Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od prawie 4 tygodni w naszym schronisku przebywa parka psów w typie husky. Zostały znalezione jak wędrowały wzdłuż drogi w okolicznej miejscowości, pomimo ogłoszeń nikt się po psy nie zgłosił. Miały obroże na szyi, nie mają chipa ani żadnego tatuażu. Suka (czarno - biała) ma około 1,5 roku jest bardzo grzeczna, stoi spokojnie w boksie jednak swojego towarzysza nie odstępuje na krok. Jak były szczepione to nie było mowy żeby je zabrać osobno tylko musiały iść razem:) pies (rudo - biały) ma ok 2,5-3 lata. Rudemu już widać, że doskwiera życie w schronisku, wyje, gryzie pręty...i tak cały czas na zmianę. Być może znajdzie się miłośnik rasy, który wziąłby 2 psiaki razem?

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

są są właśnie :(

jak na zmianie jest moja koleżanka w schronie to odmawia ludziom i powiedziała, że osobno ich nie wyda a reszta tych pseudo miłośników zwierząt z naszego schr ma to w d... i stwierdzili, że dadzą osobno

Posted

dzisiaj jakiś gościu ze strzelec opolskich ma podjechać po psy. ale nie mam pojęcia kto to. nie przeprowadza się u nas żadnych wizyt przed adopcyjnych więc nie wiem w jakim celu chce psy zabrać. Dzwonił do mnie 2 razy i za kazdym razem najbardziej interesowało go ile będzie musiał zapłacić w schronisku za psy...

na pewno pojadę sprawdzić je w tym tygodniu jeśli je adoptuje dzisiaj. mam nowe zdjęcia ale ich na razie nie wstawiam bo sprawa może być już nieaktualna ...

Posted

kurcze !!!!! jakos mam zle przeczucia , moze jest ktos w schronie kto moglby powiedziec Panu pare slow na temat rasy, ze beda uciekac i na 100% nie beda strozowac !!!! ze to nie owczarki niemieckie

Posted

One pewnie nie są wysterylizowane/wykastrowane? To może bedzie chciał je rozmnażać? :( Pietrucha bedziesz mogła zrobić wizyte poadopcyjna, dobrze zrozumiałam?

Posted

tak, z poadopcyjną nie ma problemu. dzisiaj i jutro nie ma mojej koleżanki w pracy - niestety, ona by wybadała co to za typ. a dzisiaj jest pracownik, który prowadzi własna pseudo... mopsów i spanieli więc jeśli koleś chce je do rozrodu to sie dogadają, niestety. zobaczymy w poneidziałek

Posted

a tak w ogóle to doszłyśmy do wniosku, że one mogły przywędrować z woj. śląskiego i moze dlatego u nas nikt ich nie szuka? one byly znalezione w wiosce gdzie się zna każdego psa i nikt ich nie rozpoznał a miejscowość ta jest na pograniczu woj. opolskiego i śląskiego

Posted

Mogły zawędrować bardzo daleko. Tylko ciekawe czy właściciel szukałby ogłoszeń w necie. Ale i tak warto je poogłaszać gdzie się da, może właściciel się znajdzie jeszcze.

Posted

Ja probowalam porozmawiac z kierownikiem zeby zarezerwowac psy dla huskyadopcje, tylko nie moglam sie do niego dodzowonic:/ w poniedzialek bede sie znow do niego dobijac