Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I Dasza, i karma dotarły do mnie :)

Musiałam być rano w Warszawie, wiec zabrałam się z powrotem na wieś z EVA2406 i Daszą.

EWUŚ, dziekujemy za pomoc! Za odbiór suni w Warszawie i dowiezienie jej do mnie!

Mshume, i Tobie dziękuje za przechowanie suni w Warszawie i śliczne ubranko :cool3:

Dasza jest na razie w kuchni, choć już zwiedziła pół domu. Moje sunie przyjęły ją bez gadania, ona tez spokojnie się z nimi poznała. Ubranko zamieniłam na kaftanik, bo już koniec ranki był wylizany, tam gdzie Dasza sięgnęła językiem. Byłyśmy na spacerze w sadzie, na razie jest siusiu. Zjadła obiad, niedużo, ale co się dziwić, po operacji przecież. Suchego na razie nie chciała, a na obiad był ryz z mięsem. Kolacja też taka będzie.
Jutro musi zostać sama na 8 godzin.

Posted

To Daszka juz w DT, dziękuję Ci Malagos :) Czadowe jej wdzianko wymodziłam ,wiem ;) Ona karmę (tą, co była zawinięta w sreberko) chrupała w nocy, bo sporo ubyło. Wydaje mi się, że ją jeszcze boli po tej sterylce, taka jest troszkę zgięta w pół. Milutkie z niej stworzenie, tyle już biedna przeszła. Poleciłam ją już na kilku wątkach w 'przygarnę psa'. Jak myślisz, ile Daszka waży?

Posted

No na pewno więcej niż 6kg, wg mnie z 8-10 kg. Ma śliczną sierść jak spaniel, nie?
Poczekajmy z ogłaszaniem, aż jej porobię zdjęcia. I trochę poznam charakter.

Posted

Noc przespana ślicznie, bez niespodzianki na podlodze.
Dasza reaguje na "spacerek" i idzie po drzwi. Załatwia co trzeba i zaraz wraca na schodki.
Dzis rano nie chciała jeść, ani chrupek, ani wczorajszego gotowanego mięska. Rana goi sie ładnie, choć wczoraj popsikałam alusprayem i założyłam kaftanik na noc. Po południu najwyzej dostanie Betamox jako osłonę antybiotykową.

Posted

tak, panna u mnie też szybko do domku ciągnęła. Biedna,już się wymarzła w swoim życiu. To jest taka mądra psinka,zawsze bezdomna, zachowuje się jak pies salonowy:loveu:

Posted

Masz rację, nawet chodzenie po panelach nie przeszkadza. Kot też nie jest wrogiem, tylko pędzący po salonie zółw zacikawił Daszkę i podeszła na zgietych nóżkach obejrzeć stwora.

Posted

malagos napisał(a):
Masz rację, nawet chodzenie po panelach nie przeszkadza. Kot też nie jest wrogiem, tylko pędzący po salonie zółw zacikawił Daszkę i podeszła na zgietych nóżkach obejrzeć stwora.

Taaa " pędzący" powiadasz... pewnie przemknął z prędkością światła :evil_lol:

Posted

Owieczko, to nie widziałaś tego naszego żółwia (zresztą o dźwięcznym imieniu Olka) jak pędzi po pokojach, kolebiąc i stukając skorupą, wicher nie zółw :)
Daszka dostała po południu zastrzyk z betamoxu, nie podoba mi się, bo nie je, jest osowiała. A mój mąż dopiero jutro w nocy wraca z podróży...

Posted

Pije, i siusia. Teraz ma tez biegunkę... Sama podchodzi do drzwi, jak chce wyjść. Zaraz też chce wracać. Dobrze, ze u nas 4 schodki i juz ogród, duży i ogrodzony. Ale na razie Daszka jest na smyczy.
Sunia przypomina mi Gajankę, którą miałam z Kielc, tylko tamta była szczuplejszej budowy.

Posted

Dziś już lepiej, biegunki nie ma. Humor tez lepszy, bo powitało mnie rano machanie ogonka. wyszłyśmy na dwór bez ubranka, ale zaraz założyłam znów. Nie bardzo mi sie podoba ta ranka, ale dziś już obejrzy ja specjalista. Myślę, że ten antybiotyk wczoraj był bardzo mądrym pomysłem.

Posted

Proponuję, by Daszka została jednak Pusią-reaguje na to imię.
Dziś nawet odrobinę zjadła gotowanego mięsa, trochę z ręki. Bardzo mi przypomina mi Pysię, taki sam cichutki i kochany charakter.

Posted

Awit napisał(a):
Ranka została rozlizana? Po sterylce?

Chronię kaftanikiem przed rozlizaniem, ale nie goi sie tak jak powinno. Wysuszamy teraz antybiotykiem w sprayu, bo kaftanik po nocy był mokry i lepiący...