Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bywaja dni kiedy straznicy miejscy stojac twardo na strazy porzadku publicznego staraja sie obdarowywac mandatami wlascicieli psow. W Kraku pies o wadze powyzej 5 kg. powinien chodzic na smyczy lub w kagancu. I to "lub" uniemozliwia np. zabawe patyczkiem itp. Wyobrazcie sobie moja Fige w kaganku... Ojcowie miasta najwyrazniej maja mozgi nadgryzione zebem czasu (mimo ze sa wsrod nich tacy ktorzy wygladaja mlodo:)) Tak wiec ganiamy sie ze straznikami po Bloniach, czasami oni nas, czasami my ich, czasami sie wycofuja bo umawiamy sie grupami, np.15 psow, a w niedziele bywa 3razy tyle, niezly ubaw wtedy jest:) Ja jeszcze nigdy nie zaplacilem, a daja po 200 od psa! nie zaczynaja od ostrzezenia tylko od razu bum, maksimum z taryfikatora. Mam nadzieje ze przy okazji najblizszych wyborow lokalnych uda sie cos w tej sytuacji zmienic. :)

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, miasto się bogaci...
Taka "banda" 15, 20 psów - każdemu 200 PLN ( jak wszystkich złapią ;)..)..
No, no..

Życzymy żebyście nie mieli tego szczęścia i żeby Was strażnicy omijali szeroko i daleko...

Posted

[quote name='Andy B.']Nie przepadl... zyje...:)
Jak to bywa w moim zyciu obowiazkow raz wiecej a raz mniej:) Wiosna piekna wiec ganiam z psiakami po Krakowskich Bloniach. Czasami ganiamy sie ze straznikami miejskimi:diabloti: Suczki poukladaly relacje miedzy soba. Puska trzyma sztame z Lilka, Figa okazuje czasami zazdrosc a od kilku dni w ramach protestu sypia z moja mama. Mnie to bardzo pasuje bo mam troche wiecej miejsca na wyrku:evil_lol: Generalnie jest super :)

tomcug - kiedy ta osiemnastka ??? :lol:

Ale się cieszę, że wszystko gra. :multi:

A ja już 2 czerwca kończę 18, kurde, nie mogę uwierzyć - dorosła jestem!!!!!!!!!:eviltong:

Posted

tomcug napisał(a):
Ale się cieszę, że wszystko gra. :multi:

A ja już 2 czerwca kończę 18, kurde, nie mogę uwierzyć - dorosła jestem!!!!!!!!!:eviltong:

18.... szczesciara...:evil_lol:

Posted

Jasza napisał(a):
No, miasto się bogaci...
Taka "banda" 15, 20 psów - każdemu 200 PLN ( jak wszystkich złapią ;)..)..
No, no..

Życzymy żebyście nie mieli tego szczęścia i żeby Was strażnicy omijali szeroko i daleko...

Nie dajemy sie :evil_lol: a poza tym Figa wykazuje pewna agresje na widok straznikow.

Pewnego dnia mialem niezla jazde bo mnie straznicy zaczepili i poinformowali ze zlamalem prawo bo psy w ilosci 3 sztuk biegaja bez smycz i kagankow. Ja im na to ze przepisy znam i jestem pewien ze kazdy z moich psow miesci sie w granicach 5 dozwolonych kg. Panowie w mundurkach wyrazili swoja watpliwosc co do zadeklarowanej wagi wiec zapytalem czy posiadaja odpowiednie wyposarzenie pomiarowe do zweryfikowania mojej deklaracji wagowej. Okazalo sie ze nie... Ale starali sie byc "twardzi" i powiedzieli ze moga zorganizowac wage. Ja im na to ze nie mam czasu czekac na wage, a nawet jezeli przyjedzie to oni nie maja prawa dotknac zadnego z moich psow bo sa moja wlasnoscia. Straz Miejska nie ma uprawnien do przeszukiwania lub sprawdzania ruchomosci zatrzymanego. Moze wezwac policje a wiadomo ze policja ma co innego do roboty i straznikow spusci po brzytwie...
I odpuscili...
i kiedy odeszli kilka krokow puscila sie za nimi Figa z jazgotem godnym psa atakujacego. Straznicy byli zaskoczeni i wrocili do mnie tlumaczac mi ze psy agresywne powinny na smyczy itd... Ja na to ze rasa Figi nie jest na liscie psow agresywnych. A oni mnie pytaja co to za rasa... :evil_lol:

info dla tych co nie znaja Figi. 7 kg. psiej slodyczy, prawie jamnik:diabloti:

Na Bloniach bawimy sie swietnie :cool1:

Posted

Andy B. napisał(a):
Nie dajemy sie :evil_lol: a poza tym Figa wykazuje pewna agresje na widok straznikow.

Pewnego dnia mialem niezla jazde bo mnie straznicy zaczepili i poinformowali ze zlamalem prawo bo psy w ilosci 3 sztuk biegaja bez smycz i kagankow. Ja im na to ze przepisy znam i jestem pewien ze kazdy z moich psow miesci sie w granicach 5 dozwolonych kg. Panowie w mundurkach wyrazili swoja watpliwosc co do zadeklarowanej wagi wiec zapytalem czy posiadaja odpowiednie wyposarzenie pomiarowe do zweryfikowania mojej deklaracji wagowej. Okazalo sie ze nie... Ale starali sie byc "twardzi" i powiedzieli ze moga zorganizowac wage. Ja im na to ze nie mam czasu czekac na wage, a nawet jezeli przyjedzie to oni nie maja prawa dotknac zadnego z moich psow bo sa moja wlasnoscia. Straz Miejska nie ma uprawnien do przeszukiwania lub sprawdzania ruchomosci zatrzymanego. Moze wezwac policje a wiadomo ze policja ma co innego do roboty i straznikow spusci po brzytwie...
I odpuscili...
i kiedy odeszli kilka krokow puscila sie za nimi Figa z jazgotem godnym psa atakujacego. Straznicy byli zaskoczeni i wrocili do mnie tlumaczac mi ze psy agresywne powinny na smyczy itd... Ja na to ze rasa Figi nie jest na liscie psow agresywnych. A oni mnie pytaja co to za rasa... :evil_lol:

Na Bloniach bawimy sie swietnie :cool1:

O matko,ale masz gadane, Andy. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

tomcug napisał(a):
A żebyś wiedział, 18 pomnożyć przez ykhm, tego, jakby to powiedzieć...:diabloti: :evil_lol:

Ja 3-go maja obchodzilem po raz kolejny moje 25-te :evil_lol: :diabloti:

Posted

Andy...jak będę miała problemy kiedyś ze strażnikami, spróbuję ich "przekonać"
po twojemu..
Chociaż w stresujących sytuacjach mi się język na supeł zawiązuje...:oops::-?

Moje ogony - każdy po dziewięć i pół kilo żywej wagi - ciekawe jakie przepisy są w naszym mieście...8-)

Posted

Jezeli mnie pamiec nie myli to eliza napisala kiedys na tym forum ze biorac trzeciego psa musze sie postarac o wieksze lozko :evil_lol:
...i chyba miala racje.... :lol:

Posted

Ostatnio milczalem ale nie bylo czasu na internetowe pogaduszki. Prowadzimy akcje pomocy dla krakowskiego schronu, jak sie okazuje z wielkim sukcesem...
A w pomiedzy czasie spaceruje z Trojca :)

Puska z Lilka sa jak dwie siostry...

No a Figa... jak to Figa.....
zawsze gora :)

Posted

Andy, jakie zdjęcia fajniste!!!
A "Figowe" łapeczki - krzywe i pękne! Miodzio!

O Pusi już nic nie piszę, bo wiadomo, że jestem nią zauroczona kompletnie za sprawą Miśki.
Jedynie te uszka klapnięte je troszkę różnią, ale i tak jak patrzę na Wasze zdjęcia, to chce mi się krzyknąć ze zdumieniem: "Hej,oddawaj Miśkę!"

Posted

Oj mój Figus śliczny i te jej k**** w oczkach - ale łapięta ma niesamowicie zwichrowane :) Ale lila ma śliczną kryzę pod szyją - i jaka feria barw. A pusiak ma piękne mądre oczy i flat coated ... z niej pełnym pyskiem ! Cudne towarzystwo.