tayga Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Miałam ogromną ilość pytań o Tysona. Ponieważ znalazł dom odsyłam potencjalnych chętnych do Ślimaczka (skąd takie imię?). Dzisiaj Pan z Poznania ma do Was dzwonić. Quote
lolka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 [quote name='tayga']Miałam ogromną ilość pytań o Tysona. Ponieważ znalazł dom odsyłam potencjalnych chętnych do Ślimaczka (skąd takie imię?). Dzisiaj Pan z Poznania ma do Was dzwonić.[/QUOTE] dziękuje bardzo :) a takie imię nadali mu pracownicy ze wzglądu na jego usposobienie, ....spokojny, łagodny, nikomu nie wadzący, nieco flegmatyczny..... Quote
lolka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 dzisiaj Beata odwiedziła nasze hotelowce i oczywiście Ramzesa.......widziała go po raz pierwszy i została przez niego na dzień dobry wycałowana z każdej strony, łasił się do niej bezustannie i nadstawiał do głaskania, to naprawdę kochane psisko on uwielbia, wręcz kocha przebywać na dworze, lata wtedy jak szalony i co ciekawe nie biega normalnie a skacze jak zając, tzn na z czterech łap się odbija i tak sobie skacze...taki ma śmieszny galop po prostu :) Quote
obraczus87 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ramzesik pokaz sie........................ Quote
kmurdz Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 ale cudownie widziec jego usmiechniety pyszczek! boski! :) Quote
papryka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 no no no:))))) nasz chlopak przystojnieje;)))))))) Quote
Dorothy Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 bywaja psy ktorym wcale nie doskwiera brak kanapy i dywanu a ciepla buda i duzy ogrod to szczyt marzen, sama mam teraz sunie ktora wyraznie meczy sie w domu... jak bedzie fajny domek z ogrodem to mysle ze sie chlopak ucieszy :-) Quote
anett Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Chłopaki w górę :lol: Ramzesik uśmiechnięty i bezpieczny; Ślimak nadal w schronie - wysyłam Ślimaczka do ludzi szukających owczarka ale na razie bez odzewu Tak jeszcze przeglądałam wątek i trafiłam na tą sunię - Magda czy ona nadal szuka domu? jeżeli tak poproszę wszystkie zdjęcia jakie są, info o suni + kontakt i porobię jej ogłoszenia. [IMG]http://images8.fotosik.pl/265/660b7d1dd10d2507med.jpg[/IMG] Quote
lolka Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Anett ta sunia to Matylda...wielkopies, jest wspaniała, bardzo inteligentna i kochajaca ludzi........niestety nie toleruje innych psów zarówno suczek jak i samców, do dzieci też wątpliwa ze względu na swoja sile i brak w niej umiaru zresztą Kasia310 podeśle Ci wszystkie informacje + zdjęcia....to jej ulubienica jest Anett bardzo dziękuje za pomoc......u nas niestety adopcje stanely na całego, nawet szczeniory ze schroniska nie znajdują domów, szukamy tez w okolicy domku dla Ramzesa aby mieć go na oku ale obawiam się, ze nic z tego nie wyjdzie........ szkoda, że nie ma nikogo zdolnego i chętnego do zredagowania ogłoszenia dla ramzesa, dzxisiaj po pracy usiąde i postaram sie coś łądnego napisać, ....choc w moim przypadku checi nie ida w parze z wynikami , przynajmniej w tej kwestii:roll::cool3: Quote
kasia310 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='anett']Chłopaki w górę :lol: Ramzesik uśmiechnięty i bezpieczny; Ślimak nadal w schronie - wysyłam Ślimaczka do ludzi szukających owczarka ale na razie bez odzewu Tak jeszcze przeglądałam wątek i trafiłam na tą sunię - Magda czy ona nadal szuka domu? jeżeli tak poproszę wszystkie zdjęcia jakie są, info o suni + kontakt i porobię jej ogłoszenia. [IMG]http://images8.fotosik.pl/265/660b7d1dd10d2507med.jpg[/IMG][/QUOTE] Dzięki Anett, czy zdjęcia Matyldy i informacje przesłać Ci na maila? jeśli tak, to proszę prześlij mi go:) czy wolisz w inny sposób? Quote
anett Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Mój mail: [email][email protected][/email], dzięki:lol: Zdjęcia szczeniaków + opisy też możecie mi podesłać, biedne maluchy Quote
kasia310 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='anett']Mój mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], dzięki:lol: Zdjęcia szczeniaków + opisy też możecie mi podesłać, biedne maluchy[/QUOTE] wysłałam, dziękuję:lol: Quote
magda z. Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Lolka napisałaś cosik? Ja go na kilku portlalach mogę umieścić, ale tekst by mi się przydał, bo mam mniej czasu... Quote
lolka Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 [quote name='magda z.']Lolka napisałaś cosik? Ja go na kilku portlalach mogę umieścić, ale tekst by mi się przydał, bo mam mniej czasu...[/QUOTE] no niby ma tam jakieś wypociny :) ...ale cholercia na innym kompie, najpóźniej jutro rano wstawię ja mu zrobię allegro, w reszcie nie jestem porejestrowana a fotki sobie wybierzesz czy mam przesłać? Quote
lolka Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 jeśli macie jakieś sugestie to prosze piszcie, zależy mi aby ładnie było ............Jest to pies, który paradoksalnie w swojej tragedii i bólu odnalazł nadzieję na lepsze życie. RAMZES już od jakiegoś czasu przebywał w schronisku .....był niewidzialny, jeden z 200 bezimiennych psów nigdy nie wzbudzał zainteresowania wśród odwiedzających, i pewnie spędziłby tam resztę swojego życia gdyby nie ..........tragedia Został on straszliwie pogryziony przez inne psy, był w bardzo ciężkim stanie. Trzeba było zaangażowania wielu osób aby mógł żyć, dzięki bezinteresownej pomocy ludzi udało się,w tej chwili po tej ponurej historii pozostały jedynie blizny i jeszcze nieodrośnięta sierść. Ramzes już dochodzi do siebie w hotelu , gdzie w końcu uwaga człowieka jest na nim skupiona., początkowo właśnie to było dla niego największym szokiem....przecież przed schroniskiem jego życie również nie było usłane różami.... a tu raptownie jest głaskany, przytulany, mówi się do niego ...Psiak jest w siódmym niebie :) Oj miał chłopak szczęście, szczęście w nieszczęściu. Okazało się, że Ramzes to pies o wielkim sercu, kocha ludzi, uwielbia pieszczoty, jest bardzo łagodny i nad wyraz wdzięczny. Ponieważ on prawdopodobnie nigdy wcześniej nie przebywał na stałe w domu/mieszkaniu i nie umie się tam zbytnio odnaleźć, dlatego szukamy mu domu z możliwością przebywania na dworze – w kojcu/budynku, gdzie miałby swobodę wybiegów i oczywiście miałby stały kontakt z człowiekiem. Szukamy dla niego wspaniałych ludzi :) Ramzes nie toleruje wszystkich psów, z kolei z sukami dogaduje się bez problemu. Nie wiadomo jak reaguje na koty, niestety nie mamy możliwości tego sprawdzenia. Psiak przebywa w woj.dolnośląskim niedaleko Zgorzelca Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Ramzesa zadzwoń Agnieszka Olejnik 601 079 807 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
magda z. Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Foto wybiorę, ale jak masz upatrzone to pyknij na maila, bo większa rozdzielczość też się przyda. Ja mu zrobię alegratke, adopcje org, psy, gumtree, przygarnij zwierzaka, cafe animal i kupię psa. Ty lepsze teksty piszesz niż ja kochana, bo ja to skrótowiec jestem, jak z Ramzesem pójdzie sprawnie, to zostaniesz głównym pisarzem;) i nie będziesz mogła się wymigać. A skrobnij mi cosik u Laluni, może pokombinujemy z treścia ogłoszeń:) Quote
Recommended Posts