gabat Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Dojechałem. Przyjemność relacji pozostawiam Anawa. Quote
anawa Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Wczoraj wróciliśmy (Gabat był ze mną) o 01.00 w nocy i nie miałam siły pisać bo rano do pracy...... Borys (tak go nazwali moi weterynarze) to urodzony podróżnik. Nie sprawiał kłopotów, dał się wsadzić do auta i był bardzo grzeczny. Jechaliśmy ponad dwie godziny. Po raz pierwszy zaszczekał leniwym, słodkim basem. Jest w pieknym, dużym boksie z widokiem na las i cały, przepiekny teren. To prawdziwe ranczo. Kilka hektarów, ogrodzonych, uratowane konie i psy i oddani zwierzętom ludzie. Ponieważ Borys jest łagodny jak baranek, boks jest otwarty i może wychodzić, kiedy zechce. Tyle, że....... wcale nie chce......Nowa teoria na temat rasy Borysa to pies pirenejski. Na pewno nie bernardyn, podobno też nie kaukaz ani moskiewski stróżujący. Mnie jest wszystko jedno. I tak wszyscy są w nim zakochani. Pani doktor płakała, kiedy go zabieralismy z lecznicy a ja jej wtórowałam również wtedy, kiedy sama żegnałam sie z Borysem. Taką samą sympatię pies zdobył od razu u swoich opiekunów z fundacji. Moim celem jest teraz znalezienie mu domu gdzieś blisko mnie, żeby można było go odwiedzać i śledzić dalsze losy. Wszyscy szukamy: ja, Gabat, weterynarze i znajomi....... Domek w powiecie Grodzisk Mazowiecki pilnie poszukiwany Quote
Szarotka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 No to teraz trzeba sie koncetrowac :):) i zaklinac domek :):) Quote
lukredo Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Witam czytam ten watek Borysa ,bo dostałam meila z Fundacji Bernardyn,jutro dowiem sie szczegółów od dziewczyn,ogłoszeniami sie zajmiemy. Lucyna z forum beagle Quote
Paulina_mickey Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Ja chciałam się zapytać czy chcecie abyśmy ogłosili benia na naszej stronie? www.bernardyn.com.pl ?? Jeśli tak to uzupełnijcie tę metryczkę: 1. Imię 2. Płeć 3. Wiek 4. Sierść (długa/półdługa/krótka) 5. Sterylizacja (tak/ nie ) 6. Wielkość (od S do XL - w skali benkowej ) 7. Miejscowość - 8. Miejsce Pobytu - (schron/hotelik/DT) 9. Zachowanie - 10. Zachowanie względem Dzieci - 11. Zachowanie względem Zwierząt - 12. Dla Kogo - 13. Historia - (jak do was trafił i przeszłość o której wiadomo) 14. Kontakt - (nr tel i do kogo) 15. Krótki Opis ( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego "profilu" na stronie, bądź przeczytania całego wątku ) + 4 fotki ( pamiętajcie aby nie były one zbyt duże! - max 550 px - jeśli będą większe będą zamieniane na linki) Quote
Paulina_mickey Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 aj sorcia, jasne że tak z tym nie ma problemu, skopiowałam z naszej stronki Malwi wpis :) Tylko potrzebna Wasza zgoda :) Quote
Paulina_mickey Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 aj sorcia, jasne że tak z tym nie ma problemu, skopiowałam z naszej stronki Malwi wpis :) Tylko potrzebna Wasza zgoda :) Quote
gabat Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Anawa, sprawdziłem rasy psów i moim zdaniem Benek jest psem pirenejskim z głową kaukaza (prawie), więc można przyjąć, że jest egzemplarzem niepowtarzalnym. A co tam u niego słychać? Jakiś świeże wieści! Quote
Szarotka Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Ja dzisiaj caly dzeni nie moglam wejsc i pewnie wszyscy mieli to samo, wiec mozemy sie wiele nie dowiedziec. Quote
anawa Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Paulina mickey - dzięki za chęć pomocy. Bardzo się przyda. Ustaliłyśmy z Panią z Fundacji, że najpierw szukamy właściciela więc na razie odkładamy ogłoszenia o adopcji. Czy mogłybyście wstawić na razie tylko głoszenie o znalezionym psie? 1. Imię - Borys (nadane przez nas) 2. Płeć - samiec 3. Wiek - ok.5 lat 4. Sierść - długa 5. Sterylizacja - nie ) 6. Wielkość - XL - w skali benkowej 7. Miejscowość - znaleziony w okolicach Żabiej Woli, powiat Grodzisk Maz. woj. mazowieckie 8. Miejsce Pobytu - Fundacja Bernardyn (Zwierząt Skrzywdzonych z siedzibą w Łasku) 9. Zachowanie - bardzo spokojny, łagodny 10. Zachowanie względem Dzieci - nie sprawdzono 11. Zachowanie względem Zwierząt - łagodny 12. Dla Kogo - na razie szukamy właściciela 13. Historia - rana na szyi może świadczyć albo o wrośniętym łańcuchu/obroży albo o wpadce we wnyki 14. Kontakt - Fundacja tel. 601 322 200 15. Krótki Opis - Wielka Słodycz Na Czterech Łapach i ogromna radość obcowania z tak łagodnym olbrzymem + 4 fotki - tutaj nie uda mi się wkleić. Poproszę o maila. Quote
anawa Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 lukredo napisał(a):Witam czytam ten watek Borysa ,bo dostałam meila z Fundacji Bernardyn,jutro dowiem sie szczegółów od dziewczyn,ogłoszeniami sie zajmiemy. Lucyna z forum beagle Z ogłoszeniami o adopcji poczekajmy jeszcze z tydzień. Mam obiecane piekne zdjęcia do ogłoszeń. Na razie dysponuję tylko tymi z komórki, zamieszczonymi na wątku. Do ogłoszeń o adopcji będziemy potrzebować lepszych. Quote
anawa Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Rozmawiałam przed chwilą z Panią z Fundacji. Borys czuje się dobrze, nadal jest bardzo spokojny i grzeczny, je 2 kg karmy dziennie i odpoczywa..... Dziś znalazł sobie zajęcie: zasypywał słomą swoje miski z wodą i jedzeniem i co rusz sprawdzał, czy słoma dobrze je przykrywa :eviltong: Ten pies to prawdziwy skarb. Ktoś, kto się nim kiedyś zaopiekuje będzie miał dużo radości :p Quote
Aimez_moi Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Kochane sorki, ze sie wtracam ale ten psiak jest tak niesamowicie podobny do Milorda..... Milorda, ktory ma juz domek w Pruszkowie..... ten sam cudowny i kochany pyszczek..... Czy sa dostepne nowe zdjecia psiaka? Quote
anawa Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Jeszcze nie. Czekam cierpliwie. A Milord na pewno nie zginal swoim wlascicielom? Quote
Aimez_moi Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 No wlasnie nie wiem. Ale chyba nie........ Gdyby te zdjecia byly bardziej z bliska...... Quote
Aimez_moi Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ale Milord jest mlodziutki..... Tak cos okolo 1,5 roku..... jest bardzo podobny. Quote
Aimez_moi Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Co tam nowego u Cudowniaka? Jest bardzo piekny i na pewno niesamowicie przylepny....... Quote
anita_happy Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 zapisuje wątek...bo jest domek co szuka moskiewskiego..wysylam fotki i beda sie najwyzej kontaktowac Quote
anawa Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Aimez_moi napisał(a):Ale Milord jest mlodziutki..... Tak cos okolo 1,5 roku..... jest bardzo podobny. to raczej nie on...... Borys ma ok. 5 lat..... anita_happy napisał(a):zapisuje wątek...bo jest domek co szuka moskiewskiego..wysylam fotki i beda sie najwyzej kontaktowac Super..... niedlugo beda lepsze, aktualne fotki. Tylko to nie jest moskiewski a raczej pirenejski, chociaz dla mnie to bez roznicy..... Potrzebuje cieplej, milej osoby, ktora nie zawaha sie go przytulic bo mimo, ze olbrzym, to jednak pieszczoch... Quote
Recommended Posts