio). A która dziewucha tym razem kontuzowana?
a_niusia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 [quote name='evel']Sorry, na focie kolorowej w jakości 'toster photo' w ogóle nic nie widać, a tak przynajmniej widać ryj. Chińczyka. Z za małymi oczkami do reszty :lol: Asia, witamy. Trochę tu zdychająco, zresztą jak na całym dogo, z tego co widziałam to porządny fajt jest tylko na wątku o kocie :diabloti: Anka, papi musi trochę poczekać, bo na razie mamy nadprogramowe kilkadziesiąt kilo (kot waży 3.5 :P plus Deksio). A która dziewucha tym razem kontuzowana?[/QUOTE] no ten mlodszy daun. a najlepsze daje praktycznie zerowe objawy. ot czasem troszke pokuleje. ja bym wolala papisia niz tych dodatkowych lokatorow. niezbyt lubie kotki. chyba ze jak sa male.
Luzia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 [url]http://img526.imageshack.us/img526/2913/img1315t.jpg[/url] gdzie nabyłaś taką klatkę? ;)
evel Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Ronja to twardy zawodnik, to nie wiem, czego się spodziewaliście ;) A klatka ze sklepu canifel, jak zwykle szybko, sprawnie i bez problemów :)
a_niusia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 pan doktor powiedzial, ze przy tak umiesnionej dupie za pol roku moglaby moze dac objawy typowe dla wiekszosci pieskow. ona chyba jest murzynem... nie mniej jednak w czwartek trzeba sie poskladac i zaczac wiesc zycie pieska domowego przez pewien czas. jaki to sajz klatki? calkiem fajna. chociaz w sumie moja przyjaciolka mi uszyla TRZY (na wszelki wypadek co nie:evil_lol:) sliczne pokrowce na klatki i teraz jak cos to trzecia tez musze kupic w zooplusie, zeby mi pasowal sajz klatki do pokrowca.
dog193 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 [quote name='evel'] A klatka ze sklepu canifel, jak zwykle szybko, sprawnie i bez problemów :)[/QUOTE] O, nasza też z canifel ;) A dostałaś certyfikat? :D
evel Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 107/71/76. Jakieś papióry mam :D Mam nadzieję, że nie okaże się za duża na tyle, że pies nie będzie mógł się wyciszyć, bo w sumie cholera wie tego Deksia, ale jakby coś to mamy przegródkę i będziemy zmniejszać. A ja mam ostre zapalenie gardła (tak to jest, jak się do przedszkola wysyła smarkające dzieci zamiast po bożemu urlop wziąć i bachora wyleczyć), co powoduje, że pies przez 3 dni prowadził życie blokowego burka wychodząc tylko na fizjologię. Dzisiaj ją zabrałam na dłuższy spacer i okazuje się, że mój pies jest mistrzem wszystkiego - nikogo nie chce zabić, obikuje, aportuje, zlewa startujące do niej pieski, staje na rzęsach i klaszcze uszami :loveu:, a ostatnio jakaś taka dziwnie rozbita była. Może to przez to całe zamieszanie, no i kota w domu. W ogóle mina Zu była świetna jak jej pokazałam, co tym razem przywlekłam do domu i że to mruczy, no już w ogóle, niewiadomo czy to warczy, burczy czy o co chodzi, no facjata zuzowa wtedy to jakaś mieszanina z tego: :question: :no-no-no: :WTF: Jutro przeżyje kolejny szok poznawczy :evil_lol: Z Deksiem się lubią, no ale bez przesady, a tu im przyjdzie razem funkcjonować... :diabloti:
a_niusia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 czemu ty go w ogole bierzesz do chaty? eee to nasze klatki sa troche mniejsze i sa w sumie optymalne 89 x 60 x 66
Czekunia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Ale ze mnie jermota:evil_lol: nie skumałam po fotce, że to Dex. Będziesz miała chrzest bojowy - jak przejdziesz to możesz brać papiska malinowego, bo takiego planujesz, prawda? Wątek z kotem cały czas śledzę i ubaw mam po pachy:diabloti:.
Czekunia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 [quote name='dog193']Dajcie linka do wątku z kotem :D[/QUOTE] Proszę Cię bardzo;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242458-Pies-porywa-kotkę-a-jego-właściciel-ją-kopie-Znęcanie-ze-szczególnym-okrucieństwem?[/URL] Chwilowo od wczoraj cisza, ale przez kilka dobrych stron można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy;)
evel Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 [quote name='a_niusia']czemu ty go w ogole bierzesz do chaty?[/QUOTE] Bo życie czasami ma taki kaprys, że trzeba wszystko szybko przeorganizować ;)
Paulina_mickey Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 mnie też niebawem czeka czas zapoznań :diabloti: i właśnie rozglądam się za jakaś klatką, tylko gabarytowo inna
evel Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 Ło matko, ale tu kurzem zarosło :lol: Paulina, bierzesz sobie nowego papisia? Nienawidzę tego, że wszyscy biorą papisie :placz: Mam ciążę urojoną :diabloti:
asiak_kasia Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='evel']Ło matko, ale tu kurzem zarosło :lol: Paulina, bierzesz sobie nowego papisia? Nienawidzę tego, że wszyscy biorą papisie :placz: Mam ciążę urojoną :diabloti:[/QUOTE] to jest nas dwie :diabloti: mi tez już zegrac bio-szczeniaczkowy tyka, ale jakoś ciągle nie po drodze :shake:
Paulina_mickey Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 (edited) [quote name='evel']Ło matko, ale tu kurzem zarosło :lol: Paulina, bierzesz sobie nowego papisia? Nienawidzę tego, że wszyscy biorą papisie :placz: Mam ciążę urojoną :diabloti:[/QUOTE] nowy potwór będzie, na razie póki go nie mam nie piszę nic więcej bo mam takie szczęście że mogę zapeszyć :diabloti: a klateczkę na razie pożyczyłam zobaczę czy się sprawdzi na tyle, żeby na razie obyło się bez kupna a potem najwyżej na spokojnie coś wybiorę do kupna Edited June 16, 2013 by Paulina_mickey
evel Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 U mnie najgorsze jest to, że zupełnie, ale to zupełnie już teraz nie wiem, co mam wziąć :roll: Zakładając, że dostanę pracę w ogóle w tym roku, sialala :roll:
Recommended Posts