Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miałam ogromną ilość pytań o Tysona. Ponieważ znalazł dom odsyłam potencjalnych chętnych do Ślimaczka (skąd takie imię?). Dzisiaj Pan z Poznania ma do Was dzwonić.

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tayga']Miałam ogromną ilość pytań o Tysona. Ponieważ znalazł dom odsyłam potencjalnych chętnych do Ślimaczka (skąd takie imię?). Dzisiaj Pan z Poznania ma do Was dzwonić.[/QUOTE]

dziękuje bardzo :)
a takie imię nadali mu pracownicy ze wzglądu na jego usposobienie, ....spokojny, łagodny, nikomu nie wadzący, nieco flegmatyczny.....

Posted

dzisiaj Beata odwiedziła nasze hotelowce i oczywiście Ramzesa.......widziała go po raz pierwszy i została przez niego na dzień dobry wycałowana z każdej strony, łasił się do niej bezustannie i nadstawiał do głaskania, to naprawdę kochane psisko
on uwielbia, wręcz kocha przebywać na dworze, lata wtedy jak szalony i co ciekawe nie biega normalnie a skacze jak zając, tzn na z czterech łap się odbija i tak sobie skacze...taki ma śmieszny galop po prostu :)

Posted

bywaja psy ktorym wcale nie doskwiera brak kanapy i dywanu a ciepla buda i duzy ogrod to szczyt marzen, sama mam teraz sunie ktora wyraznie meczy sie w domu... jak bedzie fajny domek z ogrodem to mysle ze sie chlopak ucieszy :-)

Posted

Chłopaki w górę :lol:
Ramzesik uśmiechnięty i bezpieczny; Ślimak nadal w schronie - wysyłam Ślimaczka do ludzi szukających owczarka ale na razie bez odzewu

Tak jeszcze przeglądałam wątek i trafiłam na tą sunię - Magda czy ona nadal szuka domu? jeżeli tak poproszę wszystkie zdjęcia jakie są, info o suni + kontakt i porobię jej ogłoszenia.
[IMG]http://images8.fotosik.pl/265/660b7d1dd10d2507med.jpg[/IMG]

Posted

Anett ta sunia to Matylda...wielkopies, jest wspaniała, bardzo inteligentna i kochajaca ludzi........niestety nie toleruje innych psów zarówno suczek jak i samców, do dzieci też wątpliwa ze względu na swoja sile i brak w niej umiaru
zresztą Kasia310 podeśle Ci wszystkie informacje + zdjęcia....to jej ulubienica jest

Anett bardzo dziękuje za pomoc......u nas niestety adopcje stanely na całego, nawet szczeniory ze schroniska nie znajdują domów,

szukamy tez w okolicy domku dla Ramzesa aby mieć go na oku ale obawiam się, ze nic z tego nie wyjdzie........

szkoda, że nie ma nikogo zdolnego i chętnego do zredagowania ogłoszenia dla ramzesa, dzxisiaj po pracy usiąde i postaram sie coś łądnego napisać, ....choc w moim przypadku checi nie ida w parze z wynikami , przynajmniej w tej kwestii:roll::cool3:

Posted

[quote name='anett']Chłopaki w górę :lol:
Ramzesik uśmiechnięty i bezpieczny; Ślimak nadal w schronie - wysyłam Ślimaczka do ludzi szukających owczarka ale na razie bez odzewu

Tak jeszcze przeglądałam wątek i trafiłam na tą sunię - Magda czy ona nadal szuka domu? jeżeli tak poproszę wszystkie zdjęcia jakie są, info o suni + kontakt i porobię jej ogłoszenia.
[IMG]http://images8.fotosik.pl/265/660b7d1dd10d2507med.jpg[/IMG][/QUOTE]

Dzięki Anett, czy zdjęcia Matyldy i informacje przesłać Ci na maila? jeśli tak, to proszę prześlij mi go:) czy wolisz w inny sposób?

Posted

[quote name='magda z.']Lolka napisałaś cosik? Ja go na kilku portlalach mogę umieścić, ale tekst by mi się przydał, bo mam mniej czasu...[/QUOTE]

no niby ma tam jakieś wypociny :) ...ale cholercia na innym kompie, najpóźniej jutro rano wstawię
ja mu zrobię allegro, w reszcie nie jestem porejestrowana

a fotki sobie wybierzesz czy mam przesłać?

Posted

jeśli macie jakieś sugestie to prosze piszcie, zależy mi aby ładnie było

............Jest to pies, który paradoksalnie w swojej tragedii i bólu odnalazł nadzieję na lepsze życie.

RAMZES już od jakiegoś czasu przebywał w schronisku .....był niewidzialny,
jeden z 200 bezimiennych psów nigdy nie wzbudzał zainteresowania wśród odwiedzających,
i pewnie spędziłby tam resztę swojego życia gdyby nie ..........tragedia
Został on straszliwie pogryziony przez inne psy, był w bardzo ciężkim stanie.
Trzeba było zaangażowania wielu osób aby mógł żyć, dzięki bezinteresownej pomocy ludzi
udało się,w tej chwili po tej ponurej historii pozostały jedynie blizny i jeszcze nieodrośnięta sierść.

Ramzes już dochodzi do siebie w hotelu , gdzie w końcu uwaga człowieka jest na nim skupiona.,

początkowo właśnie to było dla niego największym szokiem....przecież przed schroniskiem jego życie również nie było usłane różami....
a tu raptownie jest głaskany, przytulany, mówi się do niego
...Psiak jest w siódmym niebie :)
Oj miał chłopak szczęście, szczęście w nieszczęściu.

Okazało się, że Ramzes to pies o wielkim sercu, kocha ludzi, uwielbia pieszczoty,
jest bardzo łagodny i nad wyraz wdzięczny.
Ponieważ on prawdopodobnie nigdy wcześniej nie przebywał na stałe w domu/mieszkaniu
i nie umie się tam zbytnio odnaleźć, dlatego szukamy mu domu z możliwością przebywania
na dworze – w kojcu/budynku, gdzie miałby swobodę wybiegów i oczywiście miałby stały
kontakt z człowiekiem.
Szukamy dla niego wspaniałych ludzi :)

Ramzes nie toleruje wszystkich psów, z kolei z sukami dogaduje się bez problemu.
Nie wiadomo jak reaguje na koty, niestety nie mamy możliwości tego sprawdzenia.
Psiak przebywa w woj.dolnośląskim niedaleko Zgorzelca

Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Ramzesa zadzwoń
Agnieszka Olejnik 601 079 807
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

Foto wybiorę, ale jak masz upatrzone to pyknij na maila, bo większa rozdzielczość też się przyda. Ja mu zrobię alegratke, adopcje org, psy, gumtree, przygarnij zwierzaka, cafe animal i kupię psa.

Ty lepsze teksty piszesz niż ja kochana, bo ja to skrótowiec jestem, jak z Ramzesem pójdzie sprawnie, to zostaniesz głównym pisarzem;) i nie będziesz mogła się wymigać.

A skrobnij mi cosik u Laluni, może pokombinujemy z treścia ogłoszeń:)